טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הלחמים הטובים בתל אביב

לחם דחוס ומלא בגרעינים, באגט פריך ומתפצח, פוקצ'ת עגבניות ומרווה, לחם איטלקי שטוב לשקשוקה ולחם שאור צרפתי. בחירה בחמשת הלחמים הטובים בתל אביב

תגובות

אין בסיסי יותר מלחם, ועדיין הוא מגיע בכל כך הרבה וריאציות ואפשר להתפלסף עליו שעות. בצק טוב יכול להסב אושר שממש קשה לעמוד בפניו, אלא אם כן יש לכם לב של אבן. המיתוס הרווח הוא שאופים הם קצת כמו מדענים – כפופים לחוקים נוקשים של מידות ומשקלים ונטולי האינטואיציה של בשלנים. אך לאמיתו של דבר, על אף המשמעת הדרושה לאפייה, הבצק הוא חומר חי ודינמי, שזקוק להרבה אהבה,  שניתן לספק בצורות שונות.החרדה של השנים האחרונות מפחמימות הביאה למצב בו כבר אי אפשר לקנות ככר לחם אחיד במכולת ולחסל אותו עם שקשוקה טובה מבלי להרגיש שנפלנו לחטא התאווה האיום. אבל לאלה שדואגים גם לנשמה ולא רק לגוף, קיבצנו רשימה של מאפיות הלחם הכי מוצלחות בתל אביב. אלה שאפשר למצוא בהן לחמי שיפון מתוחכמים לצד באגטים וחלות, ועשויים כולם מחומרים טובים ובריאים.

פריכות ונדיבות - פוקצ'ות של בר לחם המאפיה הצפונית שבשכונת הדר יוסף, היא פנינה אמיתית ונדירה. היא הוקמה לפני כחמש שנים ועומדים מאחוריה ומנהלים אותה שני זוגות חברים. גם כשהעסק במהלך הזמן ומגוון המוצרים התרחב, הפילוסופיה נותרה כפי שהייתה; לחמים ומאפים באיכות הגבוהה ביותר, תוך הקפדה על הפרטים הכי קטנים והרבה יצירתיות. כל חומרי הגלם הם טבעיים ובריאים, ללא חומרים משמרים. לא משנה באיזו שעה תגיעו, תמיד תוכלו למצוא מגוון עשיר ומפתה של לחמים ומאפים אחרים, כולם סופר טריים ומעוררי תאבון. נדמה כי תהליך היצירה כאן בלתי פוסק – תמיד עמלים על משהו חדש וחושבים על רעיונות ושילובים מעניינים ומקוריים. הפדנטיות היא של מסעדנים מהשורה הראשונה ולכן לכל מאפה למשל מותאמת גבינה שונה ומיוחדת. גם העגבניות של הפוקצ'ה נבחרות בקפידה. הפוקצ'ות: עשויות מקמח איטלקי ויש מגוון עצום מהן, מבחינת הטעמים ומבחינת אופן ההכנה והאפייה. המשותף לכולן הוא קלילותן ופריכות הבצק, היות והן עשירות בנוזלים ונמוכות בגלוטן, מה שיגרום לכם לא לרצות להפסיק לאכול. המפורסמת והפופולארית ביותר היא פוקצ'ה גרעינים המצופה כולה בתערובות דקדקנית ואחידה של גרעיני דלעת, חמניה, פרג, סומסום ופשתן. חוץ ממנה יש גם פוקצ'ה מעולה עם מנגולד, גבינת פטה צרפתית ופלפל מוחמץ ופוקצ'ה עם עגבניות, מרווה ופלפל חריף.

מחיר: תלוי בגודל, בין 14-28 שקלים.עוד במאפיה: לחמי שיפון, דגנים, בגטים, לחמניות שונות, פיצות, מאפים מתוקים, בריושים במילויים מלוחים ובוקנצ'יני – מאפים קטנים מבצק פיצה במילויים שונים. כמו כן מוכרים במאפייה גם חמאות שונות, מיוחדות וטובות במיוחד ממקומות שונים.» בר לחם, קהילת סלוניקי 7, נאות אפקה, תל אביב.פוקצ'ה עם עגבניות ומרווה. בר לחם (צילום: אושרת יקותיאל)האוורירי - לחם כפרי צרפתי של לחמים מעטים האנשים שלא מכירים את מאפיית לחמים או לא עברו בה לפחות פעם אחת, בשעת לילה מאוחרת, על מנת לקנות לחם טרי שזה עתה יצא מהתנור. במאפיה הלא קטנה הזו אמנם עובדים כבר כמעט 100 אנשים (כולל החנות החדשה בנמל תל אביב), אך העשייה עצמה עדיין מתנהלת כמו במאפייה קטנה ומסורתית: עבודת יד, התפחה איטית ושימוש בחומרים טבעיים ולעיתים אורגניים.

מגוון הלחמים עצום ולכל יום בשבוע יש גם את הלחם המיוחד שלו. פרט ללחם עצמו, המקום מתפקד גם כבית קפה וישנה גם חנות אקספרס צמודה לממהרים, בה ניתן לקנות סנדוויצ'ים מצויינים וקפה. אין ספק כי ההצלחה כאן מדברת בעד עצמה.

בכל יום עוברים במאפיה כ- 2000 איש ונאפים בה בין 1000-1500 לחמים ולמרות זאת – מצליחים לשמור כאן על הטעם הביתי והאיכות. מדי ערב, החל מהשעה 9, מוכרים כאן מגוון לחמים ב- 9 שקלים בלבד. אם תבואו ביום חמישי בערב אתם עשויים לחשוב שמחלקים כאן זהב בחינם למראה התור. הלחם: האמת שקשה לבחור את הלחם הכי מוצלח של המאפיה, היות ויש כל כך הרבה, אבל זהו ללא ספק אחד הנמכרים ביותר: לחם על בסיס שאור עם חמיצות עדינה, העשוי מתערובת קמחים, כולל חיטה מלאה. הלחם עצמו אוורירי מאוד אך הקרום עבה ופריך. לחם ללא שמרים, שעובר את ההתפחה הארוכה ביותר במאפיה ולכן טעמו מודגש.מחיר: 17 שקלים.עוד במאפיה: לחמי שיפון, לחמי דגנים, מקלות גבינה וזיתים למיניהם, חלות, לחמניות מתוקות ומלוחות, פוקאצ'ות, בגטים ועוד מגוון רחב של מתוקים.

» לחמים, החשמונאים 99 תל אביב. תור ענק בימי חמישי בערב. מאפית לחמים (צילום: אושרת יקותיאל)

הקלאסי - באגט של לה מולאן המאפיה השכונתית הקטנה הזו כבשה את אנשי השכונה שלא יכולים להתעלם מריח הבאגט הנאפה מספר פעמים ביום. מוטי חיימוביץ', הקונדיטור שהקים את המקום, יודע לעשות דברים נפלאים עם קמח. לא תמצאו כאן מספר אינסופי של לחמים ומאפים, אלא כמה קבועים, שאותם משתדלים לעשות הכי טוב שאפשר.

 תפיסת העולם כאן שמרנית ולפיה לא כל מה שחדש ומתחדש הוא בהכרח טוב. מוטי מדבר על הבצק עם הרבה רגש ואהבה, כמי שמבין באמת את צרכיו הקפריזים וגם כמי שבאמת מכור ללחם טוב. הלחמים נאפים בשיטה מסורתית בתנור אבן, ללא שום משפרי אפיה חלילה. על התנור אמונים מוטי ואופה נוסף בלבד, היות וזה הרגע האחרון שאפשר להשפיע על הבצק ולעשות התאמות לפי הצורך. המקום משמש גם כבית קפה נעים ואינטימי, בו ניתן לאכול כמובן את כל המאפים כמו גם סנדוויצ'ים שיוציאו מכם קולות עונג בלתי נשלטים. הלחם: לחם לאנשים שלא מפחדים מקמח חיטה לבן וגם מודעים לכך שקשה להספיק לאכול אותו. ישנם שני סוגים של באגטים. הקלאסי – שהוא הכי קרוב למה שתמצאו בצרפת (אם כי מוטי בעצמו אומר שזה אף פעם לה יכול להיות או יהיה זהה) הוא באגט חמצמץ, קל, עם קרום מתפצח. כל מה שרצוי לעשות איתו הוא לפרוס ולמרוח חמאה. אם ממש מתעקשים אפשר גם קממבר. הבאגט השני הוא באגט כפרי,  מאותו בצק אלא שהוא עובר תהליך קצר יותר ולכן הוא רך יותר ופחות חמוץ. הוא גם שטוח ורחב יותר ומתאים מאוד לסנדוויצ'ים. מחיר: 12 שקלים.עוד במאפיה: לחם דגנים, לחם בריאות, לחם זיתים, קרואסונים אלוהיים, עוגות בחושות, עוגת גבינה ובימי שישי חלות מעולות ולחם צימוקים ואגוזים.

» לה מולאן, בוגרשוב 72 תל אביב.פריכים כמו בארץ המוצא. באגטים של לה מולאן (צילום: אושרת יקותיאל)

מצוין לשקשוקה - לחם איטלקי של זומר המאפייה של שני בוגרי "בר לחם" – אחד אופה ואחד יפה ואחראי לניהול ולשירות. חלוקת העבודה הברורה הזו כנראה מוכיחה את עצמה, היות והמאפייה הקטנה הפכה במהרה לסיפור הצלחה, גם בקרב הצרפתים הרבים הפוקדים את האזור.

לדברי הבעלים, גיל ויניב, צרפתים רבים אפילו אומרים שהלחם והקרואסונים טובים יותר מבמולדת. במאפיה, על אף גודלה, ניתן למצוא מגוון רחב מאוד של לחמים, כמו גם מאפים מתוקים ומלוחים שונים, שאמורים לתת מענה לשוחרי הבריאות כמו גם לאוהבי החמאה. את הכל כמובן אופים במשך כל שעות הפעילות, כדי שמי שמגיע יוכל להנות ממוצר הכי טרי שאפשר.

חלק מהקמחים מקומיים ואת קמחי הכוסמין והשיפון מייבאים מגרמניה. המאפיה פתוחה כל יום החל משבע בבוקר ועד 10 בערב. מדי יום החל מהשעה 7.30 בערב מוכרים את הכל ב- 20% הנחה והחל מ-8.30 הכל 1+1. את מה שנשאר תורמים. כישוריו של גיל בתחום הקפה הופכים את המקום גם לבית קפה מוצלח במיוחד, שעל אף מיקומו הסואן, נעים במיוחד לשבת בו. הלחם: לחם איטלקי סופר אוורירי וקל, עשיר מאוד בנוזלים, עשוי מקמח איטלקי לבן ושמן זית. הקרום פריך אבל לא שובר את השיניים. זהו לחם שקל מאוד לאכול הרבה ממנו והוא מתאים במיוחד לליווי ארוחה או עם מטבלים שונים. ישנן שתי גרסאות של הלחם – אחת עם ציפוי סומסום ופרג והשניה עם ציפוי של גרעיני דלעת, אבל הלחם אותו לחם והעונג זהה. מחיר: 16 שקליםעוד במאפיה: המון דברים טובים - כולל מאפים איטלקיים למיניהם על בסיס בצק פוקאצ'ה, מאפי בוקר מתוקים, לחמי שיפון וכוסמין, לחם קל, באגטים וחלות בסופ"ש.

» זומר, פרישמן 39  תל אביב.

לחם מצוין לליווי ארוחה. לחם איטלקי של זומר (צילום: אושרת יקותיאל)

*#