${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: המרקים הצמחוניים הטובים בתל אביב

מרק משביע של שורשים ואורז, מינסטרונה חלומי, מרק ארטישוק ירושלמי מעודן ומרק של עדשים שחורות וניחוח הודי - כך נעבור את החורף בשלום

תגובות

מרק הוא לא סתם עוד שורה בתפריט אלא עולם בפני עצמו. מנה מחממת, משביעה וזולה העומדת בבסיס ה-soup kitchens לנזקקים בכל העולם וגם בבסיס יום המרק לטובת עמותת לשובע שיתקיים בחודש הבא. מרקים על בסיס קטניות וירקות הם פיתרון טוב לרגעים שבהם מתחשק משהו מבושל בלי לקרוע את הכיס. בקצה השני של הסקאלה אפשר למצוא מרקים יוקרתיים ויקרים עם חומרי גלם מבית היוצר של מעושרות ותהליך הכנה ארוך ומורכב. המערכת ששלחה לרחובות העיר נהרות של מי גשם בשבוע שעבר הביאה איתה את התשוקה למרק. במסעדות ובבתי הקפה נערכו בהתאם ושלפו מהבוידעם את הדוד והמצקת. הפעם החלטנו להתמקד במרקים צמחוניים, כי לא תמיד מתחשק בשר, דגים ופירות ים. את אלה כבר סיקרנו בעבר והחשודים העיקריים מוכרים וידועים, מבויאבז של רוקח 73 ועד מרק רגל של שמעון בכרם והמרקים של כרמלה בשוק התקווה. איך שהוא מרקים צמחוניים נראים קלילים יותר, אך עדיין מצליחים להפיג את הקור והדכדוך.» המרקים הקרים הטובים בתל אביב» המרקים הכי טובים בתל אביב» עשו זאת בעצמכם - מתכוני מרקיםמרק שורשים ואורז - סופיצה המקום: סופיצה, כוך קטנטן ברחוב יהודה הלוי, מתמקד מן הסתם בעיקר בפיצות ובמרקים. ככזה, ובזכות תמחור סביר ומנות גדולות, צבר לעצמו המקום קהל לקוחות קבוע שגורם לכך שבשעות הצהריים צפוף וצריך לחכות בתור. מגוון המרקים עשיר ובכל יום יש כמה סוגים, כך שאף פעם לא משעמם. מסעדה קטנה וחמודה שמוכיחה שלא מכל דבר צריך לעשות עניין. המנה: מרק שורשים ואורז עם כל טוב הירקן: בטטה, סלרי, תפוחי אדמה, שורש פטרוזיליה וגזר בכפוף לעונתיות. חלק מהירקות מופיעים כקוביות וחלקם נטחן ונותן למרק גוף וסמיכות. התיבול נשען על שלושה מרכיבים – רוזמרין, כוסברה ופלפל חריף, וכל אחד מהם מורגש היטב. אורז בפנים ולחם הבית הכלול במחיר סוגרים את פינת הפחמימות במנה מחממת, טעימה וממש לא יקרה.מחיר: מנה קטנה 18 שקלים, מנה גדולה 28 שקליםהיכן: סופיצה - יהודה הלוי 56, תל אביב

שווה לחכות לו. מרק שורשים ואורז של סופיצה (צילום: שרון בן דוד)

המקום: יהלומה – הביסטרון (ביסטרו +מזנון) בשוק לוינסקי נפתח לפני שבועיים, מקום לקפה וארוחה קלה לפני שממשיכים בשוטטות. יהלומה, הבעלים והשפית, עומדת מאחורי דלפק ירקות טריים, גבינות, רטבים וממרחים, ונותנת לכל לקוח יחס אישי שלפעמים מחייב שינוי מנה ב-180 מעלות. התפריט מורכב מכריכים לא שגרתיים, סלטים ושקשוקות (מעולות!), ובפעם הבאה הבטחנו לעצמנו לנסות תבשיל פול מצרי ובקלאווה ביתית.המנה: מינסטרונה על בסיס ירקות ושעועית לבנה. גזר, תפוחי אדמה, סלרי וקישואים חתוכים לקוביות גדולות ומבושלים בציר צלול. קוביות עגבנייה מוסיפות חמצמצות נעימה ושעועית לבנה מתפקדת על תקן קטנית משביעה. פרוסות לחם ממאפיית מרגוזה ביפו מוגשות בשקית נייר וכלולות במחיר. מנה טובה ונדיבה שסוגרת ארוחה שלמה.   מחיר: 28 שקלים היכן: יהלומה – הביסטרון בשוק לוינסקי - זבולון 5, תל אביב

מרק ביחס אישי. מינסטרונה של יהלומה (צילום: שרון בן דוד)מרק מנגולד – קפה איטליה

המקום:  מסעדת קפה איטליה משלבת עיצוב ארט דקו עם מטבח איטלקי קלאסי ולא מתחכם. בצהריים האווירה רגועה ועניינית תודות לעובדי הסביבה ואנשי עסקים שמגיעים לעסקית איכותית במחיר סביר. בערב הווליום גובר, התאורה מעומעמת והמסעדה מקבלת אופי של ביסטרו מקומי. הקפדה על חומרי גלם איכותיים, היצמדות לעקרונות היסוד של המטבח האיטלקי ומיעוט עיטורים וסלסולים בבישול ובעיצוב יוצרים גרסה מקומית מצליחה לטרטורייה. המנה: מרק מנגולד, מתוך סבב מרקים מתחלפים שיימשך כל החורף. סרטי מנגולד וקוביות סלרי, כרישה ובצל קצוצים מבושלים בציר ירקות. מעט צ'ילי מוסיף פיקנטיות אקסטרה מחממת ופירורי לחם מתובלים תורמים מרקם קראנצ'י. גבינת פרמז'ן מגוררת מעל נמסה אל תוך המרק ומשדרגת את עסקת החבילה. קערה של בריאות עם קמצוץ שחיתות. מחיר: 32 שקלים

היכן: קפה איטליה -  קרמניצקי 6, תל אביב

בריאות ושחיתות. מרק מנגולד קפה איטליה (צילום: שרון בן דוד)מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים - שיין

המקום: שיין, בית קפה-מסעדה עם עשר שנות פעילות בפינת פרישמן שלמה המלך. על פניו התפריט סטנדרטי ומורכב מארוחות בוקר, כריכים, נשנושים ומנות עיקריות, אך אחוז המנות הצמחוניות גבוה יחסית ומאפשר למחויבים לצמחונות בחירה מעבר לסלט או פסטה. תשומת לב לערכים תזונתיים מכתיבה חומרי גלם "בריאים" כמו אורז בר, ושילובי דגנים וקטניות היוצרים חלבון מלא. אם מצרפים זאת לשירות ידידותי ושולחנות על המדרכה שמהם אפשר לצפות בעוברים ושבים, אפשר להבין את הסיבה לתנועה ערה במקום כל שעות היום. המנה: מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים. מרק חורפי סמיך וקרמי בטעם מעושן של ארטישוק ירושלמי ומתקתק משברי ערמונים. תיבול מאוזן בכמון ובשמן פטרוזיליה אינו מסתיר את ארומת המרכיבים העיקריים, והמנה כולה חלקה, נעימה ומחממת.   מחיר: 28 שקלים.

היכן: שיין -  שלמה המלך 38, תל אביב

טעם חורפי. מרק ארטישוק ירושלמי וערמונים של שיין (צילום: שרון בן דוד)מרק עדשים הודי – פרש קיטשן

המקום: פרש קיטשן, רשת קפה בריאות בת שבעה סניפים, שישה מתוכם בתל אביב. עקרונות היסוד מושתתים על אוכל טרי, טעים, משביע ומאוזן מבחינה תזונתית, ועל כן תזונאית צמודה עובדת עם הרשת, מבקרת בסניפים ומעדכנת ערכים תזונתיים של מנות. התפריט בנוי באופן שמאפשר להבין את ההיגיון שמאחורי הדברים כולל פירוט חומרי גלם, אייקונים המתאימים כל מנה לאוכלוסייה מסוימת (ללא גלוטן, ספורטאים, נשים הרות וכדומה) וערכים קלוריים. המנה: מרק עדשים הודי מעדשים כתומות, עגבניות וירקות שורש. ציר ירקות ומי קוקוס משמשים בסיס, ועל התיבול חתומה תערובת תבלינים הודית הכוללת קארי, פפריקה מתוקה וגרם מסאלה. מרק מתקתק-פיקנטי, משביע ובריא. מחיר: 28 שקלים.היכן: פרש קיטשן - לרשימת הסניפים המלאהכמעט כמו בהודו. פרש קיצ'ן (צילום: שי בן אפריים)

*#