החמישייה הפותחת: קינוחים קייצים

מלבי שמחליק לגרון אצל דג'אני, סשימי אננס יפהפה בצפרה, פבלובה מעולם אחר באספרסו בר ומוס זביון גוגואים בקורדיליה. הקינוחים שעושים כבוד לפירות של הקיץ

שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין

חם בטירוף, ואנחנו עדיין רק ביולי. על ארוחות כבדות אין מה לדבר בשעות היום, מקסימום בערב, וגם זה לא תמיד. גזרת הקינוחים מצטמצמת אף היא למינימום ההכרחי ברמת הגודל, ולכל מה שקריר וטרי מבחינת חומרי גלם. שוקולד ומאפים – אאוט, גלידה, סורבה ופירות טריים – אין. למרות האשליה האופטית אין פה שום דבר דל קלוריות, אבל מותר איזה שהוא פיצוי על התופת בחוץ, לא?

מתכון סודי: מלבי במלבי דג'אני

המקום: עסק משפחתי בן 60 (!) שנה שמתמקד אך ורק במלבי בקיץ, סחלב בחורף, וזהו בערך. עד לפני שנתיים וחצי היה ממוקם בהמשך הרחוב, ממש ליד בית החולים, ועם השיפוצים זז קצת צפונה. אין שלט וגם שעות הפתיחה לא לגמרי ברורות, אבל קל לזהות לפי התור מול הדלפק.  המנה: מלבי לפי מתכון סודי של סב המשפחה. טעם ברור של שמנת ומרקם קרמי חלק, ומעל שכבת סירופ אדום בריח מי ורדים. קריר, מתגלץ' בגרון וטעים בטירוף. מחיר: 12 שקלים מנה גדולה בכוס לאכול במקום או תשעה שקלים בפלסטיק לקחת הביתה.עוד משהו: גזוז כמו פעם בטעם אננס, דובדבנים ולימון (ארבעה שקלים).» מלבי דג'אני- שדרות ירושלים 94, יפו קריר ומתגלץ' בגרון. מלבי במלבי דג'אני (צילום: שרון בן דוד)

אקשן בצלחת: מסקרפונה פירות של התרנגול הכחול

המקום: למרות המיקום בקניון G המפונפן, בתרנגול הכחול יש משהו פשוט ושמח. רשימת הספיישלים גדולה ומשתנה לפי מצב הרוח של השף שאול בן אדרת, שאם רק היו נותנים לו לעשות מה שהוא רוצה היה עומד כל היום במטבח ומאביס את אורחיו במנות קטנות ומורכבות. מחלקת הקינוחים היא אחת מנקודות החוזק של המסעדה מאז הפתיחה, כי בתחום הזה כיף שיש הרבה אקשן בצלחת. המנה: מסקרפונה פירות – בסיס שטרויזל פריך, עליו שליכטה מסקרפונה של גבינות גד, ומעל שלל פירות טריים: קוביות מלון, ענבים, פרוסות משמש, דובדבנים וליצ'י (מקופסה, למרבה הצער) וכל מה שיש לעונה החמה להציע בתחום. בגלל המתיקות העדינה של המסקרפונה הפירות הם אלה שנותנים את הטון, וכשמעמיסים על כף קצת מכל דבר נוצר חיבור נכון בין המרכיבים. קינוח כיפי ונדיב שמספיק לזוג.מחיר: 38 שקליםעוד משהו: תפריט שישי בצהריים –שש מנות פתיחה, עיקרית וסנגריה ב-122 שקלים, תמחור סביר יחסית למסעדת שף ומתכון בטוח לשנ"צ מושלם.» התרנגול הכחול - ניסים אלוני 10, תל אביבכל מה שיש לעונה להציע. מסקרפונה פירות של התרנגול הכחול (צילום: שרון בן דוד)כבוד לפרי הטרופי: סשימי אננס בצפרה המקום: צפרה, פאן אסיאתית במלוא מובן המילה. חומרי גלם וטכניקות בישול מהודו, סין, יפן וכל מה שבסביבה מוגשים בצורה יצירתית עם זיקה למקור, אך גם עם הרבה שאר רוח. הקינוחים הותאמו לטעם הקהל על ידי שימוש בשוקולד, שמנת ושאר אלמנטים "מערביים" על חשבון האותנטיות. אם בתפריט הכללי יש מנות טובות יותר או פחות, באגף הקינוחים כל בחירה היא ג'קפוט.   המנה: סשימי אננס – פרוסות אננס דקיקות כמעט עד שקיפות עם סמיפרדו וסורבה קוקוס. אננס טרי הוא משהו שאי אפשר לעמוד בפניו, נקודה. מעליו מונח סמיפרדו קרמי ועליו סורבה, שיהיה מעניין מבחינת מרקמים. כמה נגיעות של שמן מנטה מוסיפות צבע לקומפוזיציה, וגם טעם רענן למי שרוצה (לא חובה, המנה מספיק טעימה גם ככה). קינוח יפהפייה, שהיה נכנסת לדירוג גם לו היה בו רק את האננס.מחיר: 39 שקלים.עוד משהו: גלידת ברגמוט-יסמין בקינוח טארט שוקולד, דוגמה מושלמת לתוכן אוריינטלי באריזה מערבית (39 שקלים).  » צפרה - יגאל אלון 96, תל אביב רענן ויפהפה. סשימי אננס בצפרה (צילום: שרון בן דוד)

פבלובה מתוחכמת: צ'יל אאוט דילייט באספרסו בר המקום: רשת כמעט בת 20, שהביאה לתל אביב בשורה של קפה איטלקי עם עיצוב של בתי קפה בפריז. מונה כיום שבעה סניפים, מתוכם חמישה בתל אביב. למרות הוותק מקפידים ברשת לא לדרוך במקום ויוזמים פעילויות בפייסבוק, פורסקוור ושאר אמצעי תקשורת עם הלקוחות. התפריט משתנה מסניף לסניף ובאופן כללי מעודכן ונותן תמורה הולמת למחיר.המנה: צ'יל אאוט דילייט, וריאציה על פבלובה עם מחית פרי, קציפת יוגורט ושמנת מתוקה עם נשיקות מרנג, גרידת לימון וארטיק סורבה מפרי טבעי. מחית הפרי מגיעה בטעמי פסיפלורה, בננה-תמר, פירות יער ותות לפי המלאי בסניף, כך שכל הזמנה היא סוג של הימור. הארטיק מגיע בטעמי מנגו, תות-בננה ופסיפלורה, ונתון לבחירה. מקבץ של טעמי קיץ קרירים בצנצנת אחת.מחיר: 29 שקלים עוד משהו: "הקוסקוס הקיצי של עופר" - סלט קוסקוס עם בייבי תרד, עגבניות שרי, קישואים, חומוס, נענע, צ'ילי טרי וחמוציות, הזוכה בתחרות המתכונים של הרשת. (43 שקלים). » אספרסו ברדיזינגוף 166, תל אביב מקבץ של טעמי קיץ קרירי. צ'יל אאוט דילייט באספרסו בר (צילום: יח"צ)

מקוריות אלגנטית: מוס משמש עם זביון גוגואים בקורדיליה המקום: קורדיליה, הפנטזיה הרומנטית של השף ניר צוק, ממוקמת בחלל אפלולי בבניין אבן עתיק, ומרפררת בעיצוב למסעדות צרפתיות קלאסיות עם שנדליירים, סכו"ם עם פיתוחים וגביעי יין וינטג'. לתפריט יש רוח חופשית יותר, המחוברת להוויה הישראלית בכלל והיפואית בפרט. מקום שתפור להצעות נישואים ואירועים שמחייבים תשומת לב בסעיף האווירה.המנה: מוס משמש עם זביון גוגואים, מנה שמנצלת עד תום את כל מה שלפרי קצר המועד הזה יש להציע. הגוגואים עוברים בישול לריכוז הטעם, והמיצוי מתחבר לקציפת ביצים אוורירית. המוס חמצמץ וקריר, ויחד עם הזביון מתקבלת מנה אלגנטית בטעם של קיץ ישראלי.מחיר: 42 שקלים עוד משהו: בחודש יולי המסעדה חוגגת בת מצווש. לכבוד האירוע הושק תפריט של ראשונה, עיקרית וקינוח ב-120 שקלים (כולל מוס המשמש שלעיל). בתוקף בשעות 12:00 – 24:00. » קורדיליה - יפת 30 פינת סמטת הזכוכית, יפו העתיקה

טעם של קיץ ישראלי. מוס משמש עם זביון גוגואים של קורדיליה (צילום: מור סגל)

תגובות

הזינו שם שיוצג כמחבר התגובה
בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שהינני מסכים/ה עם תנאי השימוש של אתר הארץ