${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

אדום עולה: השקשוקות הטובות בתל אביב

חריפה עם מרגז, יוקרתית עם נגיעות כמהין, קלאסית בבאגט או טבעונית עם תרד ופולנטה? קבלו את נבחרת השקשוקות התל אביביות שלקחו את המנה הישראלית צעד קדימה

תגובות
מנה על זמנית. שקשוקה של כספי
אנטולי מיכאלו

עגבניה וביצים. כל כך פשוט, כל כך טעים. אז מה סוד הקסם של השקשוקה, מנה שהפכה לאחת הפופולריות במטבח הישראלי, ואחת היחידות שאפשר לאכול בבוקר, בצהריים ובערב? אולי זאת הפשטות וקלות ההכנה, אולי זה החום המנחם והרוטב הבלתי מתחכם, יכול להיות שזוהי בכלל תנועת הניגוב האהובה, ואולי ההסבר פשוט יותר: ביצים ועגבניות יחד זה מעדן לחיך. השקשוקה התגלגלה אלינו מצפון אפריקה (גם הטוניסאים והטריפוליטאים טוענים לקרדיט), אך מי שהעלה אותה על מפת הקולינריה המקומית היה ד"ר שקשוקה המפורסם מיפו. מאז כבר עברו המון שינויים על הזירה הקולינרית שלנו והשקשוקה של היום היא לא מה שהייתה פעם. היום אפשר למצוא אותה במסעדות פועלים כמו במטבחי גורמה, במגוון צורות, גרסאות ותוספות - עם תרד, גבינות, נקניקיות, בשר ומה לא. יצאנו למסע בעקבות מנות נבחרות משלל ז'אנרים, ובדקנו את השוני בין הרטבים, חיתוך העגבניות, התבלינים, הלחם ואיך אפשר בלי הפינוקים מסביב. הנה תשע שקשוקות שפיצחו את השיטה.

» מה אוכלים מסביב לדיזנגוף סנטר?
» 7 פיתות מנצחות שחייבים להכיר בתל אביב
» ארוחות בוקר מומלצות בתל אביב
» מה אוכלים בשוק הפשפשים?

בוקר בגבוה: קפה 65

ארוחת הבוקר של קפה 65 אולי פחות מתאימה למאורע יומיומי, אבל היא בהחלט מספקת הרגשה של קפיצה קטנה לחו"ל, או מינימום לסופ"ש הזוגי שטרם הצלחתם להוציא לפועל. דיל הבוקר כאן קבוע, כשמהתפריט תצטרכו לבחור עיקרית ואז תוכלו להתחיל להסתחרר בבופה האיכותי והמגוון. אחת העיקריות מהתפריט היא שקשוקה ירוקה מתרד ומנגולד, מלווה ביוגורט עיזים ושמנת בניחוח "מגיע לי, אני ביום חופש". אם בגרסת עגבניות נחפש את בעיטת החמצמצות והתיבול הפיקנטי, הרי שכאן החוויה שונה לגמרי - המנה חמאתית, רכה ועשירה, כמעט כמו קרם תרד שפגש קרם פטיסייר. בחרו כמה מהלחמים המפתים ותיהנו מניגוב מענג של ביצים רכות וקרמיות במיוחד.
פינוקים ליד: בופה מסחרר כבר אמרנו? סלטים טריים, דגים כבושים, עמדת גבינות, ממרחים, עמדת מיצים טריים, מאפים מלוחים ומתוקים, לחמי בריאות ועוד ועוד.
כמה: 105 שקלים לסועד, כולל שתיה לבחירה.

קפה 65 - לכל הפרטים

בדיוק מה שיום החופש שלכם צריך. שקשוקה ירוקה בקפה 65
יהונתן בן חיים

המפנקת: מטריציאנה בבנדיקט

כיאה למעצמת ארוחות הבוקר, בנדיקט מציעה בתפריט אגף מצומצם וקולע של ביצים בעגבניות מתובלות ולוהטות. בחרנו להתמקד במנת השקשוקה מטריציאנה שמשלבת עגבניות רגילות ושרי, בייקון פריך ברוחב לב, ביצים במידת העשיה שתעדיפו וגבינת גאודה עם נגיעות פרמז'ן. אם התיאור לא הספיק בשביל שהבטן תתחיל לקרקר, תסמכו על הריח שיעשה זאת. מעבר לכך מדובר במנה מפתיעה ומענגת שכל הפינוקים סביבה הופכים אותה לארוחה של ממש. בנדיקט השכילה לא להעמיס תבלינים דומיננטיים ולתת לבייקון המעושן והגאודה לשדרג את כל הקונספט והציפייה. בקיצור: מומלץ לאכול כשהיעד הבא כולל רביצה על ספה.
פינוקים ליד: כמו כל ביקור בבנדיקט, מקווים בשבילכם שלא הגעתם לכאן כדי לספור קלוריות. אל השולחן תגיע סלסלת הלחמים המפורסמת, מלווה בחמאה רכה, ריבה ונוטלה, אליהם יצטרפו עם הגעת המנה פסטו ביתי, מטבלים, וסלט ירוק בשביל הרענון. 
כמה: 69 שקלים כולל שתיה לבחירה.

בנדיקט - לכל הפרטים

ארוחה מפנקת לכל שעה ביום. מטריציאנה בבנדיקט
חן בן יוסף

על הדרך: שקשוקה בבאגט במרכז הסנדויץ' הטוניסאי

העולם מתחלק לכאלה שחושבים שמקומה של שקשוקה לעולם במחבת, ולכאלה שאוהבים אותה דווקא בתוך לחם. אנחנו כמו שהבנתם, מוכנים לקבל כל גרסה טעימה שהיא, ללא הבדלי דת, גזע, מין, או פחמימה. במרכז הסנדוויץ' הטוניסאי בדרום תל אביב לא משחקים עם הזמן של הלקוחות ומציעים שלל באגטים מהירים ומשביעים, בהם גם שקשוקה רגילה או עם מרגז. למרות שהביצים כאן מוכנות מראש (ובעיקר בזכות תחלופה מהירה ויעילה של סועדים), הן עדיין שומרות על עסיסיות ורכות ולא נושאות עימן טעמים שרופים שנוטים להופיע במצבים דומים. התוצאה בסופו של דבר היא סנדוויץ' פשוט וביתי, ללא נוזלים מיותרים, בשילוב נגיעה של לימון כבוש וסלט חריף מהפס - והנה כל מה שאדם רעב צריך בצהריים.
פינוקים ליד: לא משנה אם תשבו במקום, תיקחו למשרד או לרכב - ישלחו אתכם לזלול עם שקית קטנה של זיתים ירוקים ושחורים ופלפל שיפקה ממזרי.
כמה: 18 שקלים בבאגט לבן, 19 שקלים בבאגט חיטה מלאה.

מרכז הסנדוויץ' התוניסאי - לכל הפרטים

השילוב הראוי עם פלפל שיפקה. מרכז הסנדוויץ' הטוניסאי
חן בן יוסף

8 סוגים שונים של שקשוקות, עיצוב חם ופשוט ומוזיקה אוריינטלית שמשתלבת עם הארומות - השקשוקיה בבן יהודה היא כנראה המקום הכי נכון להגיע אליו אם מתחשק לכם ללכת על בטוח. מעבר לגיוון בתוספות (גרגירי חומוס, חצילים ופטרוזיליה, חזה אווז ועוד), ניתן להרכיב כאן את מידת החריפות שתעדיפו מסולם 1-5, ומידת עשיית הביצים - שיכולות להגיע רכות, מדיום או עשויות היטב לבחירתכם. בחרנו לנגב הפעם שקשוקה פיקנטית בתוספת נקניקיות מרגז טובות וביצים מדיום שהגיעו מושלמות כמו שאלוהי השקשוקה התכוון. הסוד אם תשאלו אותנו הוא דווקא בסטייל החריפות העמוקה שלא מתחנפת, אך עם זאת גם לא שורפת ומציקה. החתיכות הגדולות יחסית של הנקניקיות נושאות על גבן עגבניות טריות, הרבה פלפלים ובצל בקוביות קטנות שלא משתלטות על המרקם.
פינוקים ליד: לחם שחור של פעם, טחינה, ועם חיוך קטן אולי יופיע פינוק של צ'ייסר. לכו תדעו.
כמה: 49 שקלים (החל מ-37 לשקשוקה קלאסית).

שקשוקיה - לכל הפרטים

טבעונית ומפתיעה: אנסטסיה

הסוד בחריפות. שקשוקה מרגז בשיקשוקיה
חן בן יוסף

שמו של בית הקפה הטבעוני ברחוב פרישמן הולך לפניו, ובצדק - באנסטסיה מתייחסים ברצינות לכל חומר גלם, רכיב ומנה, רחוק מהתדמית הלא מהודקת שמזוהה לעיתים עם מקומות מהז'אנר. התפריט רחב, עשיר ומסקרן, וברב המקרים לא נושא עמו שמות של משהו אחד מחופש לאחר (סטייק לחם מישהו?) יש שפע של סלטים, דגנים בריאים, כריכים וקטגורית בוקר - תחתיה תמצאו גם שקשוקת עגבניות בבישול ארוך, עם שום ותרד וכדורי פולנטה וטופו שיוכיחו לכם שלא חייבים ביצים כדי לספק את החשק. התבלינים במידה, התרד מעשיר את הבסיס, והחיתוך הגס היחסית של הירקות מוסיף עוד קצת עניין לביס.
פינוקים ליד: פרנה חמה ואוורירית מלווה בשלוש קלאסיקות - טחינה, קרם חצילים מעושן ולבנה קשיו. ניתן אף לבקש לחם ללא גלוטן.
כמה:  54 שקלים (והיינו שמחים אם זה היה כולל שתיה בשעות המוקדמות של היום).

אנסטסיה - לכל הפרטים

המפונפנת: שקשוקה לבנה במשייה

גם המטבלים מצוינים. שקשוקה באנסטסיה
רועי חסן

מסעדת הפיין דיינינג בניצוחו של יוסי שטרית עושה את זה ובגדול גם בשעות הבוקר. גם כאן תמצאו בופה צבעוני ויוקרתי ותפריט עיקריות שמתבסס על ביצים בשלל צורות ומופעים, כמו פריטטת ירקות עם חוביזה, טוסט שחיתות עם ביצה רכה, בנדיקט בקרואסון וכמובן המשימה שלשמה התכנסנו. ניתן ללכת על שקשוקה אדומה עם פפריקות וכוסברה, אבל אם כבר יד ראשונה משף - נסו את המנה הלבנה שנרקחת על בסיס שמנת, תרד, פטריות, פטרוזיליה, שתי ביצים ונגיעת כמהין. כדי להפוך את כל הסיפור לקצת יותר מושחת, המנה תגיע חמושה בחלה מתוקה מהטאבון ובהצלחה עם הניסיון להפסיק לאכול כשאתם כבר שבעים.
פינוקים ליד: בופה בגרסת משייה (במילים אחרות פתחו כפתור): סלטים, ממרחים, קונפיטורות, דגים כבושים, נקניקים, פינת גרנולה ופירות, מאפים מהטאבון, מאפינס, עוגות ואפשרות לקוקטיילים בתוספת תשלום. הבראנץ' מוגש מדי יום חול בשעות 10:00-11:00 (ישיבה עד 12:30), וביום שישי בשעות 11:00-14:30.
כמה: 88-98 שקלים, תלוי בעיקרית.

משייה - לכל הפרטים

בגלל האווירה: שוקשוקה בשוק הכרמל

מהבראנצ'ים הטובים בעיר. שקשוקה לבנה במשייה
תומר אפלבאום

המקום הקטן בכרם התימנים החל את דרכו ב-2015, אז הציע קרוב ל-10 שקשוקות בסגנונות שונים ומגוונים. מאז עברו הרבה שיני שום בנהר והבוטקה הפתוח הסתגל לאזור ועבר באופן טבעי שינויים גם באופי התפריט. היום תמצאו שם בעיקר מנות שמתכתבות עם אנרגיות השוק ומעודדות עוד דרינק באמצע היום, כמו דגים קטנים מטוגנים, סופלאקי, סלטים קלילים וקטגוריה קטנה ובלעדית לשקשוקות. המתכון הביתי של החבר'ה כאן אולי לא יפיל אתכם מהרגליים אבל כשמחפשים נחמה ישראלית  קלילה בפאתי השוק הסואן זוהי בהחלט אפשרות טובה. מי מכם שמתקשה עם חתיכות גסות של עגבניות חמות, ימצא את המנה ידידותית במיוחד, עם מרקם אחיד ולא מכביד, חריפות נעימה של פלפל ירוק מטוגן ואיך אפשר בלי קצת אווירת שוק משוחררת וצוות חינני שיגיש לכם באהבה. 
פינוקים ליד: זיתים סורים, טחינה, טרשי חריף בקטע טוב ולחם לבן פשוט ומנצח מהמאפיה הסמוכה.
כמה: 38 שקלים.

שוקשוקה - לכל הפרטים

עם קטע: שקשוקה בלחם ימאים בברד סטורי

בשביל לספוג את הערק. שוקשוקה בכרם התימנים
חן בן יוסף

מה עושה מקום שמתמחה בלחם ומגיש גם שקשוקה? בדיוק מה שאתם חושבים. בית הקפה שברחוב דיזנגוף לא עושה מעצמו הרבה עניין אבל מקפיד לשמור על סטנדרט ועל תפריט קליל שפונה לכולם. למרות שהרושם הראשוני נותן תחושה קלה של גימיק, המתכון הקלאסי יחסית מצליח להפתיע, וקונסטרוקציית ההגשה מתגלה כנוחה ואפילו חכמה - קערת הלחם הטרי עומדת בגבורה בנשיאת התבשיל, סופגת את הנוזלים שצריך ושומרת על פריכות אפילו כשמגיעים לתחתית. השימוש בכמון כאן בולט יחסית, יש שפע של בצל חתוך לרצועות נגיסות, אבל עם זאת גם נוכחות בולטת של גמבות שלא בטוח כולם יאהבו.  
פינוקים ליד: לחם, כמו שהבנתם, כבר יש כאן. לצידו תגיע צלוחית טחינה קטנה, לימון כבוש לא ביתי אבל עובד, וסלט ירקות קצוץ.
כמה: 56 שקלים.

ברד סטורי - לכל הפרטים

אולדסקול: שקשוקה ישראלית עם בולגרית בכספי

גימיק מוצלח. שקשוקה של ברד סטורי
שרית גופן

במקום שבו מנגבים חומוס, מנשנשים פלאפל ומקנחים במלבי, מן הראוי שתהיה גם מנה הגונה ובטוחה של שקשוקה ישראלית מוכרת וטובה. השף יניב כספי לא מסתיר סודות כמוסים או רכיבים יוצאי דופן, אבל זאת כנראה עוד הוכחה ששקשוקה מוצלחת היא לפעמים רק עניין של מינון ויד יציבה עם ביטחון . הבסיס, חוץ מעגבניות טריות (וקלופות!) נפתח על האש עם שמן זית, פרוסות יפות של שום, פפריקה מתוקה, פלפל חריף ונגיעה של כמון (ושימו לב שהפעם הבצל נשאר בבסטה). בעת ההגשה מוסיפים כמה קוביות של בולגרית וחופן של פטרוזיליה קצוצה ורעננה - והתוצאה היא מחבת מנחמת של ים תיכון שפותח את הלב והתיאבון יחד. 
פינוקים ליד: חמוצים ופיתות.
כמה: 35 שקלים לקלאסית, 37 שקלים לגרסה עם בולגרית/חצילים/גרגרי חומוס

כספי - לכל הפרטים

*#