אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: הקרואסונים הטובים בתל אביב

קרואסון שוקולד, שקדים ואפילו כמהין - כל עוד יש המון חמאה, אנחנו מרוצים. אחרי בדיקה מעמיקה גילינו אילו קונדיטוריות נותנות את הפרשנות הטעימה ביותר לקלאסיקה הצרפתית

תגובות

כמו בכל דבר אחר בחיים, טרנדים באים והולכים, אבל קלאסיקה צרפתית לעולם נשארת. הקרואסון הוא מאפה הבוקר האולטימטיבי - מתוק, אבל לא מדי, משלב באלגנטיות בין פריכות ורכות ומשתדך מצויין לכוס הקפה שפותחת את היום. הרבה מאוד עבודה כרוכה בפלא הקטנטן הזה, שנעלם בלי שמספיקים לשים לב - בין קיפול לקיפול ושילוב כמות לא מבוטלת של חמאה, חשוב להקפיד על זריזות, דיוק וסבלנות באורך 48 שעות. קצת לפני כניסת כיפור ותחילת ההתענות, ניצלנו את הרגעים האחרונים בהם עדיין מותר להתענג על פחמימות, למשימה המושחתת של מציאת הקרואסון הטוב בתל אביב.

» החמישיה הפותחת: הפלאפל הכי טוב בתל אביב» החמישיה הפותחת: ארוחות הבוקר הטובות בתל אביב» החמישיה הפותחת: הקינוחים הכשרים הטובים בארץ

השוקולדי: קארם

קרוב לוודאי שקארם הוא הדבר הכי דומה לפטיסרי פריזאי בתל אביב. הרצפה משובצת בשחור ולבן, הקירות מקושטים, הכוראסות רכות והויטרינה מלאה באקלרים, מקרונים ושאר קינוחים צבעוניים - בקיצור, כל מה שיגרום לכם להתאמץ ולהגיע לגבול גבעתיים במיוחד כדי לשתות כוס קפה.  

קרואסון שוקולד: באופן די מפתיע לא פשוט למצוא קרואסון שוקולד מכובד, לכן השמחה שלנו הייתה גדולה פי כמה כשנתקלנו במאפה של קארם. מדובר באחד הקרואסונים הכבדים שטעמנו, שצבעו השחום והריח החמאתי גרמו לנו להתרגש מציפיה. השכבה העליונה עבה ומתפצפצת כמעט כמו צ'יפס, בעוד שבחלק הפנימי נחו להן אחת על השנייה שכבות בצק אווריריות ורכות שפשוט נמסו על הלשון. מילוי השוקולד היה מדויק - לא מריר ולא מתוק מדי, מרקמו היה קרמי ומענג והכמות נדיבה ביותר. מכורי השוקולד לא יתאכזבו.  

מחיר: 14 שקלים

» קארם - מעבר יבוק 5, תל אביב

נימוח ושוקולדי. קארם (צילום: יוליה ניקנקין)

רשת המאפיות מונה שלושה סניפים ברחבי תל אביב-יפו. המראה החיצוני הצנוע לא מסגיר את הרקע הצרפתי של הבעלים ואת כמות הפיתויים שמחכה בפנים. כבר בכניסה, בלי להסיט את המבט ובלי להתאמץ, נתקלנו בסלסלאות מלאות קרואסוני חמאה, פאן-או-שוקולה, מאפי ריקוטה ועוד מתוקים שגרמו לנו לגרגר בהנאה לצלילי מוזיקה צרפתית שהתנגנה במקום.

מאפה פיסטוק עם פצפוצי שוקולד: טכנית, צרפתים דקדקנים לא היו מכניסים אותו לרשימה, כי אי אפשר להגדיר אותו כקרואסון. אבל אנחנו בישראל, ולכן ננהג כמקומיים ונרשה לעצמנו לעגל את הפינה המתוקה הזו. למאפה תחתית של בצק קרואסון חמאת, רך ואוורירי. מעליו נמרחה כמות נאה של ממרח פיסטוק מתוק ופצפוצי שוקולד מריר. מעבר לעובדה שמדובר במאפה נהדר שישפר את מצב הרוח בכל שעות היום, הוא הזכיר לנו ביקור בפטיסרי הפריזאי "DU PAIN ET DES IDEES", בו טעמנו את אחיו הבוגר בעל אותו צירוף טעמים ובצורת שבלול. עונג צרוף.

מחיר: 13 שקלים

» לה בון פטיסרי - בזל 40, תל אביב

שילוב שאי אפשר להתנגד לו. לה בון פטיסרי (צילום: יוליה ניקנקין)

ליזלוטה הוא בדיוק מה שהייתם רוצים שבית קפה שכונתי יהיה. המקום שבעבר היה משכנה של גלידריית "זיסאלע", קם לתחייה תחת שמה של סבתן של האחיות המקימות. ארוחות הבוקר המשובחות, המאפים והמתוקים שנעשים במקום ומשתנים מדי יום והאוירה הרגועה והאינטימית הן כל הסיבות לחזור לכאן שוב ושוב.  

קרואסון שקדים: כמה רך ואווירירי היה הקרואסון, לא תבינו עד שתנסו בעצמכם. לקרואסוני שקדים יצא שם של מאפים כבדים, שביס אחד מהם יספיק לכל היום. לשמחתנו הקרואסון של ליזלוטה גרם לנו לשכוח כל מה שידענו אחרי טעימה אחת. הבצק עדין ומתוק במידה, מבפנים הוא ממולא בקרם שקדים קליל שאין קשר בינו לבין עיסות חנק שניסינו בעבר, ובחלקו העליון מצופה בשכבה נדיבה של שקדים קלויים שמוסיפים ארומה אגוזית מעניינת. אפשר לאכול ממנו בלי סוף.

מחיר: 15 שקלים

» ליזלוטה  - ריינס 20, תל אביב

הוא רק נראה כבד. ליזלוטה (צילום: יוליה ניקנקין)

בר לחם הוא גן עדן לחובבי הפחמימות (וטרם נתקלנו במישהו שלא מגדיר את עצמו ככזה) - החל בריח שאופף את הלקוחות בכניסה ומושך אותם אל עבר דלפק מכוסה במאפים מלוחים ומתוקים, וכלה במבחר העצום של הלחמים, שלצד גוש חמאה צרפתית מהמקרר הסמוך, שולח אותם לפיקניק על גדות הסן. או לירקון לכל הפחות. לכן אל תתפלאו כשהמבוגר שלצדכם יחליט להתנהג כאן כמו ילד בחנות ממתקים. 

קרואסון פרמזן וכמהין: אחרי שלא יכולנו לעמוד בפיתוי וטעמנו קרואסון חמאה, שוקולד ובריוש עם קרם פטיסייר, הלכנו על אופציה מלוחה ופשוטה. פרמזן וכמהין הם שילוב מתבקש שלא מחדש יותר מדי, ועדיין, בעיר שמדיפה ריח חזק של שמן כמהין שהפך נפוץ מדי במסעדות כמעין סמל סטטוס, מאפה שמצליח לשלב בין כמהין וחמאה ולשמור על טעמים מאוזנים, הוא מוצר מוצלח לכל הדעות. עוד יאמר לזכות הקרואסון המופלא שהוא חף משמנוניות, ויחד עם עקיצת פלפל שחור בסוף כל ביס ואוממיות פרמזנית הוא גרם לנו להתמכר.

מחיר: 17 שקלים

» בר לחם - קהילת סלוניקי 7, תל אביב

מתמכרים מהביס הראשון. בר לחם (צילום: יוליה ניקנקין)

הסנדוויצ'יה הקטנה בנחלת בנימין, בבעלותם של קובי בנדק ועופר אלמליח מגישה כבר במשך יותר משנתיים כריכי גורמה יצירתיים ומעוררי תיאבון. בין שתי פרוסות לחם משובח ירכיבו לכם ארוחה זריזה במחיר זול יחסית עם כל מה שעולה על דעתכם: ביצה מקושקשת עם פטריות ואספרגוס, קבב דגים בתבשיל מנגולד ופלפלים אדומים ושרימפס מוקפצים עם עגבניות, פסטו ותפוצ'יפס.   

קרואסון סביח: יש משהו בשילוב של חציל, ביצה, עגבניה, מלפפון חמוץ וטחינה שנפגשים בתוך קרואסון חמאתי שאי אפשר להסביר במילים. הקרואסון של הסנדוויץ' הוא אחד המשובחים שטעמנו. השכבה העליונה דקיקה, מתפצפצת בעדינות בפה וטעמו מתקתק. הסביח הוא קלאסיקה. גם כאן עשו לו כבוד ולא העמיסו עליו תוספות מיותרות. המרכיבים הטריים שהיחס ביניהם מושלם נערמו באלגנטיות בתוך מאפה אוורירי שמחליף את הפיתה הדחוסה - שילוב שגרם גם לסרבני סביח לחסל את כל המנה. אין ספק שמדובר בחגיגה.

מחיר: 28 שקלים

» סנדוויץ' - נחלת בנימין 59, תל אביב

סביח משודרג. סנדוויץ' (צילום: יוליה ניקנקין)

חידושים מתוקים ותוספות מלוחות זה טוב, יפה ובעיקר טעים. אבל כשמדברים על מאפה המקושר לעם הצרפתי (למרות שמקורו בכלל באוסטריה), ששומר על המסורת הקולינרית שלו בקנאות אין קץ, אי אפשר להתעלם מהאפשרות הבסיסית ביותר. כמו כל דבר שסוחב איתו היסטוריה ארוכה, גם כאן אפשר למצוא אינסוף מתכונים וגרסאות שמפיקים קרואסונים שונים לגמרי בכל קונדיטוריה. לטובת כל מי שלא מתרגש משינויים ולטובת פרנקופילים חובבים בחרנו את החמישה שסחפו אותנו הרחק לפריז:

» בייקרס - קרואסון החמאה של הקונדיטוריה הקטנה שבה אותנו, ובגדול. צורתו מוקפדת, צבעו זהוב בהיר ואפשר לראות את השכבות שנפרדות במהלך האפיה. הריח והטעם חמאתים מאוד, והוא חלבי ומתקתק בדיוק במידה. השכבה העליונה מתפצפצת עם כל ביס וממלאת את הפה בפירורים עדינים. מבפנים הוא אוורירי, קליל וממש נמס בפה, כך שאפשר להקל על הלסת ולשכוח מלעיסות מיותרות. משקלו קל כיאה לקרואסון איכותי ואין זכר לידיים שמנוניות. שלמות. (11 שקלים)

הביס המושלם. בייקרס (צילום: יוליה ניקנקין)

» בייקרי - לא משנה באיזה דירוג מתוקים מדובר, היכל המאפים של מתי ורותי ברודו יכנס לרשימה. קרואסון החמאה הזהוב שלהם מתקתק ולא שמנוני. בשרני וממלא את הפה בבצק רך בכל ביס ועם זאת מכיל המון אוויר בין השכבות הנפרדות (10 שקלים).

» דלאל - מתוך ההיצע המטורף שהמקום מציע, דוגמת שוסון תפוחים, דניש שזיפים או קרואסון שקדים שוקולד, בחרנו להתמקד דווקא בקרואסון החמאה השחום והנהדר. פריכותו עדינה, עליו דקיקים מאוד וביניהם כלוא המון אויר. טעמו חמאתי ומעודן. מאפה גדול מאוד וביחס למחיר הסטנדרטי, זו תמורה נהדרת לכסף (12 שקלים).

» רביבה וסיליה - למרות הרושם הראשוני המאכזב, שנוצר בגלל המראה היבש ומחירו היקר, הקרואסון של המאפיה הותיקה מרמת השרון הפתיע. הוא לא מתוק ואפילו מורגשת בו מעין חמצמצות, טעמו של חמאה עשירה, כזאת שככל הנראה לא מייצרים בארץ, צבעו זהוב בהיר, החלק הפנימי מלא בבועות אויר גדולות. מאפה בוקר מעניין שגורם לרצות עוד ועוד (16 שקלים).

חמאתי ומשובח. רביבה וסיליה (צילום: יוליה ניקנקין)

» לה מולאן - צבעו של הקרואסון מעט חיוור ביחס לשאר החברים שנכנסו לדירוג ומשקלו כבד. עם זאת חלקו העליון דקיק ופריך בדיוק במידה הנכונה, טעמו חמאתי עדין, הוא לא שמנוני וטעמו לא מתוק או מתחנף. החלק הפנימי בצקי ולא מאוד אוורירי כפי השעיד המשקל, ועל כן חשבנו שהוא אידאלי למצבים שבהם רק רוצים לנגוס בפחמימה מנחמת בלי גינונים מיותרים (12 שקלים).

הנחמה האידיאלית. לה מולאן (צילום: יוליה ניקנקין)

*#