${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הסלטים הטובים בתל אביב

עם ביצי תה שחור וקקאו בטאיזו, הטבעוני של קמפנלו, או בשלושה רכיבים בא-לה רמפה. רותם מימון מוכיח שבריא יכול להיות גם מאוד טעים

תגובות

סלט יכול להיות מנה מאוד משעממת. הרי כל אחד יכול  להכין סלט, אז בשביל זה לצאת למסעדה? כנראה שקומבינציית הירקות הזאת לא היתה כל כך פופולרית אם לא היתה מקבלת את הטיפול הנכון, שנובע לא רק משימוש בחומרי גלם מצוינים אלא בעיקר בזכות עבודת האמנות של הרוטב. התיבול הנכון יכול להפוך כל עגבניה למלכה וכל חסה מירק משעמם לשירה.» הגלידריות הטובות בארץ» המנות החריפות הטובות בתל אביב

עד לפני כמה שנים, סלטים היו מנת חלקם של צמחונים בעיקר ונחלתם הבלעדית של בתי הקפה, אך יחד עם ההתעוררות הבריאותית והרצון להשקיט את נקיפות המצפון עם מנה קלילה יותר, הלכו הסלטים וכבשו את מקומם. כך נכנסו לפנתיאון המנות המיתולוגיות סלט העגבניות של הרברט סמואל, הסום טאם של בית תאילנדי, סלט הכל של אורנה ואלה ובודהא בריאות של צפרה. לכן, עם כל הכבוד להם, בחמישיה הפעם פינינו את הבמה לטובת סלטים חדשים (מי יותר ומי פחות) ומפתיעים.

האסייתי: סלט ביצי תה שחור בטאיזו

אם יש מסעדה שיצרה באז יותר מכל אחת אחרת שנפתחה השנה, זו טאיזו. אחרי המשחק המקדים הארוך בעולם, טאיזו נפתחה והציגה לראווה את מה שיש לשף יובל בן נריה להציע, וזה לא היה דומה לשום דבר שראינו קודם: עיצוב מרשים שגובל באמנות, קוקטיילים שעוד ייכנסו לספר ההיסטוריה ומעל כולם הפרשנות האישית והיצירתית של בן נריה על אוכל רחוב מחמישה מטבחים בדרום מזרח אסיה. האמת? הציפייה השתלמה.

הסלט המנצח: סלט ביצי תה שחור וחזה ברווז מעושן, עם חמאת קקאו. חיפשנו סלט שיפתיע, יעורר ויחדש לנו והסלט של טאיזו עמד בכל הציפיות. בכל רגע הגיח טעם חדש אל הפה, מחריפות מעודנת, למרירות, לעישון ולמליחות, ובכל פעם בעוצמה אחרת: החל מלבבות האייסברג הפריכים שהשתלבו עם חתיכות של ביצים מלוחות ועדינות, חזה מעושן, צ'ילי חריף שצץ מדי פעם וחרך לנו את הלשון ולבסוף תיבול בחמאת הקקאו שעטף את הכל בעדינות אלגנטית.

המחיר: 34 שקלים

אם אתם כבר כאן: מאיפה להתחיל? בזמן שאתם מתלבטים, הזמינו לחמניות באן מאודות עם צ'אטני מרהיב וממכר ותמשיכו משם. טאיזו - מנחם בגין 23, מגדל לוינשטיין, תל אביבוואו. סלט ביצי תה שחור וחזה ברווז מעושן, עם חמאת קקאו (צילום: רותם מימון)

האיטלקי: סלט פולנטה טבעוני בקמפנלו

המטבח האיטלקי בישראל חייב לא מעט למנה שטרום. לכן כשפתח את קמפנלו היה ברור לכל שזה לא סתם עוד בית קפה. שטרום יצר קפה שכונתי בעל ניחוח איטלקי בתוספת של דליקטסן עם ויטרינה של מעדנים משובחים. על אף ההתעקשות שלו לכנות את המקום "קפה", תמצאו פה גם פיצות, פסטות ושאר מנות איטלקיות ונהדרות.

הסלט המנצח: סלט פולנטה. אם צריך הוכחה שסלט יכול להיות ארוחה שלמה, הנה היא. קוביות פולנטה חמות, חצי קריספיות וחצי רכות, נטולות חמאה או חלב אבל עם הדים נעימים של רוזמרין, מרווה וטימין, מול ארטישוק כבוש, עגבניות חתוכות גס, צלפים שמעניקים שפיצים חדים של טעם ורוקט שנותן פייט חרפרף לכל העסק. תוסיפו תיבול בלתי מתחכם של בלסמי ושמן זית ובאמת לא צריך יותר מזה. בשורה התחתונה: כשמשחקי טמפרטורות וטקסטורות פוגשים פשטות יוצא סלט מושלם.

המחיר: 44 שקלים

אם אתם כבר כאן: במילה אחת - פיצה! אבל אם אתם בענייני בריאות, תמשיכו לסלט קיץ שמשלב ענבים קרירים בתוך מגוון ירקות.קמפנלו - בן יהודה 230, תל אביבהדים של רוזמרין. סלט פולנטה טבעוני (צילום: רותם מימון)

מתקדם: סלט אנדיב וסנט מור בסילביו

שהשם "סילביו" לא יבלבל אתכם: לא מדובר במסעדה איטלקית, אלא בביסטרו שכונתי קטן וצנוע עם מנות ענקיות שיעשו לכם נעים בבלוטות הטעם. השף רובי מינון, בנו של סילביו, בנה תפריט צרפתי ונגיש עם נגיעות קלות של ארגנטינה, ארץ מוצאו של אביו. התוצאה - אחת מהמסעדות החדשות הטובות ביותר שאתם לא מכירים.

הסלט המנצח: סלט אנדיב וסנט מור. לא חסרים מקומות בעיר שמגישים סלט אנדיב, אבל כשקיבלנו  מגש ענקי גדוש סירות אנדיב עמוסות כל טוב, הבנו שמדובר במשהו אחר. הגרסה של סילביו התגלתה כוורסיה מתקדמת לסלט וולדורף המיתולוגי - במקום להטביע את כולו במיונז לקח השף את האנדיב והעמיס עליו פרוסות סנט מור, פלחי תפוח גרנד סמית' חמצמץ, אגוזי מלך, רצועות דקיקות של עלי סלרי ואננס טרי, עליהם הזליף ויניגרט קלאסי וסירופ תפוזי דם. הפה שלנו התפוצץ מטעמים ומאיזון מושלם בין רעננות, חמיצות, מתיקות ומליחות. ללא ספק - סלט האנדיב הטוב בעיר.

המחיר: 62 שקלים

אם אתם כבר כאן: אל תפספסו את המילנזה נפוליטנה - הדור הבא של השניצל עם רוטב עגבניות מנחם, מוצרלה נמסה וסלט מרענן. סילביו - ירמיהו 52, תל אביבמפליגים. סלט אנדיב וסנט מור (צילום: רותם מימון)האלטרנטיבי: באגז באני בזירת הרצח בא-לה רמפה

מסעדות שף הן עניין נדיר באזור קריית המלאכה. א-לה רמפה צצה מתוך החשכה והתמקמה מול הבניין שלנו (בניין הארץ) לפני שנה כמעט, ומאז היא מעירה את הלילות החשוכים של מתחם שוקן. זה כמובן לא יתרונה היחידי: מלבד פסקול משובח, נותנת א-לה רמפה פייט אלטרנטיבי לכל מסעדות השף המפונפנות ועושה מסעדת שף לעם או מסעדת פועלים בסטייל - זה כבר עניין של זווית ראייה.

הסלט המנצח: באגז באני בזירת הרצח. מאחורי השם המסתורי מסתתר אחד הסלטים שמוכיח שאפשר להכין מנה מסעירה עם שלושה חומרי גלם ויצירתיות גדולה. השף דוד בינרת סידר קילופי גזר במערום יפה לצד ארוגולה ומעל שלולית דם של סלק מגורד יחד עם הרבה שום ולימון. הגעתו לשולחן מגיעה עם הוראת ערבוב, ואז הסלט מתחיל להפגיז בכידונים של טעם, עד שבאמת קשה להאמין שיש פה כל כך מעט מרכיבים. טיפ קטן: הרוטב עוקצני ולימוני כך שחייבים לאסוף ולספוג אותו עם לחם הבית. בקיצור, תדחו את הדיאטה למחר.

המחיר: 36 שקלים

אם אתם כבר כאן: המבורגר בבריוש. כן, טעמתם כבר המבורגר בכל מקום, אבל כזה עם פלפלים ירוקים טריים בבשר עצמו עדיין לא. א-לה רמפה - העמל 21, תל אביבוואטס אפ דוק? באגז באני בזירת הרצח (צילום: רותם מימון)

חם וקר: סלט במיה בקפה אירופה

זה הקיץ השני שהמרפסת והחצר של קפה אירופה הופכים לאחד הלוקיישנים הלוהטים של העונה ולא רק כי חם, אלא בזכות הנקודה המדויקת בה עולם המסעדנות פוגש את חיי הלילה. זה בא לידי ביטוי באווירה ובווליום עליהם אחראים אנשי הלילה – דוד טור ושלומי זידן, וממשיך באוכל שיצרו אנשי הבסטה מעוז אלונים ואיתי הרגיל.

הסלט המנצח: סלט במיה. בקפה אירופה טוענים שמדובר בטייק אוף על סלט קפרזה, אבל בינינו - תתקשו למצוא את הדמיון. למרות העובדה שיולי בחוץ והעובדה שזה סלט חמים, מדובר באחת המנות היותר קיציות ומפתיעות שטעמנו. ולמה? בגלל הבמיה התאית (הידועה ברעננותה) שנשלחת לאש לכמה שניות על מנת לקבל קריספיות מענגת, ולצידה חיזוק של עגבניות שנצלו על הפלנצ'ה ותרמו לא רק טעם מעושן, אלא גם רכות ופריכות נעימה. תוסיפו אליהם בזיליקום ומעט עלים ירוקים עונתיים של רג'לה ואפונה, ותיבול סגפני כמעט של לימון ושמן זית ותקבלו קיץ ים תיכוני בפה. כל זה נחמד וטעים, אבל מי שגונבת את ההצגה זו גבינת ריקוטה רווית שומן שטוגנה אף היא למין קציצה טעימה ואחר כך פוזרה מעל באלגנטיות מפוארת.

המחיר: 32 שקלים

אם אתם כבר כאן: לכו על שווארמה של טלה. מבטיחים שזה לא דומה לאף שווארמה אחרת.קפה אירופה - רוטשילד 9א', תל אביב

קריר וחמים. סלט במיה (צילום: רותם מימון)הסלטים הטובים מחוץ לתל אביב:

מנואלה - במדרחוב של זכרון יעקב קל ליפול למלכודת תיירים ולצאת עם חור קטן בכיס. אבל באחת מסמטאות המדרחוב מסתתרת אחת מהמסעדות האיטלקיות הטובות בארץ שהגיע הזמן להכיר: מנואלה. המסעדה, שדוגלת בפשטות ובנגישות גם באוכל וגם בתמחורו, מגישה סלט עלים ופירות (40 שקלים), שמשחק על איזון נכון ונהדר בין מלוח למתוק. ארבעה סוגי חסות, ארוגולה, אנדיב ונענע, אגסים ותפוחים ומעל לכל – שקדים קלויים ווינגרט עם חומץ פטל, שמשחק גם הוא על חמיצות ומתיקות. בקיצור, יופי של סלט.מנואלה - המייסדים 49, זכרון יעקבלמביני עיניין. סלט עלים ופירות (צילום: רותם מימון)

יאקימונו אילת - חלוצת המסעדות היפניות בארץ חזרה לאחרונה לאילת עם תפריט כשר, אך כזה שאינו נופל במאום מזה התל אביבי או הירושלמי. את הערב תתחילו עם סאקה קר שיפתח לכם את התיאבון ותמשיכו עם אחד הסלטים היותר מושקעים ברשימה. בתפריט הוא מופיע בדמות סלט סשימי (85 שקלים) ובמציאות הוא מותח את ההגדרה לכיוון חדש - רצועות יפות של סשימי סלמון, ילוטייל וטונה לא יכלו לקבל שידוך טוב יותר מאשר אטריות שעועית קרות ורצועות דקות של גזר ומלפפון ותיבול של ברוטב סויה בלבד. אין ספק שזו המנה הכי קרה באזור הדרום.יאקימונו אילת - מלון רויאל ביץ', אילתרושקה - כל רשימה חייבת את המקום הסודי שלה, ולא ניקח אותו מכם גם הפעם. תכירו את רושקה, בית הקפה עם הנוף הכי יפה בארץ (ושעות הפתיחה הכי קצרות) שהתמקם במתת. הנוף עוצר הנשימה של כל הגליל והחרמון רק מוסיף להנאה מהסלט שנקרא בפשטות "סלט ארוחת הבוקר". הסלט מכיל ירקות ועלים מהסביבה יחד עם ביצי חופש מתרנגולות הישוב, גבינת פטה כבשים מהגליל שמגוררת מעל ועל הכל מנצח רוטב סילאן, חרדל ושמן זית. טעמים של פעם וכל טוב הגליל בצלחת אחת והנוף על חשבון הבית.רושקה - מתתהנוף הוא עוד תבלין. סלט ארוחת הבוקר (צילום: רותם מימון)

ספייס - אחת המסעדות היפות באזור הדרום היא ספייס במושב אמונים, שמגישה אוכל אסייתי לצד תפריט בשרים. בין אסיה לאטליז תוכלו למצוא פה סלט מפתיע: סלט ספייס (51 שקלים), הידוע בכינויו גם סלט רוחמה, על שם רוחמה אברהם. בסלט מעורבבים פטרוזיליה, סלרי, עגבניות שרי, בצל סגול וירוק, צנוברים, קשיו וגרעיני חמניות קלויים. התיבול כאן עדין מאוד וכולל בעיקר לימון ושמן זית, אבל הטוויסט הגדול בא מסיגר העגל והטחינה. פה אמורה לבוא בדיחה כלשהי על חציל והיפופוטם, אבל נחסוך אותה מכם. ספייס - משק 104, אמוניםאלומה - ברחבי הארץ נולדו בשנים האחרונות לא מעט גרסאות לסלט מרובה עגבניות עם שילוב כלשהו של פירות ים וגבינה שנופלים שוב ושוב למקומות הבנאליים. לכן כל כך שמחנו לגלות בביסטרו אלומה בתרשיחא את אחת ממנות הסלט הטובות שטעמנו: סלט קלמרי (46 שקלים) שמתכתב עם הגליל ועם הים במקביל, ומגיש את כל הטוב של הקיץ. שישה סוגי עגבניות שרי הם כבר עניין שבשגרה, אבל לבנה מקומי, חמצמץ ודוקרני מהגליל, ומעליו חגיגה של במיה וחומוס, נענע ופלפלים חריפים - כבר נותנים למנה הזאת נופך אחר. בין לבין תוסיפו קלמרי צרוב ופיסות סלרי ותקבלו מנה שמפתיעה את הפה בכל פעם. מי אמר שאין איפה לאכול בצפון? אלומה - כביש מעלות תרשיחאים יבשה. סלט קלמרי (צילום: רותם מימון)

*#