טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: ארוחות הבוקר בבתי מלון הטובות בארץ

מרמת הגולן ועד אילת, מירושלים ועד אשדוד, מצאנו את בתי המלון שמגישים לקהל הרחב את ארוחות הבוקר השוות ביותר ברחבי הארץ

תגובות

יש לא מעט סיבות לכך שאנחנו מאוד אוהבים ארוחות בוקר: תנו לנו שפע ונעמוד יפה בתור, תנו לנו מאפים שהרגע יצאו מהתנור ואנחנו שלכם, תנו לנו מיץ תפוזים ודלפק בלתי נגמר עם כל טוב הארץ ונביא את המשפחה שלנו גם. כאלה אנחנו, אוהבים את ארוחת הבוקר שלנו עשירה ואם אפשר בדיל שאינו נגמר. ומי הוציא שם טוב לארוחת הבוקר הישראלית אם לא המלונות? » ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב» מנות האגז בנדיקט הטובות בתל אביב» סיור קולינרי בשוק הפשפשיםבניגוד לתיירים אחרים בעולם שמודדים מלון על פי עיצוב החדר, המיקום או הפסיליטיז המפנקים, אנחנו הישראלים שופטים את בתי המלון שלנו על פי טיב האוכל. בשנים האחרונות, עם פריחת המלונות בארץ והתחרות על לב הסועד, פתחו בתי המלון את ארוחות הבוקר גם לקהל הרחב, שמחפש את כל הפינוקים האפשריים. אז כיתתנו רגליים, הלכנו וטעמנו, ואספנו את ארוחות הבוקר הטובות ביותר שמוגשות בבתי מלון לקהל הרחב ברחבי הארץ, ובשבוע הבא נקדיש כתבה כזו לארוחות הבוקר הטובות ביותר בבתי מלון בתל אביב.לא רק בגלל הבריאות: יערות הכרמל

אחוזת הבריאות הבוטיקית, שהתמקמה בנקודה היפה ביותר בכרמל, היא המפלט הטוב ביותר למי שמחפש מרגוע לנפשו, מול נוף ירוק עד מרגיש ושקט. אל תיתנו לחלוקים הלבנים ולדיבור השקט לבלבל אתכם - באתם לפה כדי ליהנות ולא לסבול. עם כל הכבוד לשקט, לאוויר הנעים והקריר ולנוף המרהיב, האוכל של יערות הכרמל הוא אחת הסיבות הטובות ביותר להגיע. אם זה יקר מדי לכיס שלכם, תוכלו לבוא להתפנק על אחת מארוחות הבוקר שמעט מאוד מסעדות יכולות לה. החיסרון: כמעט ליד כל מנה מתנוסס שלט קטן המציין את מספר הקלוריות. ועל זה נאמר: אאוצ'. מה אוכלים כאן: יוגורטים עם פירות ודבש (180 קלוריות), עוגות גבינה עם פירורים או עם פירות יער (180-200 קלוריות), דוכן לחמים ענק מלחמי מחמצת שנאפים במקום, בגטים, קרקרים, עוגות שמרים ופריכיות. ליד תמצאו מתחם דגים כבושים ומעושנים - מקרלים, שפרוטים, פלמידות, סלמון ומבחר גבינות  קשות ורכות. עוד בתפריט, כמות עצומה של סלטי ביצים, טונה וגבינות, קינואה וחמוציות ועוד, דייסות סולת ושיבולת שועל, מגוון דגני בוקר וחלבות. וזאת רשימה חלקית בלבד.הבונוס: בשעה 10:30 מתחילים ספיישלים בהגשה אישית, כגון מאפה כרובית וגבינות, שקשוקה, ביצה עלומה על מצע של חציל וטחינה, מקושקשת ירוקה עם עשבי תיבול ופסטו ועוד.עד מתי: חופשי חופשי עד השעה 11:30.כמה עולה: 120 שקלים, על בסיס מקום פנוי.

כמה קלוריות בסך הכל? יערות הכרמל (צילום: רותם מימון)להרגיש כמו אוליגרך מול הים: אנדיב במלון ווסט

בזמן שישנתם, אשדוד הפכה למוקד בליינות שמהווה מוקד משיכה גם לתיירים מחו"ל. מלון ווסט שהוקם לפני כשנה, מתאים גם לאנשי עסקים שמגיעים אל הנמל וגם לתיירים. למרגלותיו נמצאת אנדיב, מסעדת המלון בראשותו של השף גיא פרץ, שסיפקה לנו את אחת מארוחות הבוקר המפנקות ביותר שנתקלנו בהן וגרמה לנו להרגיש כמו אוליגרכים לבוקר אחד.מה אוכלים כאן: מתחילים בריא ומסיימים בשחיתות. מבחר ירקות, דגנים וקטניות ירכיבו לכם סלט מרענן, משם עוברים אל התחמיצים והסלטים, אבוקדו מוחמץ עם לימון ושמן זית, דוכן קרפצ'יו צמחוני (סלק, קולרבי ומלפפון), ולצידם מחלקת הגבינות הרכות. משם מתחיל החלק הדקדנטי, של קרואסונים עם פרלין שוקולד, חמאה ושקדים, בריושים מצופים שוקולד או קרם פיסטוק. אחריהם פינת המעושנים - לקרדה, מטיאס, סלמון וקוויאר, גבינות בוטיק קשות, שקשוקות אישיות במחבתות ברזל או תפוח אדמה מוקרם, קדאיף ים תיכוני עם זיתים ובולגרית, אגז בנדיקט עם קוויאר ולקינוח - פינת בריאות מרשימה.הבונוס: ופל בלגי שמוכן על המקום או שטרויזל אגסים בלתי נשכח הם פינוק לא קטן, אבל מה תגידו על בקבוק קאווה או למברוסקו שמגיע עד לשולחן שלכם?כמה עולה: 120 שקלים, או 90 שקלים לאורח.עד מתי: כל יום עד השעה 11:30אנדיב - הטיילת 21, אשדוד

כשמצד אחד חומות העיר העתיקה ומהצד השני מרכז ירושלים, מלון ממילא מצליח להביא אלגנטיות שלפעמים, איך לומר בעדינות, קצת חסרה במלונות ישראלים. על ארוחת הבוקר, כמו על מסעדת רופטופ, המירור בר וממילא קפה, אחראי השף קובי בכר (אקס מול ים), שמושך את האווירה האלגנטית גם אל אחד המזנונים המוקפדים ביותר שראינו בארץ, ומוכיח שעם העיצוב הנכון והטאץ' המדויק גם "אוכל של בתי מלון" יכול לתת תחושה של מסעדת שף בוטיקית.מה אוכלים כאן: המזנון מתחיל עם חמש מנות חמות (משתנות מדי יום אך בעלות קונספט זהה), כמו שקשוקה, ביצים בסגנון פלורנטין, קרואסון ממולא, סופלה גבינות ופאי ירקות, וזה מבלי שהזכרנו בכלל את עמדת האומלטים הנעשים לפי בקשת הלקוח. בסמוך, אפשר למצוא צלחות בריאות וירקות כמו גזרים, תפוחי אדמה צבעוניים ועוד. משם ממשיכים לעמדה של שישה סלטים משתנים, לאגף הברוסקטות, לאזור הדגים הכבושים והמעושנים שמכינים במקום, למחלקת המרקים הקרים בסגנון הגספצ'ו ומסיימים עם אזור גבינות בעל מבחר נאה, בראשן מובילות הגבינות הקשות של עין כמונים. משם עוברים אל עלי גפן ממולאים בגבינת עזים ואחריה עמדת בריאות מאלפת עם כמעט כל דגן שתרצו. לקינוח תקבלו קומפוטים ומאפי בוקר ריחניים ונהדרים. איך נשמע לכם סינבון על הבוקר?הבונוס: החלבות האימתניות של שוק מחנה יהודה מחכות לכם כאן באופן בלעדי. אחרי שתסיימו לאכול, צאו לשאוף אוויר ולשתות קפה בגינה הפרטית של חדר האוכל. אוויר צלול כיין זה פה.כמה עולה: 140 שקלים.עד מתי: כל יום עד השעה 11:00.מלון ממילא - המלך שלמה 11, ירושלים

זה לא סוד שאזור ים המלח הוא שממה קולינרית, מלא בארוחות בינוניות ואוכל מבאס. למזלנו, מלון דניאל ים המלח מרשת טמרס חושב שמגיע לכם אחרת, ומשלים בימים אלו תהליך ארוך של מהפך בעזרת השף גיא פרץ, שהצליח לפצח את החידה "מה הישראלי אוהב לאכול?". אזהרה: כדי לצלוח את ארוחת הבוקר הזו על היקפה המרשים תצטרכו מפה ומכשיר ניווט קטן, כי כזה שפע מזמן לא ראינו.מה אוכלים כאן: מה לא. זה מתחיל בתחנת יוגורטים רחבה וממשיך עם תחנת דגים מעושנים בהם מקרלים והרינג, ורטבי איולי וסלסת אננס ואפרסמונים. משם ממשיכים לעמדת גבינות מכל סוג שחלמתם עליו (עם חצילים, חומוס, מוצרלה מעושנת, לבנה ועוד), ויותר משבעה סוגי סלטים (יווני, ישראלי, עשבי תיבול, בורגול, טונה ועוד). ממשיכים בניווט אל עבר תחנת ירקות עם למעלה מ-20 סוגים שונים, אפילו קינואה אדומה וירוקה. בתחנת הלחמים תאלצו לבחור בין שיפונים ללחמניות קטנות ומתוקות, בריושים, קראנצ'ים ושאר המאפים ומשם תוכלו להמשיך אל שאר מנות חמות כמו אומלטים, פשטידות בוקר, גרטן תפוחי אדמה, בורקסים, אנטיפסטי וקראמבל.הבונוס: אנחנו מתלבטים אם לבחור בספינג' מרוקאי (על הבוקר?) או במגש פיצה. עוד בונוס קטן - אם באתם בזוג ואתם לא רוצים להתחכך בהמון, בקשו לשדרג לארוחה אינטימית במסעדת המלון. מילה שלנו, לא תתחרטו.עד מתי: כל יום עד השעה 10:30.כמה עולה: כל התענוג הזה במחיר מצחיק של 89 שקלים.

תשכחו את כל מה שידעתם על ארוחת בוקר של בית הארחה, וסעו לקיבוץ לוחמי הגטאות, שם מחכה לכם בית וקיט. המקום פועל כחלק מבית הארחה המקומי, אך אינכם חייבים להיות אורחים על מנת ליהנות מארוחת הבוקר. השפית החדשה של המקום, דינה ניוטון קדוש, לקחה את ארוחת הבוקר המשודרגת ממילא ושדרגה אותה עוד יותר לכדי חלומו הרטוב של כל ישראלי, עם למעלה מ-50 מנות. טיפ: חייבים להזמין מקום מראש.מה אוכלים כאן: פחות או יותר, כל מה שעולה על דמיונכם - סלט סלקים, סלק ממולא בקינואה, שקשוקה במגוון סוגים, סלט שומר, גלילת חוביזה, גראטן, פרוסות בטטה בתפוזים, סלטי עדשים ועוד - רשימה בלתי נגמרת שמשתנה בין עונה לעונה, בהתאם לירק בגליל. רק תבטיחו לנו שתשאירו גם מקום לקינוחים ולטארטים שיש כאן, כי הם לא פחות מצוינים.הבונוס: מי שלא טעם את המלבי החם של המקום (מופיע כאן החל מתפריט הסתיו), כאילו לא טעם מלבי מימיו. בונוס #2: בעבר ארוחות הבוקר המפוארות הללו היו מוגשות בימי שישי בלבד, אבל לאחרונה מתחילים להגיש אותן כבר ביום שני.עד מתי: ימים ב'-ו', עד השעה 12:00.כמה עולה: 70 שקלים.בית וקיט - קיבוץ לוחמי הגטאות

בית שלום במטולה - מארוחות הבוקר הטובות בישראל ולא רק בגלל העושר והנדיבות (פרט חשוב והכרחי), אלא גם בגלל שירות מופתי מהרגע שמתיישבים ועד לקבלת החשבון. השף אסף אוטולונגי כובש בעצמו את הדגים, מכין את הריבות מפירות הסביבה ואפילו הזיתים הם מתוצרת מקומית של בני המשפחה (כך שמענו). אם הגעתם ביום חמים ונעים, תוכלו לשבת בגינה המקסימה, מה שכבר ישפר את היום שלכם פלאים. שימו לב, ארוחת הבוקר מוגשת למשך שעתיים וחצי בלבד, החל מהשעה 9:00. המחיר: 65 שקלים לאדם.בית שלום - הראשונים 26, מטולההמלון הסקוטי - קסם על ים כנרת? אם לא היינו יודעים אחרת, היינו חושבים שהשיר נכתב על המקום הזה. למלון הסקוטי יש שתי אפשרויות בשבילכם: ארוחות בוקר בסגנון בופה לאורך כל השבוע (117 שקלים) ובראנץ' סוף שבוע שלוקח את ארוחת הבוקר לאקסטרים (139 שקלים). החל מהמבנה המרשים של המלון ועד התעוזה להגיש ארוחות בוקר החורגות מהסטנדרט הכשר (ושיהיה ברור - כשר זה לא), עם הרבה גבינות בוטיק ונקניקים מיובאים, קישים, פסטות, ביצים, שקשוקה נפלאה ותבשילים שמתאימים יותר לארוחת הצהריים - המלון הסקוטי הוא עצירת חובה לכל מטייל באזור הכינרת. הבופה מוגש לאורך כל השבוע, עד השעה 10:30, ובראנץ' הסופ"ש מוגש בסופי שבוע בלבד, בין השעות 11:30-14:30.המלון הסקוטי - גדוד ברק 1, טבריהמצפה הימים - מלבד היופי עוצר הנשימה שסובב את בית המלון הזה, מדובר באחת מארוחות הבוקר הצמחוניות הטובות בארץ, כשכל חומרי הגלם מגיעים מגינת המלון. עם כל הכבוד לקישים הנהדרים, המאפים ההורסים הם אלה שכבשו אותנו (בעיקר קרואסוני הבוקר), יחד עם הגבינות שמוכנות במלון. חשוב לציין שמדי יום התפריט משתנה, על אף עוגנים מרכזיים, כך שמובטח לכם גיוון גדול. ארוחת הבוקר מוגשת בין השעות 7:00-10:30. המחיר: 100 שקלים ביום חול, 100 שקלים בשישי שבת. מצפה הימים - ראש פינה

מארוחות הבוקר הצמחוניות הטובות בארץ. מצפה הימים (צילום: נטשה חיימוביץ ויוסי סליס)

*#