שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין
שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין

חום יולי אוגוסט עדיין בתוקף וכך גם המחאה החברתית, שתי סיבות שהופכות מרקים קרים לאביזר חובה ולפיתרון ההגיוני ביותר מבחינת אקלים ותג מחיר. מרק קר משאיר את הראש צלול בימים של המון מעלות, ואם מוסיפים לו לחם או קרוטונים מקבלים ארוחה לא מכבידה מדי אך משביעה, ובעלות הגיונית. בשנים האחרונות ההיצע התרחב ובמסעדות רבות מגישים מרקים קרים. ראשון בין שווים הוא הגספצ'ו, שעלה לגדולה יחד עם הפופולאריות של המטבח הספרדי כולו. גם במטבחים אחרים יש למרקים הקרים נציגויות המשמשות השראה, החל מווישיסואז ועד בורשט. עם זאת ניתן לראות מקומות שחושבים מחוץ לקופסה, מפגינים יצירתיות ועובדים עם חומרי גלם מגוונים שמניבים שילובים מרעננים תרתי משמע.

» לעוד מסעדות מומלצות

» עכבר עסקיות - הארוחות המשתלמות בתל אביב

המרענן: מרק פלפלים קלויים בסופיצה

המקום: מסעדונת איטלקייה-חלבית כשרה שנפתחה לפני שנתיים, כמה שולחנות עם מפות משובצות באדום-לבן בפנים וכמה על המדרכה. כמשתמע מהשם מרקים ופיצות הם מרכז העניינים, אך בתפריט יש גם סלטים, כריכים, פסטות וקינוחים מתוצרת בית. היחס לבבי ואישי, האווירה נעימה, הטעמים ביתיים והמחירים סבירים, "כי רצינו לעשות מקום פיירי", אומר שגב, אחד הבעלים. פייר, הצליח להם. המנה: מרק פלפלים קלויים ויוגורט. הפלפלים עוברים קלייה בתנור הפיצות, מקולפים ונטחנים. אחר כך מוסיפים להם יוגורט ותיבול של פלפל ירוק חריף לטעם, ושמיר לרעננות. המרקם סמיך, מה שמבטיח שצלחת קטנה תשביע (על צלחת גדולה אין סיכוי להתגבר), וניתן לזהות שאריות של קליפות פלפלים שהושארו בכוונה לתוספת טעם שרוף. יחד עם המרק מוגש לחם ביתי חם ופריך שנאפה במקום וסוגר את פינת הפחמימות. ארוחה מלאה וממלאה בכלום כסף. מחיר: 28 שקלים לצלחת גדולה, 18 שקלים לצלחת קטנהעוד משהו: ניוקי תפוחי אדמה עם זוקיני ופטריות בחמאת מרווה ועגבניות מיובשות (46 שקלים).» סופיצה, יהודה הלוי 56, תל אביבמשביע, טעים, מרענן. מרק פלפלים (צילום: שרון בן דוד) הטרי-טרי: טרטור מלפפונים של מטילדה המקום: מטילדה, בית קפה-מסעדה ותיק שמנקז אליו לקוחות לא רק ממעוז אביב הסמוכה אלא גם מהדר יוסף ונאות אפקה, שכונות שסובלות ממחסור כרוני בבתי קפה טובים. מטילדה היא סבתא של הבעלים שנולדה בבולגריה והתמחתה בבורקס ושאר מאפים בלקניים, ומספר מנות בתפריט משמרות את מורשתה. למרות השנים המקום מצליח לשמור על רמה אחידה ולהישאר רלוונטי, ולכן בשעות הבוקר והצהריים רוב השולחנות תפוסים.המנה: טרטור, מרק בלקני על בסיס יוגורט, שמיר ומלפפונים. תיבול מתון בשום לא מסתיר את טעם שאר המרכיבים, ושמן זית מחבר בין כל המרכיבים וגורם למרק להחליק בגרון. המלפפונים נקצצים עם ההזמנה ולכן פריכים וסופר טריים, ניגוד מענג למרקם הסמיך של היוגורט. המרק מוגש בצלחת גדולה וכתוספת ליד אפשר להזמין את לחם הבית (13 שקלים), אבל אז יוצאים ממש מפוצצים. מחיר: 28 שקלים עוד משהו: בורקס טורקי קומפלט במילוי גבינה, תפוחי אדמה או תרד עם ביצה קשה, גבינה בולגרית, מלפפון חמוץ וסלסת עגבניות. (25 שקלים). » מטילדה, בני אפרים 209, תל אביבהמלפפונים נקצצים עם ההזמנה. טרטור של מטילדה (צילום: שרון בן דוד)

החמצמץ: גספצ'ו של ושתי המקום:ושתי – מסעדה עם רוח (כך במקור) שנפתחה ממש לאחרונה בכיכר השעון ומחברת בין שני קווי יסוד של יפו העתיקה: אמנות ואוכל רחוב. מהצד של הכלה נתלו על הקירות עבודות אמנות ומדי פעם מתקיימות הצגות תיאטרון. את משפחת החתן, כלומר המטבח, מייצגת השפית מרב דוידסון, שעבדה במחניודה והביאה משם בישול זורם אך מוקפד. המנות משתנות ואין התחייבות למטבח ספציפי, אך חומרי הגלם תמיד מקומיים, טריים ואיכותיים.המנה: בלי גספצ'ו אי אפשר, מרק קר מחבל אנדלוסיה שבספרד המבוסס על עגבניות, לחם, חומץ, שום ועוד כמה מרכיבים. כדי שהמרקם החלק לא ישעמם בפה נלוות בדרך כלל לגספצ'ו קעריות עם פלפל, עגבניות, בצל וביצה קשה קצוצים, וגם קרוטונים. בושתי הוא מוגש בווריאציה אישית עם קרוטונים מתוצרת בית, יוגורט עזים וסלט קטן של גמבות צבעוניות, מלפפונים וכוסברה. היוגורט מעניק למנה גוף, הופך את המנה מספרדית ליפואית ותורם חמיצות נעימה.מחיר: 32 שקלים עוד משהו: צלחת פטיפורים מתוצרת בית עם טראפלס, מקרונים בטעם ארל גריי, לוונדר או קמפארי-אשכולית, ופירות העונה. 34 שקלים.» ושתי, רציף העלייה השנייה 8 (כיכר השעון), יפופרשנות אישית למנה קלאסית. גספצ'ו של ושתי (צילום: בועז לביא)

האדום-אדום: גספצ'ו סלק של זופה המקום:זופה, מרקייה קטנה שהתרחבה לקונספט מרקים + נקניקיות. ספר הבישול של המקום כולל 70 סוגי מרק וההיצע משתנה מדי יום, בחורף חמישה מרקים חמים ובקיץ שניים חמים ואחד קר. כאמור כיום התפריט כולל גם נקניקיות מתוצרת בית, למקרה שמתחשק לנעוץ שיניים במשהו יותר מוצק ממרק. מתוך התחשבות בשומרי דיאטה, מנועי גלוטן וכדומה, כל רכיב בתפריט מתומחר בנפרד, אך בלי לקרוע את הכיס.    המנה: גספצ'ו סלק. למה גספצ'ו ולא בורשט? בגלל שיטת ההכנה שבה טוחנים סלקים עם עגבניות שרי, בצלי שאלוט ושום. אפייה בחום גבוה כשלב מקדים מדגישה את המתיקות הטבעית של הסלק, שמקבלת חיזוק משמן אגוזים. שילוב הצבעים אדום-לבן כמו בבורשט נשמר גם כאן, אך הפעם עם קרם פרש שמוסיף אווריריות. ארבעה שקלים יקנו לכם שתי לחמניות מתוצרת בית לטבול במרק.מחיר: 18 שקליםעוד משהו: לחמנייה עם נקניקיית עוף בתיבול חרדל רוזמרין, דבש ושום (26 שקלים).  זופה - אבן גבירול 138, תל אביבאדום וקציפתי. מרק סלק של זופה (צילום: דן פרץ) המתוק: מרק דובדבנים בטוליפ המקום:טוליפ, מסעדה הונגרית עם אווירה של פעם, כולל הטפטים על הקירות ומקצת מהלקוחות. הבעלים ניהל במשך 20 שנה את מסעדת אצל יהודית בגן העיר, וכשזו נפטרה לפני שנתיים וקצת לקח איתו את השף, בוגר מסעדת יוקרה בבודפשט, ופתח מסעדה הונגרית אותנטית ככל האפשר. המנות המעניינות בתפריט הן אלו שעצם שמן גורם למי שמכיר להזיל ריר. כל השאר מוזמנים להסתפק – ולא שזה רע חלילה – בשניצל עגל ענק ודק דק עם פירה, ובבלינצ'ס מלוחים או מתוקים (כל קשר לבלינצ'ס המוקרמים מהאייטיז מקרי בהחלט). המנה: מרק דובדבנים קר, מנה הונגרית המוגשת בתחילת הארוחה או כקינוח ותפורה בול על הקיץ שלנו. דובדבנים משומרים (אין מה לעקם את האף, ככה זה במקור) מבושלים עם ציפורן, מקל וניל וקינמון ומעורבבים עם שמנת מתוקה וחמוצה, המאזנות זו את זו במרקם ובטעם. כמו רוב המנות כאן, גם המרק מגיע בצלחת ענקית שמספיקה בקלות לזוג ואף לשלושה. קלאסיקה קרירה ולא מתוקה מדי שמזכירה זמנים אחרים.מחיר: 29.50 שקלים עוד משהו: רוקוט קרומפלי, מאפה שכבות עם תפוחי אדמה מבושלים, ביצים קשות, סלמי ושמנת חמוצה. מי שלא מכיר, מפסיד (55 שקלים).» טוליפ - יהודה הלוי 52, תל אביבקלאסיקה קרירה ולא מתוקה מדי. מרק דובדבנים של טוליפ (צילום: שרון בן דוד)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ