שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

החמישיה הפותחת: קינוחי התות הטובים בתל אביב

שכבות בצנצנת, טרייפל מפנק, פחזנית ענקית או פריזייה בניחוח צרפתי. אספנו את קינוחי התות הטובים ביותר בתל אביב, ומחוצה לה

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה

ירים את ידו מי שלא קיבל בילדותו קינוח של תותים בשמנת, וחשב שמדובר בדבר הטוב ביותר שקרה לו. בואו נודה על האמת, אם יש פרי אחד שמציל את כבודם של פירות החורף, הרי שזהו התות. יש משהו בפינוק אדמדם-ורדרד הזה שנע בין מתיקות מענגת לחמיצות מעקצצת, שהוא הרבה יותר מסתם עוד פרי. זה עדיין לא ברור לנו איך ההנדסה הגנטית של ימינו מצליחה להביא עגבניות ואבטיחים באמצע החורף, אבל לא הצליחה למשוך את עונת התותים ליותר משלושה חודשים (במקרה הטוב), מה שגם הופך אותו ליקר. » ולנטיינ'ס דיי 2014: האירועים הטעימים במסעדות» ארוחות הבוקר בבתי מלון הטובות בארץ»הוופל הבלגי הטוב בתל אביבבאירופה הוא נחשב כפרי קייצי אולטימטיבי ולכן נולדו שם שילובים של תות עם קרם פרש או עם שמנת חמוצה, שהגיעו לארץ עם העולים משם. בעונת החורף תמצאו את התות המלכותי על עוגות, בגלידה, כקרפצי'ו ובכלל, מרכיב עיקרי במגוון מנות ולא רק כקישוט שובה עין. אלה הם קינוחי התותים הטובים ביותר שמצאנו:כל טוב בצנצנת: קינוח תות במסה בעידן טרום טופולופומפו וטאיזו, היתה זאת מסה שאתגרה את עולם הקולינריה המקומי, כשלפני כמעט עשור הציגה מסעדה ראוותנית שמחולקת לשני אזורים מנוגדים בתכלית: האחד בהיר ובוהק, אפוף וילונות וספות לבנות, והשני שחור, אפלולי ומעושן - גן עדן וגיהינום כפי שלא ראינו קודם במקום אחד. המשותף לשני החללים: שניהם מגישים את  האוכל ספקטקולרי של השף אביב משה.המנצח: קינוח תות. מסה מציעה את אחד מתפריטי הקינוחים הגדולים והמרשימים שאפשר למצוא בארץ, עם לא פחות מעשרה קינוחים טעימים ויפים בצורה יוצאת דופן, אבל קינוח אחד הפך למוקד עלייה לרגל - קינוח התות. זוהי צנצנת לא קטנה ובתוכה לפתן פירות יער, קרם פטיסייר, שטורייזל קקאו, שברי מרנג, תותים טריים, פטיסייר עם שקדים פרוסים, גלידת תות ושוקולד לבן ושלושה מקרונים בצבע ורוד עז, שמגדירים מחדש את הביטוי 50 גוונים של ורוד. כשהגלידה מתחילה לטפטף מטה והכפית עוברת דרך כל המרקמים בדרגות שונות של מתיקות, אפשר להבין שזה לא סתם קינוח - זאת יצירת מופת.המחיר: 66 שקליםאם אתם כבר כאן: ואתם בעניין של קינוחים, אל תחמיצו את ממתק השוקולד בשלושה צבעים. קינוח נוסף שנכנס לפנתיאון.מסה - הארבעה 19, תל אביבמוקד עלייה לרגל. קינוח תות במסה (צילום: רותם מימון)פשטות מקסימה: טרייפל תות בקפה 48 קפה 48 פועלת קצת יותר משנתיים וכבר כבר הספיקה לעשות מה שמעט מאוד מסעדות עשו: היא צברה בשקט רב ובהקפדה עדת מעריצים שמעריכה את פועלו של השף יהונתן בורוביץ', עד כדי כך שהמוסד התל אביבי האהוב ששכן פעם בחלל הזה לפני כמעט ונשכח (בטי פורד). מסעדת קפה 48 מצוידת בתפריט שמציע מספר מצומצם של מנות שנוגע קצת באירופה, קצת באסיה והרבה בתל אביב. פלא שקוראים לזה מסעדת שף עירונית?המנצח: טרייפל תות. גם הקינוח של קפה 48 מגיע בשכבות. זה מתחיל בשכבת קרם דיפלומט עם מקלות וניל (דמיינו קרם פטיסייר רק מוקצף ועשיר יותר), שמעליו מתחבא ביסקוויט ספוג עבה על בסיס שמן זית וגרידת לימון, שמרכז את כל הטעמים שמגיעים מסביב. מעליו מונחים בערבוביה ריבת תותים תוצרת בורוביץ' ועוד קצת קרם דיפלומט, ואת העסק סוגרים תותים טריים וריבת תותים שמונחים ממעל. אנחנו ממליצים להכניס את הכפית עד הסוף ולהוציא בעדינות. הקרם נעטף בריבה ובתות והפה זוכה בחוויית וניל ותותים מדהימה.המחיר: 34 שקליםאם אתם כבר כאן: ובעניין של קינוחים, תעשו לעצמכם טובה והכירו את הקראק פאי - פאי שיבולת שועל שכמותו עוד לא טעמתם.קפה 48 - נחלת בנימין 48, תל אביבחווית וניל ותותים מדהימה. טריפל תות של קפה 48 (צילום: רותם מימון)

תשאירו מקום : קרפ תותים וקצפת במקום של בשר למתבונן מהצד, מסעדת מקום של בשר נראית כמו שילוב בין בראסרי פריזאי לביסטרו ניו יורקי מעודן ואפלולי, אבל כשנכנסים פנימה מגלים שמדובר במקום שאוכלים בו, וובכן, רק בשר. ניני נוף ורימון בן יקיר הכירו ברשת ג'ירף ולפני כמעט שבע שנים החליטו להקים מקום קצת אחר בנוף התל אביבי. ההתמחות במקום היא אך ורק בבשר, ולכן התפריט פשוט וממוקד, עם סטנדרטים קולינריים גבוהים ומסר ברור: "נותנים לבשר לדבר, אבל תשאירו מקום לקינוח".המנצח: קרפ תותים וקצפת. יש לקוחות שמגיעים למקום של בשר רק בעונת החורף בשביל הקרפ הנ"ל, ותכל'ס אנחנו מבינים אותם. דמיינו לכם משהו בין בלינצ'ס אימתני לקרפ עדין שממולא בשכבה עבה (מאוד!) של קצפת ומנוקד בתותים טריים. מעל מפזרים מעט רוטב מתקתק שמוכן במקום מתותים טריים כמובן, וגם כדור וניל כדי לאזן את העסק. הקצפת המעודנת, הרכה והקלילה מתווכת היטב בין הקרפ לתותים והופכת את הקינוח הזה למיוחד. כשאומרים שצריך קיבה נוספת לקינוח, כנראה שמתכוונים לקרפ של מקום של בשר.המחיר: 43 שקליםאם אתם כבר כאן: אתם במסעדת שנקראת "מקום של בשר". צריך להוסיף?מקום של בשר - שבזי 64, תל אביבתכינו קיבה נוספת. קרפ תותים וקצפת במקום של בשר (צילום: רותם מימון)או לה לה: פריזייה ברובע ה-6 כשכל בית קפה קורא לעצמו "ביסטרו" וכל שף שני משתמש בטכניקות בישול צרפתיות, זה רק מתבקש שנראה פה יותר מסעדות צרפתיות - אבל אנחנו בתל אביב ואסיה זה מה שהולך כאן עכשיו. הפרנקופילים שחולמים על מגדל אייפל ושער הניצחון יכולים להגיע למסעדת הרובע ה-6 שבכיכר המדינה, שמציעה מנות צרפתיות קלאסיות מסלט ניסואז ועד אחרון הקינוחים, ביניהם ה-קינוח ה-צרפתי ה-קלאסי - פריזייה.המנצח: פריזייה. קינוח צרפתי יפהפה, שמושך את העין בזכות סידור התותים החצויים. ברובע ה-6 שמחנו לגלות אחד כזה שהחזיר אותנו הישר לרחובות פריז. שכבת דקה של ביסקוויט אגוזים מקורמל, רך ונימוח ועליו שכבת וניל עבה וקרמית (ומעט לימונית אפילו), עם תותים טריים שעוטפים ותוחמים את הפריזייה ומעניקים לו את צורתו הייחודית. בחלק העליון הונח שוב אותו ביסקוויט כמעיין שכבת ברולה דקיקה. בשורה התחתונה: קלאסיקה במיטבה.המחיר: 40 שקלים.אם אתם כבר כאן: תבקשו לטעום ממקרון התות. ענן מתוק כזה מזמן לא פגשנו.הרובע ה-6 - ז'בוטינסקי 110, תל אביבמושך את העין ואת החיך. פריזייה ברובע ה-6 (צילום: רותם מימון)הכל ובגדול: פחזנית ענקית בדלאל אין הרבה מקומות שיכולים להתחרות באווירה, ברומנטיקה או באוכל של דלאל. כל ביקור במסעדה מרגיש כמו קפיצה קטנה לחו"ל, בעיקר אחרי השיפוץ החדש שאוורר והאיר את המקום. כדי להרוויח עוד קצת רומנטיקה, כדאי להגיע לכאן בשעת ערב, להתענג על התפריט שיצר השף גולן גורפינקל ולחלוק יחד פחזנית ענקית לסיום.המנצח: פחזנית ענקית וכן, זה השם במקור. כמסעדה שנשענת על קונדיטוריה פרטית משל עצמה, המנה משלבת את כל יכולות המקום ומציעה קינוח מוקפד ויוצא דופן ובו השילוש הקדוש של תות-פיסטוק-בלסמי; מדובר בפחזנית קלאסית (ומוגדלת, יש לציין), עתירת חמאה ועם ציפוי קראמבל פריך וקריספי. הפחזנית חצויה במרכזה ובתוכה אפשר למצוא קומפוט פירות יער עדין וחמצמץ, קרם מסקרפונה וניל, נגיעות רכות של חומץ בלסמי גאוני ותותים טריים כמובן. בצד מונח כדור גלידת פיסטוק שמתכתב עם התותים בדיוק מאוזן ומופלא. כשמדובר בדלאל אנחנו לא מצפים לפחות.המחיר: 52 שקלים.אם אתם כבר כאן: גשו לקונדיטוריה של דלאל, שם יחכה לכם הסופר טאנקר של הקינוחים: אקלר ענק עם קרם פטיסייר, קולי פטל, המון תותים וגנאש של פיסטוק ושוקולד לבן. דלאל - שבזי 10, תל אביב

השילוש הקדוש. פחזנית ענק בדלאל (צילום: רותם מימון)לחיים במסלול המהיר: הבייקרי כבר מנינו חמישה קינוחים אבל אנחנו חייבים להוסיף עוד קינוח שמתאים למי שסדר היום שלו לא מאפשר ליהנות מהקינוחים במסעדות אבל עדיין רוצה להתפנק על משהו מתוק. הבייקרי של מתי ורותו ברודו נפתח בשנת 2005 ומאז הוא משמח המון ממעריצי הקינוחים שמוגשים במסעדות קבוצה (בראסרי קופי בר, הוטל מונטיפיורי, רוטשילד 12), שיכולים לרכוש את המאפים והקינוחים הנהדרים הביתה. בין קרואסונים משגעים לבגטים מאלפים, החיבה של הבייקרי למאפים הצרפתיים לא יודעת שובע. שימו לב איזה דברים יפהפיים הם עושים פה עם תותים.לקחת הביתה: פריזייה ענק או אקלר תותים. זהו פריזייה אחר מכל מה שתמצאו בעיר, עם קרם מוסלין (קרם פטיסייר וקרם חמאה) אוורירי וחלומי, קרם פיסטוק ושכבה דקיקה של בצק מלמעלה עם פירות יער, וכמובן תותים. הבונוס: לכבוד הוולנטיין תוכלו למצוא אותו כאן גם בגרסה אישית ומוקטנת. האקלר, לעומת זאת, מפגיש בין אותו קרם המוסלין, לבין קצפת ותותים. בשורה התחתונה: שווה להיפרד מהדיאטה.המחיר: פריזייה גדול - 89 שקלים, קטן - 32 שקלים. אקלר - 18 שקלים.הבייקרי - לרשימת הסניפים המלאהלהתראות דיאטה. הבייקרי (צילום: רותם מימון)הקינוחים הטובים מחוץ לתל אביב: קפה סנטרל - במקום סנטרל פארק לתושבי רעננה יש סנטרל קפה, שמשקיף על נוף ירוק בלב העיר (עד כמה שאפשר). תפריט הקינוחים של המקום מציע מנה שנקראת גבינת תות, שמתארת בדיוק את כל מה שיש בה: שכבות של עוגת גבינה קרה עם קונפיטורת תות נהדרת שמכינים במקום ופירורי קראמבל פריכים. במילה אחת - תענוג. המחיר: 37 שקלים.קפה סנטרל - דרך הפארק 10, רעננההלנה בנמל - איך נשמע לכם שילוב של אוכל מצוין מול הים כשברקע עתיקות קיסריה? לנו זה נשמע מצוין, בעיקר כשהחורף מזמן לנו אופציה לאכול את קינוח הקראמבל תותים. זו מנה לוהטת במלוא מובן המילה, שכן היא יוצאת הישר מטאבון המסעדה וטומנת בחובה שילוב מבורך של תותים אפויים עם שטרויזל ובלסמי מיושן. ממעל מוגש כדור גלידה בטעמים משתנים לפי העונה. תקוו שכשתבואו יוגש סורבה מנדרינות. המחיר: 44 שקלים.הלנה בנמל - נמל קיסריה

לוהטת! קראמבל של הלנה בנמל (צילום: בועז לביא)אורי בורי - אנחנו לא צריכים הרבה תירוצים שיגרמו לנו להזמין פעם אחר פעם מקום אצל אורי בורי, אבל לשם שינוי, הפעם התירוץ שלנו הוא הקינוח החורפי: שטרויזל תותים שמשלב שכבות של קרם פטיסייר מענג, תות שדה, פירורים וחוזר חלילה. קינוח קליל, מפנק, פשוט אבל פשוט טעים. המחיר: 38 שקלים.אורי בורי - רחבת המגדלור, עכוסוהו - אם כבר מדברים על קינוחים, סקסיות ובר משובח, מסעדת סוהו היא מהמקומות הבולטים לראות ולהיראות בהם בראשון לציון. התפריט מציג אסופת קינוחים לא רעה בכלל, שכמו כל המנות כאן, הן ענקיות ומגרות. החבר'ה של סוהו משלבים את התותים בין שיערות קדאיף לגבעה יפה של קרם מסקרפונה מפנק ויחסית למה שהתפריט מציע, מדובר ביציאה קלילה וכיפית שלא תאמינו שחיסלתם לבד. המחיר: 51 שקלים.סוהו - משה בקר 15, ראשון לציוןמי שאוכל לבד, אוכל יותר. קדאיף, מסקרפונה ותותים (צילום: גליה אבירם)הנמל 24 - אחת המסעדות הטובות בחיפה והצפון דוגלת בשימוש בחומרי גלם משובחים ומצליחה להפתיע בכל ביקור מחדש. בגזרת הקינוחים אנחנו התלבטנו בין פאי לימון שמוגש עם קולי תות וגלידת תות רכה ובעלת מתיקות מעודנת (46 שקלים), לבין השילוב של תותים עם שוקולד במנה הנקראת כדור שוקולד המתובל בקצת רוטב תותים משגע (50 שקלים). האמת, זה לגמרי win/win situation. הנמל 24 - הנמל 24, חיפה

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ