${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: המרקים הקרים הכי טובים בתל אביב

פלפלים קלויים ויוגורט, טרטור מרענן עם מלפפונים טריים, מרק סלק מפתיע וכמובן גספצ'ו ספרדי אמיתי - מי אמר שלא אוכלים מרק בקיץ?

תגובות

חום יולי אוגוסט עדיין בתוקף וכך גם המחאה החברתית, שתי סיבות שהופכות מרקים קרים לאביזר חובה ולפיתרון ההגיוני ביותר מבחינת אקלים ותג מחיר. מרק קר משאיר את הראש צלול בימים של המון מעלות, ואם מוסיפים לו לחם או קרוטונים מקבלים ארוחה לא מכבידה מדי אך משביעה, ובעלות הגיונית. בשנים האחרונות ההיצע התרחב ובמסעדות רבות מגישים מרקים קרים. ראשון בין שווים הוא הגספצ'ו, שעלה לגדולה יחד עם הפופולאריות של המטבח הספרדי כולו. גם במטבחים אחרים יש למרקים הקרים נציגויות המשמשות השראה, החל מווישיסואז ועד בורשט. עם זאת ניתן לראות מקומות שחושבים מחוץ לקופסה, מפגינים יצירתיות ועובדים עם חומרי גלם מגוונים שמניבים שילובים מרעננים תרתי משמע.

» לעוד מסעדות מומלצות

» עכבר עסקיות - הארוחות המשתלמות בתל אביב

המרענן: מרק פלפלים קלויים בסופיצה

האדום-אדום: גספצ'ו סלק של זופה המקום: זופה, מרקייה קטנה שהתרחבה לקונספט מרקים + נקניקיות. ספר הבישול של המקום כולל 70 סוגי מרק וההיצע משתנה מדי יום, בחורף חמישה מרקים חמים ובקיץ שניים חמים ואחד קר. כאמור כיום התפריט כולל גם נקניקיות מתוצרת בית, למקרה שמתחשק לנעוץ שיניים במשהו יותר מוצק ממרק. מתוך התחשבות בשומרי דיאטה, מנועי גלוטן וכדומה, כל רכיב בתפריט מתומחר בנפרד, אך בלי לקרוע את הכיס.    המנה: גספצ'ו סלק. למה גספצ'ו ולא בורשט? בגלל שיטת ההכנה שבה טוחנים סלקים עם עגבניות שרי, בצלי שאלוט ושום. אפייה בחום גבוה כשלב מקדים מדגישה את המתיקות הטבעית של הסלק, שמקבלת חיזוק משמן אגוזים. שילוב הצבעים אדום-לבן כמו בבורשט נשמר גם כאן, אך הפעם עם קרם פרש שמוסיף אווריריות. ארבעה שקלים יקנו לכם שתי לחמניות מתוצרת בית לטבול במרק.מחיר: 18 שקליםעוד משהו: לחמנייה עם נקניקיית עוף בתיבול חרדל רוזמרין, דבש ושום (26 שקלים).  זופה - אבן גבירול 138, תל אביבאדום וקציפתי. מרק סלק של זופה (צילום: דן פרץ) המתוק: מרק דובדבנים בטוליפ המקום: טוליפ, מסעדה הונגרית עם אווירה של פעם, כולל הטפטים על הקירות ומקצת מהלקוחות. הבעלים ניהל במשך 20 שנה את מסעדת אצל יהודית בגן העיר, וכשזו נפטרה לפני שנתיים וקצת לקח איתו את השף, בוגר מסעדת יוקרה בבודפשט, ופתח מסעדה הונגרית אותנטית ככל האפשר. המנות המעניינות בתפריט הן אלו שעצם שמן גורם למי שמכיר להזיל ריר. כל השאר מוזמנים להסתפק – ולא שזה רע חלילה – בשניצל עגל ענק ודק דק עם פירה, ובבלינצ'ס מלוחים או מתוקים (כל קשר לבלינצ'ס המוקרמים מהאייטיז מקרי בהחלט). המנה: מרק דובדבנים קר, מנה הונגרית המוגשת בתחילת הארוחה או כקינוח ותפורה בול על הקיץ שלנו. דובדבנים משומרים (אין מה לעקם את האף, ככה זה במקור) מבושלים עם ציפורן, מקל וניל וקינמון ומעורבבים עם שמנת מתוקה וחמוצה, המאזנות זו את זו במרקם ובטעם. כמו רוב המנות כאן, גם המרק מגיע בצלחת ענקית שמספיקה בקלות לזוג ואף לשלושה. קלאסיקה קרירה ולא מתוקה מדי שמזכירה זמנים אחרים.מחיר: 29.50 שקלים עוד משהו: רוקוט קרומפלי, מאפה שכבות עם תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות, סלמי ושמנת חמוצה. מי שלא מכיר, מפסיד (55 שקלים).» טוליפ - יהודה הלוי 52, תל אביבקלאסיקה קרירה ולא מתוקה מדי. מרק דובדבנים של טוליפ (צילום: שרון בן דוד)

*#