${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: מנות הפסטה הטובות בת"א

הן עדינות, עשויות בעבודת יד ומגיעות עם רטבים מושקעים. הטורטליני של מסעדת טוטו, פסטת החלמונים המיתולוגית של יועזר ועוד שלוש מנות פסטה שלא שוכחים

תגובות

הנסיעה האחרונה לאיטליה לפני חודשיים שכנעה אותי סופית שאין כמו אוכל איטלקי. כנראה בזכות השילוב האופטימלי של חומרי גלם מהמשובחים שיש, עם שמחת חיים בלתי מתפשרת. האיטלקים יודעים לחיות ואוי למי שיפגע בציפור הנפש שלהם, הלא היא הפסטה.

נכון שיש פסטות תעשייתיות טובות, אבל אין כמו פסטה בעבודת יד, שכל מאמא איטלקיה שמכבדת את עצמה, מכינה לבד. התהליך נראה פשוט, מערבבים קמח, מים ולפעמים ביצים ומרדדים במכונה. הבטחתי לעצמי לנסות את זה בהקדם, אבל משהו עדיין תקוע והמיזם לא יוצא לפועל. לעוד מסעדות מומלצות במדורי החמישיה הפותחת

אין ברירה לפיכך, אלא להמשיך לחפש את מנות הפסטה הטובות בעיר ולא חסרות כאלה. השפים המקומיים הגיעו לדרגת מומחיות שלא מביישת מסעדות באיטליה. ההבדל העיקרי הוא בגודל ובמחיר. באיטליה אוכלים פסטה כמנה ראשונה וקטנה יחסית ומשאירים מקום למנה שנייה של דגים או בשר. בארץ מתייחסים אל פסטה כאל מנה עיקרית והתמחור בהתאם.

אנלוטי ארטישוק ירושלמי - אונו צופי ערוץ האוכל זוכרים את מסעדת אונו מסדרת הריאליטי "פותחים מסעדה". מאז הפך המקום מקוריוז למסעדת שף מוערכת. הכשרות לא גורעת מהאיכות והקהל מצביע ברגליים.

המנה: ארבע יחידות אנלוטי - מעטפות בצק דק ועדין במילוי קרם ארטישוק ירושלמי - ירק חורפי מובהק. לתוספת הצבע והטעם אחראים מיקרו עלי בזיליקום, עגבניות שרי, פיסות פורטובלו ואפונה טרייה ומתקתקה. למרות שהמנה היא חלק מתפריט החורף של המסעדה, יש משהו אביבי וקליל בצבעים ובמינימליזם. רוטב של יין, חמאה וסרטי פרמז'ן מוסיפים למנה עוד מימד של עומק.מחיר: 36 שקליםאונו ויצמן 2, תל אביבמילוי של קרם ארטישוק ירושלמי. אנלוטי במסעדת אונו (צילום: שרון בן דוד) טלייטלה בנדיירה - קוצ'ינה תמר קוצ'ינה תמר היא מסעדה איטלקית ותיקה עם אווירה רומנטית ואוכל מוקפד ששואב השראה בעיקר ממחוז אמיליה רומאנה - אסם התבואה והצרכנייה של איטליה. המקום התברג בצמרת המסעדות האיטלקיות בארץ ושומר כבר שנים על קו איכותי, בלי לעשות הרבה רעש.

המנה: טלייטלה בנדיירה ובעברית "דגל", על שום צבעי הדגל האיטלקי שבה. פסטת סלק תורמת את הצבע האדום, אספרגוס ותרד את הירוק, ושלושה גושי ריקוטה, את הפס הלבן. מנה עדינה, כמעט נשית בטעמה, טרייה ורעננה. בפסטה מורגש צל צלו של טעם הסלק, הריקוטה של מחלבות שומרון רכה ושמנתית והירקות מוקפצים רק עד דרגת פריכות ונותנים פייט בנגיסה. גם יפה וגם טעים.מחיר: 69 שקליםקוצ'ינה תמר הצפירה 10, יד חרוצים, תל אביבבצבעי הדגל האיטלקי. טלטיילה בקוצ'ינה תמר (צילום: שרון בן דוד) 

פסטה ברוטב קרצ'ופי – איטלקיה בפשפשים

איטלקיה בפשפשים היא מסעדה קטנה, מתוקה ולא מעונבת עם מפות משובצות ואווירה שמחה, ממש כמו שטרטוריה צריכה להיות. הפיצות הן מרכז העניינים, אבל כדאי לשים לב גם למגוון הרחב של רטבים לפסטה. ארטישוק הוא ירק שמזוהה עם יהודי רומא והרוטב הוא וריאציה על מנה מסורתית מצפון איטליה.

המנה: כמות נאה של לבבות ארטישוק שוחים ברוטב שמנת סמיך שנותן שמהווה רקע הולם לטעמם החמצמץ. צ'ילי יבש גרוס מוסיף קריצה ישראלית וחריפות עדינה. אפשר לקבל את המנה עם פסטה קצרה או ארוכה של דה צ'קו (מיצרניות הפסטה המובילות באיטליה) או עם רביולי תרד.מחיר: 40 שקליםאיטלקיה בפשפשים עולי ציון 16, יפולבבות ארטישוק ברוטב שמנת. פסטה באיטלקיה בפשפשים (צילום: יח"צ)

*#