המסעדות הכי טובות באילת

לכבוד סיום החופש הגדול ופסטיבל הג'אז המסורתי ההולך ומתקרב, <STRONG>רונית ורד ממליצה על המסעדות הטובות ביותר&nbsp;באילת</STRONG>

רונית ורד, עכבר העיר און ליין
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
רונית ורד, עכבר העיר און ליין

קל, אולי אפילו אופנתי, לקטר על ההמוניות ועל האופי הלאס וגאסי המצועצע שלבשה אילת. אבל האמת היא שמי שיבקר ברוב המסעדות בעיר התיירות הדרומית ירגיש כאילו מהפכת האוכל שעברה על ישראל בשני העשורים האחרונים לא התרחשה מעולם. דווקא בתקופה האחרונה נפתחות שם עוד ועוד מסעדות וטאפאס ברים בעלי עיצוב עדכני ותפריט יומרני, אבל ביקור בכמה מהן עדיין מותיר את אותה תחושת אכזבה. מי שירצה לאכול באמת אוכל טוב, ותחושת השובע והסיפוק מהנופש יכולה לתעתע, יצטרך לחזור שוב אל אותה רשימה מצומצמת של מסעדות, רובן ותיקות, המקפידות לשמור על רמה איכותית לאורך זמן.

לורנסׁ(כשר) - מסעדת השף רונן דוברת בלוך היא המסעדה הטובה ביותר באילת, היחידה שאפשר בכלל לשפוט בסטנדרטים של מטבח עילי. התפריט העונתי היצירתי, המתבסס על חומרי גלם משובחים, הוא חלבי וכשר ומוגש בתפאורה אלגנטית מעוצבת. מטבע הדברים לא זול, אבל מספק תמורה מלאה למחיר. 

יאקימונו אילת (כשר) - מלמעלה הכל נראה טוב יותר, גם כשבאים רק לאכול. ממרפסת הקומה ה-12 של מלון הילטון נשקף הנוף המרהיב של מפרץ אילת, הרי אדום ועקבה. למרות השמירה על הכשרות והעדר פירות ים מהתפריט אפשר ליהנות כאן מסושי טעים, טרי ומוקפד, וממנות יפהפיות נוספות מהמטבח היפני. 

פדרו - במסעדת הבשרים האילתית הטובה ביותר יודעים את העבודה: בחירה קפדנית של בשר איכותי, פירוק ויישון במסעדה ואנשי גריל מקצועיים שהופכים את נתחי הבשר לסטייקים טובים. הנוסחה הזו מבטיחה כמעט תמיד ארוחה ללא נפילות, המוגשת באווירה עניינית ופשוטה.

ללו - פעם היתה המסעדה הצנועה, השוכנת הרחק ממסעדות החוף, סוד מקומי של יודעי דבר. היום מכירים גם אורחים לרגע את המסעדה מרוקאית הביתית הנחמדה הזו, ולעיתים קרובות צפוף שם למדי. כוכבה ללו ובני משפחתה מגישים אוכל מסורתי של בית אמא – קוסקוס, קציצות וממולאים - המוכנים ביד אוהבת וכישרונית.

שומשום - המרכז האורגני היחיד באילת, הכולל חנות למוצרי טבע ומסעדה בה מבשלות נשות קיבוץ סמר, מציע חווית אכילה שונה מהמקובל באילת. בסירים שבמטבח הביתי מתבשלים תבשילים צמחוניים מזינים, המיוצרים מחומרי גלם אורגניים, ומוגשים במחירים מצחיקים. כדאי במיוחד לנסות את מבחר המיצים הטבעיים ואת ארוחת הבוקר הטובה, אלטרנטיבה רזה ובריאה לארוחות הבופה הענקיות של המלונות.    

ג'ירף - אפשר למצוא באילת עוד סניפים מקומיים של רשתות גדולות, לא כולם מצדיקים את השם הטוב שיצא לבתי האוכל האלה באזור המרכז. לפעמים העתקת הקונספט והסטנדרטיזציה לא מספיקים. דווקא הסניף של רשת הנודלס התל אביבית, המגישה מבחר אטריות בהשראת המטבחים האסיאתיים, מקפיד לשמור על רמה טובה ויציבה ועל תמחור הוגן, ואפילו הקינוחים טעימים כאן כמו במקור.  

ממלכת הדניס  (כשר) - במסעדת החוות החקלאיות אפשר לקבל דגים טריים עשויים בפשטות, בתנור, בגריל או מטוגנים. הדיל המוצע כאן, הכולל גם סלטים ותוספות באווירה קיבוצית הומה למדי, הוא פיתרון טעים וזול יחסית, בעיקר למשפחות.  ומה המסעדה המועדפת עליכם באילת? ספרו לנו בתגובות

לכל כתבות "המסעדות הכי טובות" עוד באתר: באיזה בר משתוללות בנות עקיבא?את הקינוח האחרון שלכם, תבחרו שם

הצגות שוות בחצי מחיר

תגובות

משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ