החמישיה הפותחת: משקאות החורף הטובים בתל אביב

שוקו חם בשוגר קפה, סיידר משודרג במיצי או גלו-יין במזללה. חמשת משקאות החורף הטובים ביותר בתל אביב - ומחוצה לה

רותם מימון, עכבר העיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רותם מימון, עכבר העיר

כן חורף, לא חורף, הסערה שגעשה פה לא מזמן שלחה אותנו אל מעמקי הפוך והביאה אלינו את התה, הסיידר, השוקו והיין החם, לאו דווקא בסדר הזה. מה לעשות, צריכים להתחמם ויש גבול כמה מרק אפשר לשתות. במקום, עדיף לצרוך את כל מה שעושה לגוף טוב: הרבה קינמון, אגוז מוסקט, תפוחים, הדרים ושוקולד וכן - גם קצת אלכוהול. » הפולנטות הטובות בתל אביב» מרקי העוף הטובים בתל אביב» הקונדיטוריות הכי טובות בארץלשמחתנו הרבה, בשבועות האחרונים כולם עברו למתכונת חורף - מדוכני המיצים, דרך בתי הקפה ועד מסעדות השף המפונפנות - וזה אומר בכל מקום צצו משקאות מעולים, מורכבים או פשוטים, החל מסחלבים ושוקולטות, ועד סנגריות חמות וקוניאק. אז צאו מהפוך, ותתכוננו להתחמם עם משקאות החורף הטובים בתל אביב. שוקו ליודעי דבר בשוגר קפה

בדצמבר 2010 פתח השף קונדיטור גדעון בן עזרא את שוגר דדי, חנות קטנה לעוגיות שהוא מכין בעצמו, ומקום לשתות בו קפה. תושבי השכונה נכבשו בקסמו והחלו לדרוש (ולקבל) אוכל פחות מתוק ויותר משביע. אז הפך שוגר דדי לשוגר קפה, משהו בין בית קפה לביסטרו השכונתי, תחת אותו הקונספט: את הכל מכינים במקום, מחומרי גלם משובחים בלבד. כן, גם את השוקו ליודעי דבר. מחמם את הלב: שוקו ליודעי דבר. קשה לדעת מה יותר טוב בשוקו הזה: הפרלינים העדינים? המרשמלו תוצרת המקום? אולי הקינמון הבועט? או הסיומת המעקצצת של הצ'ילי החריף? ובכן, התשובה הנכונה היא: הכל. הקומבינציה של פרלינים נמסים מעורבבים בקצת חלב והרבה קינמון עם טוויסט עמוק ומעקצץ בסוף, זה בדיוק מה שאנחנו מבקשים ליום קריר.המחיר: 14 שקלים.אם אתם כבר כאן: אל תעזו לפספס את קולקציית העוגיות והשוקולדים המרירים שחובה לקחת הביתה.שוגר קפה - אבן גבירול 8, תל אביב

משאלה ליום קריר. שוקו בשוגר קפה (צילום: רותם מימון)משקה תפוחים חורפי במיצי אם היינו יכולים להציע הצעת חוק, היינו מחייבים כל שוק שמכבד את עצמו להחזיק דוכן מיצים מושקע. הרי זה רק מתבקש לשוטט בשוק תוך כדי לגימה של מיץ שנסחט לפני שתי דקות. בנתיים, תכירו את מיצי - דוכן מיצים שנפתח באמצע הקיץ בשוק הכרמל (ויש גם אחד בשוק הנמל) כשכל תפקידו הוא לרענן לכם את הסיבוב בשוק. אגב, העובדה שחורף בחוץ לא אומרת שצריך להפסיק לשתות מיצים.  מחמם את הלב: משקה תפוחים חורפי. כשבכל העיר ימכרו לכם סיידר מתרכיז כזה או אחר - שימו פעמיכם למיצי ותבינו את ההבדל: טעם אמיתי של תפוחים ירוקים שנובע מהעובדה שבמיצי מכניסים אל הסיר גם את חלקי הפרי, שמתבשלים ארוכות בקינמון. התוצאה: משקה תפוחי מרענן שאינו דומה לאף סיידר אחר. האמת? קשה לבחור בין סיר שבו חליטת תה עם תבלינים מעקצצים מול סיר רותח עם משקה תפוחים חמים, אבל אנחנו בטוחים שבחרנו נכון.המחיר: 10 שקלים.אם אתם כבר כאן: קחו טעימה מחליטת התה - ג'ינג'ר טרי, קינמון והל ומחיר מצחיק של 8 שקלים לכוס ענקית.מיצי - שוק הכרמל, תל אביבלא דומה לאף סיידר אחר. מיצי (צילום: רותם מימון)שוקו קלואה בחגיגה של בבט לפני קצת יותר מ-22 שנים הקימה נילי מירון מקום קטנטן בירושלים שכולו מוקדש לדבר אחד בלבד - ופל בלגי. מאז ועד היום עבר המקום כמה גלגולים, ולבסוף קבע את משכנו בתל אביב. אל חשש, המקום עדיין קטן והקסם ה"כוך חמים בבלגיה" - נשמר. כבר כשמתקרבים לאזור מקבל את פניכם ריחו הממכר של וופל, על מגוון התוספות היצירתיות. ולחדשות טובות נוספות: צפו לסניף חדש של בבט בחודש הקרוב ברמת השרון.מחמם את הלב: שוקו קלואה. אם הפעם האחרונה ששתיתם שוקו היתה ביסודי, אתם חייבים לנסות את השוקו החם של בבט. אולי חשבתם שהוופל הבלגי מספיק מתוק ושלא צריך לצידו גם שוקו חם ועוד בתוספת אלכוהולית - אבל אתם טועים. נילי מירון מכינה את השוקו בתהליך שקדני וקפדני שמשלב מסה נכונה של שוקולד מריר וכמות מדודה של חלב ותוספות סודיות, כשהסוד טמון בהקצפה. התוצאה: פשטות מנצחת ושוקו שלא שייך רק לילדים.המחיר: 21 שקלים.אם אתם כבר כאן: וופל, וופל ועוד וופל. אנחנו מזמן היינו עוברים לגור פה.החגיגה של בבט - חפץ חיים 8, תל אביב או לה לה. שוקו קלואה של באבט (צילום: רותם מימון)

גלו-ויין במזללה לפני קצת יותר משנתיים פתח מאיר אדוני את המזללה כתשובה הפחות מעונבת לכתית, ומהרגע הראשון היה ברור שמדובר בלהיט היסטרי. הקונספט, כמו גם המנות, האווירה והאנשים, אקלקטי ומשמח, ובתוך זמן קצר כמה מנות קנו את מקומן בפנתאון הקולינריה בעיר. הסוד של המזללה הוא בבר, בקוקטיילים ובמיקסולוג רן קורן, שרוקח את הקוקטיילים המורכבים והמושקעים של המקום. מחמם את הלב: גלו ויין. יש לא מעט אנשים שנוסעים לסקי רק בשביל ללגום יין חם בסוף היום אל מול האח. אבל כבתל אביב אין שלג ואין כסף לנסוע לסקי, ההצעה שלנו היא להזמין מקום על הבר של המזללה ולתת לגלו ויין לעשות את שלו. על פניו מדובר ביין חם עם תבלינים, אבל בפועל מתגלה אחד המשקאות החמים המושקעים ביותר שתמצאו: ממתכון משפחתי-גרמני עתיק יומין, יצר קורן אדפטציה עדכנית שמשלבת יין אדום מסוג שירז עם מרלו. הראשון תורם פירותיות, השני מרקם קטיפתי ובבישול איטי וארוך נפתחים כל טעמי התבלינים - הל, קינמון, פרחי קמומיל, אניס, ציפורן ואפילו סילאן. תוסיפו לזה פלחי מנדרינות מיובשות, דבלים ומשמשים מבושלים וקיבלתם משקה מושלם. אין ספק, הגלו ויין הוא חבר.המחיר: 36 שקלים.אם אתם כבר כאן: הבויאבז של אדוני ישלים לכם גם את האווירה החורפית וגם את הסיבוב בצרפת.

מזללה - נחלת בנימין 57, תל אביבתנו לגלו ויין לעשות את שלו. המזללה (צילום: רותם מימון)קוקטייל סחלב של ברטי "ים תיכוניות" הפכה בשנים האחרונות לשם גנרי למסעדה שבעליה לא יודעים איך להגדיר את אותה. אז כשכולן הולכות על כיוון ים תיכוני, ברטי בולטת בהגדרתה הלבנטינית. ומה זה אומר? תפריט שלא מהסס להישען על השפעות מזרחיות, בכללן מצריות, תורכיות וסוריות, עם הטאץ' המוכר של השפים אור ברי ורועי ענתבי. ומה שנכון לאוכל, נכון גם לקוקטיילים.מחמם את הלב: קוקטייל סחלב. כמה הפתעות בכוס קטנה אחת. זה לא נדיר למצוא בקוקטיילים של ברטי חומרי גלם שמתכתבים עם המטבח, וקוקטייל הסחלב הוא הדוגמה המובהקת. הוא מתחיל רגיל, עם קורנפלור, סוכר וחלב, ואז מוסיף המיקסולוג, יובל סופר, חלב קוקוס ומי ורדים. את הפן האלכוהולי נותן ויסקי מבלנד סקוטי, שהוא מאוזן יותר ומעושן פחות ולכן גם מתוק יותר. מעל מפזרים תערובת קפה לבן עם הל, בהרט וקינמון. התוצאה: סחלב אלכוהולי, סמיך, חמים, מתוק עד גבול מסוים, עמוק ומושקע. אל תחמיצו.המחיר: 45 שקליםאם אתם כבר כאן: אל תהססו לתת קונטרה לקוקטייל סחלב עם מרגריטה עם סלק על פחמים.ברטי - קינג' ג'ורג' 88, תל אביבהמון הפתעות במשקה אחד. ברטי (צילום: רותם מימון)

שלושה משקאות חורף נוספים שאסור לפספס: ביצ'יקלטה - כמעט בכל מקום תמצאו סנגריה חמה, וכל אחד מהם בטוח ששלו היא הכי טובה. ובכן, הרשו לנו לקבוע (אחרי סבב טעימות ממושך), שהסנגריה שטעמנו בביצ'יקלטה היא מהטובות בעיר, בזכות יין אדום, ליקר תפוזים, קצת מיץ תפוחים שמוסיף מתיקות, צימוקים, שקדים, כוכב אניס וקינמון - כשהכל מתנקז לחמימות מענגת עם טוויסט אלכוהולי. טיפ: אם אתם באים בזוג, לכו על קנקן מפנק (28 שקלים לכוס / 90 שקלים לקנקן).» ביצ'יקלטה - נחלת בנימין 29, תל אביב דאבל דייט. ביצ'יקלטה (צילום: אבי שיר)מתחם ג'אן - לא מעט אנשים חבים את הסחלב הראשון בחייהם למתחם אבולעפיה ביפו. הרי זה לא באמת חורף אם לא עצרת בשבת בבוקר לכוס סחלב סמיך מלווה בריח קינמון. וובכן, אנחנו שמחים לבשר שהמקום עדיין שומר על מקומות כאחד הסחלבים הטובים בעיר (12 שקלים לכוס גדולה), על אף תיירותיות היתר באזור. אם מקלפים לרגע את שכבות הנוסטלגיה, עדיין מקבלים מנה שווה עם לא מעט פינוקים למעלה, כמו בננות מיובשות, צימוקים וקינמון מעקצץ.» מתחם ג'אן - כיכר השעון, יפולאביט - לא מעט משקאת חורפיים נמצאים בבתי הקפה, אך דווקא משקה המוקה של לאביט בלט לטובה, כשמיזג היטב בין טעם הקפה, הקצף מעל והסיומת השוקולדית בסוף. החיסרון: המחיר הגבוה. » לאביט - לרשימת הסניפים המלאהבלט לטובה. משקה מוקה חם של לאביט (צילום: אפיק גבאי)משקאות החורף הטובים מחוץ לתל אביב: קוקושקה - אחד המקומות החמודים ביותר שנפתחו בשנה החולפת הוא קוקושקה, מין שילוב שמח בין סנאק בר לטאפאס בר בעכו, שאין מתאים ממנו לעצירה קלילה בשיטוט חורפי בעיר העתיקה. המלצת הבית: שבו ליד הבר והזמינו שמגיעה בסמובר. כן כן, סמובר. אם זה לא יחזיר אתכם הביתה, מה כן?» קוקושקה - מתחם הבאזר הטורקי, עכוכמו פעם. קוקושקה (צילום: באדיבות המקום)גרנד קפה ירושלים - אין הרבה דברים טובים יותר מלשבת בבית קפה ירושלמי כשכפור אימים בחוץ, ולשתות משקה חורפי וחם. אז איך נשמע לכם משקה אספרסו בקרם לוטוס (24 שקלים)? אין ספק, זהו אחד מהמשקאות המיוחדים שיצא לנו לפגוש, כזה ששומר על טעמי אספרסו מעקצצים למרות כל המתיקות שעוטפת אותו. אם זה לא מספיק לכם, נסו את משקה האלפחורס, שמבוסס על פרלינים, חלב חם, ריבת חלב וקצת קוקוס (26 שקלים). יותר חורפי מזה לא תמצאו.» גרנד קפה - דרך בית לים 70, ירושליםמקס ברנר - פודיז וסנובים מוזמנים לדלג לפסקה הבאה אבל כל השאר מוזמנים להישאר, כי אנחנו לא מכירים הרבה אנשים שיכולים להגיד "לא" לכוס החיבוקי המחממת והמנחמת של מקס ברנר. אם אתם נמנים (כמונו, מודים) על חובבי השוקולד ובאים עם ראש פתוח, לכו על משקה חמאת בוטנים (23 שקלים). עוד לפני שתרימו את הכוס, ריח בוטנים נעים ישתלט על האוויר. המשקה סמיך, על גבול הקרמי כמעט, ובצבע חום שזוף. בקיצור, כל מה שחובב שוקולד עם במבה צריך.» מקס ברנר - לרשימת הסניפים המלאהמיועד לחובבי השוקולד. מקס ברנר (צילום: רותם מימון)גקו - חובבי קפאין שמגיעים לבאר שבע חייבים להגיע אל גקו, בית קפה מקסים בעיר העתיקה, ולראות איך מערבבים שם קפה עם פרלינים או לנסות לאטה שוקולד גרמני מקבל לתוכו פרלין שוקולד בטעם וניל וקוקוס שהופך אותו למשהו אחר לגמרי (18 שקלים), מתוק בדיוק ברמה הנדרשת ועדיין קפאיני למשעי. אל תחמיצו. » גקו - סמילנסקי 13, באר שבע וניליה -  ווניליה היא יותר מגלידרייה. עובדה, אפשר למצוא ברשת קפה מצוין, וופל בלגי על מקל ושוקולטה (16 שקלים), שמיועדת במיוחד לחובבי השוקולד המריר. לנו הוא הזכיר יותר מעדן חלב חם עם מרירות מורגשת (על אף שבחרנו שוקולטה על בסיס חלב). טיפ: אם תבקשו יפה, יוסיפו לכם קצפת מעל, כי אין דבר כזה "מושחת מדי". » וניליה - לרשימת הסניפים המלאהבמיוחד לחובבי השוקולד המריר. וניליה (צילום: רותם מימון)

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ