${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הסנדוויצ'ים הטובים בתל אביב

עם סלט ביצים וקישואים, עם שפונדרה לוהטת או עם הר של נקניק - סנדוויץ' הוא כבר מזמן ארוחה שלמה

תגובות

הכל התחיל במאה ה-18, כשלורד אחד - מונטאגיו שמו - הרגיש את הבטן מקרקרת. ומכיוון שהיה עסוק באותו רגע בהימורים, וחשש להפסיד את כספו, ביקש שיביאו אליו שתי פרוסות לחם וחתיכת בשר לשים ביניהן. ככה, בעיר סנדוויץ' שבאנגליה, נולד אחד המאכלים הפופולריים והאהובים ביותר עד היום. בילדות הוא מלא בשוקולד השחר, בצבא הוא מאולתר עם קצת חומוס, ולמי שיש מזל הוא ממולא בקציצות חמות מהסיר. מאותו מונטאגיו ועד היום נשמר העיקרון - שתי פרוסות של לחם או פחממה דומה אחרת, ובמרכז מילוי שיכול להיות פשוט או מורכב, מוכר או מפתיע. מה שלא תבחרו, הסנדוויץ' הוא בדרך כלל מנה קלה ומהירה להכנה, שיכולה בקלות להחליף ארוחה שלמה. » החמישייה הפותחת: הפנקייקס הטובים בתל אביב» החמישייה הפותחת: הקרואסונים הטובים בתל אביב» החמישייה הפותחת: השווארמה הכי טובה בתל אביבבתל אביב יש אינספור מסעדות ומעדניות שמגישות כריכים מופלאים. הבחירה של חמשת הגדולים הייתה משימה מסובכת מאי פעם. במסע החיפוש אחר הכריך הטוב בעיר היה צורך להגדיר כמה פרמטרים: הלחם, המילוי, המגוון, הטריות והתמורה למחיר, מהדוכן הפשוט ועד למסעדת השף. כך יצא שסנדוויצ'יות מוכרות ואהובות נפלו פה ושם בנקודות. המסקנה המרכזית: שוק לוינסקי שולט. ובמילים אחרות: כריך טוב אוכלים בדרום תל אביב. בגלל הקושי הרב בבחירה קבלו את עשרת הכריכים הטובים בעיר: החמישייה הפותחת ועוד חמישה סנדוויצ'ים מצוינים, ששווה לשים עליהם יד.

שלמות. כריך שפונדרה (צילום: גל דרן)המפתיע: כריך יהלומה ביהלומה הביסטרון הקטן מאוד של אשת התקשורת בדימוס יהלומה לוי פתוח בקושי חודשיים, אבל כבר התחיל לצבור עדת מעריצים קטנה. "יהלומה" נע על התפר הדק מאוד בין מזנון (או דוכן) לבין ביסטרו שכונתי קטן. אפשר לפתוח את היום עם ארוחות בוקר ולהתמקד בפול מצרי מהטובים בעיר. בצהריים מוגשות כאן גם מנות חמות כמו קוסקוס ומג'דרה, אבל כדאי לעצור כאן בעיקר בגלל הכריך הנושא את שמה של בעלת הבית.הבחירה שלנו: כריך יהלומה. על הנייר - השילוב בין לחם איטלקי או ג'בטה דקיקה וארוכה של מאפיית מרגוזה, עם רוסטביף, דיז'ונז (שזה מיונז עם חרדל דיז'ון), פלפל חריף, זרעי עגבנייה ואננס טרי. נשמע מוזר, אבל הביצוע הוא הפתעה מהנגיסה הראשונה. הכריך שנכנס לקלייה קלה בטוסטר הופך לקריספי וחמים ואז מתחיל הקרקס: מלוח, חריף, מתקתק. חומרי הגלם המשובחים ובהם הג'בטה המעולה, הרוסטביף שמכינה יהלומה עצמה, ובעיקר ההפתעה בשילוב האננס  - יגרמו לכם לבקש "עוד אחד כזה".המחיר: 34 שקלים.ואם עוד לא שבעתם: שקשוקה עם גבינת חלומי באפלו צרובה עם חלה קרועה בצד (38 שקלים). אם מבקשים יפה אפשר לקבל את זה גם בכריך.יהלומה - ביסטרון בשוק לוינסקי - זבולון 5, תל אביב. אננס? כריך יהלומה (צילום: רותם מימון)היצירתי: דייבוצ'קה לפני שנתיים וחצי חיפשה קרן אדם (ג'וז ולוז) מקום לאכול בו סנדוויץ' טוב ויצירתי ליד הקפה, ואם אפשר שיהיה באזור פלורנטין בואכה שוק לוינסקי. כשלא מצאה החליטה לפתוח את דייבוצ'קה - בוטיק קטן (מאוד) לכריכים. המילויים מתחלקים שלוש קטגוריות עיקריות: נקניקים, גבינות ודגים. אפשר לבחור בעצמכם את השילוב, אבל עדיף להיות ילדים טובים וללכת על פי הלוח שמציע סוגים שונים של כריכים.  הבחירה שלנו: הכריך העיראקי. בזכות לחם השאור המלא המגיע מבוטיק הלחמים לחמנינה, ובזכות הצבעוניות והפיזור הנדיב של החומרים. ממרח עגבניות מיובשות, טחינה ופלפל קלוי ועליהם פטה טורקית מעולה וביצה קשה. על זה מניחה קרן בצל, זעתר, בזיליקום ורוקט ומכניסה את הכריך לסיבוב קצר בטוסטר. התוצאה: תענוג חמים, מנחם וממכר. המחיר: 19 שקלים לחצי ו-30 לכריך שלם.ואם עוד לא שבעתם: כריך הדגל: מטיאס עם שמנת חמוצה, כוסברה, בצל ועגבניה. חלומי.דייבוצ'קה - החלוצים 41, תל אביב. בדעלק. כריך עיראקי (צילום: רותם מימון)הבלייני: הדלי לנגד עיניהם של אנשי הלילה שחברו והקימו את הדלי (בהם: עופרי גופר, רונן אביעד, ראובן לובלין, אסף שמואל ובר שירה), עמד ה-PDT, אותו בר לאונג' ניו יורקי שהכניסה אליו היא דרך תא טלפון, ומאפשר להזמין נקניקיות איכותיות מהדלי שליד. גם כאן הדלי הוא כמו ביצת הפתעה: למי שחולף על פניו באלנבי אין מושג שמאחורי הסנדוויצ'יה הקטנטנה מסתתר לו בר ואפילו דיסקוטק. הכניסה נראית כמו דיינר קטן עם כמה כיסאות בר בלבד וויטרינה, אבל הדלת שליד מגלה בר קוקטיילים גדול ומגניב. רגע, זה לא הכל, דלת נוספת תעביר אתכם לחלל אחר שהוא בכלל בכיוון של דאנס בר. הבחירה שלנו: אם ניו יורק אז עד הסוף. כריך ניו יורק שכל כולו שחיתות. בין שתי פרוסות לחם קסטן בריוש, מפנק רונן אביעד בכמות בשר נדיבה של קורנדביף וקצת גבינת גאודה. הממרח הוא איולי חזרת וקצת חרדל דיז'ון, כשגם כאן תאלצו להתמודד עם כרוב כבוש וחתיכות בצל. בצד תקבלו סלט קולסלואו וקורנישונים (מלפפונים חמוצים זעירים) וטעימים.המחיר: 34 שקלים.ואם עוד לא שבעתם: כריך פורק (34 שקלים). גם כאן הרבה מאוד בשר צוואר לבן עם גבינת צ'דר, איולי צ'יפוטלה וקצת ירקות הם הכריך המושלם לסגור איתו לילה.דלי - אלנבי 47, תל אביב. כריך סודי מוחלט בהחלט. כריך של הדלי (צילום: רותם מימון)כמעט נכנסו

בוטיק נקניק - את רוב הנקניקים מייצרים בייצור מיוחד עבור הבוטיק, ואת הלחם של "המוציא לחם" אי אפשר להפסיק לאכול. הבחירה שלנו: כריך רוסטביף וקורנביף (25 שקלים) מהטובים בעיר. רוטב שום המוכן במקום כמו גם הפסטו, צ'ילי מתוק וחרדל גרגרים - הם הבסיס. עליהם שכבות בשר דקיקות שנפרסות במקום ונשלחות לחימום קל. אם יש במלאי, בקשו את לחם האגוזים המשובח.

מהטובים בעיר. כריך רוסטביף (צילום: רותם מימון)כובשים - כריך פועלים (44 שקלים) הוא כריך של פעם עם טוויסט עדכני להיום. המנה הזו תזרוק אתכם לבית של האמא הטריפוליטאית שמעולם לא היתה לכם. חצי לחם שחור אחיד (ממאפיית ברמן), שהחלק הרך שלו הוצא החוצה לטובת ממרח צ'ירשי (סלט דלעת), וקציצות בשר גדולות עם הרבה פטרוזיליה ושום. לחם, עבודה. כריך פועלים (צילום: רותם מימון)הבוטקה  - דוכן הסנדוויצ'ים הקטנטן ממוקם מטר וחצי מגן מאיר, ומציע שלל כריכים ראויים וקפה לא פחות טוב. הבחירה שלנו: כריך סלט ביצים ופלפל קלוי. אולי אין בזה שום דבר מפתיע או חדשני, אבל הפשטות מנצחת. גם המחיר הזול שווה לא פחות: 13 שקלים לקטן ו 22 לגדול, בדיוק לימי פוסט המחאה.רובן - עם קומץ מעריצים גדול מאוד השבוי אחר פרוסות ההודו או הבקר, אנחנו אומרים למה לבחור? הכי כדאי ללכת על כריך מיקס. רק שמישהו יגדיל שם את הלחם. המקווה - ישראל יולזרי שהקים את המקווה לפני שנה וחצי עושה בעיקר סנדוויצ'ים בדיל הכי משביע ומשתלם. הבחירה שלנו: סנדוויץ' המקווה. הלחם הוא בכלל לחמנייה מרוקאית (פרנה) שמנמנה שנאפית במקום, ואת גושי הקורנביף שולף יולזרי מהסירים שממול ופורס אותם לכדי 200 גרם של בשר. בכריך עצמו חרדל ואיולי חזרת, רוטב ברביקיו שמכין במקום, ריבת בצל ושאר ירקות. כל התענוג – 45 שקלים, כולל גזוז במילוי חופשי, והתוספות שיובילו אתכם לעילפון צהריים נעים.משתלם בהחלט. כריך של המקווה (צילום: רותם מימון)מחוץ לתל אביב

סנדוויץ' בר ברכה – בשביל לא מעט חיפאים זו התשובה שלהם לאיציק ורותי התל אביביים. דהיינו: מוסד מיתולוגי. הבחירה שלנו: תחרות עזה בין כריך החביתה המצוין לבין כריך הדגל, סנדוויץ' אמנון, כריך לא כשר בעליל עם גבינה ובשר, אבל טעם גן עדן (25 שקלים בממוצע).בונז'ור- בנתניה יש לא מעט מקומות קטנים שמצטיינים בהכנת סנדוויצ'ים, כאלה שסוגרים טוב את פינת הערב. רובם פשוטים וטעימים, בלי רעש ובלי צלצולי יחסי הציבור. אם חשקה נפשכם בסנדוויץ' טוניסאי אמיתי עשו סיבוב בשוק של נתניה, וליתר דיוק בסניף בונז'ור המקומי. בין שתי פרוסות הלחם - האריסה הכי טעימה ומפתיעה (27 שקלים).הטוניסאי של אלי – אם כבר בסנדוויץ' טוניסאי עסקינן, אסור לפספס את המקום של אלי בשוק רמלה. מלבד פריקסה מצוין יש פה גם סנדוויץ' שקשוקה מהטובים בארץ. חבל שהוא לא עושה משלוחים לתל אביב.הס – המסעדה- המעדנייה הירושלמית הוותיקה מצטיינת בכריכי נקניק משובחים (וכשרים), ובלא מעט אפשרויות: כריך תערובת נקניקים, בגרסה הגדולה שלו יעלה לכם 44 שקלים. סבא ג'בטו – נציג בירת הנגב ברשימה מתהדר גם הוא באופציות רבות של כריכים משובחים. בין הרוסטביף וכריכי העוף המוקפצים, דווקא האופציה הצמחונית היא המועדפת: כריך אנטיפאטי (כן כן, כך במקור) הוא הגרסה הדרומית לאנטיפסטי. התענוג כולו מוגש בג'בטה כמובן ועולה 30 שקלים.

*#