אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: מנות העגבניות הטובות בתל אביב

גספאצ'ו עם ארומה מעושנת בביאלה, סלט קפרזה עם תוספת ג'ינג'ר מרעננת וגם על ברוסקטה, עם הטיפול המיוחד של איל שני. שרון בן דוד עושה כבוד לאדומה האדומה הזו

תגובות

במילון היא מוגדרת כירק עסיסי ממשפחת הסולניים בעל קליפה אדומה חלקה. בחיים הישראליים עגבנייה היא הרבה יותר מזה. אחד הירקות הכי בסיסיים לכאורה, אבל בפועל ראשונה בין שווים. תמיד ידענו שבלי עגבניות אי אפשר, אך מי ששם אותן בקדמת הבמה הוא אייל שני, השף והתופעה. הוא מדבר אליהן, מקדיש להן פרק שלם בסדרת טלוויזיה דוקו-קולינארית ומכין מהן גלידה, ומדינת ישראל כולה נסחפת בעקבותיו. גם אם מפשיטים מהעגבנייה את בגדי המלכות, עדיין מדובר בחומר גלם ורסטילי עם המון טעם ואפשרויות הכנה. בישראל יש סוגים רבים של עגבניות, ובזכות שווקי האיכרים כבר אין צורך להתפשר על עגבניות משומרות. אספנו את חמש המנות הטובות בעיר, המעמידות את העגבנייה במרכז. מכיוון שזהו ירק די פשוט בסופו של דבר, עם קצת מאמץ ואמביציה כדאי לנסות ולשחזר אותן גם בבית. 

קרפצ'ו פרובנסל – פרידה קאלו בר מסעדה באווירה לטינית ששוכן באחד המבנים היפים ברחוב לילינבלום בתל אביב. התפריט מורכב ממנות ראשונות ואחרונות בלבד, כדי להפוך את האכילה לחוויה משותפת. מומלץ לדגום את העסקיות שמתומחרות בהיגיון רב, גם בשבת, או  לבילוי עם חברים על דרינק וכמה נשנושים. מגוון המנות וחומרי הגלם רחב דיו כדי לענות על כל טעם וחשק.  המנה: עגבניות בשלות שבילו בתנור כמה שעות טובות בחום נמוך עם שום, מלח, פלפל, סוכר חום ותימין, תהליך שמדגיש את מתיקותן הטבעית. העגבניות נפרסות דק דק ומוגשות עם מעט פלפל צ'יפוטלה מקסיקני ולבנה עזים, זעתר טרי ושמן זית ישראליים. שילוב הטעמים והמרקמים – עגבניות שהן כמעט רסק, קרוטונים פריכים ולבנה חלקה – הופך את המיקס הלטיני-ישראלי למנה צבעונית ומעניינת, וגם כאן העגבניות הן כוכבות הערב. מחיר: 37 שקליםהיכן: פרידה קאלו - לילינבלום 43 , תל אביבשילוב מנצח של טעמים ומרקמים. קרפצ'יו של פרידה קאלו (צילום: יח"צ)גספצ'ו - ביאלה ביסטרו בריאות צנוע ונעים ששם דגש על חומרי גלם ועל חשיבה תזונתית נכונה, יותר מאשר על עיצוב. כאן לא חוששים להשתמש בקינואה, פשתן ושאר זרעונים שאפשר למצוא בבתי טבע, מתוך ביטחון שאפשר להכין מהם אוכל טעים. נכון שאפשר למצוא בתפריט גם המבורגר מבשר בקר, אך הלחמנייה תהיה מקמח מלא והירקות טריים. מסעדה שכשאנחנו יוצאים ממנה, אנחנו מרגישים קצת יותר טוב עם עצמנו. המנה: מרק קר שמקורו באנדלוסיה שבספרד, מוגש כאן בגרסה ישראלית קלילה. הבסיס הוא עגבניות שרי, שרי תמר ותמר (כן, יש הבדלים ביניהן), חלקן נאות וחלקן קלויות על להבת גז לתוספת טעם מעושן מעט. כתחליף לצלוחיות עם ירקות קצוצים, ביצה קשה וקרוטונים שבמתכון המקורי מוגשת כאן צלוחית עם לבנה עזים ועליה מעט מיפל טהור, שילוב של מתיקות וחמצמצות שמוסיף עניין לעגבניות הקרירות. מנה קיצית, מרעננת וכיפית. מחיר: 28 שקלים היכן: ביאלה - הארבעה 14, תל אביבטעם מעושן שמלווה כל לגימה. גספצ'ו של מסעדת ביאלה (צילום: יח"צ)סלט קפרזה - ג'ונו בר יין בקונספט שנקרא אנוטקה, שילוב של חנות יינות במחירים שפויים עם מטבח איטלקי בסיסי. משהו בחיבור הצליח, ויחד עם המיקום באחת הכיכרות הכי אירופיות בתל אביב גורם לכך שתמיד יש כאן תנועה, אנשים ועניין. רשימת היינות מוקפדת ומתמקדת בעיקר ביינות איטלקיים וישראליים, והתפריט קטן אך מספק. בשישי בצהריים יש אפריטיבו – בופה סלטים חופשי במחיר 10 שקלים. שווה ביותר, רק נראה אתכם מוצאים שולחן פנוי.המנה: מנה שמקורה באי קפרי ומבוססת על עגבניות, בזיליקום, מוצרלה ושמן זית, המייצגים את צבעי הדגל האיטלקי. בגלל הפשטות, כדי שהמנה תצליח חייבים להקפיד על איכות חומרי הגלם, ובג'ונו מצליחים לעמוד באתגר. הבסיס הוא עגבניות שמש, שרי ותמר עם מוצרלה בופאלו ובזיליקום טרי. בגלל שזו כיכר מילאנו ולא באמת איטליה, נוסף לתיבול בשמן זית גם מעט ג'ינג'ר, שמכניס טוויסט ישראלי למתכון המקורי. שילוב קלאסי של חומרי גלם וטעמים במנה שנשענת בעיקר על עגבניות טריות ומתוקות.מחיר: 32 שקלים היכן: ג'ונו - דה האז 1, תל אביבטוויסט למתכון המקורי. סלט קפרזה של מסעדת ג'ונו (צילום: יח"צ)פאן טומאט - טאפאס בשוק טאפאס בר שעד לא מזמן נקרא "טורטוגה" (צב), ושמו הוחלף בלחץ הקהל (שבטח לא ראה את "שובר שורות", כי מי שראה לא ישכח). לוקיישן מהמוצלחים בעיר, קונספט טרנדי, גב חזק של האחים ירזין ושף מבטיח (ברק אהרוני, לשעבר "טוטו" ו"רפאל") חברו לנוסחה מנצחת שגורמת לרצות לשבת כאן על קאווה וטאפאס או שניים, ולהרגיש יפים ועשירים. המקום הנכון להיראות בו, ועם זאת מטבח מדויק שלא עושה לעצמו הנחות. המנה: אבן דרך במטבח הקטלאני – פוקאצ'ה קלויה מעט ועליה פנים עגבנייה מרוח מתובל בשמן זית ומלח גס. כמה פשוט, ככה טעים. העגבניות מגיעות כמובן משוק הנמל הצמוד, ולכן הכי טריות שאפשר. המינוס היחיד במנה הזו הוא שאי אפשר להפסיק לאכול ממנה, ושכשמנגבים בה את שאר הטאפאס טעמם רק משתבח.מחיר:  14 שקליםהיכן: טאפאס בשוק - האנגר 12, נמל תל אביב

כמה פשוט, ככה טעים. פאן טומאט של מסעדת טאפאס בשוק (צילום: יח"צ)

*#