אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: השקשוקות הכי טובות בתל אביב

טריפולטאית, ירוקה, פיקנטית או בלחמניה. חמש השקשוקות הטעימות של תל אביב. למי שאוכל בעמידה, לאוהבי שיק ולמחפשי שקשוקה עם נקניקיות

תגובות

"ארוחה מושלמת במחבת אחת" אין דרך טובה יותר לתאר שקשוקה. מרכיבים כה פשוטים, שאם נעשה בהם שימוש נכון, מתלכדים לכדי תענוג שקשה לעמוד בפניו. מקורה של השקשוקה המוכרת לנו בארץ, הוא ממדינות צפון אפריקה: טוניסיה, לוב, מרוקו ואלג'יר כשלכל אחת גרסה מעט שונה. אך למאכל הממש מתבקש הזה יש ורסיות גם במדינות אחרות, כמו איטליה וספרד, ייתכן מאוד שגם בהשפעת מדינות צפון אפריקה הקרובות. כמעט כל מי שנשאל היכן אפשר לאכול את השקשוקה הכי טובה עונה "בבית". אכן, אין סיבה שלא להכין שקשוקה מצוינת בעצמנו – המרכיבים זמינים וזולים וההכנה יחסית לא מורכבת. להכנת שקשוקה קלאסית, כל מה שצריך וחשוב להקפיד עליו הן עגבניות טובות ובשלות, ביצים טריות (ולא קרות) וכמובן שום, פלפל חריף, פפריקה ואם אתם אוהבים גם בצל (אם כי יש אסכולה הגורסת שבצל גורע ולא מוסיף במקרה הזה). מעבר לזה, תמיד אפשר להשתמש במה שיש בבית על מנת ליצור שקשוקה ייחודית – פלפלים מתוקים, תרד, מנגולד, אפילו קישואים וגבינה אם בא לכם. אך עם כל הרצון הטוב וכמו במקרים רבים אחרים לפעמים יותר כיף שמישהו אחר מכין אוכל עבורנו וחוסך עבורנו כלים מלוכלים בכיור. בין אם מדובר בארוחת בוקר רגועה בסוף שבוע, ארוחת צהריים זריזה ביום חול או אפילו ארוחת ערב בניחוח ביתי ובריא, הנה כמה אופציות לשקשוקות מוצלחות במיוחד.עם חריף וכמון - בכור את שושי בכור את שושי התל אביבית קיימת כבר כמעט 8 שנים, שזה מעט מאוד לעומת 40 השנים שבהן המסעדה המקורית פועלת בפרדס כץ. את הסניף התל אביבי מנהלים האחים נעם ושאול, נכדיו של בכור. האמת שקשה לקרוא לזה סניף, כי על הבישולים עצמם אחראיות שושי ואחותה בעצמן, מי שאחראיות על הסירים גם בפרדס כץ, מאז הלך בכור לעולמו. המקום קטן ופשוט אך עובדים בו הרבה אנשים היות וחלק גדול מהעבודה נובעת מהזמנות טייק אווי. השקשוקה: שקשוקה טריפוליטאית קלאסית, אותו מתכון של בכור מלפני 50 שנה. נעם טוען שהוא לא יודע מה מכילה השקשוקה, אבל אם תטעמו אותה בוודאי תבחינו בעגבניות טריות, פלפלים מתוקים, בצל, שום, פפריקה, פלפל חריף וגם כמון. עושה רושם שהרוטב עצמו מתבשל הרבה זמן, אך את הביצים כמובן מכניסים רק עם רגע ההזמנה. התוצאה היא שקשוקה עשירה, ייחודית, מתובלת מאוד אך לא שמנונית, בעלת צבע אדום עמוק וחריפות נוכחת אך נעימה. ליד: חלה טריה, חמוצים ביתיים וגולת הכותרת – צ'ירסי (סלט דלעת חריף) ממכר. מחיר: 28 שקלים» בכור את שושי, יד חרוצים 14, תל אביבעשירה, ייחודית ומתובלת. שקשוקה של בכור את שושי (צילום: אושרת יקותיאל)הקלילה - מזה אפרת וגל, זוג מקסים ללא רקע במסעדנות רק עם אהבה לאוכל טוב ובריא ויד טובה במטבח, עזבו את עבודותיהם האחרות לפני 8 שנים ופתחו את בית הקפה המוצלח הזה ברחוב אחד העם. מאז הם הצליחו לשבות את לבם וקיבתם של רבים, חובבי אוכל בריא וגם סתם אוהבי אוכל טעים. אסור לוותר כאן על הטחינה המעולה, הנטחנת במיוחד עבורם ולפי דרישתם ואותה הם מכינים בגרסאות שונות, כמו למשל עם סלק.השקשוקה: תרד טרי (עכשיו יש תרד תורכי צעיר שהוא מוצלח במיוחד), חלוט ממש לשניה, עם שום, בצל, תבלינים וגבינה צפתית (בין 5-6%) מעולה. התוצאה היא שקשוקה קלה, עם טעמים ברורים ומובחנים ומליחות עדינה של הגבינה המוקרמת. המפגש בין חלמון הביצה הנוזלי לבין התרד לא רק שיפה לעין אלא גם עושה נעים בבטן. יש גם שקשוקה עגבניות עם קשקבל או שקשוקה מיקס – למתקשים להחליט.ליד: לחם (ג'בטה לבנה או דגנים מלא), סלט (עד השעה 6 בערב), חמאה,סחוג ביתי וכמובן טחינה. בצהריים ובערב – אותו הדבר ללא הסלט. מחיר: 40 או 42 שקלים במסגרת העיסקית.» מזה, אחד העם 51 א'עם תרד חלוט וגבינה צפתית מעולה. שקשוקה של מזה (צילום: יח"צ)הזולה - איציק ורותי הסנדוויצ'ים של איציק ורותי, להם אחראים כבר מזמן בנם דודי ואשתו, הם בבחינת מיתולוגיה תל אביבית ממש. 54 שנים קיים המקום הזה, בדיוק באותה פינה קטנה ברחוב שינקין. מעבר לכך שהסנדוויצ'ים באמת מעולים, יש משהו נעים בכך שיש דברים שלא משתנים. ההתלבטת הגדולה ביותר כשמגיעים לכאן היא מה לשים בסנדוויץ, כי הכל טעים ואת כל הסלטים מכינים בני הזוג בעצמם מדי יום. אבל אם ממש חייבים להחליט, ואם הגעתם מספיק מוקדם, השקשוקה מומלצת במיוחד. לקראת הצהריים ולעיתים קרובות לפני, לא נשאר כלום, אז כדאי להשכים קום.השקשוקה: שקשוקה סמיכה ופיקנטית, מעגבניות טריות, שום, בצל ופלפל חריף. השקשוקה תגיע בתוך לחמניית מכולת פשוטה וטרייה לבחירתכם, קטנה או גדולה, עם או בלי סומסום. לשקשוקה אפשר להוסיף טחינה מצויינת או מיונז ביתי (מומלץ טחינה), ירקות טריים וחמוצים. את הסחוג הביתי החריף תוכלו להוסיף בעצמכם – לפי מידת הבעירה המועדפת. תענוג. ליד: גזוז של פעם, במבחר של טעמים, כולל מנטה, משמש וקוקטייל פירות. אם תצליחו למצוא מקום לשבת בתוך הכוך הקטן והצפוף תוכלו לקרוא גם עיתון.מחיר: 12 שקלים ללחמניה קטנה. » הסנדוויץ' של איציק ורותי, שינקין 53בלחמניית מכולת פשוטה. השקשוקה של איציק ורותי (צילום: אושרת יקותיאל)עם אקסטרה שיק - קפה מיכל פנינה נעימה ומוקפדת בצפון רחוב דיזינגוף, אליה כיף להגיע בכל שעות היום, בין אם לארוחת בוקר, צהריים, קפה זריז או ארוחת ערב קלילה. במשך שמונה השנים שבית הקפה קיים, הוא הצליח להתפתח ולמשוך קהל לקוחות קבוע ונאמן. נדמה שחשבו כאן על כל פרט, החל מהעיצוב ועד לתלבושת של המלצריות – שמלות יפות, נוחות ופרקטיות בעיצוב קארין איי. כמובן שבדרך לא שכחו לדאוג גם לתפריט ובמקום אפשר לאכול מצויין במחירים נוחים. השירות תמיד משובח וקשוב והאוירה נינוחה עם לא מעט שיקיות אירופאית.

השקשוקה: את השקשוקה ניתן לאכול כחלק מארוחת בוקר המוגשת בכל שעות היום. מדובר על שקשוקה מאוד רעננה – מעגבניות, בצל, שום, כמה סוגים של פלפלים מתוקים ופלפל חריף. התיבול עדין, החריפות מתונה ולא תקבלו צרבת כתוצאה מכמויות בלתי רצויות של שמן. השקשוקה מוגשת בתוך מחבת קטנה ולוהטת השומרת על החום. ליד: סלסלת לחמים טריים וחמים עם חמאה וטפנד זיתים, סלט קטן, משקה קר ומשקה חם. מחיר: 44 שקלים. » קפה מיכל, דיזנגוף 203, תל אביברעננה ושיקית. שקשוקה של קפה מיכל (צילום: אושרת יקותיאל)רק בסופ"ש - בראסרי הבראסרי לא זקוק ליותר מדי הקדמות. מאז הגיעה המסעדה למחוזותינו נדמה כי אחרים רק מנסים לחקותה או לפחות להבין את סוד הצלחתה. האם הבאז הבלתי נגמר מגיע הודות לכך שהמקום פתוח 24/7, בגלל האוכל הקלאסי והמוצלח, או האווירה התוססת? סביר שמדובר בשילוב של כל הדברים, יחד עם משהו נוסף שקשה לשים עליו את האצבע. כיאה לבראסרי קלאסי, השקשוקה כאן נקראית "oeufs creole”, ביצים קראוליות, על שם הבישול הקראולי שחדר לצרפת מהקולוניות האפריקאיות. השקשוקה: השקשוקה מוגשת רק כחלק מבראנץ' סוף השבוע וכוללת שתי ביצים על שקשוקה עגבניות קלאסית, עם נקניקיות מרגז חריפות, השייכות במקור למטבח האלג'יראי או והטוניסאי. השקשוקה עצמה מאוזנת, עשויה מעגבניות טובות, בצל, פלפלים ושום. פיקנטית ולא שמנונית, השילוב עם נקניקיות המרגז הטובות מקפיץ אותה רמה ומעניק לה חריפות נוספת. ליד: סלסלת מאפי בוקר (מלוחים ומתוקים) כולל חמאה וריבה, סלט, שתיה חמה וקוקטייל בוקר משמח – כמו מימוזה או בלאדי מרי משובח. מחיר: 66 שקלים לבראנץ' מלא. » בראסרי, אבן גבירול 70 , תל אביב

עם נקניקיות מרגז. שקשוקה של בראסרי (צילום: אושרת יקותיאל)

*#