${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: מנות הפרגית הטובות בארץ

שיפוד פרגית על האש באור עקיבא, פאייה פרגית בטפאו, נתחים מושרים במרינדת טקילה בסטפן בראון והמנה האפגאנית המפורסמת של הג'ירף

תגובות

פרגית היא כינוי למנת בשר ירך עוף ללא עצם. ההרגל לכנות את נתח הבשר הזה "פרגית" הוא עניין של שנים אחדות, אחרי שבמשך שנים לא מעטות התייחס המונח לעוף צעיר בשלמותו או ככינוי לעלמה צעירה ועסיסית. פרגיות יקרות יותר מאברי עוף אחרים מכיוון שהקצבים נדרשים לפלט את הירך מהעצמות ולהשיל את עורה. יש הטוענים כי מחיר הפרגית גבוה מדי, אבל עדיין מדובר בבשר פופולארי מאד בזכות היותו רך ועסיסי. בפרגית יש יותר שומן מאשר באיברים אחרים בעוף ולכן גם לא קל להרוס אותן עם בישול כושל.» עוד מסעדות מומלצות במדורי החמישייה הפותחת

» מתכוני על האש ליום העצמאות

» מקומות טובים למנגלבשר הפרגית משמש לא רק לארוחות גריל אלא גם מופיע יותר ויותר בתפריטי מסעדות רבות, בשיטות הכנה שונות ועם רטבים מגוונים. התרנגולים המבויתים שמספקים את בשר הפרגית, עברו עם השנים תהליך והפכו ממונוגמיים לפוליגמיים. באופן סימבולי, גם לבשר הפרגית תכונות דומות. טעמו לא עקבי ומתחייב, אלא משתנה בקלות בהתאם למה שעושים איתו. המילה הרעה היחידה שניתן להגיד על בשר הפרגית היא שהוא נתפש כבשר של בחורות וזו סטיגמה מיותרת. אבל אין לנו בעיה אם המצ'ואים מעדיפים ללעוס סטייק בעוז וככה להוכיח גבריות.

פרגית לבנונית ממולאת – מסעדת ארזים מסעדת ארזים הלבנונית הוקמה בשנת 1999 בצפון הגליל המערבי בסמוך לישובים שלומי וחניתה. השירות מצוין ובתפריט מוצעות שלל מנות לבנוניות במחירים הוגנים  בינהם סלטי ירקות עשירים בירקות ותבלינים גליליים כמו רימון, גרגיר, זעתר, סלט פאטוש, סלט טבולה ובעלבקי – סלט עלי פטרוזיליה.המנה: מדפונה היא מנה ערבית שאופן עשייתה המקורי כרוך בהטמנתה בבטן האדמה ובישולה באיטיות על גחלים במשך מספר שעות. במסעדת ארזים מנת המדפונה עשויה בתנור לבנים כשהיא עטופה בנייר כסף, איתו היא מגיעה לשולחן. כאשר פותחים את נייר הכסף, נגלית שוק פרגית גדולה ממולאת באורז מתובל ומצופה בשקדים, שומן בשר כבש אשר הניגר ממנה מוסיף את הטעם המיוחד שלו למנה. ליד המדפונה מוגשת תוספת של מג`דרת עדשים ובורגול מצוינת.

כמה?  45 שקלים.מה עוד מומלץ? כופתא עם טחינה וצנובר (40 שקלים), מפרוש עגל (43 ש"ח).היכן? כביש 889 צמוד לכניסה לחניתה, שלומי.שומן כבש ניגר ממילוי של אורז מתובל. פרגית במסעדת ארזים (צילום: ששי צור)

ספרדית - טפאוטפאו הרצליה היא אחותה הקטנה של מסעדת טפאו תל אביב הגדולה ממנה בארבע שנים. התפריטים שבנתה השפית אביבית פריאל לשתי המסעדות, זהים ויש בהם מנות קטנות, צבעוניות ומהירות. בשתי המסעדות בר מרכזי וגדול ואווירה צעירה ושוקקת. בתפריט היינות שלל יינות ישראלים וספרדיים ומשקה הקאווה פה הוא לא תחליף לשמפניה אלא המשמח הרשמי.המנה: מנת הפאייה בשם "פאייה אל אזרפן" שבה אורז, נתחי פרגית וירקות ירוקים. התיבול: שמן עשבי תיבול, ציר עוף וזעפרן. הפאייה מוגשת במחבת קטנה והיא משביעה יחסית לטאפסים אחרים בתפריט. ריבוי המרקמים שבה, משמח מאד: אורז רך, פרגית נגיסה וירקות פריכים בינהם ברוקולי, זוקיני, תרמילי שעועית ובצל ירוק.כמה? 34 שקלים.מה עוד מומלץ? סביצ'ה בס הסלע (32 שקלים, מבחר נקניקים ובשרים (36 שקלים, צ'אמפיניונס רייאנס- פטריות ממולאות בגבינת צאן וצנוברים (18 שקלים.היכן? שנקר 9, הרצליה; הארבעה 16, תל אביב.ספרדית - טפאו טפאו הרצליה היא אחותה הקטנה של מסעדת טפאו תל אביב הגדולה ממנה בארבע שנים. התפריטים שבנתה השפית אביבית פריאל לשתי המסעדות, זהים ויש בהם מנות קטנות, צבעוניות ומהירות. בשתי המסעדות בר מרכזי וגדול ואווירה צעירה ושוקקת. בתפריט היינות שלל יינות ישראלים וספרדיים ומשקה הקאווה פה הוא לא תחליף לשמפניה אלא המשמח הרשמי.המנה: מנת הפאייה בשם "פאייה אל אזרפן" שבה אורז, נתחי פרגית וירקות ירוקים. התיבול: שמן עשבי תיבול, ציר עוף וזעפרן. הפאייה מוגשת במחבת קטנה והיא משביעה יחסית לטאפסים אחרים בתפריט. ריבוי המרקמים שבה, משמח מאד: אורז רך, פרגית נגיסה וירקות פריכים בינהם ברוקולי, זוקיני, תרמילי שעועית ובצל ירוק.כמה? 34 שקלים.מה עוד מומלץ? סביצ'ה בס הסלע (32 שקלים, מבחר נקניקים ובשרים (36 שקלים, צ'אמפיניונס רייאנס- פטריות ממולאות בגבינת צאן וצנוברים (18 שקלים.היכן? שנקר 9, הרצלייה; הארבעה 16, תל אביב.מתובלת בזעפרן, שמון עשבי תיבול וציר עוף. פאייה פרגית בטפאו (צילום: אורטל אלטרמן)

*#