${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: המנות המוקפצות הטובות בתל אביב

צ'ו מיין בלונג סנג, אטריות זכוכית עם קלמרי בסושי סמבה, פאד תאי מנצח בבית תאילנדי, אודון פטריות לטבעונים בג'ירף ומנה בשרית קמבודית בצפרה - המנות המוקפצות הטובות בתל אביב, ומחוצה לה

תגובות

הווק הומצא על ידי הסינים כבר לפני עידן ועידנים, ומאחוריו מסתתרת תורה שלמה. בזכות צורתו המיוחדת הוא מגיע לטמפרטורה גבוהה בזמן קצר, וכך כל חלקיו מקבלים את החום במידה שווה. היתרון הגדול של כלי הבישול הזה טמון כאמור בקיעור שבחלק התחתון שלו, שמנקז את הרוטב ומאפשר בתנועה מהירה את פיזורו בין הרכיבים. ריכוז הנוזלים והאדים שחוזרים בגלל מבנה הווק שומרים על הויטמינים והערכים התזונתיים של הירק, הדגים והבשר. מי אמר שאוכל מהיר בהכרח לא בריא?מסעדות מומלצות - לכל הדירוגים» השיפודים הטובים בתל אביב» הפיצות הטובות בתל אביב» המנות הטבעוניות הטובות בתל אביבאחרי שאכלנו כל החורף מרקים ותבשילים בבישול ארוך, הגיע הזמן למנות קלילות בהרבה: ירקות מוקפצים, נודלס ואורז. היום אפשר למצוא בארץ מגוון מנות מוקפצות שמושפעות מהמטבח הסיני, התאילנדי וגם מהיפני (שבו באופן כללי מעט מאוד מנות ווק). אמנם המנות הללו לא עולות כאן כמו בדרום מזרח אסיה, אבל המטבח הישראלי בהחלט לא מבייש את הפירמה.הסינית האמיתית: לונג סנג

לפני 32 שנה הגיע קון צ'ן לארץ מהונג קונג ופתח מסעדה קטנה ליד הטיילת. עם השנים עברה המסעדה לרחוב אלנבי, ובלי הרבה רעש מסביב היא כבר סוגרת למעלה מ-30 שנות פעילות עם קהל מעריצים אדוק. לצד מנות סיניות מסורתיות (וגם קוריאניות) אפשר למצוא פה את הרוטב החמוץ מתוק הזרחני, שכה אהוב על ישראלים. למתקדמים תפריט מיוחד באנגלית ובסינית, ובו מנות שלא מוצאים בתפריט השגרתי בדגש על פירות ים ובשר לבן.הבחירה שלנו: צ'ו מיין. מנה ענקית ובה שפע של ירקות כגון: נבטים, גזר, ברוקולי, בצל לבן וסגול, כרוב וקישוא שמוקפצים יחד עם עוף. אפשר לקבל גם את המנה בלי עוף, או עם תוספות של ברווז, חזיר ופירות ים ברוטב צדפות. בניגוד לחלק מהמנות הסיניות, הצ'ו מיין היא מנה עדינה, נטולת שפיצים (מה שעשוי לשעמם את מי שאוהב את האוכל שלו חריף ואגרסיבי), אבל ההפתעה במנה היא עלי אטריות (צ'ו מיין) גדולים מטוגנים, המפוזרים בין הירקות המוקפצים. כולם ביחד נחים על עלה אחד גדול שסופג את כל הרוטב, ויוצר שילוב מדויק בין הקריספיות של העלים והרכות של העוף והירקות.המחיר: 66 שקלים.מה מקפיצים פה עוד? לא מעט דברים, אבל כדאי לנסות את האורז המטוגן עם הבשר (54 שקלים). האורז מטוגן בווק עם ירקות כמו אפונה טרייה וגזר, ביצה טרופה ופיסות דקיקות של בשר רך. הכל מתובל בסויה שלא משתלטת מדי ונותנת הרבה כבוד גם לשאר הרכיבים. » לונג סנג - אלנבי 15, תל אביבשילוב מדויק בין של קריספיות ורכות. צ'ו מיין ב"לונג סנג" (צילום: רותם מימון)היפנית המפתיעה: סושי סמבה

תל אביב מאוד רוצה להידמות לניו יורק. לא תמיד זה מצליח לה, אבל בסושי סמבה נראה שדווקא כן. השף ניצן רז, שעבד במסעדה המקורית בתפוח הגדול, הביא אותה לארץ לפני שבע שנים ושמר על אותו קונספט: שילוב בין המטבח היפני לברזילאי והפרואני, בין המטבח הקר למטבח החם, בין הסושי לסמבה. לצד מנות סושי אפשר לטעום פה מנות טיפוסיות לברזיל ופרו, כמו המוקקה והסביצ'ה. רק אל תגידו פה בקול רם פיוז'ן.הבחירה שלנו: קרסומי נודלס. במטבח היפני יש מעט מנות שעשויות בווק. למזלנו מצאנו פה את הקרסומי - מנה יפהפיה של אטריות זכוכית עם קלמרי טרי, אספרגוס ופטריות שיטאקה. השיחוק הגדול כאן, מלבד היופי של המנה, הוא רוטב היוסו שעשוי מהדרים יפנים, ונותן למנה טעם מרענן וקליל.המחיר: 48 שקלים.מה עוד מקפיצים כאן? אודון (55 שקלים כולל מנה ראשונה): אטריות אודון מוקפצות בחלב קוקוס וקארי יפני עם פילה בקר או עוף. מנה מתקתקה שמופיעה בתפריט הצהריים בלבד.» סושי סמבה - הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביבאטריות זכוכית והדרים יפניים. קרסומי נודלס ב"סושי סמבה" (צילום: רותם מימון)התאילנדית הקלאסית: בית תאילנדי

אי אפשר לדבר על מנות ווק מבלי להזכיר את בית תאילנדי - השגרירה הקולינרית של תאילנד בתל אביב. יריב ולק מלילי, שחולקים את חייהם בין תאילנד לישראל, הביאו לארץ את התרבות התאית האמיתית שלא נמכרת לתייר הממוצע בתאילנד. הבחירה שלנו: פאד תאי. בבית תאילנדי התקשינו לבחור במנת ווק אחת, אז החלטנו ללכת על הקלאסיקה של המנות התאילנדיות: הפאד (מוקפץ בתאית) תאי. המטבח התאילנדי המקורי נהג לבשל בבישול ארוך עד שהגיעו אליו המהגרים הסינים לפני 400 שנה, והכניסו את הווק לחלק ניכר מהמנות. כשהתאילנדים אוכלים לבד ובמהירות הם אוכלים נודלס, או כפי שאנחנו מכירים: פאד תאי.

המנה פה בהירה ועדינה כל כך, עד שקשה להאמין שזהו אותו פאד תאי שעושים בתאילנד, ומוגשת בלי הרבה ירקות אלא רק עם ביצה טרופה, נבטים, טופו ובצל ירוק - נקי, פשוט וטעים. מלמעלה מפוזרים מעט בוטנים קלויים, וכדאי מאוד גם לטפטף עליה מהלימון שמגיע בצד. פה, בניגוד לרוב המקומות בארץ, המנה לא מוגשת עם תמרינדי וסויה בכמויות, מה שנותן לה את הצבע הבהיר והטעם הלימוני והנקי.המחיר: 58 שקלים.מה עוד מקפיצים כאן? אסור לפספס את הקאו פאד (58 שקלים) - אורז מוקפץ עם ביצה טרופה וירקות, כמו ברוקולי ועגבניות חתוכות. ההמלצה שלנו היא להוסיף גם בשר. התוצאה הסופית היא מנה מרהיבה ביופיה, אביבית וקלילה.

» בית תאילנדי - בוגרשוב 8, תל אביבבהירה ועדינה. פאד תאי ב"בית תאילנדי" (צילום: רותם מימון)הצמחונית והטבעונית: ג'ירף רמת החי"ל

הג'ירף הוא כבר מזמן לא רק נודלס בר, אלא רשת מסעדות אסייתיות ששומרת על קו אחיד ויציב, ויכולה ללמד לא מעט מסעדות שיעור באוכל אסייתי משודרג. מפתיע לגלות שלכל סניף כמה מנות ייחודיות משלו. אנחנו בחרנו בסניף הוותיק ברמת החי"ל, שצפוי בקרוב להעתיק את כתובתו ולהתרחב במשכן חדש ברחוב הברזל .הבחירה שלנו: אודון פטריות. כמעט כולם מכירים כבר את המנות הקלאסיות של הג'ירף כמו הפיליפינית החריפה או המנה הקיסרית, אבל לא כולם מכירים את המנה הזו, שנמצאת רק בסניף הזה. במנה אטריות טריות העשויות קמח ומים בלבד (לידיעת הטבעונים) המוקפצות עם שלושה סוגי פטריות - פורטובלו, שמפיניון ושיטאקה. אל החגיגה מוסיפים גם כרישה, נבטים, בוקצ'וי ומתבלים בסויה ורוטב מיסו צמחוני. הטוויסט במנה מגיע בזכות שמן הכמהין שמוזלף מעל ונותן לה טעם עמוק של פטריות.המחיר: 49 שקלים.מה עוד מקפיצים כאן? את כל המנות הקלאסיות, אבל אם אתם כבר ברמת החי"ל, כדאי להתעכב על מנה נוספת שייחודית לסניף זה בלבד: צ'יקן גואה. מנת טאלי הודית עם טוויסט עדכני הכולל את הסמוסות הממולאות בתפוחי אדמה, אורז לבן, תבשיל פרגיות עם תפוחי אדמה ובצלי שאלוט, ברוטב קוקוס חריף וסלט המלפפונים המפורסם של הג'ירף.» ג'ירף - הברזל 3, רמת החי"לחגיגה לצמחונים. אודון פטריות ב"ג'ירף" (צילום: רותם מימון)היוקרתית: צפרה

צפרה, מסעדתו של השף אבי קונפורטי, מציעה קשת רחבה של טעמים אסיאתיים, ומכילה בתפריטה למעלה ממאה מנות שונות בואריאציות כאלו או אחרות. מה שהופך אותה לאחת המסעדות הבודדות בארץ בהן ניתן לטעום מנות ששאבו השראה מקמבודיה, אינדונזיה ווייטנאם. 

הבחירה שלנו: ויל לוק לק - אחת המנות הפופולריות בצפרה ולא בכדי. מקור המנה בדרום מזרח אסיה, והווק משמש בה בעיקר לחריכה ולצריבת קוביות פילה העגל. הבשר מנוער עם בצלי שאלוט בקרמל ועשב לימון קמבודי. כאן עושים אותה גם בגרסת הבקר (בו), שהיתה בין הלהיטים הראשונים של המסעדה. התוצאה בשר חרוך מעט, אבל עסיסי ומעודן.המחיר: 120 שקלים.מה עוד מקפיצים כאן? את הארוחה כדאי לפתוח עם צ'ופ סשימי (59 שקלים) - שלושה סוגי דגים נאים קצוצים דק עם מי וואסאבי קפואים וטוביקו.

» צפרה - יגאל אלון 96, תל אביבהכי פופולרית ב"צפרה". ויל לוק לק (צילום: רותם מימון)מנות מוקפצות נוספות שלא כדאי לפספס

» ריבר - עשן אדום (48 שקלים). רשת המסעדות ריבר מאופיינת במטבח אסייתי עם מחירים סבירים. הבחירה שלנו: עשן אדום - מנה צבעונית גדולה ושובת לב בזכות האטריות האדומות (שמקבלות את צבען ממחית סלק ולא מפלפלים חריפים) שמוקפצות בווק עם פרגית מעושנת דומיננטית, נתחי עוף ושאר ירקות. טיפ קטן: כדאי, ואף רצוי, להפוך את המנה לחריפה באמת.ריבר - אבן גבירול 30, תל אביבחריפה אש. עשן אדום ב"ריבר" (צילום: רותם מימון)» סושידו - ספייסידו. המסעדה הוותיקה ברוטשילד שתחגוג בקרוב 14 שנה, ידועה יותר בזכות הסושי המצוין שלה, אבל אנחנו בחרנו בספייסידו: מנת אטריות ביצים ברוטב צ'ילי, שכבר משמה אפשר להבין שמדובר במנה חריפה וטעימה. גם פה אפשר לשחק עם התוספת המרכזית ולבחור בין טופו, ירקות, עוף, שרימפס או פירות ים, והמחיר בהתאם.סושידו - רוטשילד 15, תל אביבטעימידו. ספייסידו ב"סושידו"(צילום: רותם מימון)» החומה הסינית - בקר חריף סצ'ואן (49 שקלים). במסעדה ברחוב מקווה ישראל אפשר למצוא מנות ווק אותנטיות רבות שמקורן מהמטבח הסיני (הכשר), עם אטריות שנעשות במקום על ידי בעלי המקום. על אף הנודלס בחרנו ללכת על המנה החריפה של בקר עם רוטב סצ'ואן: מנה גדולה עשירה בירקות כמו גזר, פלפלים אדומים, בצלים (רבים), קישואים וכמובן, בקר צלוי ושפע של חתיכות שום ברוטב. בצד: אורז מאודה. התוצאה: מנה לא מתוחכמת, פשוטה, חריפה וכל כך טעימה.החומה הסינית - מקווה ישראל 26, תל אביבאיך אומרים "לוהט" בסינית? בקר חריף סצ'ואן ב"חומה הסינית" (צילום: רותם מימון)» סינג לונג - חצילים חריפים. המסעדה הסינית המשפחתית בסלמה פועלת כבר למעלה מ-12 שנה עם מנות מצטיינות בכלל ובווק בפרט. המנות כאן ענקיות ממש, כך שכדאי לחלוק. הבחירה שלנו: מנת החצילים החריפים המוקפצים (38 שקלים). קוביות חצילים בטמפורה המתווספים לירקות מוקפצים בווק והופכים לחצי קריספיים וחצי רכים. כל השילוב יחד מהווה תענוג חריף  גדול, זול ומשביע.סינג לונג - סלמה 134, תל אביבתענוג חריף. חצילים חריפים מוקפצים ב"סינג לונג" (צילום: רותם מימון)» סופר סושי - צ'יקן יקי סובה. באופן כללי אנחנו לא משתגעים על פאסט פוד, אבל בסופר סושי מצאנו כמה מנות חביבות שסוגרות את פינת הרעב מבלי לקרוע את הכיס. הבחירה שלנו: צ'יקן יקי סובה (39 שקלים) - מנה עיקרית, טעימה ולא יומרנית של אטריות סובה (העשויות כוסמת) המוקפצות יחד עם עוף וירקות. פשוט וטעים.סופר סושי - אידלסון 10, תל אביבהמנות המוקפצות הטובות מחוץ לתל אביב

» סאקורה - יאקי אודון צמחוני. המסעדה היפנית של בועז צאירי אמנם ידועה ביותר בסושי וביקיטורי שלה, אבל גם מנות האטריות המוקפצות בווק לא נופלת מהן. הבחירה שלנו: יאקי אודון צמחוני (45 שקלים), בזכות האטריות המוצלחות והתיבול העדין. את פירות הים כדאי להשאיר פה לסושי.סאקורה - יפו 31, חצר פיינגולד, נחלת שבעה, ירושלים» אסיה מוניקה - פאד קה פאו. מסעדתו של השף דניאל זך (כרמלה בנחלה) שבהוד השרון, משלבת בין המטבח האסייאתי לאמריקאי. כך מחולק התפריט לשני חלקים, כשבצד האסייתי באות לידי ביטוי בעיקר מנות כמו סושי, טום יאם ומנות ווק מוצלחות. הבחירה שלנו: פאד קה פאו (58 שקלים) - בשר טחון מוקפץ עם ירקות ומתובל בהרבה מאוד צ'ילי, שום, ג'ינג'ר וריחן היושב על אורז מאודה. הטוויסט: ביצת עין מעל. כדאי להוסיף למנה רוטב דגים עם מיץ לימון ושו או  - רוטב נאם טוק.אסיה מוניקה - הרקון 2, מתחם הקניות, הוד השרוןלא לוותר על ביצת העין מעל. פאד קא פאו ב"אסיה מוניקה" (צילום: רותם מימון)

» זוזוברה - סומלא קארי קמבודי. המסעדה הוותיקה בהרצליה פתחה לאחרונה סניף עדכני ויפיפה בכפר סבא, אבל אין כמו מסעדת האם שחוגגת כבר 11 שנה. זוזוברה כבר מזמן לא רק נודלס בר אסייתי, ואפשר למצוא פה סשימי ופירות ים מצויינים, אבל אנחנו פה בשביל הווק. הבחירה שלנו: סומלא קארי קמבודי (54 שקלים). הסיבה: החריפות. שימו לב, האטריות הירוקות הולכות לשרוף לכם עוד הרבה זמן. חוץ מאקסטרה חריף יש כאן גם עוף, פילה לבן, זוג שרימפס ובוטנים. זוזוברה - אריה שנקר 7, ביניין גב - ים, הרצליה פיתוח» סוהו - פאד תאי פירות ים. במסעדה הפופולרית של ראשון לציון תפריט ענק שנע בין אסיה לגריל ישראלי משדורג. אחת המנות האסייתיות המיוחדות בסוהו היא פאד תאי פירות ים (71 שקלים). כמו כל המנות פה, מדובר במנה עצומה בגודלה של אטריות אורז מוקפצות, ומסביבן חגיגה טעימה של שרימפס וקלאמרי טריים, ואפילו טופו. סוהו - משה בקר 15, אזה"ת ישן, ראשון לציוןעצומה בגודלה. פאד תאי פירות ים ב"סוהו" (צילום: דודי מוסקוביץ')» מינה טומיי - גרין קארי. יש כמה תל אביבים שעדיין ממלמלים את השם הזה בכל פעם שמתחשק להם אוכל אסייתי משובח. אחרי שנסגרה לפני כמה שנים, אפשר היום ליהנות רק מהגרסה החיפאית שלה. במינה טומיי משתלבים חמישה מטבחים אסייתיים למסעדה אחת עם כמה מנות שנשארו מהתפריט הקודם. הבחירה שלנו: גרין קארי (54 שקלים) - מנה מצוינת המיועדת לחובבי הקארי וחלב הקוקוס. כל השאר מוזמנים להזמין פאטאיה נודלס (56 שקלים), מנה לחובבי הטעם המעושן, בזכות האווז המעושן והסויה המיוחדת.מינה טומיי - פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה"החמישייה הפותחת" הוא מדור שבועי אובייקטיבי, ואינו תלוי בגורם חיצוני

*#