טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: מנות הדגים הטובות בתל אביב

ממעורב דגים בהשראת סטייקיות ירושלמיות עד ללוקוס יוקרתי במסעדת טורקיז. מנות הדגים הכי טובות של תל אביב. מיוחד למי שאוהב ריחות של ים וחופש

תגובות

במסגרת משחקי האוכל הדמיוניים שאני משחקת עם עצמי לפעמים, שאלתי את עצמי לא פעם, אם הייתי צריכה לבחור לאכול רק בשר או רק דגים ופירות ים לשארית חיי מה הייתי בוחרת. הדילמה הקשה, אבל אני בוחרת בדגים. בניגוד להרבה אנשים אני גם אוהבת את הריח של דגים, זה מזכיר לי חופש. למרות מה שאמא אמרה בכל פעם שמישהו שבר לנו את הלב, כבר אין הרבה דגים בים, או בכל אופן יש פחות מפעם. גם ככה לא התמקמנו  בצד הטוב של הים התיכון. האגן המזרחי של הים התיכון, שאנחנו חלק ממנו, דל יותר בדגים מהאגן המערבי הקר יותר. חוץ מזה, ספציפית מול חופי ישראל, איכות וכמות הדגה היא יחסית נמוכה, בשל מיעוט בגשמים ואי התפתחותם של אצות שהכרחיות להתפתחות שרשרת המזון הימית. לעוד מסעדות מומלצות במדורי החמישיה הפותחת

שכחנו עוד מנות דגים טובות? ספרו לנו בתגובת

אבל למרות רגשות האשמה והקיטורים, עדיין אפשר לאכול דגים טובים בארץ, בין אם מדובר בדגים מקומיים או מיובאים. המקומיים עדיפים ולא מטעמים פטריוטים הפעם, אלא מסיבות סביבתיות-ירוקות.דגים אהובים על שפים היות והם מגוונים וכי צריך לעשות איתם מעט כדי לקבל מהם הרבה. על אף המשימה השאפתנית משהו, בחרנו חמש מנות דגים תל אביביות מוצלחות במיוחד. חלקן פשוטות יותר, אחרות מקוריות, אבל כולן מאוד טעימות.

מעורב תל אביבי - שילה שילה אינה מסעדת דגים בהגדרתה, אלא "בר עם אוכל" או "מסעדה עם בר" . אבל אל תתנו לאווירה הנינוחה והלא יומרנית להטעות אתכם, מדובר במקום של אוכל טוב. שרון כהן, השף והבעלים, אחראי לתפריט. חלק גדול ממנו מבוסס על נפלאות הים והוא מרשים, בזכות הכישרון של כהן, לטיפול בדגים.המנה: למרות האהבה לדגים, שרון כהן הוא דווקא ירושלמי במקור. ההשראה למנה מגיעה מסטקייות ירושלמיות בהן עבד. המעורב תל אביבי עשוי לרוב מחתיכות פלמידה לבנה, על הפלנצ'ה (יציקת ברזל חמה מאוד), עם בצלים, כמון, ופפריקה מרוקאית. כל זה מונח על צזיקי מרענן ופשוט, שמחליף את הטחינה. הדג: הפלמידה הלבנה הוא דג להקה שמוצא את מזונו בשכבת במים בעליונה. הפלמידה חדר לים התיכון דרך תעלת סואץ וכיום נחשב נפוץ בים התיכון. הוא ניזון מדגים קטנים כמו ברבוניות. לפלמידה בשר בהיר ועדין שמתאים לבישול קצר. מחיר: 32 שקלים ל-100 גרם.

» שילה בן יהודה 182 תל אביבהשראה מסטייקיות ירושלמיות. מעורב דגים של שילה (צילום: יח"צ)

ברבוניות מטוגנות - ברבוניה

מסעדת ברבוניה קיימת כבר 18 שנים ושומרת על המתכונת הקלאסית של ארוחת דג סופר טרי ועשוי כהלכה, עם אספקה חופשית של סלטים (או מזאטים). מי שמעדיך לאכול את הדגים שלו באווירה בליינית, יכול לאכול את אותה המנה גם ממול, בבר הקטן והצפוף של עזרא, לצד בירה טובה. המנה: ברבוניות מקומיות, קטנות המטוגנות בשמן עמוק ומוגשות עם לימון. בסיסי והכי כיפי שיש. בדרך כלל אפשר לאכול את הדגים בשלמותם, כולל הראש והעצמות, ואין תענוג גדול מזה כשהברבוניות נעשות באופן מדויק ומושלם כמו כאן.הדג: דגי הברבוניה הם קטנים וחיים במעמקים. הם מוצאים את מזונם על קרקע הים או קרוב לה ולכן נחשבים בריאים מאד. דגי הברבוניה מצויינים בעיקר לטיגון והם בעלי טעם עמוק ונפלא של ים. מחיר: 80 שקלים» ברבוניה בן יהודה 163 תל אביב ברבוניות מקומיות, קטנות המטוגנות בשמן עמוק ומוגשות עם לימון. ברבוניה (צילום: אורן זיו)

בויאבז - רוקח 73 ברוקח 73  המסעדה של השף אייל לביא מגישים מטעמים צרפתיים קלאסיים עם טאץ' ים תיכוני. המסעדה האלגנטית נפתחה לפני שלוש שנים במתחם מגרשי הטניס של תל אביב, קל להגיע אליה והיא מפנקת עם מגרשי חנייה גדולים. המנה: על המרק האיכותי, שהוא למעשה ארוחה שלמה, התענגו רבים עוד בימי פסטיס, המסעדה הקודמת של לביא בשדרות רוטשילד. מקורו של הבויאבז בפרובנס, ובסיס המרק הוא ציר דגים עשיר ומצומצם שנעשה עם דגים טריים מקומיים, ירקות שורש, עגבניות, פסטיס וכמובן זעפרן. פרט לפילה הדג, מכילה המנה גם סרטנים, שרימפס, קלמארי ומולים. כמובן שלא מוותרים על הלחם הקלוי ועל הרוי. כדאי לרוץ ולאכול לפני שהטמפרטורות בחוץ עולות.

מחיר: 128 שקלים כמנה עיקרית.» רוקח 73  שדרות רוקח 73 תל אביב

סרטנים, דגים, מולים וקלמרי במרק  אחד. בויאבז ברוקח 73 (צילום: דניאל לילה)

פיש אנד צ'יפס - פיר 23 ( pier 23)

פיר 23 של בן מחרובסקי, מסעדת מזנון איכותית לאוכל מהיר, ממוקמת בנמל תל אביב בסמוך למסעדת מול ים, של האב, שלום מחרובסקי. האוכל הבסיסי והנחשק מגיע בליווי אוויר ים מסחרר ונוף כחול, מהמרגיעים שיש. את הדגים המצוינים הם מייבאים בעצמם, האוכל מוכן במקום, וביום שמש נעים מדובר במקום קלאסי לבילוי משפחתי.המנה: שילוב מנצח של דגים ותפוחי אדמה. הבריטים אמנם לא ידועים בגאונות קולינרית, אבל כשמדובר בחומרי גלם ובביצוע טוב, אפילו הם לא יכולים להרוס מנה כזו. פילה דג הקוד הבשרי נעטף בבלילת בירה קלה ומטוגן בשמן עמוק. הוא מגיע לצד צ'יפס עבה עשוי כהלכה ורוטב על בסיס שום ולימון.הדג: באנגליה משתמשים באופן מסורתי בדג הקוד לפיש אנד צ'יפס. עם זאת, בשל דייג מופרז, עלה קמפיין נגד אכילת הקוד בכמויות גדולות ולאחרונה מקובל יותר לאכול דגים אחרים. דג הקוד כאן מיובא בפיר 23 באופן אישי פעמיים בשבוע, מהים הצפוני. בשרו לבן ועסיסי, הוא עשיר באומגה 3 ובעל אחוזי שומן נמוכים. מחיר: 42 שקלים

» פיר 23 נמל תל אביבדג קוד שמיובא במיוחד וצ'יפס עבה. פיש אנד צ'יפס בפיר 23 (צילום: דניאל לילה)נתחי לוקוס נאים עם עגבניות, קוויאר שחור וקרם פרש  - טורקיז

מסעדת טורקיז הותיקה, הקיימת כבר 20 שנה ונהנת מקהל לקוחות קבוע ומאוד נאמן. המסעדה נחשבת כבר שנים לאחת ממסעדות הדגים הטובות בתל אביב. המחירים לא זולים, אך האוכל, בניצוחו של השף עודד אורן, תמיד מצויין. כדאי לבקש לשבת ליד החלון ולהנות מהנוף היפה לים, או לשבת במרפסת השמורה למעשנים. המנה: נתחי לוקוס נאים עם עגבניות, קוויאר שחור וקרם פרש: מנה מקורית ומרעננת, שהתחילה בתור מנת ספיישל ובשל ההצלחה זכתה להיכנס לתפריט הקבוע. מרכיבי המנה הם רבים: לוקוס נא, עגבניות שרי קונפי, צ'ילי טרי, קרם פרש, קוויאר שחור, בזיליקום, שמן זית ולימון, אך האיזון והכבוד ללוקוס נשמרים. התיבול עדין והתוצאה משמחת במיוחד.הדג: הלוקוס, מלך הים, הוא דג גדול, יקר יחסית  ומאוד בשרני. באזורנו נפוץ במיוחד הלוקוס הלבן שחי באזורים מסולעים, במים העמוקים של הים התיכון. הלוקוס מתאים לכל סוגי הבישול. ראשו של הלוקוס הוא החלק הכי טעים בו והטיגון שלו בשמן עמוק מומלץ במיוחד. מחיר: 68 שקלים» טורקיז הרצל רוזנבלום 6, סי אנד סאן, תל אביב נתחי לוקוס נאים עם עגבניות, קוויאר שחור וקרם פרש. טורקיז (צילום: רן בירן) הדירוג הוא אובייקטיבי ולא תלוי באף גורם חיצוני

*#