${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הלחמים הטובים בתל אביב

הקובנה של המזללה, הפוקצ'ה של יפו תל אביב, חתיכת לחם בצפון אברקסס או בוקר טוב בדלאל. אילו מסעדות מגישות את הלחמים הטובים ביותר?

תגובות

הרומן שלנו עם הלחם מתחיל כבר בספר בראשית ונדמה שמאז ועד הלום הוא מלווה אותנו בכל מצב - מארוחת הבוקר ועד הקידוש ביום שישי, ובדרך - ואיך אפשר שלא - גם במסעדה. ליד הקרפצ'יו, ליד הסלט, עם החציל או החומוס, והמכורים אפילו מנגבים את הרוטב שנשאר מהפסטה - אנחנו מאוד אוהבים לחם. לא משנה באיזה מסעדה בוחרים לאכול, העיקר שיהיה שם לחם. או פוקצ'ה. או פיתה. » איפה אוכלים במתחם שרונה?» הפירה הטוב בתל אביב» הריזוטו הטוב בתל אביבבגדול, אפשר לחלק את מסעדות ארצנו לשני סוגים: אלה שקונות לחם ואלה שמכינות אותו בעצמן - דבר לא כל כך פשוט עבור מסעדה. לאפות לחם מהתחלה ועד הסוף זה עסק יקר, החל מחומרי הגלם ועד האופה, כך שדי ברור למה לא מעט שפים מעדיפים לקנות את הלחמים שלהם במצב צבירה כזה או אחר ולהשלים את אפייתו רגע לפני היציאה לסועדים. אחרי שעברנו את פסח, אפשר לחזור ולהתענג על לחם, ואם אפשר גם עם חמאה בצד. כמכורים לפחמימות, המשימה שעמדה לנגד עינינו הפעם היתה למצוא לא רק את הלחמים הטובים (משימה קלה), אלא את המסעדות שמכינות את מנת הלחם שלהן בעצמן (משימה קשה) - כך יצא שחלק לא קטן מהלחמים האהובים עלינו לא מצאו את מקומם ברשימה, מאחר ומקורם במאפייה.

שחיתות לשמה: הקובנה של צביה במזללה

לפני מספר חודשים איחד מאיר אדוני את כתית עם המזללה ועשה טוב לשתי מסעדותיו הבכירות - האחת שקטה ומיופייפת, השנייה פרועה וסוערת. בכתית יש סלסלת לחמים מושלמת שהיינו נותנים חצי כליה בשבילה, אבל עם הקובנה של המזללה היינו רוצים להתחתן.

לחם חוקינו: הקובנה של צביה. יש במזללה כמה מנות לחם שערורייתיות (כמו חלת השום שנמצאת על הכוונת שלנו לא מעט זמן), אבל בתפריט הערב אפשר למצוא את הקובנה של צביה. צביה, לידיעתכם, היא אחותה של אחת הסטאז'ריות שלימדה את אדוני איך מכינים קובנה תימנית אסלית, אבל אז קם האדוני והכה את המורה. כיאה לבצק תימני, הקובנה כאן אפויה בסמנה (חמאה מזוקקת) דומיננטית מאוד בטעמה וגם בלא מעט סוכר. התוצאה הסופית: התשובה התימנית לבריוש.

המחיר: 29 שקלים לקובנה.

הולך טוב עם: עגבניות גריל מרוסקות ופלפל ירוק חריף מוגשים באופן אוטומטי עם הקובנה, אבל מבחינת המנות, את הקובנה הכי כיף לטבול ב"טרטר פלשתיני" (79 שקלים) - שייטל קצוץ עם טחינה גולמית מעולה, צנוברים ויוגורט, קרם חצילים, צ'ילי, פול ירוק וכמון.

מזללה - נחלת בנימין 57, תל אביב

איך אומרים בריוש בתימנית? קובנה של צביה במזללה (צילום: רותם מימון)

תשקיעו בעצמכם קצת: קונטיננטלית בדלאל

כשהעיר עושה כל כך הרבה רעש, אחד ממקומות המפלט השקטים ומהחללים הנעימים ביותר בעיר הוא מסעדת דלאל. השף גולן גורפינקל יוצר מנות ששואבות השראה ממטבחים שונים ויוצק אותן אל תפריט ארוחות הבוקר והבראנץ' של סוף השבוע. עכשיו, תוסיפו למשוואה גם את הקונדיטוריה הצמודה שעליה אמון ענר צלאל ומנפקת מאפים מחרבי גזרה, ותקבלו את אחד מהמקומות הטובים ביותר לאכול בהם בשעות הבוקר.

לחם חוקנו: קונטיננטל. מאחורי השם הכאילו ארכאי מסתתרת סלסלה הגובלת בשלמות ותסגור לכם את פינת הפחמימות לביקור הנוכחי - מלחם דגנים עם מחית שזיפים ואגוזים, לחמניות לבנות של פעם שנועדו לספוג כל רוטב בגבורה ולחמניות מתוקות שהן מעין סופגניות אפויות וגם שני קרואסוני חמאה אווריריים ועוגות פיננסייר קטנטנות. אם זה לא בוקר טוב, מה כן?

המחיר: 32 שקלים.

הולך טוב עם: שקשוקת חצילים. לא דומה לשום דבר אחר שקוראים לו שקשוקה בעיר.

דלאל - שבזי 10, תל אביבבוקר, טוב. קונטיננטל של דלאל (צילום: רותם מימון)

קלאסיקה בהתהוות: חתיכת לחם בצפון אברקסס

אייל שני, האיש שהוליד מחדש את הפיתה וגרם להמונים להתמכר אליה, מבין כמה דברים בבצקים, אפייתם והגשתם בצורה ממכרת. מספיק לשמוע אותו מדבר על מה שהלחם מעורר בו בשביל להבין איך יצירה נולדת. בצפון אברקסס, מסעדת הדגל  בבית היוצר של שני ושחר סגל, מייצרים לחם כמו של פעם, רק יותר טוב.

לחם חוקינו: "חתיכת לחם וחצי בצל יבש עם קרם פרש מגולגל בצלחת, עטוף בזרעי עגבניות ושמן זית" (נשבעים שלא נגענו). זוכרים את לחם הפועלים שהיו מנגבים פעם עם שמנת ובצל חי ליד? ובכן, הלחם של צפון אברקסס ממרפרר אל אותו לחם נוסטלגי – זה עם הקרום הקשה שמתפורר בפריכות מענגת ובעל הלב הרך שנועד לספוג את הנוזלים. למתקדמים מוצע בצל חי ולכל השאר הקרם פרש, הדור הבא של השמנת. בקיצור, מה שעל הנייר נראה כהתחכמות הוא בפועל מנה נוסטלגית שמחזיקה ארוחה קטנה.

המחיר: 18 שקלים, כולל הקרם פרש.

הולך טוב עם: הכל, אבל עם "צלחת חריפים" יותר מכולן. ארבעה סוגי חריפים משייטים להם בצלוחית קטנה ומבקשים לאחד בין החריף לידידו הטוב, הלחם.צפון אברקסס - לילינבלום 40, תל אביבפיוטי משהו. חתיכת לחם, בצל יבש וקרם פרש (צילום: רותם מימון)

הממכרת: הפוקצ'ה של יפו תל אביב

האם יש צורך להציג את יפו-תל אביב, או בשמה המוכר יותר - המסעדה של חיים כהן? אחרי סיבוב ארוך בטלוויזיה ובפרויקטים קולינריים אחרים, חזר כהן לפני קצת יותר משנתיים אל השורשים שלו (במלוא מובן המילה) ויצר מטבח שמזגזג בין עולם ישן לחדש, אותנטי לחדשני, כך שזה לא מפליא למצוא פה פוקצ'ה עם טוויסט.

לחם חוקנו: הפוקצ'ה. תפסו מקום על הבר מול הטאבון וחזו בפלא. האופה של יפו תל אביב לש את הבצק, עוטף אותו בשכבה דקיקה של קמח טחון גס שייתן לו אחר כך מעטפת קריספית לפרקים, ושולח אותו לסיבוב קצר בטאבון הבוהק. ממנו יחזור הבצק כפוקצ'ה לוהטת עם זילוף שמן זית וכמה עגבניות שרי צלויות ועשבי תיבול. התוצאה הסופית: מהפוקצ'ות הטובות בעיר - קצת מחוספסת, קצת רכה, קצת מעושנת ושרופה בקטע טוב, עד כדי כך שבמקומות השמנמנים היא הזכירה לנו אפילו ספינג'. אם לא היינו ביישנים היינו מזמינים עוד אחת.

המחיר: 14 שקלים בצהריים, ועל חשבון הבית בשעות הערב.

הולך טוב עם: חציל שכהן מכין בטאבון עשוי להיות הפרטנר המושלם לפוקצ'ה.יפו תל אביב - יגאל אלון 98, תל אביבטוב, נזמין עוד אחת. פוקצ'ה של יפו תל אביב (צילום: רותם מימון)

בוקר טוב איטליה: לה רפובליקה די רונימוטי

מה שהחל כמעדנייה קטנה עם כריכים מעולים, אנטיפסטי חלומי ופסטות מאלפות הפך עם הזמן למסעדה קטנה ולרפובליקה של ממש. בינינו? המעבר של רונימוטי מהרי החושך של רמת החי"ל למשכן גדול ומרווח במרכז תל אביב עשו להם רק טוב, קחו לדוגמה את המרתף בו הם מכינים את כל הלחמים והבצקים שלהם.

לחם חוקנו: סלסלת לחמי הבוקר. ברחבי הארץ מוגשות אין ספור סלסלות בוקר השואפות (ומתיימרות) להיות הכי טובות, אבל הרשו לנו להציג את אחת המתחרות הכבדות בתחרות – סלסלת הבוקר של רונימוטי. בגלל הגיוון, בגלל האיכות ובעיקר בגלל הפינוק, מלחמי מחמצת כפריים עם קרום קשיח כמו שאנחנו אוהבים ולב רך, עבור בבריושים מענגים, גרסיני ועוגת פרג ואפילו חמאה וריבה תוצרת בית. האם אפשר לפתוח ככה כל בוקר?

המחיר: 18 שקלים, או כחלק מארוחת הבוקר במקום.

הולך טוב עם: בוקר איטלקי, הגרסה של רונימוטי לארוחת בוקר - פריטטות, נקניקים, דגים כבושים, גבינות, סלט עשבי תיבול וסלט פנצנלה. בונז'ורנו.לה רפובליקה די רונימוטי - מאז"ה 3, תל אביבטוב שבאתם למרכז. סלסלת לחמי הבוקר של רונימוטי (צילום: רותם מימון)

הלחמים הטובים מחוץ לתל אביב

קלואליס - מסעדתו של השף ויקטור גלוגר מתמחה כבר למעלה מעשור במטבח צרפתי, עם דגש גדול על דגים ופירות ים, אם כי בשנים האחרונות מסתמנת פזילה קלה לטובת הבשר. כיאה למסעדת שף עילית גם כאן מייצרים את שני סוגי הלחמים לבד: לחם שחור עם אגוזי מלך - לחם רך אך לא בצקי, כתוצאה מהשמרים הטבעיים מהם נעשה. הלחם השני הוא מעין לחמנייה מבצק פיצה בעלת צורה משולשת, שיותר מכל מזכירה את טעמו של בגט צרפתי אמיתי. הלחם, שאפילו לא מופיע בתפריט, מוגש לסועדים בכל הזמנה עם תוספת של חמאה וחמוצים נפלאים.קלואליס - אבא הלל 16, מתחם הבורסה, רמת-גן

תמיד יגיע לשולחן. לחם של קלואליס (צילום: רותם מימון)

טלביה - המקום החמישי במגמת ההשתלטות של חבורת מחניודה על ירושלים תפס נקודה אסטרטגית, במקום בו פעל בית התה של יאן. כיאה לבר יין מהוקצע, טלביה מציג את אחד מתפריטי היין המרשימים ביותר שפגשנו לאחרונה, אבל הפעם היין הוא לא ה"אישיו". על אף גודלו הקטן של המקום, בטלביה עושים את מה שמסעדות אחרות לא עושות - מכינים הכל בעצמם, כולל את הלחם. בקערת ברזל קטנה יוצאות לחמניות, בגטים ובריושים (תלוי באיזה ערב הגעתם) עשויים בקפידה, פריכים וריחניים. הריפיל? און דה האוס.טלביה - שופן 5, תל אביב

לחם יין - כבר מהשם אפשר להבין שהגענו למקום הנכון שמשלב את שתי האהבות הגדולות שלנו - גם לחם וגם יין. בסמוך למסעדה ביהוד פועלת המאפייה של המקום שמספקת לחמים נפלאים בכל שעות היום. הבחירה שלנו היא סלסלת הלחמים והמאפים שמוגשת בערב (15 שקלים) וכוללת: לחמנייה עם שומשום, פוקצ'ת דגנים, לחם שאור ולחם דגנים. היופי הוא שאפשר לשחק עם הרכב הסלסלה, כלומר - תוכלו לקבל סלסלה עם הלחם האהוב עליכם או מיקס של כולם. במטבלים שליד אסור לפספס את ריבת האגסים והקינמון וחובה להזמין ממרח חצילים עם גבינת צאן. לחם יין - דרך החורש 4, בית אפריקה ישראל, קריית סביונים, יהוד

שתי אהבות גדולות. לחם יין (צילום: רותם מימון)ברוש - הביסטרו-בר החדש שנפתח ליד צומת פרדסיה הוא כנראה המקום הטוב ביותר שאתם לא מכירים. בברוש עושים הכל במקום ונעזרים בטאבון המופלא שניצב במסעדה על מנת להכין את הפוקצ'ות והלחמים של המקום. אנחנו בחרנו במנה שנקראת "לחם אש" (14 שקלים) - שחום כמו מושבניק אחרי עבודה קשה בשמש, עם קרם פרש ופלפל חריף שמוגש בצד, וגם מטבל שמן זית עם עשבי תיבול. אי אפשר להתנגד באמת? ברוש - צומת פרדסיההמטבח של רמה - המסעדה בנטף היא הדבר הכי האביבי שאפשר לבקש במזג האוויר הזה. אצל רמה תופסים את האוכל והאווירה כמרכיבים חשובים לא פחות בהנאה ומנת הלחם כאן (לחם ודברים טובים, 32 שקלים) מגלמת את כל תמצית המקום - הקמח הוא בדואי, המתכון הוא צרפתי ובהתפחה ארוכה, וההשראה מגיעה מהרי יהודה. התוצאה הסופית היא  לחם יוצא דופן בטעמו. בין "הדברים הטובים" שמוגשים ליד הלחם תמצאו פסטו כוסברה, ריבת חבושים, טומא (הגרסה הפלסטינאית למיונז עם שום) ויוגורט חלב כבשים. בקיצור, לחם שכדאי לנסוע רחוק בשבילו.המטבח של רמה - נטף

לחם שהוא קיבוץ גלויות. המטבח של רמה (צילום: רותם מימון)

*#