${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: הקוקטיילים הטובים בתל אביב

נגרוני בסושיאל קלאב, ד"ר פפר בפאבלה, גרין ג'ין בקפה אירופה, למות לבד בחושך בשאפה ואפל מרטיני על ברבן בקפה נואר. חמשת הקוקטיילים הטובים בתל אביב, ומחוצה לה

תגובות

איש לא יודע בדיוק למה נקרא צירוף משקאות קוקטייל, "זנב התרנגול". יש האומרים כי הוא קשור לצבע המתקבל מערבוב המשקאות. זאת אולי הסיבה ששנות ה-80 בארץ הוציאו שם רע לתחום הקוקטיילים. בניסיון לא מוצלח לחקות את העולם הגדול, הגישו מסעדות, ברים ובתי המלון שילובי ליקר בצבעים זרחניים שבינם לבין איכות היו מעט מאוד נקודות השקה. נזכיר גם את הקוקטייל הכחלחל ששלט בחתונות בימים ההם והיה סמל ליוקרה. בינינו, רק אלוהים יודע מאיפה הוא קיבל את הצבע הזה. גם היצע האלכוהול הנמוך יחסית לאורך השנים לא עשה טוב לכל העניין, אבל המהפך לא איחר לבוא. » החומוס הטוב בתל אביב» המנות המושחתות בתל אביב» הקוסקוס הטוב בתל אביבזה 20 שנה ששערי האלכוהול פתוחים למוצרים איכותיים, אך לא מעט ברמנים יודו בפה מלא שגם כשכבר למדנו לשתות אלכוהול, פנו רוב הגברים אל הוויסקי, הערק והוודקה ואילו רוב הנשים פנו אל הקוקטיילים המתקתקים. האמת היא שהתמונה הזאת לא השתנתה הרבה (תודה לך שרה ג'סיקה פארקר), אבל בשנים האחרונות, יחד עם פריחת תרבות האוכל והבילויים בארץ, אנחנו עדים לקפיצה גדולה בכל הנוגע לקוקטיילים. אז מה הנוסחה לקוקטייל טוב? זה מתחיל קודם כל בשילוב הנכון – איזון בין חמיצות למתיקות, למרירות וחריפות. קוקטייל שתקוע בטעם אחד מעביר חוויה צרה מדי, ולכן נדרש גם טוויסט בעלילה. אבל מעל הכל, עם מתכון או בלעדיו, לקוקטייל טוב דרושה יד מקצוענית של ברמן שיודע את העבודה. כאן החלו המסעדות לנגוס בנתח של הברים ושכללו את הקוקטיילים לדרגת אמנות. לפיכך, זאת לא חכמה להכניס לחמישייה בארים שמתמחים בתחום ולכן  החלטנו לשלב. קבלו את המקומות הטובים ביותר בתל אביב לשתות בהם קוקטיילים.

» איפה אתם שותים את הקוקטייל שלכם? ספרו לנו בתגובות

מוש בודניק הוא אחד מהמאסטר-ברמנים הבכירים בארץ, יעידו על כך התחרויות והפרסים בהם זכה. במקרה הוא גם מבעלי הסושיאל קלאב. את הידע שלו באלכוהול הקדים בודניק להביא לבר הקוקטיילים הטוב בתל אביב – 223, ולאחר מכן גם לסושיאל קלאב. תוסיפו לזה מנות מצוינות של השף מיכאל גרטופסקי, ובר סקסי ותקבלו את אחד המקומות הטובים בעיר לדרינק, לא משנה באיזה שעה.

הקוקטייל המנצח: נגרוני. בבר-מסעדה עם תפריט קוקטיילים נאה, החלטנו ללכת על האופציה הקלאסית שבודניק הכין באופן מושלם. אין ספק שהתקופה האחרונה היא הקאמבק המפואר של הקאמפרי - והנגרוני, קוקטייל מז'אנר האפריטיף, עושה לו כבוד. יש פה אמנם גם ג'ין, מרטיני רוסו וקאמפרי באופן שווה, אך לאחרון יש נוכחות מרשימה בקוקטייל. בשורה התחתונה: אגרסיבי ומרוכך, אלגנטי אבל חוצפן, עמוק ועם טוויסט חזק. מושלם.

המחיר: 42 שקלים.

למי כדאי: לחובבי אלכוהול שראו עולם ויודעים להעריך קוקטייל שהתיישן שבוע בחבית.

הולך טוב עם: ההמתנה למנות ונישנושי פתיחה. בקיצור - אפריטיף.סושיאל קלאב - רוטשילד 45, תל אביב

במקום בו פעלה בעבר סאקורה נפתחה בינואר האחרון פאבלה, מקום מפגש של סביצ'ה וקוקטיילים, שני דברים שבמהותם צבע, שילוב טעמים וכיף. הפאבלה, כרעיון, הושאלה מהסלאמס של ריו דה ז'נרו, רק שכאן היא מקבלת טוויסט קליל, צבעוני ושמח. בתפריט כמות עצומה של קוקטיילים שנרקחו ונהגו במקום, עם טאץ' מוקפד ורוח יצירתית מאוד שתגרום לכם להזמין מרטיני חלבה.

הקוקטייל המנצח: ד"ר פפר. במקום בו מכניסים לקוקטיילים עגבניות שרי, חלבה ובזיליקום, זה אך מתבקש למצוא קוקטייל בועט וחריף, הידוע בכינויו - ד"ר פפר. מצד אחד יש כאן נענע ואננס כתוש, ומצד שני פלפל שחור. באמצע מכניסים גם אבסולוט פפר, ליקר הדרים וקצת ליים. התוצאה הסופית: קוקטייל פיקנטי מתקתק וחריף שרצינו ממנו עוד. לא מתחנף ונותן בראש, אבל בסוף זו הסיבה הכי טובה לחמרמורת.

המחיר:  42 שקלים.

למי כדאי: למי שמחפש קוקטייל חזק במלוא מובן המילה, אבל לא חושש מטעמים חמוצים ומתקתקים בשוליים.

הולך טוב עם: סביצ'ה כמובן. את החריפות כדאי לאזן עם סביצ'ה בקונוס עם קוביות בורי ותפוחי גרנד סמיט חמצמצים, צ'ילי וג'ינג'ר.פאבלה - קינג ג'ורג' 79, תל אביב

מה יש עוד לומר על קפה אירופה שעוד לא נאמר? המקום הלוהט של קיץ האחרון הוא בדיוק הנקודה בה עולם המסעדנות פוגש את חיי הלילה. זה בא לידי ביטוי באוכל שיצרו אנשי הבסטה מעוז אלונים ואיתי הרגיל ובאווירה והווליום שנותנים אנשי הלילה – דוד טור ושלומי זידן. את תפריט האלכוהול המושקע והמוקפד כאן יש לשתות בכוסות קריסטל. כי אם אירופה, אז עד הסוף.

הקוקטייל: גרין ג'ין. לא מעט מהקוקטיילים כאן הם מבוססי פירות וירקות ובין כל הקוקטיילים עם המלפפונים ששלטו בברים הקיץ, זה המוצלח מכולם. הגרין ג'ין, מיד אפשר להבין, עשוי על בסיס ג'ין טנקרו ומלפפון טרי (!), מחוזק בוורמוט בלנקו ותמצית אנגוסטורה. את הכל סוגרים עם קצת סודה ומיץ מלפפון והתוצאה הסופית: קוקטייל שלוקח את הג'ין למקום חדש, עשבוני יותר ובכל זאת עדין ומריר. בנוסף, למרות שפע האלכוהול שמורגש היטב, זהו קוקטייל מרענן וקליל. בקיצור, הקוקטייל הנכון לימים האלה שמזג האוויר מזגזג בין חם לחם קצת פחות.

המחיר: 45 שקלים.

למי כדאי: למי שלא מפחד ממלפפון בקוקטייל שלו ולמי שרוצה לפתוח את הערב בהדרגה עם משהו קליל אבל חוצפן.

הולך טוב עם: הפסקול של קפה אירופה ועם שיפוד קלמרי עם שעועית לבנה ויוגורט עזים. הכי ארץ ישראל היפה.קפה אירופה - רוטשילד 9ב',  תל אביבמרענן עונת המעבר. גרין ג'ין (צילום: רותם מימון)

לא רק ליפואים: קוקטייל למות לבד בחושך בשאפה

השאפה התחילה כמספרה בפינת רחוב לפני שש שנים. שירי ושירה, שתי ספריות עם חיבה לאירוח, רצו לפתוח סלון במלוא מובן המילה עם קצת שתייה ואוכל. מפה לשם זה התגלגל לקפה עם מטבח ים תיכוני שעבר התאמה ליפו, ואיתו בר שמח עם אופי ופרזנטציה שלא פוגשים כבר בשוק הפשפשים. הבונוס: את האלכוהול אפשר לקבל כבר באמצע היום במחירים מאוד נוחים, שלא מאפשרים להסתפק בקוקטייל אחד בלבד.

הקוקטייל המנצח: למות לבד בחושך. מי שנתן לקוקטייל הזה את השם ידע מה הוא עושה כי מדובר בקוקטייל מתעתע. לכאורה זה מתחיל בסיידר שאפה תמים שמכינים באופן סודי במקום (הסוד: קינמון, לימון ונענע, אבל אל תגלו) ואליו מצרפים וודקה זוברובסקה עם ניחוח תפוחי. הבעיה מתחילה במתיקות המתעתעת שנובעת מריח הקינמון וטעם התפוח עמוק. קוקטייל כזה בכוס פיקדילי גדולה ונדיבה עולה מיד לראש והתוצאה: רצון למות לבד בחושך. קלאסיקה פולנית.

המחיר: 36 שקלים.

למי כדאי: למי שבונה על שנת צהריים מתקתקה.

הולך טוב עם: הוינטג' העיצובי ועם פיצה פרימוורה. כי אם כבר למות לבד בחושך, אז לפחות נתנחם בפחמימות.שאפה - נחמן 2, שוק הפשפשים, יפו אפשר תרגום מפולנית? למות לבד בחושך (צילום: רותם מימון)

יש מי שהולך לקפה נואר בשביל השניצל ויש מי שהולך לשם בשביל האווירה. בשנים האחרונות הפך קפה נואר לסוד הכמוס של עולם הדייטים, ומה הכי מתאים לדייט אם לא קוקטייל? אז בנואר מחליפים את לוח הקוקטיילים מדי עונה ומשקיעים בקוקטייל החודש. באופן כללי הקוקטיילים במקום הולכים על המוכר, עם טוויסט שהופך אותם למשהו חדש.

הקוקטייל המנצח: אפל מרטיני על ברבן. לאפל מרטיני, יחד עם הכוס בה נוהגים להגיש אותו יצא, ובצדק, שם של קוקטייל לכוסיות, למי שמחפש דרינק קליל: מתוק, תפוחי ובלי הרבה אלכוהול. בנואר עשו "הבה ונתחכמה": החליפו את הוודקה בברבן, ויתרו על השנאפס לטובת מידורי, חיזקו במיץ תפוחים ופסיפלורה ותיבלו מעל במעט שבבי קינמון. התוצאה הסופית: משקה שקודם כדאי להריח אותו ובטעימה לגלות משחק מצוין בין טעמים חמצמצים למתקתקים. הברבן נותן אותותיו בטעם עמוק מודגש, כשאין ספק שהריח משחק לטובתו. בקיצור, בעולם מושלם הייתם שותים את זה לארוחת בוקר.  

המחיר: 40 שקלים.

למי כדאי: למי שרוצה לעשות צעד ראשון בעולם הקוקטיילים הרציניים ולא יודע מאיפה להתחיל.

הולך טוב עם: סלט עלים. כי אנחנו גם ככה באווירה כפרית.קפה נואר - אחד העם 43, תל אביבדייט ראשון. אפל מרטיני על ברבן (צילום: רותם מימון)

קוקטיילים נוספים שאסור לפספס

קלמטה - אם כבר הזכרנו את 223, בר הקוקטיילים המוצלח, אסור לפספס את קלמטה. אל הטברנה היוונית הביא אריאל לייזגולד (מבעלי המקום ומבעלי 223) אסופת קוקטיילים נאה, שהמשותף לה הוא החיבור אל אגן הים התיכון, ככה שלצד מנות משובחות, כדאי לעצור על איזה קוקטייל. הבחירה שלנו: טורקיש (39 שקלים). משקה ים תיכוני מובהק המבוסס על אניס טורקי (יאני ראקי), דבש ולימונדה מקומית. התוצאה הסופית: ערק לימוני - הדור הבא. טיפ קטן מאיתנו: אין כמו המשקה הזה בשבת בצהריים מול החלון הגדול של קלמטה. לזה קוראים עונג שבת.קלמטה - כיכר קדומים 10, יפויאסו! טורקיש (צילום: מעיין נדיר)

המזללה - אם בכל מה שקשור באוכל מאיר אדוני מותח את המנות שלו לקצה גבול היכולת, מגיע הבר של המזללה ומראה לנו שזה עוד כלום. החל משילובים שעל הנייר נתפסים כבלתי אפשריים (צ'יפוטלה ובייקון בקוקטייל?!) ועד הגשה מרהיבה, כשבאמצע ברמנים שמפנקים ליושבי הבר את הצורה. מבין רשימת קוקטיילים מפתה בחרנו בקרוטיני (49 שקלים) - מרטיני גרסת הגזר. מרטיני קלאסי על בסיס וודקה מקבל מיץ גזר שנסחט במקום, קצת סירופ ג'ינג'ר, מיץ לימון וצ'ילי ירוק. כתמתם, נועז ומפתיע. בדיוק מה שאנחנו מחפשים מקוקטייל.המזללה - נחלת בנימין 57, תל אביבוואטסאפ דוק? קרוטיני (צילום: דן פרץ)

יונה - ובכן גבירותיי ורבותיי, הפתעה. יונה הציגה מקבץ מרשים מאוד של קוקטיילים, כשהמשותף לכולם הוא בסיס עשבי התיבול מפתיע. להשתמש היום בכוכב אניס בקוקטיילים זה לא חדש אבל למון גראס, בזיליקום, טימין, טרגון ורוזמרין הם טוויסטים שלוקחים את הקוקטייל למקום לא מוכר ומרענן. לא היה קל לבחור רק קוקטייל אחד מוצלח אבל לבסוף בחרנו בוודקה רוזמרין ואשכולית אדומה. את הרוזמרין רוקחים במטבח לכדי סירופ מצומצם עם אנגוסטורה ומקבלים קוקטייל עם טעם מתמשך בו החיבור בין האשכוליות לרוזמרין חושף את בלוטות הטעם למשהו חדש. זהו ללא ספק, אחד מעשרת הקוקטיילים הטובים שראינו בעיר.יונה - האנגר 1, נמל יפובלוטות טעם - התכוננו. וודקה רוזמרין ואשכולית אדומה (צילום: רותם מימון)

בניולה - אוטוטו סוגרת בניולה שנת פעילות ראשונה, ואפשר להגיד בפה מלא שזו אחת המסעדות הכי אנדר-רייטד בעיר, וחבל. בתחום המשקאות, בבניולה לא רוצים להמציא את הגלגל אלא להפך - להביא אותו בצורתו הקלאסית, כי את הפעלולים משאירים לאוכל. לכן שמחנו לגלות כאן כמה קוקטיילים קלאסיים, עם פיתול עדכני המיישר קו עם מה שקורה עכשיו בעולם בתחום המשקאות. הבחירה שלנו: קפריוסקה אוסקה (35 שקלים). כמו הקפירינייה האהובה רק על בסיס וודקה ולא קשאסה ובצירוף מחית פירות יער ופסיפלורה, לימון וסוכר. התוצאה: שמח יותר וחזק יותר מכל קפירינייה אחרת, עם שפיץ נאה של פסיפלורה בסוף. בעולם מושלם היינו שותים כאן דרינק אחרי העבודה.בניולה - השרון 14, תל אביבשמייח! קפריוסקה אוסקה (צילום: רותם מימון)

טי פארטי - המקום הכי חדש ברשימה הוא גם אחד המבטיחים שבה ולו רק בגלל הבית ממנו הוא מגיע, הבר השכונתי המועדף עלינו – הסילון. אנשי הסילון ידועים בקוקטיילים שלהם, ובמקום החדש הם הולכים צעד אחד קדימה עם קוקטיילים יצירתיים בשלל גדלים ומחירים. הבחירה שלנו: sweet bourbon iced tea (45 שקלים). בכוס גבוהה וגדולה מהרגיל משלב אורן פסטרנק ברבן ג'ים בים לבן, עם תפוז מעט כתוש, נענע ודבש. בסוף סוגרים את הקוקטייל עם תה שחור ממותק קלות. התוצאה: קוקטייל עמוס, עתיר ניואנסים המיועד לחובבי הוויסקי שלא נעולים על צורת ההגשה שלו.טי פארטי - שאול המלך 35, תל אביבלאוהבי הוויסקי. sweet bourbon iced tea (צילום: רותם מימון)

הקוקטיילים הטובים מחוץ לתל אביב

סוהו - אם כבר מדברים על קוקטיילים, סקסיות ובר משובח, מסעדת סוהו היא מהמקומות הבולטים לראות ולהיראות בראשון לציון. התפריט מציג אסופת קוקטיילים לא רעה בכלל בעלות של 41 שקלים כל אחד. הבחירה שלנו מתמקדת במריה מריה - קוקטייל שעל הנייר נראה מתוק להחריד בגלל כל רכיבי האפרסק שבו, אבל התגלה כמשובח ומשמח. ומה יש בו?  אבסולוט אפרסק, פסואה שנותן לו טעם פסיפלורה קל, מונין אפרסק, מיקס סאוור וקצת חתיכות אפרסק. בשורה התחתונה: קלאב טרופיקאנה.סוהו - משה בקר 15, ראשון לציוןהמאנקיז - מוסד זה מוסד ובאילת המאנקיז הוא מוסד בכל מה שנוגע לשתייה בכלל וקוקטיילים בפרט. בין הרבה מאוד קוקטיילים שמוגשים כאן, מצא חן בעינינו מוחיטו קאמפרי (38 שקלים). קוקטייל שנוטה לטובת חובבי הסגנון המריר, בזכות  טעם הקמפארי והאשכוליות. תפוזים כתושים ומעט מיץ לימון, וודקה רימונים וביטר למון, מאזנים את המרירות עם מעט טעם חמצמץ והתוצאה הסופית: קוקטייל עם טעם בוגר של מרירות של קמפארי (שתמיד מבורכת) אבל מרוככת ומושלמת על ידי טעמי פירות ההדר. הכי קוקטייל חופשה. מאנקיז - טיילת רויאל ביץ', אילתקלאב טרופיקנה - גרסה מקומית. מוחיטו קאמפרי (צילום: טלי קושניר)

ברברוסה - צוות הבר החיפאי הוותיק ברברוסה השיק את המסעדה ובנה שם תפריט קוקטיילים מרשים ביותר במחירים הכי זולים (34 שקלים לקוקטייל). הבחירה שלנו: PVC או בהרחבה – Peach Vodka Cranberry . הקוקטייל מכיל וודקה קרנברי, מחוזקת בשנאפס אפרסק, מיץ לימון ונוכחות יפה של לימונים חתוכים וקרנברי. התוצאה הסופית: מריר, חמצמץ ומתוק בדיוק במידה הנכונה. קוקטייל שבכיף אפשר לפתוח איתו ארוחה, לא משנה באיזו עונה.ברברוסה - פיק"א 8, חיפה

אוסקר וויילד - לאט לאט פתח תקווה ממתגת עצמה כעיר עם אופציות בילוי שפויות כמו אוסקר ויילד,  פאב אירי מושקע מבית היוצר של רשת המסעדות ריבר (ירון ונתי אלטיט), ואנשי הלילה ירון דרהם ורן חסדאי. הפאב משחזר את סביבת עבודתו של הסופר האירי, שמעטים יודעים כי היה גם מבקר אופנה, ולכן הקפיד על קטן כגדול. לכן זה לא מפתיע למצוא פה את Glen - קוקטיל חזק ומעיף על בסיס גלנליווט 12 שנה, סאוטרן קומפורט, וורמוט אדום עם שבבי תפוח. היופי פה הוא ברמיזות הוונדליות, כמעט אפרסקיות וסיומת הוויסקי מאלט המורגשת.אוסקר ווילד - השחם 36, פתח תקווהאופנה וסטייל. Glen (צילום: דני שכטמן)

קזינו דה פריז - אחד המקומות הכי שמחים, קוליים וקז'ואליים שאפשר למצוא בירושלים. הוא נקרא כך בזכות מוסד שפעל כאן בזמן המנדט הבריטי. תל אביביים היו מתים למקום מהסוג הזה, שפשוט אי אפשר להעתיק. למה? זה משהו באווירה, באנשים, באוכל ובדרינקים. כיאה למקום מחוספס ושמח בלב שוק, לא תמצאו כאן קוקטיילים מפונפנים, אלא בעיקר בירה, צ'צ'ה, ערק וקוקטיילים זולים (סביב 32 שקלים). לפיכך ההמלצה שלנו הפעם היא ללכת על קוקטייל של בירה ויינשטפן עם צ'ייסר יגר בתוכה. מעקצץ, מתקתק וטס מהר לראש. אם היינו גרים בירושלים, סביר להניח שבסופו של דבר היינו מסיימים בגמילה אצל בטי פורד.קזינו דה פריז - מחנה יהודה 3, ירושלים

*#