טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מחנה יהודה: עושים שוק בפה מלא כל טוב

עם טעמים, ריחות ומראות שאין כמותם בשום מקום אחר, שוק מחנה יהודה הוא פנינה אמיתית לאוהבי האוכל. יצאנו לסיור אופטימי בשוק המתחדש

תגובות

חומוס רחמו

אחת החומוסיות הוותיקות בארץ מצויה בפאתי שוק מחנה יהודה, בפינת הרחובות הערמונים והשקמה, וביקור בשוק ללא רחמו הוא פשוט לא אותו הדבר. מה לא נכתב על חומוס רחמו? ירושלמים מזכירים אותו בשיריהם, תל אביבים עולים אליו לרגל ואוהבי חומוס בכל הארץ שומרים לו חסד נעורים. כמו כל חומוסיה מיתולוגית שיודעת מה היא שווה, אל תצפו לדבר פרט לחומוס פשוט וטוב. החומוס של רחמו מתאים בעיקר לאוהבי חומוס גרעיני-יווני עם הד חריף הנובע מכמויות השום הכתוש שבו. במקום משתרך תור תמידי ואם ברצונכם לקבל את גרגירי הזהב שרחמו מציע תצטרכו להקדים. מי שמתעקש ימצא עוד שלל מאכלים עממיים בתפריט, מבושלים על פתיליות בדיוק כמו לפני חמישים שנה, אבל עם יד על הפיתה, כדאי להישאר במסגרת החומוס.מחירים: חומוס פול / גרגירים / חלק – 19 שקלים, חומוס פטריות / בשר – 25 שקלים, קציצות בשר – 13 שקלים, מוסקה – 24 שקלים, אורז במיה – 18 שקלים.כשר: כן.» חומוס רחמו, רחוב הערמונים פינת השקמה

אבי בן - חנות יין

סימה – מקור המעורב הירושלמי מי שרוצה להשלים את האווירה הירושלמית ולטעום מעורב ירושלמי כהלכתו, מומלץ שיבקר במקום בו הומצא המעורב הירושלמי לראשונה, מקור כל המעורבים – מסעדת "סימה". בסימה תוכלו לקבל מנה נדיבה של גאווה ירושלמית הכוללת בתוכה חזה עוף, לבבות, כבדים וגם טחול בכמות נדיבה, מצרך בו ממעיטים במרבית המקומות בשל עלותו היקרה. נכון, בשביל מיתולוגיה משלמים והתענוג הזה לא זול, אך יכול להשביע כל דכפין. התפריט מציע עוד שלל מאכלי גריל ובישולים ביתיים כגון מרק רגל, מרק בשר, מג'דרה וקובה סלק בטעמים סבירים אם כי בעלויות סבירות מעט פחות.

מחירים: 50-70 שקלים לאדם.כשר: כן.» מסעדת סימה, אגריפס 82

מסעדת מורדוך אי אפשר להגיע עד לשוק מחנה יהודה ולא לטעום את הממולאים של מורדוך. המסעדה, שקיימת כאן מאז אוגוסט 82', שמה לה למטרה להכין ממולאים מכל דבר אפשרי – ארטישוק, קישואים, סלק אדום, בטטה מתוקה, גזר ואפילו מלפפון מוצאים עצמם ממולאים במיני בשרים עם ניחוח עראק וכורדי. איור גדול של קובה הוא כמעט העיטור היחידי במקום, וכדאי באמת לנסות את הגרסה המקומית שמציעה לצד הקובה הרגיל גם "סיסקה" - קובה ממולאת בשר קצוץ גס במקום בבשר טחון. ירושלמים רבים פוקדים את מורדוך בכל השבוע, אך בעיקר בימי שישי, בשביל לטעום אוכל כורדי ועיראקי כהלכתו וגם כדי לקחת קצת הביתה. מחירים: 24 – 30 שקלים כשר: כן» מסעדת מורדוך, אגריפס 70

*#