אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הסטייקים הטובים בארץ

שטובריאן ברחובות, סינטה בנווה צדק, פורטרהאוס בתל מונד, טי-בון טלה בעין גב ואנטריקוט ברמת ישי - הסטייקים הכי טובים ברחבי הארץ

תגובות

לא על האנטריקוט לבדו יחיה האדם, אלא גם על הפילה, הסינטה, הפריים ריב והראמפ. אם בעבר כל מה שידענו זה להגיד "אנטריקוט" כשם גנרי לסטייק, גם מבלי להבין מה זה בדיוק אומר, היום אנחנו מדקלמים חופשי ומבלי להתבלבל מושגים כמו אונטרה ריב, פיקניה וכיוצא באלה.

» מסעדות מומלצות - לכל הדירוגים» הלחמים הטובים בתל אביב» הפסטות הטובות בתל אביב» המנות המוקפצות הטובות בתל אביב

הפרמטרים שעמדו לנגד עינינו בחיפוש אחר המסעדות שמגישות את נתחי הסטייק הטובים ביותר בארץ, היו איכות הבשר, התיבול, היישון, יופיו של הנתח, המחיר, כל התוספות מסביב, וכמובן - הטעם. המסקנה: הסטייקים הכי טובים שטעמנו היו אלה שהוגשו ללא קישוטים, מתובלים במקרה הטוב במלח ופלפל. המסקנה השנייה המתבקשת: סטייקים טובים יש בלא מעט מקומות, אבל הסטייקים הטובים באמת ברחבי הארץ נמצאים במסעדות המתמחות בבשר. פעם קראו להן סטייקיות, היום קוראים להן סטייקהאוס. ברוב המקרים, המסעדות הללו מיישנות את הבשר בעצמן במקררים המיועדים לכך, והן כבר הפנימו היטב את הסוד: כשהבשר טוב, אין צורך להוסיף לו כלום.

כעבור עשרה ימים. טי בון טלה במרינדו (צילום: רותם מימון)רמת ישי: לימוזין

עב בשר - מסעדת הבשר נולדה לפני ארבע שנים בנתניה, והיום יש כבר סניף נוסף בתל אביב. לאחרונה נפוצו בארץ כל מיני מקומות המתגאים בבשר אנגוס אמיתי, אבל בינינו זה ה-מקום לאכול סטייק בלאק אנגוס מובחר. מקור הבשר כאן הוא מפרות שגדלו בגובה 600 מטר בארגנטינה וניזונו מתירס בעיקר, בשיטת גידול שגורמת לבשר להיות עסיסי יותר ושומני. אם קשה לכם עם בשר שומני ותרו על האנטריקוט המשויש מאוד (300 גרם - 119 שקלים) ותתרכזו בסינטה עב-הבית המעולה (109שקלים). מדובר בנתח בשר המוגש על רוטב מרסלה מתקתק ותפוח אדמה פריך ומושלם. » עב בשר - המחשב 1, איזור תעשיה דרומי פולג, נתניהה-מקום לבלאק אנגוס. סינטה בעב בשר (צילום: רותם מימון)שיין אנד שארפ - יענקל'ה שיין היה הראשון ללמד אותנו איך לאכול אנטריקוט במידת עשייה מדיום-רייר אי אז בשנות ה-90. זה מכבר הוא פתח את מסעדת הבשרים החדשה שלו יחד עם דרק שארפ - סטייקהאוס ישראלי עם סטנדרטים בינלאומיים, לפחות בכל מה שקשור לאוכל והגשה. המנות כאן ענקיות והמחירים סבירים מאוד. הבחירה שלנו: פריים ריב (900 גרם, 29 שקלים ל-100 גרם) - נתח יפה המספיק בקלות לזוג, עשוי במידה נפלאה ומדויקת, נוטף מיצים עם תיבול פשוט של חמאה ומלח. בתוספות שליד: קולסלואו וצ'יפס ממכר. אם יורשה לנו לנבא, אחרי תקופת התייצבות כיאה למסעדה בראשית דרכה, המקום צפוי להיות בין הסטייקהאוסים הטובים בארץ.» שיין אנד שארפ - יגאל אלון 65, תל אביבנוטף מיצים. אנטריקוט בשיין אנד שארפ (צילום: יח"צ)

מושבוצ - המושבוצ אולי נראה כמו עוד בר עם אוכל, אבל למעשה מדובר במסעדת בשרים לכל דבר ועניין. השף ארז רגב (לשעבר אודאון) משתמש בבשר המגיע מעדרים מקומיים, וכך לצד המבורגרים שנטחנים במקום, אפשר לאכול יופי של סטייקים. הבחירה שלנו: ניו יורק סטייק - סינטה שיושנה עם העצם למעלה משלושה שבועות, מה שנותן לבשר רכות מבלי לוותר על עושר גדול בטעמים. המחיר - 28 שקלים ל-100 גרם כולל הנוף לכנרת.» מושבוצ - מושב רמותבשר על הבר. ניו יורק סטייק במושבוצ (צילום: רותם מימון)NG - לא ברור איך הפכה נווה צדק לשכונה עם כל כך הרבה בשר משובח. כל מי שחשב שהגודל לא קובע כנראה לא ביקר ב-NG, ולא שמע על ארוחות השחיתות המפורסמות של המסעדה, כמו ארוחת הברברים למשל. הבחירה שלנו: פריים ריב שלם - נתח של 6 קילוגרמים שמחירו 1450 שקלים והוא נכלל בתפריט השרינג של המקום ומתאים לשולחן של שישה סועדים רעבים במיוחד. הפריים ריב הוא בעצם שדרת אנטריקוט על העצם מפרה מבכירה, משויש למופת, מיושן כהלכה ועסיסי. בתוספות כדאי לנסות את פירה תפוח האדמה עם קרם בטטה ומנגולד, ושעועית ירוקה עם שמן זית ושום, בשביל קצת ירוק בכל הבשר הזה. המסקנה הסופית מהביקור כאן: ל-NG באים בשביל בשר הארדקור.» NG - אחד העם 6, נווה צדקהארדקור. נתח פריים ריב שלם בNG (צילום: רותם מימון)מיטבר - זאת לא חכמה גדולה כל כך לעשות סטייק טוב, זאת חכמה לחזור ולעשות אותו טוב שוב ושוב ושוב. מיטבר היא אחת מהמסעדות שיודעות לעשות זאת בכל פעם מחדש. העיצוב הפשוט והתפריט הלא מתוחכם, משאירים את הבשר במרכז. הבחירה שלנו: פילה בקר (156 שקלים) מהיותר טובים בתל אביב ובכלל. בזכות התיבול המסעיר עם קצת חמאה ופלפל ובזכות מידת העשייה המושלמת. » מיטבר - שדרות ח"ן 52, תל אביב

מיט אנד וויין - כל מי שחשב שאי אפשר לעשות סטייקים כשרים מעולים, כנראה עוד לא ישב לאכול במיט אנד וויין, רשת הסטייקהאוס העולמית שהתיישבה בגרסתה הכשרה בהרצליה פיתוח. מיט אנד וויין היא גם אחת המסעדות הכשרות היחידות בארץ שמגישה את הניו יורק סטייק וזאת תודות לניקוי מיוחד שעובר הבשר המגיע מהחלק האחורי של הפרה. התוצאה לא פחות ממענגת, ואפילו קרובה מאוד בטעמה לנתח הלא כשר. הנתח עשיר בטעמים ומשחק בין מתיקות מרוטב הבית לחריפות של הפלפל השחור. המחיר: 39.5 שקלים ל-100 גרם. » מיט אנד וויין - שנקר 16, הרצליה פיתוחכשר וטעים. מיט אנד ויין (צילום: דניאל לילה)

"החמישייה הפותחת" הוא מדור שבועי אובייקטיבי ואינו מושפע משיקולים מסחריים, אלא מטעם המערכת

*#