שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

החמישיה הפותחת: הקינוחים האיטלקיים הכי טובים בתל אביב

הבישקוטי של הטירמיסו נאפים במקום וטבולים בליקר הנכון, הסמיפרדו עשיר והקנולי המפואר, יגרום לכם להרגיש בסדרת מאפיה סיצילאנית. חמשת הקינוחים האיטלקיים הכי טובים בתל אביב

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
אושרת יקותיאל, עכבר העיר אונליין

במקרים רבים מסתפקים באיטליה בפירות טריים או בגלידה (ג'לטי) לקינוח. אבל באירועים מיוחדים, ביניהם חגים, ארוחה איטלקית לא תהיה שלמה בלי  תענוג מתוק ומפנק בסופה.

» עוד מסעדות מומלצות במדורי החמישיה הפותחת

כשמדובר בקינוחים, האיטלקים נצמדים לכמה קלאסיקות טובות ונאמנים להן. בדרך כלל אלה לא קינוחים מתוחכמים במיוחד, אבל כאלה שאיכותם טמונה בפרטים הקטנים ובהכנה מדויקת. ככל שהקינוח האיטלקי מתוק יותר, כך סביר שהוא אופייני לאיזור דרומי של איטליה. הקינוחים האיטלקיים שזכו לפרסום הגדול ביותר מחוץ לאיטליה הם הטירמיסו והפנה קוטה, אבל כמובן שהמגוון בארץ המוצא, גדול יותר.

עשינו סיבוב וניסינו למצוא את הקינוחים האיטלקיים השווים במיוחד, אלה שלא מוותרים עליהם בשום פנים ואופן לטובת אספרסו בלבד.

יש קינוחים איטלקים מעולים ששכחנו? ספרו לנו בתגובות

דקדנטי - טירמיסו במסעדת מל ומישל אחת המסעדות הטרנדיות והאהובות בתל אביב, בעיקר על חובבי אוכל אמיתיים. מסעדה אינטימית ושובת לב, עם אוכל איטלקי קלאסי וכמה אינטרפרטציות חופשיות יותר.טירמיסו: אולי הקינוח האיטלקי המפורסם ביותר. מקורו כנראה מאיזור ונטו בצפון, אם כי יש ויכוחים בנוגע למקור המדויק. יש אומרים שהוא הוכן כבר בתחילת המאה ה- 18 לדוכס קוסימו דה מדיצ'י ה- 3, ועדיין הקינוח הפך לפופולרי ונכנס לתודעה רק בשנות ה- 70! טירמיסו אמיתי מכינים מבישקוטי או ספציפית יותר עוגיות savoiardi טבולות בקפה וליקר כלשהו, מסורתית זהו מרסלה או אמרטו. שכבה נוספת היא של גבינת מסקרפונה וחלמונים מוקצפים. יש כאלה שמוסיפים גם חלבונים מוקצפים על מנת לקבל מרקם אוורירי במיוחד. מעל כל זה מפזרים שכבה של אבקת קקאו.למה דווקא פה: טירמיסו קטיפתי ודקדנטי במיוחד. הקרם מורכב משילוב של מסקרפונה וביצים טריות ומכיל גם כמות יפה של וויסקי ורום - שילוב מעניין ומקורי וכמובן בישקוטים ביתיים מצוינים. תענוג. מחיר: 36 שקלים.

»  מל ומישלבן יהודה 155, תל אביבטירמיסו של מל ומישל (צילום: דניאל לילה)

מלטף - פנקוטה קלאסית במסעדת קוצ'ינה תמר באזור פחות אטרקטיבי של תל אביב ובאוירה ביתית ונינוחה, נמצאת אחת האיטלקיות החמודות ביותר. ההתמחות כאן היא אמנם בפסטה, אבל גם בגזרת הקינוחים יש כמה קינוחים פשוטים וביתיים עשויים כהלכה. פנקוטה: נדמה כי בעשור האחרון לא היתה מסעדה, קטנה כגדולה, שלא הגישו בה פנקוטה, בדרך כלל תעשייתית ולא שמחה במיוחד. מדובר אמנם באחד הקינוחים הפשוטים ביותר להכנה, אבל כזה שמצריך דיוק מקסימלי בכמויות, כדי שייצא מושלם. מדובר בסך הכל בשמנת מבושלת עם וניל, סוכר וג'לטין, המוגשת קרה, עם קרמל או פירות יער באופן מסורתי ולפעמים עם שוקולד. מקורה של הפנקוטה מאזור פיימונטה בצפון-מערב איטליה ומנה פופולארית מאוד בכל איטליה ומחוצה לה.למה פה: כי עושים פה פנקוטה ביתית וקלאסית, בלי התחכמויות רק עם טעם שמנתי עשיר והרבה קרמל מתוק. מחיר: 32 שקלים.» קוצינה תמר. הצפירה 10 מתחם יד חרוצים, תל אביב פנקוטה של מסעדת קוצי'נה תמר (צילום: אושרת יקותיאל)

קולנועי - קנולי מסקרפונה במסעדת טוטו שורשיה של מסעדת טוטו אמנם איטלקיים, אך מסעדת השף המצוינת הזו אינה מגבילה את עצמה למטבח מסוים, אלא מציעה רפרטואר ים תיכוני מגוון ועשיר, שיצר השף ירון שלו. בגזרת הקינוחים יש לא מעט אופציות מפתות ואקסטרווגנטיות והקנולי הוא ללא ספק אחד מהם. קנולי: קינוח ידוע לכל חובב סרטי או סדרות מאפיה, מקורו, איך לא, בסיציליה ועד היום הוא נאכל בעיקר שם וע"י אמריקאים ממוצא איטלקי. משמעות השם היא "צינור קטן" והאמת שצריך לומר קנולו ביחיד, קנולי זה ברבים. מדובר בצינור בצק במילוי גבינה, בדרך כלל ריקוטה או מסקרפונה, פירות יבשים ושבבי שוקולד.למה פה: ראשית, אין הרבה מקומות שבהם מכינים את הקינוח הסיציליאני הזה. שנית, מכינים אותו פה טוב במיוחד, במילוי מסקרפונה קטיפתית, וגם מגישים אותו עם קצפת, סלט תותים עם דובדבני אמרנה וחתיכות מרנג. קינוח יפהפה ששווה לספוג את הקלוריות עבורו.מחיר: 44 שקלים.

» טוטוברקוביץ' 4 מגדל המוזיאון, תל אביבקנולי מסקרפונה של מסעדת טוטו (צילום: אושרת יקותיאל)

יוקרתי - סמיפרדו במסעדת פרונטו מסעדת פרונטו הותיקה, עברה השבוע למשכנה החדש ברחוב הרצל, אחרי 21 שנים ברחוב נחמני. לרגל הפתיחה המחודשת, עדכנו את התפריט והכניסו בו הפתעות חדשות, שנשמעות  מאוד טעימות. גם המנות האהובות והישנות שהפכו כבר למנות דגל, עדיין שם.סמיפרדו: עכשיו אנחנו באזור אמיליה-רומניה, אחד האזורים העשירים כלכלית, תרבותית וקולינארית, באיטליה. סמיפרדו, שפירושו פשוט "חצי קר", הוא קינוח חצי קפוא, עשוי בדרך כלל מגלידה ושמנת, בעל מרקם של מוס קפוא. יש הרבה וריאציות לסמיפרדו. היות וההגדרה שלו די רחבה, אפשר ליצור גרסאות מעניינות ומגוונות שלו. למה פה: כי מדובר בסמיפרדו של שוקולד לבן ושקדים, עם שכבת מרציפן דקיקה, קרמבל וגלייז קרמל. באמת צריך להמשיך? קינוח קריר, מפתיע ומרענן, לא מתוק מדי למרות השוקולד הלבן. לאוהבי מרציפן בלבד. מחיר: 38 שקלים.» פרונטוהרצל 4, תל אביב סמיפרדו של מסעדת פרונטו (צילום: אושרת יקותיאל)

אוורירי - טירמיסו בבית הקפה רביבה וסיליה אמנם לא מסעדה איטלקית והסניף התל אביבי ברחוב הארבעה אפילו לא ממש מסעדה, אבל רביבה וסיליה (הרמת השרונית כמו גם אחותה התל אביבית) ידועות בזכות ההקפדה על הפרטים הקטנים, שימוש בחומרי גלם איכותיים ומסירות אינסופית לכל מה שמכינים במקום. טירמיסו 2: אמנם כבר בחרנו טירמיסו אחד אבל לא יכולנו להתאפק היות ומדובר שוב, בטירמיסו אלוהי במיוחד. חוץ מזה, טירמיסו הוא באמת הקינוח האולטימטיבי לשיפור מצב הרוח.למה פה: בניגוד לטירמיסו במל ומישל, כאן הטירמיסו מוגש בכוסות אישיות, ועשוי משלוש שכבות של קרם מסקרפונה אוורירי במיוחד. כאשר השכבה האמצעית מחוזקת בקפה ובליקר קפה ולכן היא כהה. גם את הבישקוטי מכינים כמובן במקום והוא טבול באספרסו ובמרסלה. הבונוס הוא שאפשר גם לקחת את הקינוח הביתה. מחיר: 30  שקלים.

» רביבה וסיליה הארבעה 24 תל אביב

שכבות של קרם מסקרפונה אוורירי. טירמיסו ברביבה וסיליה (צילום: אושרת יקותיאל)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ