טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: השיפודים הטובים בתל אביב

הקבב של מסעדת שמש המקורית, הפרגית של זיקה, השישליק בכרם התימנים, נתח הקצבים של האחים והסופלקי של ניקוס גאליס - השיפודים הכי טובים בתל אביב ומחוצה לה

תגובות

לפני שישראל הפכה למעצמה קולינרית, רובנו מצאנו את עצמנו בארוחות חגיגיות של בשר צלוי היטב על האש, ועם השילוש המנצח: חומוס-צ'יפס-סלט. כאלו אנחנו הישראלים - אוהבים את האוכל שלנו זול ומשביע, בכמויות גדולות ושאף אחד לא יעבוד עלינו. מאז עברו הרבה סיחים על האש ואת הזוהר השיפודי החלפנו בסושי ובמסעדות שף. אבל אם מקלפים מאיתנו את כל הטרנדיות הזאת אף אחד לא באמת יכול על הקונספט החביב עלינו באמת: בשר על האש. קבב, פרגיות, לבבות, שקדים, שישליק, ולצמחונים שבינינו אפילו המציאו שיפוד צמחוני.מסעדות מומלצות - לכל הדירוגים» הפיצות הטובות בתל אביב» המנות הטבעוניות הטובות בתל אביב» הבורקס הטובים בתל אביבאם ממפים את מקבצי השיפודים הטובים בתל אביב, אפשר לסמן בקלות שלושה אזורים מרכזיים. האזור הראשון והגדול מכולם הוא שכונת התקווה. האזור השני והמתבקש, הוא יפו, שמספקת תמהיל מופלא בין שיפודים ערביים, לשיפודים בולגריים ורומנים במחירים זולים להפליא. האזור השלישי, הקטן והמפתיע, הוא כרם התימנים - הריכוז הצפוף הצפוני ביותר בעיר המציג על פני שכונה קטנטנה כמה שיפודיות נסתרות וסודיות. לצד אלה, ניסינו לאתר גם שיפודים במרכז העיר ובצפונה, והאמת? מצאנו.נציג שכונת התקווה: מסעדת שמש המקורית

אם סוטים לרגע מרחוב האצ"ל שמלא בשיפודיות, ונכנסים לשוק התקווה, מוצאים את המוסד הוותיק הבולט מבין כולם, שעושה את זה כבר מ-1954: מסעדת שמש המקורית. לשמש אמנם קמו חקיינים רבים ברחבי גוש דן, אבל מקורית יש רק אחת. הבחירה שלנו: שיפוד קבב ושיפוד לבבות (18 שקלים לשיפוד). במסעדת שמש המקורית יש הרבה מאוד סוגים של שיפודים, מהמוכרים יותר כמו פרגיות ושקדים ועד מיוחדים, הכוללים ביצי שור וביז (עטיני הפרה). אבל גולת הכותרת כאן היא הקבב המופלא. הקבב עשוי ממתכון סודי שרץ כאן כבר שלושה דורות וזה לא עניין של מה בכך. הוא שמנמן, עשיר בטעמים ועשוי בצורה מדויקת: חרוך קלות מבחוץ ורך אך עשוי דיו מבפנים. לא כדאי לפסוח גם על שיפוד הלבבות. המחיר הזול של השיפודים סוגר היטב את הפינה עם ארוחה טובה בהרבה פחות מ-50 שקלים.הסלטים שלפני: עמבה אמיתית, חומוס, סלט עגבניות עם סחוג מעולה, סלט חצילים מבושל, חמוצים וכרוב (5 שקלים למזמיני מנה עיקרית), ולאפה כמובן. ליד הבשר כדאי להוסיף גם את העגבניות והבצל על האש. תענוג.מסעדת שמש - התקווה 13, תל אביבשיפודים של מסעדת שמש המקורית (צילום: רותם מימון)נציג יפו: שיפודי זיקה

לצד חומוס וממתקים, גם רחוב יפת התברך בהרבה אופציות ראויות לשיפודים. שיפודי זיקה היה ידוע עד לא מזמן רק ליודעי דבר. אבל כמו בכל שמועה טובה, גם שמו הטוב של זיקה פרש כנפיים. שימו לב - השלט כל כך קטן שקל מאוד לפספס אותו, וחבל. בזיקה רק שישה שולחנות, כך שאולי תמצאו את עצמכם יושבים עם מישהו אחר, אבל כדאי להתרכז באוכל.הבחירה שלנו: פרגית וקבב (40 שקלים לשני שיפודים). הפרגית של זיקה עשויה בצורה כמעט מושלמת ונמסה בפה, אבל הסוד כאן הוא בכלל בתיבול הבסיסי לכאורה. הקבב עשוי מבשר הטחון דק דק ומתובל בפטרוזיליה ובצל שמורגשים היטב, ומעניקים לבשר טעם מיוחד. טיפ קטן: בקשו עם הבשר את החריף המיוחד. כן, לא טעיתם - יש לו טעם עדין של אננס.הסלטים שלפני: חומוס לתפארת עם טחינה ושמן זית וגרגירים, צ'יפס כמו של פעם וסלט ירקות ענק מתובל בהרבה לימון (10 שקלים לסועד). עוד בפתיחים: סלסת עגבניות, צ'ימיצ'ורי, סלט טורקי עשיר בבצל וטאבולה. שיפודי זיקה - יפת 160, יפוסיסי זה הכי. שיפודים של זיקה (צילום: רותם מימון)נציג כרם התימנים: מפגש הלב הרחב

מפגש הלב הרחב בכרם התימנים הוא מוסד ותיק בן למעלה מ-40 שנה, והאמת היא שהוא גם נראה כך. אין פה שום דבר מפונפן או מיופייף ובתפריט המצומצם אין שום חדשנות או עדכון. אבל אין צורך באלה כשהשירות חם, נדיב ויעל. בין שפע המקומות לאכול בהם בכרם, מפגש הלב הרחב מביא איתו פשטות כובשת ואוכל מעולה, זול ולבבי כמובן.הבחירה שלנו: שיפוד שישליק ופרגיות (16 שקלים), שיפוד קבב (16 שקלים). כמו שאר נציגי הרשימה גם הלב הרחב מתהדרים בקבב כשיפוד הדגל, אבל ההפתעה מגיעה פה מכיוון הפרגיות והשישליק. מלבד העובדה שמדובר באחד השיפודים הכי זולים בעיר, הסוד כאן הוא בפשטות המנצחת: התיבול עדין, לא מוגזם ולא מתנפל על החיך כמו שקורה לא פעם בשיפודיות שמנסות להסתיר את איכות הבשר באמצעות ריבוי תבלינים. והיתרון הגדול הוא הנתחים הגדולים והנדיבים. הסלטים שלפני: אל השולחן מגיעים זיתים דפוקים וחמוצים ופיתות תימניות שמנמנות (4 שקלים), אליהן כדאי להוסיף את החומוס הגרגירי של המקום (15 שקלים) וחריף בצד. לא לשכוח לבקש בצל ועגבנייה שירדו הרגע מהאש.הלב הרחב - רבי עקיבא 10, תל אביבהכי אמיתי שיש. שיפודים של הלב הרחב (צילום: רותם מימון)נציג מרכז תל אביב: האחים

האחים דוקטור, מבעלי הקרפצ'יו בר, הביאו לפני שנה שיפודיה איכותית למרכז תל אביב, או כמו שהם מכנה אותה - שיפודייה עם זווית. ואכן מדובר בשילוב הכי מפתיע בין שיפודייה למסעדת שף. אז לפני שאתם נכנסים למסעדת האחים תשכחו את כל מה שידעתם על שיפודיות.הבחירה שלנו: פרגית עם שומן כבש (29 שקלים), שקדים (37 שקלים) ונתח קצבים (45 שקלים). מה שהכי בולט בשיפודים של האחים הם איכות חומרי הגלם והתיבול המוצלח. שיפוד הפרגית עם שומן הכבש הוא הפתעה מהביס הראשון בעיקר בזכות הפפריקה המעושנת, השילוב בין הפרגית לשומן והעובדה שפה יודעים להוריד אותה בדיוק בזמן מהאש. התוצאה הסופית היא פרגית משודרגת שנמסה בפה. לצמחוניים יש שיפוד מפנק לא פחות עם פטריות, בטטות, כרובית וארטישוק. מי אמר שאתם צריכים להתפשר?הסלטים שלפני: חגיגה של ממש. ב-24 שקלים לסועד מקבלים קרקס של מזטים: סלט כרוב עם שמן כמהין, סלט סביח, סלט אסייתי של כרוב לבן, צנוניות ונבטים, סלט כרוב אדום, טאבולה, טחינה לבנה, סלט טורקי, כרובית חיה עם עשבי תיבול, סלט עשבי תיבול, קרם חצילים, סלט חי, סלט שורשים, סלסה אדומה, סחוג מקומי מאלף ובקיץ גם סלט ענבים ובצל. בפחמימות: פרוסה עבה ושמנה של חלת ויזניץ' ופיתות כמובן.האחים - אבן גבירול 12, תל אביב הכל נשאר במשפחה. שיפודים של האחים (צילום: רותם מימון)

נציג הצפון הישן: ניקוס גאליס לשיפודים של איתן טרבלוס מבעלי האגאדיר, טוויסט יווני. היוונים קוראים לשיפוד שלהם סופלקי, או הסובלקי - שיפוד קטן שמגיע לרוב בפיתות קטנות ודקות בשילוב צזיקי. ניקוס גאליס הוא מקום יווני הקטן בנמל תל אביב שמושלם ליום שמש חמימה בחוץ, או למאנצ'יס קל עד בינוני אחרי בילוי בנמל. הבחירה שלנו: סופלקי פרגית (26 שקלים) וסופלקי פילה (39 שקלים). הסופלקי בניקוס גאליס נעשה בדיוק כמו ביוון: נתחי הבשר המעולים מונחים על הפיתה ולא בתוכה ולצידו ירוקים, עגבניות חתוכות ומגורדות, בצל, וכמובן צזיקי שומי וטעים. הבשר עסיסי ושילוב הטעמים עם הירק והרוטב מצוין וממכר. שומרי הכשרות יכולים להחליף את הצזיקי בטחינה, והתוצאה טובה לא פחות. טיפ קטן: בקשו לפזר מעט לימונים כבושים שמשדרגים את טעם הבשר. בנוסף, אסור לפספס את הגירוס: בשר הודו נקבה עם צזיקי בפיתה. יאסו!הסלטים שלפני: לא תמצאו כאן מסורת של מזטים, אלא זיתים מעולים לצד הבירה. כדאי לפתוח את הארוחה עם סלט ניקוס (23 שקלים). הסלט הגדול מכיל שעועית ירוקה, תפוחי אדמה מבושלים, פרוסות ביצה קשה וכמה זיתי קלמטה. מעל לכל אלה מוסיפים רוטב יוגורט.ניקוס גאליס - התערוכה 3, נמל תל אביביאסו סופלקי. ניקוס גאליס (צילום: רותם מימון)עוד שיפודים שלא כדאי לפספס: » מונטנגרו - באחת המסעדות המדוברות היום אפשר למצוא שיפודים בגרסה הבלקנית. אסור לפספס את שיפוד כבד העוף בפנצ'טה - שרשרת של כבדים המוגשים על השיפוד כשכל אחד מהם עטוף ברצועת פנצ'טה (בייקון איטלקי) דקיקה ומתובלים בחומץ בלסמי. התוצאה: שילוב מעניין ומנוגד בין הרכות והעדינות של הכבד לעומת הדומיננטיות הנועזת של הפנצ'טה. כזה שיפוד עוד לא אכלתם. במזטים שלפני: טחינה וסלט עגבניות ביתי ומסעיר.מונטנגרו - נחמני 26, תל אביבבלקני על מקל. מונטנגרו (צילום: רותם מימון)» איציק הגדול - אחרי השינוי שהמקום עבר לאחרונה, לא בטוח אם נכון לקרוא לו שיפודייה ולא מסעדת בשרים. מה שכן בטוח זה שבאיציק הגדול יש מקבץ מרשים של שיפודים, ויטרינה מעוררת תיאבון וכמות בלתי נדלית של סלטים. הבחירה שלנו: שיפודי טליות מכבשות צעירות (70 שקלים לשני שיפודים). למתלבטים: שיפוד מיקס עם חמישה סוגי בשר כך שיש גיוון של טעמים.איציק הגדול - רזיאל 3, יפו» בויה - שני שיפודים מוגשים במסעדה, שניהם עם נוף לים ושניהם בעסקית הצהריים (93 שקלים). הראשון הוא שיפוד האנטריקוט - כמעט 300 גרם של בשר מתובל בחמאה (ובנדיבות) שמגיע עם צ'יפס ממכר. אבל המנצח האמיתי כאן הוא מיקס דג: שיפוד ענק של סלמון ולוקוס. השיפוד מגיע על מצע תרד ופטריות ומתובל ברוטב מיסו עם קצת חומץ ושמן סומסום, קצח וזרעי כוסברה. במזטים שלפני: הפוקצ'ה של בויה ששמה יצא למרחוק, חומוס עדין שנעשה במקום ופלפלים קלויים עם לבנה. בויה - התערוכה 3, נמל תל אביבגם עם דגים אפשר. שיפוד דג של בויה (צילום: רותם מימון)» סלים ודני - עוד נציג יפואי ששווה ביקור בזכות השיפודים המצוינים שלו. בדוכן הקטן שמגיש אוכל בעמידה, שיפודי כבש, לבבות או אנטריקוט. לא לשכוח לתבל את הכל עם עמבה וקצת פלפל חריף שירד הרגע מהאש. הנוף לים כלול במחיר.סלים ודני - קדם 60, יפו» דוד חביב - נציג נוסף לשכונת התקווה, שמספק שיפודים קלאסיים וטעימים. ההמלצה שלנו היא הקבב שנהג לעשות הסבא יוסי עוד בעיראק. לפני חמש שנים הוקם סניף שני כשר בשכונה, ושיפוד הקבב (24 שקלים) נשאר חלומי כשהיה לפני 70 שנה: בשר בקר טחון עשיר מאוד בבצל ומתובל היטב. טיפ קטן: להעצמת הטעם קחו מעט מהסחוג הנעשה במקום. לא לפספס גם את שיפוד הפרגית המתובל בנדיבות עם תבלין סודי של המקום. לקינוח נסו את הבקלוואה המצוינת.דוד חביב - המבשר 19, תל אביבדוד חביב ובניו - האצ"ל 68, תל אביבעוד מימי סבא יוסי. שיפוד של דוד חביב (צילום: רותם מימון)השיפודים הטובים מחוץ לתל אביב: » שיפודי ציפורה - השיפודיה הוותיקה כבר מזמן צימחה זרועות ושלוחות ברחבי הארץ. אמנם המחיר כבר לא זול כשהיה פעם, אבל הסלטים, הטאפאסים, וכמובן השיפודים מומלצים במיוחד. הבחירה שלנו: שיפוד כבד עוף עשוי היטב, לא רק לחובבי כבדים.שיפודי ציפורה - שאול בר 5, בת ים» שיפודי אולגה (דובי) - עם תפאורה של חולה אהבה בשיכון ג', השיפודים של דובי הם הסוד הכי ידוע לחובבי הז'אנר. אין פה יותר מדי סלטים והבשר מעט יקר ביחס לשיפודיות רגילות, ובכל זאת מדובר באחד המקומות הטובים בארץ. היינו ממליצים על כבד האווז אבל המצפון הורג אותנו, אז לכו על הפרגית הנפלאה או על הקבב המוצלח תמיד.שיפודי אולגה - החלוץ 6, גבעת אולגה, חדרהסוד ידוע. שיפודי אולגה (צילום: אורטל אלטרמן)» שיפודי אלפסי - אם אתם מסתובבים באמצע השבוע באזור טבריה או הכנרת, כדאי לעצור בשיפודיה של האחים אלפסי ולהתרכז בקבב המעולה. קבב שמנמן ומפתיע בזכות הפלפל החריף שלו. נראה אתכם מסתפקים בפיתה אחת כשמדובר בפיתה עם טחינה, קבב חריף ועגבניות. שיפודי אלפסי - שוק טבריה» מוריס - כל ירושלמי (ולא רק) יודע שהשיפודים הטובים ביותר בעיר נמצאים בשוק מחנה יהודה באווירה ירושלמית למהדרין. גולת הכותרת כאן הם שיפודי השקדים. עוד לפני שהשפים הגדולים התחילו להתעסק אתם, במוריס הגישו אותם רכים ועדינים. כדאי לנסות גם את נתח הקצבים והקבב, אבל רק אל תבקשו צ'יפס. ערק דווקא כן ישמחו להגיש לכם.מוריס - החרוב 13, ירושליםכל ירושלמי יודע. שיפודי מוריס  (צילום: תומר אפלבאום)» קבב רהט - לפני שאתם מרימים גבה ומעקמים את האף, בשוק הירקות של רהט יש את אחת השיפודיות המפתיעות ביותר עם אחד הקבבים הטעימים והזולים. גם כאן כדאי ללכת על פיתה עם קצת ירקות בפנים (הלו, אנחנו בשוק ירקות) וקבב מושלם אחד.קבב רהט - שוק הירקות, רהט

*#