שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל

החמישייה הפותחת: הסטייקים הכי טובים בתל אביב

הסטייק של מיט בר שמתבוסס בחמאה, הסטייק הכשר של Meatos מבשר ארגנטינאי עסיסי, סטייק שמיימי של אנג'י וסטייק בבאגט של איתן אווזים

שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין

אחת השאלות הנשנות בפורומים של ביקורת מסעדות היא איפה אפשר לאכול סטייק טוב. על פיצה סתמית או כריך חלש עוד אפשר לסלוח, על סטייק מאכזב קשה למחול. אותם 100 שקלים פלוס מינוס שמשלמים על נתח הבקר, מעוררים ציפייה לעסקה טובה ומשתלמת שתספק גם חוויה. כשהסטייק הוא טוב אפשר להתפייט רבות בתיאור רחש הצלייה וצבע המיצים, אך השלם הוא יותר מסך חלקיו ומכאן הכתרים שנקשרים למסעדות בשרים טובות. להלן חמש אופציות מובילות לסטייקים מומלצים.לעוד מסעדות מומלצות במדורי החמישייה הפותחת

הכשרה – MEATOS

MEATOS פועלת כבר שבע שנים בפינת הרחובות שאול המלך וויצמן בתל אביב ונחשבת לשם נרדף לאוכל כשר, טוב ולא מפונפן. משהו ברווח שבין שיפודיה משודרגת למסעדת שף. רמת האוכל אחידה, התמחור סביר והמוניטין יציב. כל אלה גורמים לעומס בשעות צהריים במקום. לא דבר מובן מאליו במסעדה עם 300 מקומות ישיבה. המנה: אנטרקוט 400 גרם שהוא מנת הדגל של המסעדה מיום הקמתה. כששואלים את הבעלים והשף קובי עבד, כמה סטייקים כאלה נמכרים ביום, הוא מושך בכתפים וממלמל "המון". הבשר מיובא מארגנטינה, מיושן במשך 21 יום ומפריך את כל האגדות על סטייקים כשרים במרקם סולייה. הנתח יפהפה, שומני אך לא יותר מדי. אדמדם בפנים וחום מגרה עם סימני רשת הגריל, בחוץ. ליד כדאי לבקש פירה. מחיר: 128 שקליםMEATOS - שדרות שאול המלך 33 תל אביבמפריך מיתוסים על סטייק כשר במרקם סולייה. MEATOS (צילום: שרון בן דוד)

האמריקאית - NG שמה של מסעדת NG המטופחת  ברחוב צדדי בנווה צדק, הולך לפניה כמֶכָּה של הקרניבורים. התפריט מצומצם וכולל בעיקר בשר למעט מנה או שתיים לצמחונים המתלווים. לכאן לא באים בשביל העיצוב או בשביל חוויית בילוי אלגנטית, אלא כדי לטרוף. כל המרבה במשקל הנתח הרי זה משובח. המנה: סטייק פורטרהאוס במשקל 1.2 קילו. סטייק בהמה מעדרי רמת הגולן, עם חלוקה של 60 אחוז פילה ו-40 אחוז סינטה. הנתח עובר בגריל, בתנור ובכיריים ומוגש על פלטת ברזל לוהטת, המאפשרת לשחק עם דרגת הצלייה. לפי מסורת פיטר לוגר, הסטייק מתבוסס בשלולית חמאה. לא משהו שישמח את הקרדיולוג. הטעם שמיימי, הכי בשרי שאפשר. בשלב הסופי מומלץ לקחת את העצם בידיים, לכרסם את הבשר שנותר עליה ולהרגיש כמו איש מערות. מחיר: 310 שקלים.NG - אחד העם 6 תל אביב60 אחוז פילה ו-40 אחוז סינטה. פורטרהאוס 1.2 קילו. NG (צילום: יח"צ)

הרומנית – חיים נלו מסעדת חיים נלו היא המעוז של יוצאי רומניה בארץ כבר 51 שנה. הבעלים הנוכחי דב, בנו של חיים נלו המייסד, אומר שרק התפאורה השתנתה. התפריט רומני אסלי וכולל בשר על האש ותבשילים בסגנון רומני. כאן גם הומצא הסטייק בפיתה, לפחות בגרסתו התל אביבית, כאשר למסעדה היה צמוד דוכן ששירת את האוכלים בעמידה. המנה: סינטה לבן. נתח במשקל כ-280 גרם שנפרס לצורת פרפר ומוגש מדיום-וול עם שתי תוספות לבחירה. השנים ומי-יודע-כמה מנות כאלה שנמכרו כאן גרמו למיקסום תכונותיו הטובות של הבשר הלבן, עסיסיות ולטעם מובחן. כמה דקות על הגריל ומעט מלח, וזה הכול. רסק שום, מאסט אצל הרומנים, מוגש בצד. מחיר: 62 שקלים בצלחת, 47 שקלים בפיתהחיים נלו - דרך אילת 11 תל אביבסינטה לבן, 280 גרם, שנפרס לצורת פרפר. חיים נלו (צילום: שרון בן דוד)

האח הקטן – מיט בר המיט בר היא אחת ממסעדות הבשר הוותיקות בעיר (קיימת משנת 1994), ומהראשונות שהביאו את בשורת יישון הבשר במקום. בעקבות ההצלחה הוקמה לפני שלוש שנים מסעדה-אחות בהרצליה פיתוח עם תפריט עסקיות שמאפשר להמשיך ולעבוד אחרי ארוחת הצהריים.המנה: סטייק T-בון, האח הקטן של הפורטרהאוס, במשקל משתנה של 600-800 גרם, לפי גודל וצורת הנתח שעולה באותו יום על הבוצ'ר בלוק. הבשר מקומי וטרי מפרות מבכירות בלבד, ולכן משוייש ובעל טעם עשיר, כזה שעושה חשק ללקק את האצבעות. במסעדה ממליצים על שיטת הגשה אמריקאית בתוספת חמאה, אך ההחלטה הסופית היא של הסועד. מחיר: 26 שקלים ל-100 גרםמיט בר - שדרות ח"ן 52 תל אביבסטייק T-בון, האח הקטן של הפורטרהאוס. מיט בר (צילום: יח"צ)

בבאגט – הקצב מקום לא גדול ולא מעוצב, שבמשך ששת חודשי קיומו הספיק לצבור לעצמו גאוות יחידה וקהל אוהדים בזכות איכות בלתי מתפשרת. הבעלים איתן אווזים מגדל את הבקר ברמת הגולן. יוסי הקצב אחראי ליישון, לפירוק ולטיפול בנתחים ברמה של ספא יוקרתי. יוסי מצהיר שהסטייק שלו הוא הטוב בארץ ומוכן להתחרות עם כל טוען לכתר.המנה: עלי אנטרקוט בבאגט שנאפה במקום כל חצי שעה (בפסח יוחלף בלאפה מקמח מצה). 150 גרם אנטרקוט בנתחים דקים מתובלים במלח אטלנטי ובפלפל בלבד, כי כשהבשר טוב לא צריך יותר שום דבר. הכי טעים עם חרדל, עגבנייה ופרוסות בצל, אך מומלץ לנסות את ממרח זיתי הקלמטה המיוחד של יוסי. טעים-טעים ולא יקר. מחיר:  45 שקליםהקצב - קרליבך 39 תל אביב המקום החדש של איתן אווזים מתבסס. באגט עם סטייק בקצב (צילום: שרון בן דוד)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ