טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הפסטות הטובות בתל אביב

רביולי הארטישוק של מל ומישל, הפפרדלה שני צבעים של פרונטו והבנדיירה של קוצי'נה תמר - המדריך המלא לפסטות הטובות בתל אביב, ומחוצה לה

תגובות

כל הדיוט יודע לספר שהאטריות שאנחנו קוראים להן היום פסטה, עלו ארצה מאיטליה, למרות שעדיין לא תמו הויכוחים אם מקורן בסיציליה במאה ה-11, או שהן נולדו דווקא בסין במאה ה-13. כך או כך, הן עברו כברת דרך ארוכה עד שנולדו מחדש באיטליה, תוך כדי שהן מנצלות את חומרי הגלם המקומיים.

מסעדות מומלצות - לכל הדירוגים» המנות המוקפצות הטובות בתל אביב» השיפודים הטובים בתל אביב» הפיצות הטובות בתל אביב» המנות הטבעוניות הטובות בתל אביבמדוע בעצם ישראלים כל כך אוהבים פסטה? האם זה הבצק, אולי בכלל הרוטב? מבית הקפה הכי פשוט, ועד למסעדת השף המובחרת ביותר - בכל מקום יש פסטה. אם באיטליה מדובר במנה שמוגשת בעיקר כמנה ראשונה או מנת ביניים, אנחנו אוהבים את הצלחת שלנו מלאה, גדושה וגדולה. כמו לא מעט מנות בעשורים האחרונים, גם זו עברה שדרוג, וכמעט וכבר לא מוצאים במסעדות פסטה יבשה (פנה או ספגטי) שטובעת ברוטב עגבניות (הכי פשוט, הכי טעים) או נקברת תחת רוטב פטריות מקופסת שימורים ושמנת. מילים כמו טורטליני, פפרדלה, טליאטלה וקנלוני, נכנסו כבר מזמן למילון הקולינרי שלנו. הפסטה הפכה להיות טרייה או יבשה מובחרת ביבוא מיוחד, מה שהופך בפועל את מחירה ליקר יותר. גם בגזרת הרטבים עברנו חינוך מחדש עם רטבים של כמהין, פטריות יער, בשר, פירות ים ובעצם הכל כמעט.

הרומנטית: מל ומישל

מסעדת מל ומישל ברחוב בן יהודה, שקמה לפני חמש וחצי שנים על ידי ניר וימן והשף יוגב ירוס, נולדה מהקלישאה המוכרת: שני טבחים שרצו לפתוח מסעדה שכונתית קטנה ומעודנת. השכונתיות נעלמה מזמן, והעידון נוכח מהתפריט ועד העיצוב. עם הזמן האוכל הלך והתחכם, אבל המוטו נשאר עם אוכל פשוט, חומרי גלם טובים, הגשה נקייה בלי התחכמויות, אבל עם טוויסט קטן. התוצאה: אחת המסעדות הרומנטיות והעדינות בתל אביב.

הבחירה שלנו: רביולי ארטישוק בחמאת שום, לאבנה צאן וזעתר טרי. מדובר במנה שעולה יפה בזכות חיבור לא רגיל בפסטה - זעתר ולאבנה. יחד עם זאת המנה שופעת טעמים איטלקיים. ככה בדיוק אנחנו אוהבים את האוכל שלנו: יצירתי, שובר מוסכמות ומתקרב לדרגת אמנות.המחיר: 57 למנה ראשונה, 82 למנה עיקרית.אם אתם כבר כאן: אל תפספסו את האניולוטי (58 שקלים) - מעטפות פסטה הנראות כשילוב בין מעטפה לכרית, ממולאות בקונפי עגל בבישול ארוך ושוחות ברוטב לימון.» מל ומישל - בן יהודה 155, תל אביבבלי התחכמויות. רביולי ארטישוק בחמאת שום של מל ומישל (צילום: רותם מימון)המיתולוגית: פרונטו

לא ברור אם להגדיר את הסושיאל קלאב כמסעדת שף או יותר כבר מגניב עם אוכל מצוין, אבל דבר אחד בטוח: שמח כאן. הביסטרו המודרני מוקפד ויחד עם זאת אקלקטי, מה שאומר שאפשר למצוא פה מנות מאסיה ואיטליה בלי שום בעיה. כדאי רק להזמין מקום על הבר.הבחירה שלנו: פסטה רחבה עם ברווז, פטריות פורצ'יני וערמונים. בתפריט הסושיאל קלאב שלוש פסטות. אמנם יש בעיר דיבור על מנת הפסטה "המשוגעת", אבל גם המנה הזאת הפתיעה. הפסטה שעשויה בעבודת יד, מקבלת צבע חום עמוק של הברווז שעשוי בבישול ארוך, ומעניק למנה טעם ונוכחות כמעט כמו של חמין. התוצאה היא שילוב בין תבשיל מחמם עם ריח של בית לבין מנת שף מצטיינת ויוקרתית.  המחיר: 86 שקלים.

אם אתם כבר כאן: כדאי לנסות את הפסטה ה"משוגעת" (78 שקלים). הפסטה הצבעונית משלבת בין גבינה, אפונה, פילה בקר, זיתים וקישואים.» סושיאל קלאב - רוטשילד 45, תל אביבכמעט כמו חמין. פסטה רחבה עם ברווז בסושיאל קלאב (צילום: רותם מימון)האורגנית: לה רפובליקה די רונימוטי

מה שהחל כמעדנייה קטנה עם כריכים מעולים, הפך עם הזמן למסעדה קטנה וכעת לרפובליקה של ממש. בנובמבר האחרון עברה רונימוטי מהרי החושך של רמת החי"ל למשכן גדול ומרווח במרכז תל אביב.

הבחירה שלנו: פפרדלה וורדה. גם במיקום החדש נשמר הקו המוכר של מטבח איטלקי פשוט ובלתי מתחכם, ועם זאת כזה שמביא משהו אחר לצלחת. מלבד העובדה שהמנה הנוכחית היא אחת המנות הצמחוניות הטובות במסעדות תל אביב, היא גם עשירה ומיוחדת בזכות הירקות האורגניים שמגיעים מהגינה של המסעדה, ובהם מככבים הזוקיני והאספרגוס הטרי. אבל השיחוק האמיתי הוא השילוב בין הפסטה לרוטב החמאתי. אם במקומות רבים יש סכנה שהרוטב בא להסתיר פסטה באיכות נמוכה - במקרה הזה הפסטה עצמה בעלת טעם בולט בזכות החלמונים בה, והרוטב עצמו עשיר בזכות החמאה וקונפי עגבניות השרי שנותן לו טעם עגבניות עדין.

המחיר: 62 שקלים.אם אתם כבר כאן: לא לפספס את הקנלוני עגל (46 שקלים) - גלילה ארוכה ושמנה המלאה בעגל בבישול ארוך. תוסיפו לזה רוטב עגבניות עם חמאה ואורגנו מלמטה (אידיאלי לטבול בלחם המעולה שמגיע בצד), ושכבת גבינה קראנצ'ית מלמעלה ותקבלו מנת פתיחה מעולה.» לה רפובליקה די רונימוטי - מאז"ה 3, תל אביבהישר מהגינה. פפרדלה וורדה של לה רפובליקה די רונימוטי (צילום: רותם מימון)פסטות נוספות שאסור לפספס:

סבסטיאן - רביולי עגל חלב עם תרד ואספרגוס מאודים (48 שקלים). האחות הצעירה של קפה נואר כבר מזמן יכולה להתחרות באחות הגדולה. בתפריט שלוש פסטות כשבמנות הראשונות גלומה הפתעה קטנה: רביולי עגל חלב עם תרד ואספרגוס מאודים - שני כיסונים שמנמנים עם רוטב חמאתי ועשיר, וטעם עדין של יין לבן ברקע. כדאי גם להשאיר מקום למנה עיקרית של לינגוויני פירות ים (68 שקלים) שמלא בשרימפס, קלמארי צרוב וצדפות. לכל זה טעם מרענן של עגבניות.» סבסטיאן - משכית 33, הרצליה פיתוחכיסונים שמנמנים שטובעים ברוטב. רביולי עגל חלב של סבסטיאן (צילום: רותם מימון)טאטי לופט - פפרדלה ארבעה בשרים (78 שקלים). בטאטי לופט שמונה מנות פסטה המיוצרות במקום. הבחירה שלנו: פפרדלה ארבעה בשרים - מלבד ההגשה המקסימה והמוקפדת בתוך נייר אפייה, הפסטה מכילה פילה בקר, חזה אווז, כבדי עוף וחזה עוף. כל אלה באים לידי ביטוי במנה, אבל לא גונבים את ההצגה מהרוטב שמורכב משמנת, פסטו וחומץ בן יין אדום ובלסמי. התוצאה: טעם חמצמץ הבא מחומץ משלים בדיוק את הטעמים המיוחדים של הבשר. פסטה ששווה להגיע ליהוד בשבילה. » טאטי לופט - אברהם גירון 3, אזור תעשייה יהוד, יהודהגרסה הבשרית לרוטב ארבע גבינות. פפרדלה ארבעה בשרים (צילום: רותם מימון)

צ'לו - פנה שמנת ופטריות (54 שקלים). אחת המסעדות האיטלקיות הוותיקות והטובות בירושלים, שכבר בכניסה אליה מרגישים בחו"ל. השורשים האיטלקיים של השף עדי כהן באים לידי ביטוי בכל מנה בתפריט, וכמו באיטליה, את הפסטות אפשר למצוא בראשונות וכמנות ביניים. הבחירה שלנו: קנלוני גבינה למנה ראשונה (45 שקלים) ופנה שמנת ופטריות - בזכות פטריות יער ושמנת עם יין לבן, המנה מוכיחה שאפשר לעשות מנה קלאסית בלי ליפול למלכודת בתי הקפה של שנות ה-90.» צ'לו - בן סירא 18, ירושלים"החמישייה הפותחת" הוא מדור שבועי אובייקטיבי, ואינו תלוי בגורם חיצוני

*#