${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: מנות הפולנטה הטובות בתל אביב

עם ארטישוקים צלויים, עם פטריות כמהין חרוכות ובעיקר עם הרבה חמאה ופרמזן - חמש מנות פולנטה שעושות כבוד לתירס

תגובות

ושוב אני חוזרת לטיול האחרון לאיטליה. לבקשת בן הזוג לקחנו חופש ממבני הבארוק המתפוררים של מחוז פוליה וחתכנו מערבה לקמפניה. התמקמנו ב-cava dei tirreni, עיירה לא גדולה בעמק מיוער. המלון, מושך בתמונות ופחות בלייב, נותר תקוע אי שם בסוף שנות ה-60: מעלית בגודל ארון מתים, ריהוט שידע ימים יפים יותר ואמבטיה נקייה אך מרופטת (בלי וילון, ואחרי שאתם מתקלחים בבקשה תעבירו סמרטוט). מכיוון שהלוק ממילא פחות משנה מהתוכן, שמנו את המזוודות בחדר ויצאנו להסתובב. הרחוב הראשי של קאווה הפתיע לטובה. מדרחוב עתיר חנויות עם חזיתות מקושתות נתמכות בעמודים מהמאה ה-15. מבעד לאחד מחלונות הראווה נשקף מראה מלבב: גריל פחמים ענק, בוצ'ר בלוק ומקרר בשר, ולידם קיר מחופה בקבוקי יין מרצפה עד תקרה. הימרנו שמשילוב כזה יכול לצמוח רק טוב. מכיוון שכבר היה מאוחר הזמנו רק ביסטקה א לה פיורנטינה (טי בון) ויין. "תרצו עוד משהו? פולנטה?", שאלה המלצרית באנגלית רצוצה. לפני שהספקתי לסרב העזר הנהן. תוך כמה דקות נחת על השולחן קרש ועליו פולנטה מעולפת מרוב חמאה ופרמז'ן. הסטייק כנראה היה טוב, אבל הפולנטה נחרתה בזיכרון כשמיכת פוך רכה וצהובה.לעוד מסעדות מומלצות במדורי החמישיה הפותחת

בחורף האחרון אמצו השפים בארץ את הפולנטה כטרנד, עם שינויים והתאמות כמתחייב. היא נצפתה בצנצנת במחניודה, משודכת לדג ברוטשילד'ס קיצ'ן וכממליגה אצל אייל שני. כולן טובות, כולן יודעות את התורה. מתוך מקצה נכבד, יצירתי ושאפתן שפשה במסעדות העיר, אספנו את הפיינליסטיות. מומלץ למהר כי תכף קיץ וחלקן צפוי להיעלם לפחות עד לחורף הבא.  

האחרת הוטל מונטיפיורי על מסעדתו וחדריו הוא בועה אלגנטית וצוננת בלב אחד ממעוזי הקולינאריה בעיר, מיסודם של מתי ורותי ברודו (קופי בר, בראסרי, רוטשילד 12). התפריט נע בין מנות בראסרי קלאסיות למטבח צרפתי-וייטנאמי, שילוב שפונה לשמרנים ולנועזים כאחד. האווירה נעימה והשירות מופתי. מקום מוקפד עד קצות המזלגות וקונצנזוס מקצה לקצה.המנה: פולנטה שרימפס. קרם תירס מתירס טרי (מזן סיוון אם זה משנה למישהו) עם שרימפס טריים. המרקם מגורען-גס וטעמו המתקתק של התירס נמהל בתועפות חמאה. פרוסות שום מטוגן מוסיפות טעם חריף-מתקתק-מעושן ועיטור צ'רוויל, עשב תיבול ממשפחת הפטרוזיליה והכוסברה, תורם סיומת אניס ים תיכונית. להתכרבל בה ולישון, 9.5 במדד שמיכת הפוך.מחיר: 48 שקליםהוטל מונטיפיורי - מונטיפיורי 36 תל אביבהמון חמאה עם נגיעות של שרימפס. פולנטה של הוטל מונטיפיורי (צילום: שרון בן דוד)

*#