טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: מנות הארטישוק הטובות בתל אביב

ארטישוק עדין עם שרימפס ולימון, סלט ארטישוק ומוצרלה, ארטישוקים על הפלנצ'ה וארטישוק ירושלמי שמלווה מוסר ים

תגובות

הצורבת: ארטישוק אלה פלנצ'ה ב-223 המקום: 223, בר המתמחה בקוקטיילים ומעצם הגדרתו זו האווירה בו מעט יותר מעונבת מאשר בסתם ברים, ואף נגדיל ונאמר שברוחו הוא קרוב יותר למסעדה. המשמעות היא שירות מתוקתק, קוקטיילים עונתיים ותפריט אוכל תואם, טרנדי ועדכני. הבעלים אריאל לייזגולד הוא אחד המיקסולוגים הבכירים בארץ, מה שמבטיח אספקה שוטפת של קוקטיילים מורכבים למי שמעדיף את הדרינק שלו מתוחכם יותר מוודקה רדבול.המנה: ארטישוק אלה פלנצ'ה, מנה שמוכיחה שגם עם ארטישוק משומר אפשר לייצר הרכב מנצח. ארטישוקים חצויים מתובלים במעט אורגנו צלויים על פלאנצ'ה ומוגשים על סלסה ורדה, רוטב ירוק מעשבי תיבול, שום, שמן זית וטיפת פלפל חריף. שבבי פרמז'ן מוסיפים מתיקות ועוד רובד טעם. מנה טובה ולא מסובכת מדי, שמתאימה לליווי הקוקטיילים המיוחדים.    מחיר: 34 שקלים היכן: 223 - דיזינגוף 223, תל אביב

ליל שימורים. ארטישוק אלה פלאנצ'ה ב - 223 (צילום: שי בן אפרים)

 SALT – מוסר ים בתבשיל ארטישוק ירושלמי לימוני המקום: SALT, על שום גושי המלח המוצבים בכניסה והקרבה לים, נפתחה לפני מספר חודשים באחד המקומות האסטרטגיים בתל אביב, בפינת הרחובות הירקון וגורדון. דק עץ, שולחנות מחופים אריחי קרמיקה לבנים אסתטיים ונוף לים (אם לא מחשיבים את הכביש שבאמצע והמלונות בצדדים) הם היסודות העיצוביים שעליהם נשענת המסעדה, והתפריט הוא אוסף מנות מהבלקן וממטבחי אגן הים התיכון. 

המנה: מוסר ים בתבשיל ארטישוק ירושלמי לימוני. למרות השם המשותף ארטישוק ירושלמי אינו כלל קרוב משפחה של הארטישוק הרגיל, והמנה לא הייתה נכנסת לדירוג אלמלא נוכחות חצאי ארטישוק צעיר צרובים קלות, רכים ועדינים. שני סוגי הארטישוק מפגינים טריות ומתובלים בצלפים ובלימון כבוש ובצ'ילי, שמוסיף פיקנטיות קלה. חמיצות הארטישוקים תומכת בטעמו העדין של הדג, וכמה שקדים קלויים סוגרים מנה שהיא גם חורפית וגם קלילה. מחיר: 92 שקלים.היכן: SALTהירקון 136, תל אביב

פעמיים ארטישוק. מוסר ים בתבשיל ארטישוק ירושלמי ב - SALT (צילום: דניאל לילה)

פרונטו - סלט ארטישוק סיציליאני המקום: פרונטו, האיטלקייה של רפי אדר, כבר בת יותר מ-20 ונחשבת לאחת המסעדות הוותיקות בעיר. אדר, איש שנוי במחלוקת, הגשים בסוף שנות ה-80 את חלומו להקים מסעדה איטלקית קטנה שהפכה ברבות השנים למוסד, כולל אישורי אותנטיות ותארי כבוד מטעם ממשלת איטליה. לפני מספר חודשים עברה המסעדה ממשכנה המיתולוגי הקודם לרחוב הרצל אך הקונספט נותר כשהיה: מטבח איטלקי קלאסי מהקצה היוקרתי והיקר של הסקאלה.  המנה: סלט ארטישוק סיציליאני עם אותם ארטישוקים משומרים ועוד כמה מרכיבים שנבחרו בקפידה: עגבניות שרי אדומות וצהובות, נענע, פטרוזיליה, זיתים שחורים וירוקים, קרוטוני שום גדולים ועוד. את לבנו שבתה דווקא במיה צעירה, גג שלושה סנטימטרים אורך, שעברה צריבה ממש קלה ונחצתה לאורך. המוצרלה הוחלפה בגבינת המאירי רכה ומלוחה, שיחד עם נענע ופטרוזיליה מעבירים את המנה מאיטליה לים התיכון. סלט פרוע וממכר שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו, ועדיף עוד לפני תום עונת הבמיה. מחיר: 52 שקלים היכן: פרונטו - הרצל 4, תל אביב

פרוע וממכר. סלט ארטישוק סיציליאני בפרונטו (צילום: שרו בן דוד)

כמעט נכנסו קוצ'ינה תמר – טורטליני ארטישוק ממולא ארטישוקים משומרים וגבינת פרמז'ן ברוטב על בסיס שמן זית, שום ופטרוזיליה, אחת ממנות הדגל של המסעדה. 52 שקלים.האחים – ארטישוקים מטוגנים עם לאבנה, שום ופטרוזיליה. מנת פתיחה בסגנון ים תיכוני על בסיס ארטישוקים משומרים ולאבנה מחלב בקר המיוצרת במקום. 25 שקלים. קפה איטליה – ארטישוק מטוגן בטמפורה ומוגש עם רוטב איולי. הארטישוק אמנם משומר אך הציפוי, הטיגון והרוטב מקפיצים אותו בכמה דרגות. 36 שקלים.ג'ונו בר יין – ארטישוק איטלקי וגבינת פקורינו עם בצל סגול וזיתים ברוטב יוגורט עשבי תיבול. מנה צבעונית ורעננה עם בסיס איטלקי וסיומת ים תיכונית. 39 שקלים.ויקי כריסטינה – ארטישוק צרוב על הגריל עם בלסמי מצומצם. חיבור של שני חומרי גלם איטלקיים קלאסיים המשלימים זה את זה. 28 שקלים.

*#