שתפו בפייסבוק
שתפו כתבה במיילשליחת הכתבה באימייל
שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין
שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין

אי אפשר שלא לחבב את האביב. השמיים בהירים וצלולים, רמת הסרוטונין עולה ואופטימיות זהירה מסתמנת. יחד עם חיק הטבע מתעוררים לחיים הירקות והפירות, בפרט ירקות השורש. בתחילת החורף הם היו כמושים וצמוקים ועכשיו הם נראים מלאי חיים. לסלט ערבי קצוץ דק דק עם שמן ולימון אין הרבה מתחרים, אך בתל אביב כמו בתל אביב אוהבים לצאת מהמסגרת ופותחים את המושג לפרשנויות רחבות – החל מירקות נטו דרך סלטים קלאסיים ועד לחיבורים עם חומרי גלם מעולמות אחרים. בכל שעה משעות היום, באביב ולא רק בו.לעוד מסעדות מומלצות במדורי החמשייה הפותחת

סלט סלקים צרובים על הפלנצ'ה עם עשבי תיבול - קלמטה כשמסעדת קלמטה נפתחה התקשורת הפגינה כלפיה יחס חשדני, אולי בגלל המיקום בלב יפו ששיווה לה חזות של מלכודת תיירים קלאסית, ואולי בגלל אווירת ה"מוכרחים להיות שמח" והצלחות המתנפצות סטייל יוון. מאז עברו כמה חודשים, התפריט התייצב והמסעדה זוכה להערכה. הוסיפו למשוואה נוף מהיפים בארץ וקוקטיילים מקוריים על בסיס משקאות אניס, וקיבלתם מתכון בטוח להצלחה.   המנה: פלחי סלק בשרני הצרובים קלות על בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה ונענע. סלט של ניגודי מרקמים וטמפרטורות בין השורש האדום לעשבי תבלין סופר-טריים. מה שיוצר מצב שבו כל ביס הוא הפתעה. חצאי עגבניות שרי שגם הן עברו צריבה קלה אחראיים לתוספת צבע ולחמצמצות, ותיבול מינורי במלח, פלפל ומעט סילאן משאיר את הבמה לשחקנים הראשיים. סלט קטן וטוב על התפר שבין חורף לאביב.  מחיר: 26 שקליםקלמטה - כיכר קדומים 10, יפו העתיקה קטן וטוב. סלט עשבים בקלמטה (צילום: שרון בן דוד)

סלט עגבניות עם גבינת כבשים תורכית ואורגנו – הרברט סמואל מאז פתיחתה, לפני כמעט ארבע שנים, שומרת הרברט סמואל מסעדת השף המוקפדת על רמה גבוהה. זה המקום לחגוג בו, כשהדגש הוא על אוכל ופחות על אווירה (בסעיף זה נא לפנות לאחד העם טאפאס או ליבנה מונטיפיורי מאותו בית יוצר). אם מי שמשלם בסוף את החשבון הוא ספק שרוצה למכור לכם משהו או דוד עשיר, ההנאה מובטחת על אחת כמה וכמה. המנה: במבט ראשון מבחינים בעגבניות, הגבינה והאורגנו. אחר כך שמים לב שיש בצלחת לא מעט סוגי עגבניות בכל מיני צבעים, מרקמים ושיטות הכנה. הגבינה בעלת מרקם וטעם עדינים ולא מפריעה לעגבניות. בדיוק ההיפך מהחיבור של גבינת הפטה בסלט יווני. הבאג היחיד הוא המחיר, אבל ככה זה במסעדות שף יוקרתיות.מחיר: 42 שקלים למנה קטנה, 56 שקלים למנה גדולה הרברט סמואל - קויפמן 6, תל אביב כמה סוגי עגבניות. סלט עגבניות וגבינת כבשים תורכית בהרברט סמואל (צילום: יח"צ)

סלט סום טאם – בית תאילנדי בית תאילנדי היא מסעדה אותנטית שעושה את המקסימום כדי להיצמד למטבח התאילנדי, כולל שימוש בירקות שהתאזרחו בארץ, במיוחד למטרה זו. עיצוב הפנים לא מוקפד, השירות חינני עד פזור דעת והלוקיישן מזעזע. ובכל זאת כדאי להתעקש. מי שכבר היה וניסה לא זקוק להמלצות.המנה: סלט תאילנדי מסורתי ואחת ממנות הדגל של המסעדה. מבוסס על פפאיה ירוקה עם שברי בוטנים, שום ועגבניות שרי. הרוטב מאוזן ומורכב מארבעה טעמים: חמוץ, חריף, מלוח ומתוק. כוסברה קצוצה ולוביה בעונה תורמים רעננות, צבע ירוק ומרקם קראנצ'י. עבור האמיצים יש במסעדה גם וריאציות של סלט סום טאם בתיבול דומיננטי יותר, אבל גם בגרסה הרגילה מדובר בקונצנזוס מקיר לקיר.מחיר: 28 שקליםבית תאילנדי בוגרשוב 8, תל אביבמנת דגל מסורתית. סלט סום טאם בבית תאילנדי (צילום: דן פרץ)

 סלט בודהא בריאות וסלט בודהא משוגע – צפרה בהגדרתה צפרה היא מסעדת פאן-אסיאתית. בפועל זהו מגרש המשחקים של אבי קונפורטי, שף שצבר מוניטין בפריצת גבולות וערבובי טעמים ומטבחים. התפריט רחב ומכסה חלק ניכר מהיבשת, באינטרפרטציה אישית לא מחייבת. העיצוב והאווירה מוקפדים עד לאחרון הקיסמים, וכלום לא נותר ליד המקרה. המנה: קומוניקטיבית ופרועה. חומרי גלם מזרח אסיאתים חוברים לירקות הישראלים ויוצרים מנה שעושה שמח בצלחת, בעיניים ובפה. סלט הבודהא בריאות הוא מתקתק מעט בזכות וינגרט התפוזים ומדבר לכולם. סלט בודהא משוגע קורץ לחובבי ההארד קור עם טעמים קיצוניים ונועזים, הקרובים יותר  למטבח התאילנדי. מחיר: 38 שקליםצפרה - יגאל אלון 96, תל אביב   מנה פרועה. סלט בודהה במסעדת צפרה (צילום: יח"צ)

סלט קיסר – קופי בר הקופי בר האהוב שנפתח ב-1994, הפך לשם נרדף לביסטרו עם אוכל טוב ברמה אחידה. רבות מהמנות של המקום הפכו למיתולוגיות והקהל בהתאמה, הוא איכותי, נאמן  ויודע להעריך. המטבח צרפתי בסיסי מוקפד ולא מתחכם, בלי ניצוצות אך גם בלי אכזבות. מסעדה שכל מנה בה צולפת אינו עניין של מה בכך.המנה: לבבות חסה, פרמז'ן, פילטים של אנשובי וקרוטונים. לכאורה שיא הפשטות, בפועל קלאסיקה מפס ייצור מדויק. עלים מהחלק הפנימי של החסה פריכים, רעננים ומלאי מיץ, ברוטב קטיפתי על בסיס חרדל ואנשובי ושבבי פרמז'ן משובח מעל. הקרוטונים גדולים, פריכים ומתפוררים. הם לא חובה לסופרי קלוריות – ממילא החסה והרוטב הם העיקר. מנה מוצדקת על אף המחיר ולמרות שזו בסך הכל חסה.מחיר: 42 שקלים.קופי בר -  יד חרוצים 13, תל אביבפריך, רענן ועסיסי. סלט קיסר בקופי בר (צילום: שרון בן דוד)

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ