${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: מנות הטאפאס הטובות בתל אביב

וובו אסקאלפאדו בטאפאו, מיני בורגר בויקי כריסטינה, קציצת סרטנים בויינברג, ארטישוק צרוב בטאפאס בשוק, וקלמרי בטחינה שחורה של טאפאס אחד העם. מנות הטאפאס הטובות בתל אביב ומחוצה לה

תגובות

בר היין הקטן נפתח לפני שלוש שנים כסוג של פונדק עירוני, ומקום לנשנש בו משהו ליד האלכוהול. עם הזמן המקום גדל אבל האינטימיות נשארה וכך גם הדגש על היין והאוכל. שף אסי לוי מצליח להוציא מהמטבח הקטנטן מנות שמשלבות בין טעמים ישראלים וספרדים ויוצרות פרשנות חדשה ומעניינת. הבחירה שלנו: קציצת סרטן מצופה בסולת על צ'אודר תירס וג'ינג'ר עם חלמון ביצה. הצ'אודר מבוסס על ביסק סרטנים לצד תירס אורגני טרי ומוגש עם חלמון חי ועם קציצת סרטנים מצוינת. מלבד הטעם הנפלא, זאת גם אחת המנות היפות ביותר שראינו.

המחיר: 16 שקלים.דרינק ליד: בירה שפירא פייל אייל - בירה ישראלית חדשה ומצוינת. הויינברג הוא אחד המקומות הבודדים בעיר שאפשר לשתות אותה מהחבית.ויינברג - בן יהודה 106, תל אביבקטן ומוצלח. קציצת סרטנים, צ'אודר וחלמון (צילום: רותם מימון)בין המטבח לגלים: טאפאס בשוק אפשר לומר ששוק הנמל הוא המקבילה הישראלית לשוק לה-בוקרייה, בזכות מסעדות כמו טאפאס בשוק של האחים ירזין. על המטבח מופקד השף ברק אהרוני שיצר תפריט קצר ומהודק, שנשען בעיקר על תוצרת השוק והים. טיפ קטן: על אף שיש מקומות ישיבה בחוץ, כדאי לשבת על הבר מול המטבח הפתוח.הבחירה שלנו: ארטישוק צרוב על הפלאנצ'ה. התלבטנו בין כמה מנות מוצלחות, אבל דווקא מנה שמוגשת כמעט בכל מקום הצליחה לכבוש אותנו בפשטותה: הארטישוק הרומאי הכבוש נצרב קלות ומתאים בדיוק רב לגבינה העוקצנית והחריפה (קממבר וגורגונזולה). תוספת פירורי הלחם שמעל יחד עם טיפת חומץ בלסמי ליד יוצרים מנה ים תיכונית מושלמת.המחיר: 28 שקלים.דרינק ליד: אין כמו קאווה ליד הטאפאס. הלכנו על קאווה קמפו וייחו - ברוט ריזרבה מייד אין ספרד (29 שקלים לכוס).טאפאס בשוק - שוק הנמל, תל אביבעם הגב לים. ארטישוק צרוב של טאפאס בשוק (צילום: רותם מימון)מאסטר טאפאס: טאפאס אחד העם

מתושלח - בית האוכל והיין מפלורנטין מוכיח שטאפאס ויין הולכים טוב ביחד. לצד 150 סוגי יינות מהארץ ומעולם תמצאו תפריט טאפאס מצטיין עם שבע מנות טעימות ולא יקרות. הבחירה שלנו: פורטובלו עזים של מתושלח (34 שקלים). גבינת עזים מותכת על פורטובלו ברוטב טריאקי יחד עם שברי אגוזים ובצל ירוק וכל זאת באסתטיקה וטעמים יוצאי דופן.» מתושלח - אוריאל אקוסטה 16, תל אביבאסתטיקה טעם. פורטובלו עזים של מתושלח (צילום: רותם מימון)לה צ'אמפה - בר ספרדי קטאלוני, בלי מזלגות ובלי סכינים. הבר מציע מנות טאפאס קטנות וזולות, בקטגוריות של ירקות, דגים ובשר. הבחירה שלנו: קרוקטים (23 שקלים). מה יכול להיות רע בכדורי פירה מטוגנים עם מילוי של גבינת כבשים, בצל או חמון? » לה צ'אמפה - נחלת בנימין 52, תל אביבקטנים ומושחתים. קורקטים של לה צ'אמפה (צילום: רותם מימון)לילה מוראד - הבר הצעיר מביא פריסטייל ים תיכוני למי שאוהב לפתוח שולחן לצלילי מוזיקה ערבית שמחה. הבחירה שלנו: קרפצ'יו חצילים (28 שקלים). חציל בלדי שמושרה שעות במרינדה של שום ואורגנו, נקלה על אש פתוחה ומוגש עם מלח ים, שמן זית, עלי זעתר וגבינת טולום תורכית. כמה מורכב, ככה פשוט.» לילה מוראד - הרצל 4, תל אביבבבישול ארוך. קרפצ'יו חצילים של לילה מוראד (צילום: רותם מימון)חוזליטו - קפה בבוקר, מסעדה בצהריים ובר לוהט בערב עם נוכחות ספרדית בתפריט. הבחירה שלנו: פינצ'וס (22 שקלים ל-3 יחידות), נשנוש מוצלח שחוזר למקורות הטאפאס: לחם קלוי משוח בעגבניות ושמן זית ותוספת לבחירה מעל. אנחנו בחרנו בחמון שמגיע עם שמן שקדים, גבינת מנצ'גו (גבינת כבשים ספרדית) וברזאולה עם גבינת גאודה ואיולי.חוזליטו - אחד העם 39, תל אביבנשנוש מוצלח. פינצ'וס של חוזליטו (צילום: רותם מימון)אחת העם - בית הקפה החמוד מגיש מנות טאפאס גדולות יחסית בפרשנות ישראלית. הבחירה שלנו: שומר אפוי (21 שקלים), בזכות ההגשה היפה והמשחק המעניין בין הטעמים: השומר מוגש עם בורגול מפתיע במתיקותו, בצלים, עגבניות פיקנטיות ומשיכה של יוגורט חמצמץ. טעים, מקורי ואחר.» אחת העם - אחד העם 55, תל אביבטעים, מקורי ואחר. שומר אפוי של אחת העם (צילום: רותם מימון)

קה פאסה - הטאפאס בר בשוק מחנה יהודה הוא מקום קטן וחביב המתאים להפוגה באמצע היום או לבילוי לילי. בין הטאפאס המוצלחים פה: ארטישוק מגולח, לבבות ארטישוק עם פרמז’ן, לימון ושמן זית (36 שקלים). הכי נותן הרגשה של שוק: קופסת פח אנשובי עם לחם בצד (28 שקלים). » קה פאסה - האגוז 9, שוק מחנה יהודה, ירושליםאדלינה - אל מסעדת השף הגלילית בקיבוץ כברי כדאי להגיע מרחוק. במקום ארוחת טאפאס זוגית (115 שקלים לאדם) של טעימות מהתפריט, שמשלבת טעמים קטלוניים וישראלים. מנות שאסור להתעלם מהן: קרם חציל קלוי עם קצח ופלפל קלוי עם קונפי עגבניות.» אדלינה - קיבוץ כבריחובה לטעום. קרם חצילים של אדלינה (צילום: יח"צ)קדאקס - באזור שדרות מסתתר בר קטן שמציג ביצוע מרתק למונח טאפאס. הבחירה שלנו: קרפ קון חמון (28 שקלים), קרפ נהדר שמשלב נקניק חמון ורוטב בשמל. למתקדמים: קטפיש בציפוי פנקו (30 שקלים).  » קדאקס - תחנת דלק שער הנגב, שדרות המנות במדור "החמישייה הפותחת" נבחרו על ידי חברי המערכת בלבד ואינן מושפעות משיקולים מסחריים

*#