${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: מנות החצילים הכי טובות

חציל קלוי על האש, קרם חצילים, בפסטה או עם בקר. המנות הטובות עם הירק שהישראלים הכי מחוברים אליו ומציין נוכחות כמעט בכל תפריט של מסעדה

תגובות

בן זוגי לא אוהב חצילים, שונא אפילו. אני נשבעת שזה גורם לי לאהוב אותו טיפה פחות. ראשית, מדובר בירק כה רבגוני ומתמסר, עד שבאמת יש המון דברים שאפשר לעשות איתו. שנית, איך אפשר לשנוא משהו כל כך טעים? לנו נדמה שאין ירק ישראלי יותר מחציל, אך זהו ירק דומיננטי ואהוד בהרבה מטבחים. מקורו בכלל בהודו, ולאירופה הוא הגיע דרך המזרח התיכון כנראה בתחילת המאה ה- 16.

עוד מסעדות מומלצות במדור החמישיה הפותחת

שכחנו מנת חציל שאתם אוהבים? ספרו לנו בתגובותבאזורנו נפוצים בעיקר החצילים בעלי הקליפה השחורה והמבריקה, אך באזורים אחרים של הים התיכון ובעיקר באיטליה נהנים מאוד גם מהזן הסגול והמאורך שעליו פסים בהירים. במזרח הרחוק יש זנים שונים כמו החציל התאילנדי הקטנטן או החציל היפני הסגלגל והמאורך. ויש כמובן גם את החצילים הנפוצים באמריקה, שצבעם שנהב ולעיתים כמעט שקוף. בשנים האחרונות הפופולאריות של החציל הגיעה לשיאים חדשים. ברוב תפריטי המסעדות קיימת גרסה כזו או אחרת לחציל. לפעמים הם כבר נוכחים בתפריטים עד כדי מיאוס. אבל לפני שאנחנו מתנערים מהירק המופלא ומחליטים שהוא כבר לא מספיק טרנדי, כדאי לזכור למה הוא זכה לכזו אהדה מלכתחילה ולתת לו את הכבוד המגיע. כאמור, יש עוד אופציות רבות למנות חצילים נהדרות. זה רק קצה המזלג.

חציל קלוי עם פטה, סלט עלים וצזיקי - קפה נואר קפה נואר אמנם ידוע לרבים בזכות השניצל המעולה שמגישים בו, אבל במקום הוותיק יודעים להכין עוד הרבה דברים טובים. מנת החציל הקלוי היא אחת המנות הראשונות הפופולאריות בתפריט ומככבת בו כבר הרבה זמן. המנה: חציל קלוי בעל ניחוח גחלים, עם פטה עיזים מעולה, סלט עלים רענן וצזיקי חמצמץ. שילוב פשוט ומנצח. מחיר: 38 שקלים

קפה נואר אחד העם 43 תל אביב

חציל קלוי עם ניחוח גחלים. קפה נואר (צילום: יח"צ)

קרם חצילים - חדר האוכל חדר האוכל כשמה כן היא, מסעדה הומה ומצליחה שבה חולקים שולחנות משותפים ואוכלים אוכל "ישראלי רב-גוני", פרי יצירתו של השף עומר מילר. התפריט מגוון וכולל מנות בגדלים שונים. דווקא המנות הקטנות, הקרות מוצלחות במיוחד וקרם החצילים הוא כוכב התפריט.המנה: חצילים קלויים על להבה גלויה, מרוסקים לכדי מחית חלקה עם לבנה עיזים, שום ושמן זית ומוגשים עם סילאן וצנוברים קלויים. יחד עם הלחם הביתי החם המצוין שמוגש , לא צריך יותר.מחיר: 18 שקלים

חדר האוכל שדרות שאול המלך 23 תל אביב

קרם חצילים עם גבינת עזים וסילאן. חדר האוכל (צילום: אושרת יקותיאל)

תבשיל חלב קוקוס בקארי ירוק - בית תאילנדי

על אף שהשפעות אסיאתיות ניכרות בהרבה תפריטים במסעדות העיר, מסעדת הבית התאילנדי עדיין חריגה בנוף בכך שהיא מהווה מסעדה תאילנדית אותנטית וייחודית, שאינה מגישה אוכל אחר. המסעדה הוקמה לפני 14 שנים ועדיין שומרת על איכות ועל קהל לקוחות נאמן ומסור. כזה שאוהב שבוער לו בפה ברגעים הנכונים ויודע ליהנות מסלט תאילנדי מרענן. המנה: קארי תאילנדי ירוק חריף, עם חלב קוקוס, שרימפס או עוף, חצילים תאילנדיים קטנים ובזיליקום. הקארי כולל גם מחית שרימפס עם הרבה עשבי תיבול ושורשים תאילנדים. אפשר ומומלץ להזמין גם עם בשר לבן כתוספת. מנה מצוינת ושונה. מחיר: 66 או 72 שקלים

בית התאילנדי בוגרשוב 8 פינת בן יהודה, תל אביב

חצילים בקארי תאילנדי ירוק וחריף. בית תאילנדי (צילום: דן פרץ)

פיקולה פסטה היא מסעדה למביני דבר, האוהבים אוכל איטלקי פשוט וטעים ומוגש באווירה אינטימית נדירה. בעל הבית, יואב, הוא גם השף ונמצא תמיד במטבח. התפריט מצומצם וכמעט צמחוני. אין כאן מנות חדשניות ומתחכמות, אלא פסטות ומנות מסורתיות לצד תפריט יין רחב ומרשים. המנה: קלאסיקה איטלקית, המדגימה את אהבת האיטלקים לחצילים. פרוסות חציל עטופות בפירורי לחם ומטוגנות, אפויות עם רוטב עגבניות טרי עם שום ובזיליקום, ועם גבינת פרמזן ומוצרלה מעל. אין צורך להוסיף כלום למנה הפשוטה והמשמחת הזו. מחיר: 44 שקלים

פיקולה פסטה בן יהודה 53 תל אביב

קלאסיקה המדגימה את האהבה האיטלקית לחציל. פיקולה פסטה (צילום: אושרת יקותיאל)

לא מזמן עברה מסעדת אבו מרואן הותיקה והאהובה למשכנה הנוצץ יותר, אך האוכל המעולה נשאר כפי שהיה. המסעדה היפואית ידועה בעיקר בזכות החומוס האהוד שלה, אך מי שבאמת עוקב, יודע שאי אפשר לשבת כאן מבלי להזמין את החציל הקלוי המפורסם, חציל שחיים כהן, מלך החצילים בעצמו, התוודה שהוא מעריץ. המקום ידוע גם כאדום (אוהדי הפועל שרופים), אבל מוכנים להאכיל כאן גם מכביסטים - בתנאי שיאכלו ויתנהגו יפה. המנה: חציל בלאדי שלם, בשרי ונימוח, בעל טעם של מדורה כתוצאה מגריל הפחמים, עם הרבה טחינה טובה, שמן זית, לימון וגרגירי חומוס. מדובר אולי במנה הכי מקומית וישראלית שיש, אבל בגרסה הכי  קלאסית וגאונית. מחיר: 20 שקלים

אבו מרואן יפת 129 יפו

*#