החמישייה הפותחת: מנות הטאפאס הטובות בתל אביב

וובו אסקאלפאדו בטאפאו, מיני בורגר בויקי כריסטינה, קציצת סרטנים בויינברג, ארטישוק צרוב בטאפאס בשוק, וקלמרי בטחינה שחורה של טאפאס אחד העם. מנות הטאפאס הטובות בתל אביב ומחוצה לה

רותם מימון, עכבר העיר
שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רותם מימון, עכבר העיר

אגדה אחת מספרת שמלך ספרד, אלפונסו העשירי, אחראי להמצאת הטאפאס. הדבר קרה לאחר שנפגע בתאונת רכיבה בעקבות שתיית יין על בטן ריקה. כשהבריא, הורה כי מעתה יין יוגש רק עם מנות אוכל קטנות. גרסה אחרת טוענת כי השם "טאפאס" הוא למעשה "מכסה" לכוסות יין, להגנה מפני זבובים ושאר חרקים מעופפים. מאז ועד היום, התפשט הקונפסט בעולם והפך לשם גנרי למנות קטנות בליווי אלכוהול. היום כשאומרים "טאפאס", כבר לא מתכוונים בהכרח לאוכל ספרדי קלאסי, אלא דווקא לגודל המנה, כשהווריאציות השונות מאתגרות את המושג.» האייס קפה הטובים בתל אביב» השניצלים הטובים בתל אביב» מנות הגבינה הטובות בתל אביבנושאי הדגל: טפאו הטאפאס בר ברחוב הארבעה פועל כבר עשר שנים, ולא מאבד מהרלוונטיות שלו עד היום. המקום מעוצב בהשראת גאודי ולצד אלכוהול נכון ומנות טאפאס הוא מקבל אווירה סקסית. התפריט מתחלק לארבע קטגוריות עיקריות: בשר, ירקות,ים וסביצ'ה, כך שכל אחד יכול למצוא בתפריט הרחב משהו לאכול.הבחירה שלנו: וובו אסקאלפאדו, ובעברית - ביצה עלומה עטופה בפנקו. בתפריט כל כך עמוס בטאפאסים לא פשוט למצוא את המנה המנצחת. מדובר בביצה עלומה עטופה בפנקו ומטוגנת בשמן חם, מוגשת לצד פטריות מוקפצות עם שמן זית, פטרוזיליה, שום וכמות נכבדת של פפריקה. התוצאה: ביצים קריספיות מבחוץ ונשפכות מבפנים. מנה פיקנטית שהיא פשוט תענוג.מחיר: 22 שקלים.דרינק ליד: משחק מכור - קוקטייל עוקצני וחריף שמבוסס על וודקה, ליקר וניל וקצת צ'ילי ונענע. לחיזוק מוסיפים גם קצת קאווה.טפאו - הארבעה 16, ת אביבביצים לוהטות. וובו אסקאלפאדו של טפאו (צילום: רותם מימון)הכי קרוב לספרד: ויקי כריסטינה מעשה בשני מקומות: ויקי - מסעדה שקולה עם מנות טאפאס מושקעות וחצר יפה, וכריסטינה - בר יין בסגנון פארק גואל, שמשקיף מגבוה על ויקי. עם הזמן כל המתחם הפך לאזור בילוי אחד גדול שמגיש מנות טאפאס מסורתיות בהשראת ברים בברצלונה.הבחירה שלנו: מיני בורגר. אחד הדברים המהנים בביקור בטאפאס בר אמיתי הוא האפשרות לקחת ביס של המבורגר ליד כוס הקאווה. המנה מורכבת מלחמניית ביס עם 45 גרם של בשר טחון. מתחת לקציצה איולי שום וגבינת פרמז'ן מותכת, ומעל בצל מקורמל. יחד הם יוצרים משחק קטן ונהדר של מתיקות ומליחות. המחיר: 14 שקלים ליחידה.הדרינק שליד: ריוחה - יין אדום קליל ובלתי מחייב המגיע מצפון ספרד.ויקי כריסטינה - מתחם התחנה, תל אביבחגיגה בפה. מיני בורגר של ויקי כריסטינה (צילום: רותם מימון)המפתיע: ויינברג

בר היין הקטן נפתח לפני שלוש שנים כסוג של פונדק עירוני, ומקום לנשנש בו משהו ליד האלכוהול. עם הזמן המקום גדל אבל האינטימיות נשארה וכך גם הדגש על היין והאוכל. שף אסי לוי מצליח להוציא מהמטבח הקטנטן מנות שמשלבות בין טעמים ישראלים וספרדים ויוצרות פרשנות חדשה ומעניינת. הבחירה שלנו: קציצת סרטן מצופה בסולת על צ'אודר תירס וג'ינג'ר עם חלמון ביצה. הצ'אודר מבוסס על ביסק סרטנים לצד תירס אורגני טרי ומוגש עם חלמון חי ועם קציצת סרטנים מצוינת. מלבד הטעם הנפלא, זאת גם אחת המנות היפות ביותר שראינו.

המחיר: 16 שקלים.דרינק ליד: בירה שפירא פייל אייל - בירה ישראלית חדשה ומצוינת. הויינברג הוא אחד המקומות הבודדים בעיר שאפשר לשתות אותה מהחבית.ויינברג - בן יהודה 106, תל אביבקטן ומוצלח. קציצת סרטנים, צ'אודר וחלמון (צילום: רותם מימון)בין המטבח לגלים: טאפאס בשוק אפשר לומר ששוק הנמל הוא המקבילה הישראלית לשוק לה-בוקרייה, בזכות מסעדות כמו טאפאס בשוק של האחים ירזין. על המטבח מופקד השף ברק אהרוני שיצר תפריט קצר ומהודק, שנשען בעיקר על תוצרת השוק והים. טיפ קטן: על אף שיש מקומות ישיבה בחוץ, כדאי לשבת על הבר מול המטבח הפתוח.הבחירה שלנו: ארטישוק צרוב על הפלאנצ'ה. התלבטנו בין כמה מנות מוצלחות, אבל דווקא מנה שמוגשת כמעט בכל מקום הצליחה לכבוש אותנו בפשטותה: הארטישוק הרומאי הכבוש נצרב קלות ומתאים בדיוק רב לגבינה העוקצנית והחריפה (קממבר וגורגונזולה). תוספת פירורי הלחם שמעל יחד עם טיפת חומץ בלסמי ליד יוצרים מנה ים תיכונית מושלמת.המחיר: 28 שקלים.דרינק ליד: אין כמו קאווה ליד הטאפאס. הלכנו על קאווה קמפו וייחו - ברוט ריזרבה מייד אין ספרד (29 שקלים לכוס).טאפאס בשוק - שוק הנמל, תל אביבעם הגב לים. ארטישוק צרוב של טאפאס בשוק (צילום: רותם מימון)מאסטר טאפאס: טאפאס אחד העם

האח הצעיר והבועט של הרברט סמואל זועק "ספרד" בכל רמ"ח אבריו, בזכות המוזיקה, האווירה והעיצוב במקום. יחד עם זאת, האוכל מותח את הגדרת המושג טאפאס עם טעמים מרחבי אגן הים התיכון, אסיה ואירופה לצד מנות ספרדיות טיפוסיות. הבחירה שלנו: קלמרי בטחינה שחורה. בתפריט עם מנות צפויות כמו פטאטאס ברוואס ואמפנדס או סלט העגבניות המפורסם של רושפלד, מגיחות כמה מנות שובות לב, כמו המנה הזאת. הקלמרי נצרב על הפלנצ'ה ומוגש על טחינה עזת טעם וצבע בזכות דיו הדיונון וגרגרי חומוס. אחרי שערבבתם את כל המצרכים, הצבע השחור והתאורה העמומה יכריחו אתכם להתעמת עם מגוון המרקמים והטעמים. המחיר: 38 שקלים.דרינק ליד: הסנגריה המפורסמת של טאפאס אחד העם. סנגריה קלילה, שעושה נעים בזכות הפירותיות והרעננות שבה. החיסרון: נגמרת מהר מדי.טאפאס אחד העם - אחד העם 27, תל אביבחגיגה של טעמים ומרקמים. קלמרי טחינה שחורה בטאפאס אחד העם (צילום: דור נבו)מנות טאפאס נוספות שאסור לפספס

מתושלח - בית האוכל והיין מפלורנטין מוכיח שטאפאס ויין הולכים טוב ביחד. לצד 150 סוגי יינות מהארץ ומעולם תמצאו תפריט טאפאס מצטיין עם שבע מנות טעימות ולא יקרות. הבחירה שלנו: פורטובלו עזים של מתושלח (34 שקלים). גבינת עזים מותכת על פורטובלו ברוטב טריאקי יחד עם שברי אגוזים ובצל ירוק וכל זאת באסתטיקה וטעמים יוצאי דופן.» מתושלח - אוריאל אקוסטה 16, תל אביבאסתטיקה טעם. פורטובלו עזים של מתושלח (צילום: רותם מימון)לה צ'אמפה - בר ספרדי קטאלוני, בלי מזלגות ובלי סכינים. הבר מציע מנות טאפאס קטנות וזולות, בקטגוריות של ירקות, דגים ובשר. הבחירה שלנו: קרוקטים (23 שקלים). מה יכול להיות רע בכדורי פירה מטוגנים עם מילוי של גבינת כבשים, בצל או חמון? » לה צ'אמפה - נחלת בנימין 52, תל אביבקטנים ומושחתים. קורקטים של לה צ'אמפה (צילום: רותם מימון)לילה מוראד - הבר הצעיר מביא פריסטייל ים תיכוני למי שאוהב לפתוח שולחן לצלילי מוזיקה ערבית שמחה. הבחירה שלנו: קרפצ'יו חצילים (28 שקלים). חציל בלדי שמושרה שעות במרינדה של שום ואורגנו, נקלה על אש פתוחה ומוגש עם מלח ים, שמן זית, עלי זעתר וגבינת טולום תורכית. כמה מורכב, ככה פשוט.» לילה מוראד - הרצל 4, תל אביבבבישול ארוך. קרפצ'יו חצילים של לילה מוראד (צילום: רותם מימון)חוזליטו - קפה בבוקר, מסעדה בצהריים ובר לוהט בערב עם נוכחות ספרדית בתפריט. הבחירה שלנו: פינצ'וס (22 שקלים ל-3 יחידות), נשנוש מוצלח שחוזר למקורות הטאפאס: לחם קלוי משוח בעגבניות ושמן זית ותוספת לבחירה מעל. אנחנו בחרנו בחמון שמגיע עם שמן שקדים, גבינת מנצ'גו (גבינת כבשים ספרדית) וברזאולה עם גבינת גאודה ואיולי.חוזליטו - אחד העם 39, תל אביבנשנוש מוצלח. פינצ'וס של חוזליטו (צילום: רותם מימון)אחת העם - בית הקפה החמוד מגיש מנות טאפאס גדולות יחסית בפרשנות ישראלית. הבחירה שלנו: שומר אפוי (21 שקלים), בזכות ההגשה היפה והמשחק המעניין בין הטעמים: השומר מוגש עם בורגול מפתיע במתיקותו, בצלים, עגבניות פיקנטיות ומשיכה של יוגורט חמצמץ. טעים, מקורי ואחר.» אחת העם - אחד העם 55, תל אביבטעים, מקורי ואחר. שומר אפוי של אחת העם (צילום: רותם מימון)

הטאפאס הטובים מחוץ לתל אביב ניין טאפאס בר - הניין נותן פרשנות ישראלית לטאפאס בר עם מנות מאוד טעימות. הבחירה שלנו: דיפס - קוביות תפוחי אדמה מטוגנות (19 שקלים). מנת טאפאס גדולה שמוגשת עם מיונז חריף קלות. טיפ: אל תוותרו על האספרגוס הצלוי בגריל על קרם פרמז'ן (29 שקלים).» ניין טאפאס בר - אלטלף 9, אזור התעשייה, יהוד טאפאיה - האוכל, האווירה והעיצוב מושפעים מהתרבות הספרדית. בתפריט יש המון אופציות, לכן מומלץ ללכת על מסלול טעימות זוגי. אסור לפספס את הטאפאס המצטיינים: טוסטאדו (15 שקלים) - גבינת מנצ'גו ספרדית נמסה על ברוסקטה, פטאטאס ברוואס (15 שקלים) ותמר מג'הול צלוי ממולא בגבינה כחולה ועטוף בחזה אווז (28 שקלים). » טאפאיה - משה בקר 12, אזור התעשייה הישן, ראשון לציוןהפתעה בראשון. מג'הול ממולא של טאפאיה (צילום: דניאל לילה)

קה פאסה - הטאפאס בר בשוק מחנה יהודה הוא מקום קטן וחביב המתאים להפוגה באמצע היום או לבילוי לילי. בין הטאפאס המוצלחים פה: ארטישוק מגולח, לבבות ארטישוק עם פרמז’ן, לימון ושמן זית (36 שקלים). הכי נותן הרגשה של שוק: קופסת פח אנשובי עם לחם בצד (28 שקלים). » קה פאסה - האגוז 9, שוק מחנה יהודה, ירושליםאדלינה - אל מסעדת השף הגלילית בקיבוץ כברי כדאי להגיע מרחוק. במקום ארוחת טאפאס זוגית (115 שקלים לאדם) של טעימות מהתפריט, שמשלבת טעמים קטלוניים וישראלים. מנות שאסור להתעלם מהן: קרם חציל קלוי עם קצח ופלפל קלוי עם קונפי עגבניות.» אדלינה - קיבוץ כבריחובה לטעום. קרם חצילים של אדלינה (צילום: יח"צ)קדאקס - באזור שדרות מסתתר בר קטן שמציג ביצוע מרתק למונח טאפאס. הבחירה שלנו: קרפ קון חמון (28 שקלים), קרפ נהדר שמשלב נקניק חמון ורוטב בשמל. למתקדמים: קטפיש בציפוי פנקו (30 שקלים).  » קדאקס - תחנת דלק שער הנגב, שדרות המנות במדור "החמישייה הפותחת" נבחרו על ידי חברי המערכת בלבד ואינן מושפעות משיקולים מסחריים

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ