אתם מחוברים לאתר דרך IP ארגוני, להתחברות דרך המינוי האישי

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: קינוחי הפירות הטובים בתל אביב

לחגוג עם כפית על קרם מסקרפונה וניל ותותים, להיאנח מעל טארט אגסים ביין ולצלול לשכבות של קרם פטיסייר, פירות יער, גלידה ושוקולד לבן. מצעד קינוחי הפירות הטובים

תגובות

מסעדת התרנגול הכחול ספגה מרגע פתיחתה מטחי בוץ בגין שירות מבולבל, עיצוב פסבדו-כפרי ויד כבדה על המחבת ועל צנצנות התבלינים. למרות ההסתייגויות, במנות האחרונות ניכרים דווקא שאר רוח ומתינות. אופציה טובה  להנות מהמקום היא לוותר על ארוחה מלאה ופשוט להתמקם במרפסת על  כוס קפה ומשהו מתוק. לכשיסתיימו עבודות הבנייה מסביב זה יהיה אחד המקומות המאווררים בעיר. המנה: קרם מסקרפונה וניל במתיקות עדינה על שטרויזל פריך, עם תותים בשלים, בצורתם הכמעט טבעית ואוכמניות המוסיפות צבע וחמצמצות. בגלגול הקודם הקומבינציה הוגשה בצנצנת, טרנד מעייף שרק העיק על האכילה. כיום מוגשת המנה בצלחת עמוקה והכי כיף להעמיס על כף קצת מכל דבר. באתי בשביל התותים, נשארתי בזכות השילוב. מחיר: 38 שקליםהתרנגול הכחול - נסים אלוני 10 (קניון G) תל אביבלהעמיס על כף קצת מהכל. קרם מסקרפונה וניל ותותים בתרנגול הכחול (צילום: יח"צ)קינוח תותים – מסה עוד מסעדה שבתחילת דרכה משכה תשומת לב בגלל עיצוב שנוי במחלוקת והשקעת עתק. מאז, הזמן החולף עשה למסעדת מסה רק טוב. התפריט מהודק עם השפעות ירושלמיות גאות, ועל הקהל הקבוע נמנים בעלי ממון אך גם חובבי אוכל מהשורה. רמזים למתיקות ניכרים כבר בכמה מנות ראשונות שאחת מהן, כבד אווז עם שוט שוקולד, הפכה לקלאסיקה. גזרת המתוקים פה היא לונה פארק שלם.

המנה: אחד הקינוחים הפופולאריים ביותר במסעדה. צנצנת (שוב) שבה שכבות של קרם פטיסייר, פירות יער טריים, תותים, גלידת תות ושוקולד לבן, קולי פירות יער, מרנג, שטרויזל קקאו ומקרון תות. המון צבעים, חומרי גלם ומרקמים שמצליחים ליצור מנה מגובשת וטעם חדש בכל ביס.מחיר: 56 שקלים.מסה - הארבעה 19 תל אביבמהמנות הפופולאריות ביותר במסעדה. קינוח תותים במסה (צילום: יח"צ)מרנג פירות עם זביון ופירות טריים – ליליות יש הרבה סיבות לאהוב את מסעדת ליליות: מטבח עדכני וכשר שלא עושה לעצמו הנחות, אג'נדה חברתית ושף שדואג למנות בסטנדרט גבוה יותר ופחות מתאמץ להיות סלב. מסעדה טובה בכל קנה מידה, המשכילה לדלג בחן מעל משוכת הכשרות ולהתמקד בחומרי גלם ובצירופים שכבר הוכיחו את עצמם. חוץ מהוותק, עוד הוכחה להצלחה היא פתיחת מסעדה אחות לאחרונה -  ליליות ביסטרו ברעננה.המנה: קינוח כשר על בסיס ביצים בשתיים מצורות ההכנה היותר מעניינות שלהן, מרנג מוצק ואוורירי וזביון קרמי. רוטב פירות יער חמצמץ מאזן את מתיקות הזביון. פירות הדר מפולטים, קיווי ותותים יוצרים סלט פירות טרי וטוב. כשמחברים את כל המרכיבים נוצרת מנה רבגונית וקלילה המתאימה לכל עונה ומטבח. בדיוק אותו דילוג מעל משוכת הכשרות שהוזכר קודם.מחיר: 42 שקליםליליות - דפנה 2 תל אביב כשר, קליל ומקסים. מרנג פירות עם זביון ופירות טריים בליליות (צילום: יח"צ)טארט אגסים ושקדים – עמליה עמליה בית קפה-קונדיטוריה חדש במתחם תיאטרון גשר ביפו. דמות המפתח היא נעמה שטייר, לשעבר השף-קונדיטורית של מסעדת הרברט סמואל. התפריט ורסטילי: בבוקר מאפים, בצהריים קישים וסלטים ולאורך כל היום עוגות וקינוחים. המנות קטנות ומוקפדות מאוד מבחינת מראה וחומרי גלם. עיצוב הפנים רטרו בגווני תכלת וחום ומתכתב עם הסביבה ועם שוק הפשפשים הקרוב.המנה: בצק פריך על בסיס שקדים, אבקת סוכר וחמאה שעונה על כל הציפיות. האגסים עוברים בישול ביין, וניל וקינמון, שמדגיש את טעמם ומקנה להם מרקם רך. במהלך האפייה מגירים הפירות נוזלים אל הבצק, שהופך בנקודות החיבור לעיסה לחה מלאת טעמים. שקדים קלויים פרוסים מפוזרים למעלה ומוסיפים אלמנט קראנצ'י. לא לוותר על אף פירור.  מחיר: 24 שקליםעמליה - נחמה 2 יפוהאגסים עוברים בישול ביין, וניל וקינמון. טארט אגסים ושקדים בעמליה (צילום: שרון בן דוד)טפיוקה בחלב קוקוס עם פירות העונה - קפה לואיז קפה לואיז הוא קפה-מסעדה-מעדניה בריאותית. סניף של מסעדת האם בחיפה. חומרי הגלם אורגניים בחלקם, יש העדפה לקמח מלא והמנות לא כוללות חומרים משמרים, צבעי מאכל ושאר תוספות מלאכותיות. למרות ההמנעות מחמאה ושאר שואות תזונתיות, המנות צבעוניות, נאות ובעיקר טעימות. מקום שכבר צבר לעצמו קהל אוהדים לא רק מהסביבה הקרובה, אלא גם בקרב עכברי ההיי-טק שבאים לארוחה עסקית.המנה: טפיוקה - עמילן מברזיל, מבושלת בחלב קוקוס עם מקלות וניל. חלב הקוקוס נספג בטפיוקה ומעניק לה מתיקות עדינה, שמשאירה את הבמה לפירות טריים חתוכים. כרגע אלה בעיקר תפוח ובננה, אבל צפויים שינויים עונתיים. זילוף דבש, כמה חמוציות מיובשות ופרזנטציה מושקעת הופכים את הטפיוקה של קפה לואיז לאחד מקינוחי הפירות השווים והבריאים בעיר.מחיר: 31 שקליםקפה לואיז - הרוגי המלכות 11 רמת החייל תל אביב  בריא, אורגני ומה לא. טפיוקה בחלב קוקוס עם פירות העונה בקפה לואיז  (צילום: שרון בן דוד)הדירוג הינו אובייקטיבי ולא תלוי באף גורם חיצוני

*#