${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: קינוחים קייצים

מלבי שמחליק לגרון אצל דג'אני, סשימי אננס יפהפה בצפרה, פבלובה מעולם אחר באספרסו בר ומוס זביון גוגואים בקורדיליה. הקינוחים שעושים כבוד לפירות של הקיץ

תגובות

חם בטירוף, ואנחנו עדיין רק ביולי. על ארוחות כבדות אין מה לדבר בשעות היום, מקסימום בערב, וגם זה לא תמיד. גזרת הקינוחים מצטמצמת אף היא למינימום ההכרחי ברמת הגודל, ולכל מה שקריר וטרי מבחינת חומרי גלם. שוקולד ומאפים – אאוט, גלידה, סורבה ופירות טריים – אין. למרות האשליה האופטית אין פה שום דבר דל קלוריות, אבל מותר איזה שהוא פיצוי על התופת בחוץ, לא?

מתכון סודי: מלבי במלבי דג'אני

המקום: עסק משפחתי בן 60 (!) שנה שמתמקד אך ורק במלבי בקיץ, סחלב בחורף, וזהו בערך. עד לפני שנתיים וחצי היה ממוקם בהמשך הרחוב, ממש ליד בית החולים, ועם השיפוצים זז קצת צפונה. אין שלט וגם שעות הפתיחה לא לגמרי ברורות, אבל קל לזהות לפי התור מול הדלפק.  המנה: מלבי לפי מתכון סודי של סב המשפחה. טעם ברור של שמנת ומרקם קרמי חלק, ומעל שכבת סירופ אדום בריח מי ורדים. קריר, מתגלץ' בגרון וטעים בטירוף. מחיר: 12 שקלים מנה גדולה בכוס לאכול במקום או תשעה שקלים בפלסטיק לקחת הביתה.עוד משהו: גזוז כמו פעם בטעם אננס, דובדבנים ולימון (ארבעה שקלים).» מלבי דג'אני - שדרות ירושלים 94, יפו קריר ומתגלץ' בגרון. מלבי במלבי דג'אני (צילום: שרון בן דוד)

מקוריות אלגנטית: מוס משמש עם זביון גוגואים בקורדיליה המקום: קורדיליה, הפנטזיה הרומנטית של השף ניר צוק, ממוקמת בחלל אפלולי בבניין אבן עתיק, ומרפררת בעיצוב למסעדות צרפתיות קלאסיות עם שנדליירים, סכו"ם עם פיתוחים וגביעי יין וינטג'. לתפריט יש רוח חופשית יותר, המחוברת להוויה הישראלית בכלל והיפואית בפרט. מקום שתפור להצעות נישואים ואירועים שמחייבים תשומת לב בסעיף האווירה.המנה: מוס משמש עם זביון גוגואים, מנה שמנצלת עד תום את כל מה שלפרי קצר המועד הזה יש להציע. הגוגואים עוברים בישול לריכוז הטעם, והמיצוי מתחבר לקציפת ביצים אוורירית. המוס חמצמץ וקריר, ויחד עם הזביון מתקבלת מנה אלגנטית בטעם של קיץ ישראלי.מחיר: 42 שקלים עוד משהו: בחודש יולי המסעדה חוגגת בת מצווש. לכבוד האירוע הושק תפריט של ראשונה, עיקרית וקינוח ב-120 שקלים (כולל מוס המשמש שלעיל). בתוקף בשעות 12:00 – 24:00. » קורדיליה - יפת 30 פינת סמטת הזכוכית, יפו העתיקה

טעם של קיץ ישראלי. מוס משמש עם זביון גוגואים של קורדיליה (צילום: מור סגל)

*#