אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: המנות המטוגנות הטובות בתל אביב

סיגרים של אדורה, פירות ים מטוגנים של הקופי בר ודרישת שלום מהאייטיז בסינית האדומה - רגע לפני חנוכה עוברים לשמן עמוק

תגובות

חנוכה בפתח ואיתו תועפות שמן וריח טיגונים, לא דבר של מה בכך בעולם הצועד לאט אך בבטחה לעבר בישול בריאות עם מינימום שמן. ואכן, כשבאנו לעבוד על דירוג זה התברר שלא כל כך פשוט למצוא מנות בטיגון עמוק. פלטות המטוגנים ושאר ספוגי השמן נעלמו, ובקושי צ'יפס נשאר. את מעט המנות שנותרו אספנו ממטבחים אתניים, ומה שיצא כל כך טעים ומשמין שמזל שחנוכה יש רק פעם בשנה. » עכבר חנוכה - כל הפעילויות וההמלצות» מתכונים לחנוכה » מטגנים לביבות לחנוכה עם מיקי שמו» מתכוני לביבות» לביבות בטטה של אורנה ואלה

המרוקאי: סיגרים של "אדורה" המקום: מסעדת אדורה משלבת עיצוב רומנטי עם אווירת ביסטרו, והקפדה של מסעדת שף. ההגדרה הכי מתאימה לתפריט היא אקלקטי, וזאת בזכות נוכחות של חומרי גלם מכל קצות הגלובוס, החל במטבח הדרוזי דרך המזרח הרחוק ועד לסירים של אמא. תחת ידיו המאומנות של אבי ביטון נראה שב"אדורה" פיצחו את הנוסחה להצלחה. הבראנץ' של שבת בבוקר ידוע כאחד הטובים והמשתלמים בעיר.  המנה: סיגרים מרוקאים בטחינה לבנונית, מאגף המנות הראשונות בתפריט העסקיות. עלי סיגר דקיקים מתוצרת בית במילוי בשר טחון פעמיים, חלק ונטול גושים. התיבול מזרחי מודגש, תערובת ראס אל חנות שביטון מכין בעצמו. הסיגרים עצמם ארוכים, אלגנטיים ופריכים, ומוגשים עם קעריות טחינה ורסק עגבניות טרי. מנה ביתית עממית שבזכות פרזנטציה וחומרי גלם איכותיים משתדרגת לגורמה.   מחיר: 65 שקלים במסגרת ארוחה עסקית הכוללת גם מנה עיקרית .היכן: אדורה - בן יהודה 266, תל אביב

מגולגלים טעימים. אדורה (צילום: שרון בן דוד)

האיטלקי: פריטו מיסטו של ה"קופי בר" 

המקום: קופי בר, אחד ממוסדות האוכל הוותיקים והיציבים בתל אביב ומי שהגדיר את מתחם יד חרוצים כאזור בילוי. תמהיל של עיצוב ביסטרואי, אווירה רועשת (יש הטוענים שיותר מדי), שירות מקצועי ואכפתי, ומנות שאינן סוטות במילימטר מפס ייצור קבוע  - כל אלה מושכים לקוחות שלא מתחשק להם להמר על מצבי רוח של שפים במסעדות יוקרה. גם יחסית לתמורה ולסטנדרטים תל אביביים התמחור סביר, מה שממקם את הקופי בר גבוה בסולם ה-VFM.  המנה: פריטו מיסטו, מנה מהמטבח האיטלקי הכוללת בשר או פירות ים וירקות חתוכים טבולים בבלילה ומטוגנים בשמן עמוק. בגרסת הקופי בר משתתפים שרימפס וקלמרי, כרובית, זוקיני ובצל ירוק עטופים בציפוי דק, פריך ולא שמנוני. כליווי מצטרפים פלח לימון לזילוף מיץ שנספג בציפוי, וקערית איולי פיקנטי מתובל בשום ופפריקה. מנה בגודל בינוני שמבחינת אופי מתאימה יותר כנשנוש ליד משקה מאשר כארוחה, אבל בהתאם לקודים המקובלים במקום נדיבה מספיק כדי שאף אחד לא ייצא רעב. מחיר: 49 שקלים היכן: קופי בר -  יד חרוצים 13, תל אביב

לא נשארים רעבים. קופי בר (צילום: שרון בן דוד)

היווני: דגי ים מטוגנים של "בית בנמל" 

המקום: המסעדה בבית בנמל נפתחה בסוף החורף שעבר על חורבות קפה קום איל פו, שנהרס במיני-צונאמי שהכה בנמל תל אביב לפני שנה. השף עדי אבו, מי שעמד בראש המטבח גם אז, אסף את המנות האהובות ביותר, צירף מנות חדשות והרכיב תפריטי בוקר, צהריים וערב ברוח המטבח הישראלי. עיצוב בעץ, כחול ולבן משרה אווירה יוונית חמימה התומכת בשם ובקונספט של בית עם שלוש ארוחות ביום.  המנה: דגי ים מטוגנים עם ציפוי פריך וסלסת עגבניות, מתוך תפריט מיוחד של מנות ים ומשקאות אניס לרגל חגיגות 75 שנים לנמל. הבסיס הוא דגי ים טריים המשתנים בהתאם לזמינות ולעונה – פרידות, מליטות או סרדינים, ובלבד שיהיו קטנים.  תערובת של קמח, סולת ומעט פפריקה וטיגון עמוק יוצרים ציפוי פריך שהופך את הדגים למעין צ'יפס בטעם ים. בצד מוגש רוטב מעגבניות טריות, צ'ילי, זעתר ושום, חיבור בין המזרח התיכון לאגן הים התיכון עם סיומת פיקנטית. נשנוש קלאסי כשהים מול העיניים.  מחיר: 39 שקלים (או כחלק מארוחה מיוחדת בעלות 75 שקלים המוגשת עם לחם, מטבלים וכוס קוקטייל אניס לבחירה)היכן: המסעדה בבית בנמל האנגר 26, נמל תל אביב

צ'יפס בטעם ים. בית בנמל (צילום: יעל אילן)

הסיני: בננה מטוגנת של "הסינית האדומה" המקום: הסינית האדומה היא קפסולת זמן מהאייטיז שעדיין חיה ונושמת בצפון דיזינגוף. העיצוב נותר כשהיה למעט שיפוצים קלים, הצבע האדום שולט והחזית לרחוב לא מסגירה את המתרחש בפנים. קהל לקוחות שמורכב בחלקו מאזרחים ודיפלומטים מסין, תאילנד ושאר המזרח הרחוק מגיע לאכול כאן באופן קבוע, ודורש, ואף מקבל, תוספת מנות תאילנדיות וקומבינציות סושי לתפריט. למי שדאג לרגע מרק עוף עם תירס, אגרולס, עוף חמוץ מתוק ושאר החשודים המידיים עדיין בתוקף.   המנה: בננה או אננס מטוגנים, הקינוח בה"א הידיעה באותם זמנים וסיום מתבקש לארוחה סינית בארץ. הבלילה עשויה מקמח מיובא ומים ביחסים שהשף אינו מוכן להסגיר, ויוצרת ציפוי רך אך פריך. כל הסיפור מוצף בסירופ מייפל מתוק ודביק מהסוג הפשוט ביותר, והבעלים מספר שניסה לעבור לסירופ מייפל קנדי וחטף על הראש מהלקוחות. לצורך הצילום הבאנו את שניהם כי הבחירה בין אננס לבננה היא אחת הקשות.  מחיר: 19 שקלים היכן: הסינית האדומה - דיזינגוף 326, תל אביב

בטעם של פעם. הסינית האדומה (צילום: שרון בן דוד)

האמריקאי: טבעות בצל של "BBB" המקום: BBB, רשת מסעדות בורגר בר בפריסה ארצית, היא גרסה ישראלית מעוצבת לדיינר האמריקאי המוכר. התפריט מחולק למנות ראשונות אמריקאיות (כנפי עוף) וישראליות (חציל קלוי וטחינה), סלטים על אותה קשת לאום והמבורגרים. אחד היתרונות החשובים של הרשת נוגע לרווחת הילדים, ובעקיפין גם לזו של ההורים. פרט למנות ילדים, בסניפים גם חדרי משחקים מאובזרים לחלוטין. מוקדש באהבה לכל הורה שהתבאס מהמבורגר קר.המנה: טבעות בצל מטוגנות, אייקון אמריקאי קלאסי. חצי קילו טבעות בצל מטוגנות בשמן עמוק ובציפוי על בסיס בירה, חרדל, שום וסויה. הטיגון מעניק לבצל טעם מתקתק ומבליט את הרכות שמסתתרת מתחת לציפוי הפריך. מנה ראשונה משובחת שצריך להיזהר איתה אחרת לא נשאר מקום לכל השאר.    מחיר: 19 שקלים למנה קטנה, 29 שקלים למנה גדולה. היכן: BBB Burgus Burger Bar הברזל 19 א' רמת החייל ויגאל אלון 96, תל אביב

הטעם - אמריקה. טבעות בצל של BBB (צילום: דביר אלמוג)

*#