החמישייה הפותחת: הפנקייקס הטובים בתל אביב

עם המון אגוזים, עם פירות העונה, עם אספרסו ושוקולד לבן ועם הרבה הרבה סירופ - הפנקייק עושה קאמבק

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל

הצרפתים קוראים לו קרפ, בארצות ערב הוא עטאייף, בהולנד פננקוקן ואפילו הבלינצ'ס של האמא ההונגרייה הוא סוג של מה שאנחנו מכירים בתור פנקייק. קמח, חלב וביצים – זה עיקר התענוג. בגרסתו הישראלית מזכיר הפנקייק יותר את חברו האמריקאי, אך מה שהתחיל אצלנו כשדרוג לארוחת הבוקר הפך עם השנים גם לקינוח לגיטימי ואפילו למנה ראשונה. ובאמת, אין כמו פנקייק ואין זמן שלא מתאים לאכילת פנקייק. הוורסטיליות שלו הופכת אותו למנה המושלמת אחרי לילה של שתייה, ארוחת בוקר מושחתת או סתם קינוח טעים. החדשות הרעות הן שהפנקייק הולך ונעלם. כוכבו הכיפי משנות ה-80 וה-90 דעך, והוא נדחק החוצה מהתפריט על-ידי הפרנץ' טוסט האכזרי. החדשות הטובות הן שהוא עושה קאמבק. אחרי הכל, אי אפשר להגיד לא למתוק מתוק הזה.» החמישייה הפותחת - לכל הדירוגים» הקרואסונים הטובים של תל אביב» נשנושי הלילה הטובים של תל אביבהמושחת: פנקייק שוקולד לבן ואספרסו של בנדיקט תוך זמן קצר הפך הבנדיקט לשולט בכיפת ארוחות הבוקר בתל אביב. טוב ככה זה כשאתה מוכר אך ורק ארוחות בוקר, הארוחה האהובה על הישראלים ביום. בקיצור, אמרתם פנקייק אמרתם ארוחת בוקר, אמרתם ארוחת בוקר, כנראה שאמרתם בנדיקט. אם הצלחתם למצוא שם מקום בסוף השבוע, שיחקתם אותה.הבחירה שלנו: לרגע אחד הסיח פנקייק הבננות שמופיע בימים אלה בתפריט הספיישלים את דעתנו, אבל ההחלטה הסופית הוכרעה בקלות -  פנקייק השוקולד לבן ואספרסו. לא בכדי הוא פנקייק הדגל של בנדיקט. מגדל יפה הבנוי משלושה פנקייקים שמנים ואווריריים, כאשר ביניהם נמס לו שוקולד לבן. אם זה לא מספיק שוקולדי עבורכם, גם בגג המגדל נחים להם שישה עיגולי שוקולד לבן, עליהם תתבקשו לשפוך את האספרסו שימיס אותם וייתן לפנקייק טעם מיוחד שמתאים בדיוק לארוחת הבוקר. בשביל איזון החטאים יוגש לכם סלט פירות ששווה כל קלוריה בפנקייק.המחיר: 41 שקלים מושחתים.ולמנה עיקרית: אם החלטתם לשמור את הפנקייק לקינוח (ובצדק) לכו על steak&eggs טקסס סטייל (96 שקלים). 200 גרם של אנטריקוט צלוי עם שתי ביצי עין מעל והום פרייז. מי אמר שחיתות ולא קיבל? בנדיקט - לרשימת הסניפים המלאההמלך של ארוחת הבוקר. פנקייק אספרסו ושוקולד לבן (צילום: רותם מימון)

הקלאסי: הבראסרי

להיות מוסד תל אביבי מיתולוגי זה מחייב. על אחת כמה וכמה מסעדה הפתוחה 24 שעות בשבוע, כבר תשע שנים. מתי ורותי ברודו יצרו את היכל התרבות של האוכל התל אביבי, שקמו לו לא מעט חקיינים בעיר ומחוצה לה, אבל בראסרי יש רק אחד. הבעיה מתחילה כשמנסים מדי פעם לשנות לעדת מעריצים את התפריט האהוב עליה. הבחירה שלנו: הפנקייק הקלאסי הכי טוב בעיר. נקודה. הוא כנראה גם בין הוותיקים (נמצא בתפריט מיום פתיחת המסעדה, לפני תשע שנים). בשביל הפנקייק המושלם של הבראסרי תצטרכו להמתין לפחות רבע שעה, אבל ההמתנה שווה את זה. על אף ניסיונות לשנות את הפנקייק, דרישת הקהל הביאה לכך שחזרו שם אל המתכון המנצח: שלושה פנקייקים נפוחים ועבים, אווריריים ומשביעים. בבלילה הסודית תוכלו למצוא גם שמנת ומייפל שמשדרגים את המתיקות, אבל אל תגידו שסיפרנו לכם. את הפנקייק תוכלו לאכול מאחת בלילה ועד 12 בצהריים באמצע השבוע וביום שישי עד השעה 17.00. אל תפספסו.המחיר: 44 שקלים כולל סלט פירות מקסים בצד.ולמנה העיקרית: אם כבר בתפריט ארוחות הלילה והבראנץ' עסקינן, עדיף להתחיל עם קרוק מדאם (49 שקלים), כאן מדובר בביצת עין שנחה לה בעצלות על טוסט אמנטל ושינקן. טיפ קטן- בקשו לשדרג את זה עם קצת רוטב הולדז. אין ספק שלא תהיה לכם בעיה לישון אחרי זה. בראסרי - רחוב אבן גבירול 70, תל אביב, טלפון: 03-6967111

פינוק שאין לו תחליף. פנקייק של הבראסרי (צילום: רותם מימון)המפתיע: פנקייק פירות של באגסי

הביסטרו הפלורנטיני השמח, מככב בשכונה כבר תשע שנים, ומהווה מוקד משיכה לא רק לתושביה. בבוקר תמצאו בבאגסי אווירת בית קפה, בצהריים ביסטרו אינטימי ומוקפד ובערב תוכלו ליהנות מהאוכל המושקע, בזכות חיה שיחור, השפית ששדרגה את תפריט המקום.הבחירה שלנו: פנקייק פירות, שמפתיע כבר מהביס הראשון. בבלילה עצמה תוכלו למצוא תפוחים מקורמלים וזרעי לבדנר, דבר שנותן לכל זה טאץ' של מאפין חלומי. את המתיקות של הפנקייק עצמו מאזנים תפוחים ירוקים חמוצים ותותים החתוכים מעל. השיחוק הגדול: אם תזמינו ארוחת בוקר ישראלית, תקבלו טעימה טעימה מהפנקייק המעולה הזה. בערב תוכלו להזמין אותו כקינוח ותקבלו גם גלידת שקדים ודבש.המחיר: 29 שקלים כולל שתייה.ולמנה עיקרית: לכו על באגסי בראנץ'. הבראנץ', בין הטובים (והמשתלמים) בעיר, יכין אתכם היטב לפנקייק בסוף הארוחה – שתי ביצי עין מעל נתח אנטריקוט מיושן, שבכלל נח על אצבעות הבטטה המעולות והמפורסמות של הבאגסי. עוד תקבלו כאן גם קצת אנטיפסטי, טחינה טעימה, סלט, לחם ושתייה. אחד הדילים השווים בעיר יעלה לכם רק 54 שקלים.הבאגסי - פלורנטין 26, תל אביב, טלפון: 03-6813138מפתיע מהביס הראשון. פנקייק פירות (צילום: רותם מימון) האגוזי: פנקייק "המון אגוזים" של הדיינר של ג'וצה

הדיינר של ג'וצה הוא הפירוש הישראלי לדיינר האמריקאי. זה אומר שכאן עושים את זה עם הרבה פחות קיטש ועם הרבה יותר שיק והשקעה בכל מנה ומנה. תשכחו מפלורוסנטים וספסלי סקאי אדומים, כאן תקבלו את הדיינר בגרסת הדקדנס שלו. החל מהבראנץ' ועד ארוחות לייט נייט, מגישים בדיינר את מיטב מנות האופייניות לז'אנר. גם חובבי הגוצ'ה לא יוצאים מקופחים, מנות הדגל של שתי המסעדות האחרות, נמצאות גם כאן.הבחירה שלנו: פנקייק "המון אגוזים", במסגרת פנקייק fun toppings. שם מוצדק בכל רמ"ח איבריו. למה צריך לתת לבן אדם כל כך הרבה אופציות לבחור? ובכן ההתלבטות היתה קשה. מבין חמש הוורסיות של הפנקייק כאן, הלכנו על המון אגוזים. שלושה פנקייקים דקיקים (כמו בגרסת המקור), על רוטב אינגלז עדין עדין, בצד מגיעה קצפת פרלינה (נוגט) והרבה אגוזי לוז בצלחת אחת. תוסיפו לזה גלידת וניל אמריקאית ובכל זאת, מנה לא מאוד מתוקה ומאוד מאוד יפה.המחיר: 35 שקלים מוצדקים.למנה עיקרית: בלי שום תחרות – בנדיקט בורגר (56 שקלים) – המבורגר עם ביצה עלומה, נקניק ג'מבו ורוטב הולדנז מעולה. מי אמר שכבר אי אפשר להפתיע בהמבורגר?גוצ'ה דה דיינר - אבן גבירול 14, תל אביב, טלפון: 03-6911603כמה יפה, ככה טעים. פנקייק המון אגוזים (צילום: רותם מימון)הים תיכוני: עטאייף אגוזי מלך של חג' כחיל

בחג' כחיל בכיכר השעון מוכיחים שאפשר לעשות עם מסעדה עם אוכל ערבי מסורתי ועדיין להיות יצירתי  ומפתיע – גם בהגשה ובעיקר בטעמים. כמו בכל מסעדת שף, גם כאן מקפידים על בישול עונתי עם חומרי גלם מקומיים. אסור לפספס את סלטי הפתיחה המעולים, אבל תשאירו מקום לקינוח.הבחירה שלנו: עטאייף אגוזי מלך. על פניו תשאלו מה לחג' כחיל ולפנקייק, ובכן התשובה היא: העטאייף. זהו הפנקייק בגרסתו הערבית. קינוח הראמדאן מופיע כאן כל השנה בשתי גרסאות – עם גבינה ועם אגוזי המלך.  הבלילה היא אותה בלילת פנקייק מוכרת, רק שכאן היא עוטפת את המילוי: מחית אגוזי מלך וקינמון המעורבבים עם מי ורדים. כל זה מגיע מטוגן ונוטף סירופ מתוק. בצד יגישו גם כאן גלידת וניל שלמרבה הפלא מאזנת את המתיקות. מזל שאכלתם סלטים בפתיחה.למנה עיקרית: על אף הכתף הממולאת והמעולה, תבקשו קבב חלבי (68 שקלים). בתוך צלחת עמוקה, עטופה בפיתה האפויה עליה מסתתר לונה פארק של טעמים ובמילים אחרות - תבשיל הקבבים מהטעימים בעיר. רוטב של עגבניות צלויות ופיקנטיות, עם הרבה שום וחריפות כיפית כזאת שרק שילוב של פיתה-קבב וחריף יכולים לגרום לאושר כזה. חג' כחיל - רזיאל 18, כיכר השעון, יפו, טלפון: 03-6831239לא מה שחשבתם. עטאייף של חג' כחיל (צילום: רותם מימון)כמעט נכנסו

קאסה נובה – בזכות הקאצ'אפס – פנקייק מתוק? זה הכי 1983. כאן מגישים את אחד הפנקייקים המיוחדים ביותר בעיר שיגרום לכם לשכוח את כל מה שהכרתם על פנקייק. פנקייק תירס שמנמן עם הרבה גבינת מוצרלה נימוחה (עם מתקתקות עדינה) וחריפות בזכות סלסת העגבניות, קרם צ'ילי והצ'יפוטלה שמגיע בצד. ציון לשבח על ביצוע מצטיין. 28 שקלים אלופים.מאנטה ריי – ים + ארוחת בוקר+ פנקייק + קרם פרש + פירות = ארוחת בוקר אופטימית (42 שקלים), מישהו צריך יותר מזה? שום סיכוי ליום רע אחר כך.

דיקסי – מגדל הפנקייק המפורסם של דיקסי מופיע גם הוא בארוחות הבוקר המיתולוגיות של המקום ויעלה לכם 38 שקלים מיתולוגיים לא פחות.ביתא קפה - אמנם זו לא מנת הדגל שלו, אבל גם בית הקפה-מסעדה ברמת אביב מגיש את הפנקייק שלו במסגרת בוקר מתוק. גם כאן סלט פירות ומייפל מעולים עושים את העבודה. 42 שקלים כולל שתייה. אכן בוקר מתוק מאוד. אפשר גם מלוח. פנקייק של קאסה נובה (צילום: רותם מימון)מחוץ לתל אביב

סבסטיאן – האח ההרצליאני של קפה נואר מגיש בבראנץ' סוף השבוע שלו את אחד הפנקייקים הכי טעימים שיש עם ריקוטה ופירות יער (48 שקלים).

בית הפנקייק – אבי אבות הפנקייקים בישראל. אמנם זוהרו הועם עם השנים, אך עדיין יש בו פנקייקים חביבים שעושים את העבודה בדרך לצפון. לכו על פנקייק חלבה ומקופלת (35 שקלים), או בעצם על הקלאסי (26 שקלים), כי אם כבר רטרו אז עד הסוף.משק ברזילי – למחלבה הקטנה במושב ירקונה יש בראנצ'ים מופלאים וארוחות בוקר מעולות ובהן מוגש גם פנקייק קמח מלא (גם בתפריט הילדים) עם רוטב וניל וסלט פירות. כל התענוג 34 שקלים. לבן – מסעדת לבן בסינמטק ירושלים היא אחד המקומות היפים ביותר בארץ לאכול בו פנקייקים. המסעדה מול חומות העיר העתיקה מגישה את הפנקייק שלה מתוק מתוק ועם קצפת ופירות יער. 39 שקלים כולל שתייה ונוף, לא מהעולם הזה.

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ