טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הקרואסונים הטובים בתל אביב

חמאה קלאסי, עם שוקולד בלגי, במילוי שקדים או מלוח עם גבינה ונקניק משובח - קרואסון זה כבר מזמן לא מאפה בוקר, זו אמנות

תגובות

המושחת: קרואסון דושף בלה גאטרי

שנת 2006 היתה שנה טובה לשיכורים האנינים. האחים רועי ועדי פישמן הקימו את לה גאטרי ונתנו מענה לכל חובבי הנשנוש הלילי, שלא הסכימו להתפשר על עוד לחמניה עם נקניקיה. האחים אשר למדו את אמנות האפייה בצרפת פשוט אהבו להכין מהקרואסונים שלהם סנדוויצ'ים לארוחת בוקר וכך נולד הרעיון (המבריק) למכור אותו לאנשים. מאז נפתח כבר הסניף השני בקינג ג'ורג' שפונה אל אנשי היום שמגיע להם ליהנות מדבר אחד בלבד – הקרואסון.הבחירה שלנו: קרואסון דושף. קודם כל מדובר בקרואסון הגדול בעיר. לא עוד 70 גרם, אלא 120 גרם של שחיתות ועוד לא דיברנו על התוספות. בתוך הקרואסון הפריך העשוי מ100% חמאה שמורגשת בכל פיס וביס, שכנו להם סלמי צרפתי עם גבינת גאודה הולנדית ועליהם ביצה עלומה וכמה פתיתי צ'ילי. על מנת להשלים את השחיתות קחו לכם גם כוס סידר (אלכוהולי) והיום שלכם מסודר. תתפנקו, מגיע לכם.המחיר: 29 שקלים מושחתים לקרואסון דושף.לקחת הביתה: את אחד הקינוחים המעולים של האחים פישמן מהפטיסרי הסודי שלהם ביפו ובמילים אחרות: אל תפספסו את האקלייר מוקה. » לה גאטרי - רחוב בן יהודה, בן יהודה 184, תל אביבפאר היצירה. קרואסון דושף (צילום: רותם מימון)המתוק: קרואסון שקדים של לה מולאן

המאפייה השכונתית הקטנה של מוטי חיימוביץ' כבר מזמן עברה את גבולות רחוב בוגרשוב ובצדק. הצניעות, הדיוק והשקט של חיימוביץ' ניכרים כאן בכל מאפה ומאפה וקשה לפספס בטעם. כבר עם הכניסה בבוקר לא תוכלו לפספס את חלון הראווה עטור הקרואסונים, רק שיש כאן בעיה אחת קטנה – במי מהם לבחור.הבחירה שלנו: לא היתה קלה. חמאה או שקדים? הכף הוכרעה לבסוף לטובת קרואסון השקדים המושלם אבל זהו רק ניצחון בנקודות. קרם פטיסייר בדיוק בכמות הראויה לכך שלא תקבלו הרעלת סוכר. בין כל השקדים הקראנצ'יים למעלה והקרם הטעים שבפנים גם תצליחו להבחין בטעם החמאה ואפילו את הווניל העדין, בזכות המקלות ממדגסקר שהושרו בתוך הקרם. קרואסון מפנק וכיפי. איך אומרים נפלא בצרפתית?המחיר: 14 שקלים מתוקיםלקחת הביתה: אסור לפספס בשום מקרה את אחת מעוגות השמרים של לה מולאן, ואם יש שוקולד, אז זכיתם (39 שקלים).אפילו הריח ממכר. קרואסון שקדים של לה מולאן (צילום: רותם מימון)האריסטוקרטי: קרואסון כמהין ופרמזל של בר לחם

אם יש גן עדן של מאפים, כנראה שקוראים לו בר לחם. בר לחם שנוסד בהדר יוסף, לפני 6 שנים על ידי דגן שחר ויובל שניר, כבר מזמן לא מתעסק בלחם או בפוקאצ'ות (אלוהיות) בלבד.  145 סוגי מאפים בכל רגע נתון, עם חומרי גלם שמיובאים באופן בלעדי אל המקום ורמת ביצוע מעולה, לא ישאירו אתכם אדישים. כנראה שמדובר במקום האידיאלי ביותר לשוחרי הפחמימות ובאויב הגדול של הדיאטניות.הבחירה שלנו: שלושה סוגי קרואסונים מובילים את המקום, אבל אחד שבה את ליבנו כבר על ההתחלה וזהו קרואסון כמהין ופרמזן. תשכחו את כל מה שידעתם על קרואסון, גם בטעם ובעיקר בצורה. הקרואסון כן עגול כמו לחמניה וכבד קצת יותר מהקרואסון הרגיל ולא רק בגלל פירורי הפרמזן מעל. המלצת אכילה שלנו : חצו את הקרואסון העגול באמצע ותנו ביס. טעם הכמהין יתנפל עליכם, אחר כך יצטרף טעם פטריות היער ולבסוף הפרמזן והחמאה. כנראה המילה הראשונה שתגידו היא: וואו, כזה דבר עוד לא טעמנו. המחיר: 14 שקלים מושלמים.לקחת הביתה: ללא שום תחרות – פוקאצ'ת גרעינים. מהמושחתות והמעולות שבפוק'אצות הארץ. בדוקבר לחם - קהילת סלוניקי 7, נאות אפקה, תל אביבגן עדן בפה. קרואסון כמהין ופרמז'ן של בר לחם (צילום: רותם מימון)כמעט נכנסו:

אז כאמור לא היה קל לבנות את החמישייה הפותחת, אז קבלו ספיישל חמישייה שלא כדאי לפספס:דלאל הקונדיטוריה – הקרואסון הקלאסי מעולה, אבל אל תפספסו דווקא את הפאן שוקולד ואת קרואסון הפיסטוק. המנצח: דניש תפוחי עץ מבצק קרואסון, עם תפוחים מקורמלים ושטורייזל קינמון (14 שקלים).אידלסון 10 – גם כאן הבחירה היא קשה ולא פשוטה בין מאפי הקרואסון של ציונה הרשקוביץ. אם אתם צריכים לבחור רק אחד, לכו גם כאן על: קרואסון תפוחים. עדינות כזאת עוד לא טעמתם (17 שקלים לשבת, 14 לקחת).טל ושני – בגלל בוקר עלומות. ארוחת בוקר שלמה הכוללת סלמון, מיונז וביצים עלומות בתוך הקרואסון. ככה באמת ראוי לפתוח את היום (55 שקלים, כולל סלט ושתייה).ליליות בייקרי – בזכות מאפה מבצק קרואסון עם קרם שקדים ואגסים חלומי (13 שקלים).ארקפה – בין רשתות בתי הקפה, בולט ארקפה מעל כולם – בזכות קרואסון השקדים כמעט הכי טוב בעיר (17 שקלים).המלצות על קרואסונים טובים מחוץ לעיר: נומילי – גם בפטיסרי-קפה החדש שקם בכפר סבא ההתלבטות היא קשה. בין המאפים המשובחים כאן ומיני הקרואסונים הבחירה הסופית היא : קרואסון שוקולד-פיסטוק (16 שקלים).הפטיסרי – כל רחובותי מצוי יודע להגיד שהמקום הכי קרוב לצרפת בעיר הוא הפטיסרי, אחת הקונדיטוריות הטובות והמושקעות בארץ. בין ים המאפים כאן נתמקד בקרואסון. הבחירה: קרואסון שקדים כמובן (12 שקלים)טלר – הירושלמים כבר יודעים זאת היטב: קרואסונים (ולחמים מעולים לא פחות) אוכלים בטלר, בשוק מחנה יהודה. הבחירה: קרואסון חמאה קלאסי (10 שקלים)בן עמי במושבה – עוד קרואסון שזוכה לגרסת כריך מצוינת נמצא בבית הקפה של בן עמי במושבה שבירושלים. ההמלצה שלנו: כריך קרואסון וקממבר עם אגסים ואגוזים (25 שקלים). 

*#