${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: המנות החריפות הטובות בתל אביב

פלפלים וגבינה בולגרית בשישקו, נקניקייה חריפה באחים, אנצ'ילדס רוחס במסקל, חריימה במונטיפיורי שבע וופל בלגי עם קונפי חזיר במזללה. המנות החריפות הטובות בתל אביב, ומחוצה לה 

תגובות

בניגוד למה שמקובל לחשוב, החריף אינו חלק מחושי הטעם, הוא למעשה כאב . זוהי תחושה שנגרמת בעקבות צריבה המגיעה מהימצאות קפּסאיצין, החומר שגורם לפלפלים להיות חריפים, שנמצא בדרך כלל בגרעיני הפלפל ובסיב הלבן שחוצה אותו. באופן כללי פלפלים חריפים יותר בקיץ מאשר בעונת החורף, אבל מי שטעם אותם בזמן האחרון, יודע שהקיץ הזה הפלפלים חריפים באופן מיוחד. טיפ קטן ועצה לזהירות: פלפל חריף בעל צבע אדום הוא פלפל בשל, כך שחריפותו נמוכה יחסית מפלפל ירוק. נפלתם על אחד כזה? שימו מלח על הלשון, תאכלו לחם, תשתו חלב ואפילו אלכוהול, גם ארטיק יתקבל בברכה. לשתות מים קרים זו האופציה הכי פחות יעילה.» ההמבורגרים הטובים בתל אביב» מנות פירות הים הטובות בתל אביב» המנות ללא גלוטן הכי טובות בתל אביבמכיוון שלחריף יש נטייה להשתלט על טעמים אחרים, ניסינו למצוא את המנות הטובות ביותר שהחריפות שלהם לא מאפילה על הטעמים האחרים במנה, ככה שכל חובב חריף בדרגה כזאת או אחרת יכול לצאת ממנה חי.» אז מה החריף האהוב עליכם? ספרו לנו בתגובותהשורף: שישקו הקונספט של שישקו נולד באחת ממסעדות הבולגרים ביפו. הרעיון היה לקחת כמודל את החמארות של אזור שוק לוינסקי ולהוסיף להן מזגן וסכו"ם, קצת מוזיקה ואוכל בולגרי-יהודי, כלומר - מקום זול שאפשר לשתות בו אלכוהול ולאכול משהו קטן ליד. התוצאה: חמארה בולגרית שלימדה את כל מסעדות השוק איך עושים שמח.הכי לוהט: פלפלים חריפים עם גבינה בולגרית. מנה שהפכה ללהיט מרגע פתיחת המקום ובצדק. אמנם הבולגרים לא ידועים כאוכלי חריף מובהקים, אבל היה צריך להוריד משהו ליד הוודקה. יכול להיות שהמראה התמים שלה הסיח את דעתנו, אבל לגמרי לא היינו מוכנים למה שהלך לבוא. צלחת לבנה עם גבינה בולגרית אמתית מגורדת, כשמתחת למעטה הגבינה מסתתר רוצח בדמות פלפל חריף קלוי עם קצת פפריקה, מלח וצ'ובריצה - תבלין ממשפחת הזעתריים שנבזק מעל ונותן טוויסט בולגרי. אח, תענוג.המחיר: 17 שקליםעוד קצת חריף: לא קטלני כמו הפלפלים הנ"ל, אבל גם הקבב יוכל לסגור לכם את פינת הפיקנטיות.» שישקו - הר סיני 2, תל אביבבולגרי לוהט. פלפלים חריפים עם בולגרית בשישקו (צילום: רותם מימון)כמו ביפו: האחים זה לא סוד שבמרכז תל אביב אין יותר מדי שיפודיות שמוציאות שם טוב לענף. זו הסיבה שפתחו האחים דוקטור שיפודיה מסוג אחר עם מגע ידו של השף אסף דוקטור. זה אומר שאפשר למצוא כאן סלטים מושקעים ויצירתיים לפתיח, ושיפודי בשר שלא רואים במסעדות מהז'אנר.הכי לוהט: נקניקיית עגל וכבש חריפה. למי שרוצה להיזכר בנקניקייה החריפה של דני הברברי מיפו, יכול למצוא אותה בהאחים. הנקניקייה כאן מגיעה בשלל ורסיות: בפיתה עם פירה, בצלחת או רק על שיפוד והיא טעימה נורא. מדובר בנקניקייה שמנמנה וצלויה היטב, עשויה מבשר עגל וכבש עם שומן ופפריקה חריפה שמעניקה לה פיקנטיות נוכחת אבל לא משתלטת. נכון, זה לא שורף עד דמעות, אבל לשם כך מגיעה בצד חזרת שמשלימה את התמונה. בשורה התחתונה: מרגז זה לחלשים.המחיר: 32 שקלים.עוד קצת חריף: לאמיצים במיוחד כדאי לפתוח את הארוחה עם חלפניו בגריל (14 שקלים). ארבעה פלפלים, קצת שום, הרבה שמן זית ועלה אורגנו טרי. יותר מזה לא צריך.» האחים - אבן גבירול 12, תל אביבעניין משפחתי. נקניקיית עגל כבש באחים (צילום: רותם מימון)חריף אש: מסקל

» מאמא מפרומה - כל בית טריפוליטאי אינו שלם בלי הסלטים שמגיעים למרכז השולחן בארוחת ערב חגיגית. במאמא מפרומה האשדודית, הסלטים בתחילת הארוחה הם מהסוג החריף אש, כך שכדאי לשים עין על סלט פלפלים חריפים קלויים ועל רוטב 'מבלבל' שמכינים במקום ובבסיסו פלפלים חריפים. לא מתוחכם, חריף.» מאמא מפרומה - העבודה 44, אשדודאסיה מוניקה - מסעדתו של השף דניאל זך משלבת בין מטבח אמריקאי מחד למטבח אסייתי מהצד השני. בצד האסייתי תמצאו כמה מנות חריפות והבחירה שלנו: אחרי מרוץ צמוד עם סלט סום טאם עם צ'ילי חריף, המנצחת היא מרק טום יאם עם פירות ים (48 שקלים), שמקבל את החריפות שלו מהקארי העוקצני שמרכיב את המנה. לא יכולים לטוס לתאילנד? טוסו להוד השרון.» אסיה מוניקה - הרקון 2, מתחם הקניות, הוד השרוןסוואדי-קה. מרק טום יאם באסיה מוניקה (צילום: רותם מימון)מהרג'ה - המסעדה ההודית הוותיקה מרמלה מביאה אוכל הודי צנוע בלי יותר מדי התחכמויות, שהוא גן עדן לצמחונים ולחובבי החריף בזכות קשת רחבה של מנות חריפות, למתחילים ועד למתקדמים. הבחירה שלנו: בייגן ברטא (30 שקלים), חצילים ברוטב וינדלו, שמקורו באזור גואה ומדינת קראלה בהודו. זול, מסעיר, חריף ונעים.» מהרג'ה - הרצל 87, רמלהגספאצ'ו - אל המסעדה של השף גיא פרץ צריך להיכנס בלי דעות קדומות. כן, זו מסעדה במלון באשקלון והיא מצוינת, עכשיו בואו נתרכז באוכל. הבחירה שלנו: טאג'ין דגים (92 שקלים). הטאג'ין הוא הגרסה המרוקאית לתבשילי הקדרה ובמקרה הנוכחי - קדירת בס הסלע ברוטב של פלפלים חריפים, עם עגבניות שרי, כוסברה ושום. חריימה, הדור הבא.» גספאצ'ו - יקותיאל אדם 9, מלון הולידיי אין, אשקלוןתיירותי במיוחד. טאג'ין דגים בגספאצ'ו (צילום: שלומי אלפסי סט הפקות)לארא - לא חכמה למצוא בירושלים מנות חריפות, החכמה למצוא את הטעימות והמיוחדות שבהן. בביסטרו הירושלמי לוקח השף ליאור חפצדי (לשעבר ארקדיה) לא מעט מנות מוכרות ונותן להן טוויסט קטן שמשדרג אותן, כמו במקרה של עלי הגפן. חפצדי לקח מנה מוכרת ועדינה יחסית בטעמיה של עלי גפן (54 שקלים) והפך אותה למנה לוהטת, כשהוא מגיש לצידה סלט עגבניות חריף. מנה יפה, מתוחכמת וטעימה. » לארא - בן שטח 3, ירושלים

*#