החמישייה הפותחת: נשנושי לילה הכי טובים בתל אביב

קרואסון דושף בלה גאטרי, המבורגר עם ביצה בסרגוס, מולים מרינייר של גוצ'ה, טרטר ג'ק דניאלס של הדסון או אגז בנדיקט של הבראסרי

שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין

מאנצ'יז, או מאנץ' בקיצור, הוא מושג שכבר מזמן התנתק מהקונוטציה השלילית שליוותה אותו בתחילת הדרך והפך לשם גנרי לרעב כבד, בעיקר בשעות הלילה. כל בליין בהווה או לשעבר מכיר את המצב שבו חייבים – אבל פשוט חייבים – להכניס משהו לפה אחרת... לפעמים אין ברירה אלא להתפשר על טוסט נקניק או פיתרונות משונמכים עוד יותר כי החור בבטן מציק. אם המצב לא עד כדי כך קריטי, יש אופציות איכותיות וטובות שיעצרו את ההנגאובר ולא יעשו צרבת בבוקר שלמחרת. אחרי לבטים רבים הצלחנו להרכיב רשימה של נשנושי לילה מצטיינים, חלקם אפילו במסעדות שף. העיקרון המנחה היה משהו שכיף לאכול, עדיף בידיים, נוכחות פחמימות (עם אופציה לנטול גלוטן), מנה שבאה טוב אחרי לילה של שתייה ובמחיר מתקבל על הדעת, כי רוב הכסף ממילא הלך בבר. » לעוד » ההכי טובות בתל אביב» - לרשימת המסעדות המלאה

הממכרת:  קרואסון דושף בלה גאטרי הוקם לפני חמש שנים על ידי האחים עדי ורועי פישמן. השניים למדו את אמנות הפטיסרי בצרפת והחליטו להביא לתל אביב את בשורת הקרואסונים, הקישים והטארטים על בסיס חמאה בשיטות הכנה קלאסיות ובלי לעגל פינות. בזכות זאת ובגלל שעת הסגירה המאוחרת, ארבע לפנות בוקר, שני הסניפים מיצבו את עצמם כאופציה משובחת לסגור בה את הלילה. הקרואסונים תמיד פריכים וחמים ומלאים כל טוב, בעיקר גבינות מתוצרת חוץ ונקניקים מחתרתיים בקומבינציות כאלו ואחרות. המנה: קרואסון דושף. מבחוץ: קרואסון חמאה פריך, מעודן, לא שמן מדי ובעל טעם ממכר. בפנים: פרוסות נקניק וגבינה מזן עדין או תוקפני יותר, לפי הטעם האישי, וביצה עלומה עם חלמון נוזלי כנדרש. טעם החמאה מציף את חלל הפה ומתערבב במילוי בצורה מענגת. קומפלקס שמספק את הקרייבינג לפחמימות אבל לא עושה כבד בבטן. מחיר: 29 שקלים.» , בן יהודה 184, תל אביבמתערבב במילוי בצורה מענגת. קרואסון דושף בלה גאטרי  (צילום: שרון בן דוד)

המשתלמת: ההמבורגר עם ביצה בסרגוס הוא ביסטרו צרפתי עם השפעות אמריקאיות ואיטלקיות, שסיפור הקמתו לווה בסערה ויצר הרבה גלים בשלולית התל אביבית. מאז עברו הרבה מים בירקון, המקום ידע עליות ומורדות והתקבע כיעד לפיגוע קולינארי זריז, אפקטיבי וזול בשעות הקטנות של הלילה. בר ארוך מהווה את מוקד העניינים והברמנים נוטים לצ'פר את האורחים ואת עצמם בצ'ייסרים בכל הזדמנות. מקום טוב לסגור בו בילוי בלי לחכות שעות בתור ולחפש חנייה, מפלט מהבלגן של העיר כשכבר אי אפשר יותר עם כל הרעש.

המנה: המבורגר בלחמנייה עם חסה, עגבנייה, בצל ומלפפון חמוץ. 200 גרם של בשר עסיסי ומאוזן בגלל שילוב של בקר וטלה ומעליו ביצת עין, חיבור אולטימטיבי בשעת לילה מאוחרת. המנה נכללת בתפריט כוכבי הלילה שמוגש משעה 23:00 במחיר סביר ביותר, מחיר: 36 שקלים כולל צ'יפס. אחת ממנות הלילה המשתלמות בעיר.» , המלאכה 8, תל אביבחיבור אולטימטיבי לשעת לילה מאוחרת. המבורגר של סרגוס (צילום: זוהר סוסנקו)

האירופאית: מולים מרינייר של גוצ'ה על על שני סניפיה (השלישי באבן גבירול השתדרג לדיינר) אין צורך להכביר מילים. מקום שמתעסק בדברים החשובים באמת, כלומר באוכל, בלי להסתבך עם עיצוב מפונפן. המושג רחב "יריעה קטן" על התפריט שמקיף כמעט כל חומר גלם ומטבח העולים על הדעת – פירות ים, בשר ופסטה בסגנון איטלקי, ברזילאי, אסיאתי וים תיכוני. כשבאים בחבורה אקלקטיקה קולינארית כזו באה טוב, כי כל אחד יכול למצוא משהו לטעמו ולכיסו. אגב כיס, המחירים סבירים באופן אבסולוטי ועוד יותר ביחס לגודל המנות.

המנה: חצי קילוגרם מולים, מנה שהיא חצי אוכל וחצי משחק והולכת מצוין עם בירה קרה. המולים מגיעים בטיסה ישירה מנורבגיה פעמיים בשבוע בעודם טריים ומוגשים עם ארבעה סוגי רטבים לבחירה: מרינייר קלאסי על בסיס חמאה, שום, יין לבן ופטרוזיליה; פרובנסאל, שמנת תרד וירקות שורש ורוטב קוקוס קארי עם כוסברה וצ'ילי. הפטיש הפרטי שלנו הוא המרינייר, טיפה חמצמץ, קטיפתי ומאוזן. למרות הקליפות חצי קילו מולים הם נשנוש משביע, ואם לוקחים בחשבון שצ'יפס כלול במחיר אפשר להבין שמדובר במנה מספיק גדולה לזוג. מחיר: 69 שקלים., סניפים שונים בתל אביב  עם צ'יפס, זה גם מתאים לזוג. מולים מרינייר של גוצ'ה (צילום: בועז לביא)

המשכר: טרטר ג'ק דניאלס של הדסון  היא לא הבחירה הראשונה לסיים בה את הלילה אך בכל זאת יש לה כמה יתרונות, במיוחד אם נמצאים כבר באזור ולא צריך לחפש חנייה. במילה אחת – בשר. בשתי מילים – המון בשר, במיוחד של פרות מבכירות, מיושן במקרר אי שם במרתף ומלוטף באהבה על ידי ג'ורג' קצב הבית. ועכשיו ברצינות, הדסון עברה לא מעט טלטלות והתייצבה על תפריט שמחבר נתחים בסגנון אמריקאי עם חומרי גלם וסגנונות מכל העולם. לא כל המנות בתפריט מצטיינות, אך יש כמה שבשבילן שווה להרחיק עד כאן (הניו יורק צ'יזקייק היא אחת מהן). אי של סולידיות בין כל המקומות הכאילו טרנדיים של רמת החייל.

המנה: טרטר ג'ק דניאלס – שייטל קצוץ גס על קוביות אבוקדו ומעליו חלמון ביצה. החיבור בין המרכיבים מבריק: הבשר מקבל אקסטרה עוצמה מהוויסקי, אבוקדו וכוסברה שהולכים טוב ביחד אצל השכנה מדרום (לארצות הברית, לא לישראל), ובצד רוטב על בסיס יוזו, שום וג'ינג'ר, שנותן טאצ' מזרח אסיאתי. הוראות ההפעלה אומרות לפצוע את החלמון, לערבב ולאכול. למרות ריבוי הטעמים הבשר לא הולך לאיבוד והקומבינציה רק משאירה טעם של עוד. מחיר: 56 שקלים, הברזל 27, רמת החי"ל, תל אביבטרטר ג'ק דניאלס של הדסון (צילום: דן פרץ)

הקלאסית: אגז בנדיקט של הבראסרי מאז פתיחתו ה הוא המקום הנכון מכל הבחינות. פתוח 24/7, אלגנטי מספיק וסליזי במידה (בעיקר בשעות הקטנות), תמיד מדויק בכל הפרמטרים ומשתנה כזיקית לאורך היממה. המושג "יהיה בסדר" לא קיים והמנות אחידות באיכותן, כאילו יצאו מפס ייצור. יש האומרים שבאוכל של הבראסרי אין נשמה אבל לנו לא אכפת, כי במציאות המזגזגת של הקולינאריה התל אביבית נעים לראות מקום ששומר לאורך שנים על קו אחיד ורמה גבוהה. מי שניסה את הבראנץ' בשבת בבוקר כשהעיר עוד ישנה בטוח מבין.

המנה: אגז בנדיקט – לחם קסטן קלוי מהבייקרי של מפעלות קבוצת ברודו ועליו שתי פרוסות ז'מבון ושתי ביצים עלומות ברוטב הולנדייז. הרגע שבו הכתום של החלמונים מתערבב עם הצהוב של ההולנדייז הוא נקודה קסומה בזמן, לא פחות. כל צבע מביא את המרקם הקטיפתי שלו והלחם סופג וסופג. תלולית קטנה של תרד חלוט מוסיפה צבע ומרקם קראנצ'י, ומאזנת את כל הקטיפתיות. ג.יפית הייתה אומרת "האגז בנדיקט הכי טובות בעיר, נ-קו-דה". , אבן גבירול 70, תל אביבסופג וסופג וסופג. אגז בנדיקט של בראסרי (צילום: שרון בן דוד)

הפיקנטית: קוקטייל פירות ים של מסקל, בר מקסיקני בפלורנטין ואחד היחידים בארץ שמגישים את המטבח המעניין הזה. לאחר שנסגר לשיפוצים המקום כעת גדול ומרווח יותר וכולל בר גדול ואזור ישיבה, אבל הכי כיף לשבת דווקא בשולחנות שעל המדרכה ולצפות באקשן שמתרחש גם בשעות הקטנות של הלילה. בתפריט יש את כל החשודים העיקריים, החל מקסדייה וטאקוס ועד סלט קקטוס, והמרגריטות קרות וטובות ונמזגות ליד השולחן. לסיכום: אלכוהול טוב וזול, אוכל מקסיקני מצוין ומתומחר בסבירות, שירות מעולה ואווירה זרוקה/היפסטרית. המנה: Vuelve a la Vida, "בחזרה לחיים" – קוקטייל פירות ים חלוטים בכוס lowball עם קוביות עגבנייה ובצל סגול, אורגנו, הרבה כוסברה, שמן זית ולימון. רשימת פירות הים כוללת קלמרי ותמנון (טריים) וסרטן ושרימפס (קפואים) בכמות נדיבה, שמתחברים טוב עם רוטב פיקנטי ופרוסות אבוקדו. מנה קרירה וקיצית, להעמיס קצת על נאצ'וס פריכים מתוצרת בית הכלולים במחיר וליהנות. מחיר: 48 שקלים.קרירה, קיצית וקריספית. קוקטייל פירות ים (צילום: שרון בן דוד) היוקרתית אך עממית: קובאנה צביה במזללה, הבייבי החדש של השף מאיר אדוני, נחשבת לאירוע הקולינארי של השנה ולאיט גירל של סוף קיץ 2011. המקום נפתח אחרי תקופה ארוכה של ציפייה וכבר בתקופת ההרצה התפרסמו פוסטים עם שבחים מקיר לקיר. המנות אינן מעודנות כמו בכתית אך כתב ידו של אדוני ניכר בצירופים חלקם מוצלח וחלקם קצת פחות. החלל מחולק לבר ארוך ולשולחנות, וכל אחד מתאפיין באווירה שונה, פורמלית-משפחתית בשולחנות וצעירה וסקסית על הבר. הפיל הכללי שמח ותוסס, לא מעט בזכות מנות צבעוניות וצוות עם תודעת שירות. המנה: קובאנה של צביה. לא הצלחנו לברר מי זו צביה וזה גם לא כל כך חשוב, כי הקובנה שלה לוקחת בהליכה בריושים וחלות של טובי אופי עירנו. מדובר במאפה בצורת שושנים שחום וקראנצ'י בחוץ ורך וחמים בפנים, שרק מחכה שיתלשו לו את הקרביים. את המרגרינה המסורתית מחליפה סמנה, חמאה מזוקקת שהופכת את כל העסק לקצת יותר כבד אך הרבה יותר טעים. הקובנה מתקתקה ומוגשת עם מטבל עגבניות ופלפלים מתפוצץ מרוב טריות, צירוף שעושה טוב לכל הצדדים. מחיר: 18 שקלים., נחלת בנימין 57, תל אביביותר מכל בריוש וחלה. קובאנה של מזללה (צילום: יח"צ)

המתוקה: פנקייק שוקולד בבנדיקט רשת ממצבת את עצמה כמקום לפתוח בו את היום אך מתאימה בהחלט גם לסגור את הלילה. בישראל אוהבים ארוחות בוקר גדולות ועשירות ובזמן שמקומות אחרים מתחו את הקונספט עד שעות הצהריים, כאן הגדילו לעשות ומגישים ארוחות בוקר לאורך כל היום. בהתאמה מתחו גם את גבולות המושג והתפריט כולל ארוחות בוקר מסוגים שונים, החל מגרסה ישראלית קלאסית של לחם-גבינות-סלט ושלוש (!) ביצים ועד שקשוקות, סטייק אנד אגז וארוחת בוקר אנגלית ומקסיקנית. התורים ליד הדלת, במיוחד בסופ"ש, מוכיחים שהנחת היסוד נכונה.

המנה: פנקייקס שוקולד, מגדל פנקייקס שמנמנים ואווריריים מודבקים בשוקולד ומוגשים עם סלט פירות טרי מפירות העונה וסירופ מייפל. מנת מאנצ'יז קלאסית שמספקת את התאווה למתוק אבל לא מנג'סת מדי בזכות הפירות, שגם תורמים איזה שהוא ערך בריאותי לאסון הקלורי.מחיר: 38 שקלים, מגוון סניפים בתל אביבמספקים את התאווה מבלי לנג'ס. פנקייקס שוקולד של בנדיקט (צילום: דניאל לילה)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ