${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

עם וואסבי וג'ינג'ר: הגלידריות הטובות בארץ

בטעם תה ירוק, בתוספת פלפל אנגלי, על בסיס קמח חרובים ואפילו בתוך מנת דגים. תשכחו מכל מה שידעתם על גלידות עד היום. רותם מימון קינח בכל הארץ וחזר עם מסקנות קרות ומרעננות

תגובות

ושוב מתחיל אותו סיפור מול חלונות הראווה המפתים של גלידריות: מה לקחת, האם את הקלאסיקות של כל הזמנים, וניל או שוקולד? או שמא ללכת לכיוון החטיפים שמצאו את עצמם ככדורי גלידה? ואולי בכלל אתם שייכים לאסכולת הסורבה? כך או כך, אפשר להגיד שבשנים האחרונות קפצנו כמה מדרגות טעם. ממקררים של שמונה טעמים שברובם שררו צבעי מאכל זרחניים, עברנו לגלידות שף בוטיקיות עם חומרי גלם שלא מביישים מסעדת שף, אופציות לכל המגזרים (גלידות בלי גלוטן, נטולות לקטוז וטבעוניות) ושילובי טעמים שפעם לא היינו יכולים לחלום עליהם.

לצערנו, הגלידריות הקטנות הולכות ונעלמות וברוב המקומות נותרו רק רשתות גדולות, אבל מה שבטוח שגם במרכז וגם בפריפריה עדיין אפשר למצוא מקומות מיוחדים עם טעמים מצוינים. אז אחרי עשרות גלידות שטעמנו בכל הארץ, קבלו את הגלידריות שעשו לנו נעים בחך וקריר בבטן.

אז מהן הגלידריות האהובות עליכם? ספרו לנו בתגובות

ניר אביטל מייצר גלידות מאז היה בן 14 וברזומה שלו יותר מ־200 מתכונים. יחד עם אמו אניטה, שעל שמה גם קרוי המקום, הוא מייצר את רוב חומרי הגלם בעצמו. זה מתחיל בריבות כמו פירות יער או משמשים שמכינה אניטה, ממשיך עם בצק עלים לגלידת קרם שניט או עוגיות לגלידת הדגל קוקימן. השניים שומרים על פאסון של בוטיק עם מראה כללי של בית קפה משודרג וגלידה טרייה שיוצאת מהמכונה היישר אל הוויטרינה. רוצים לטעום את אניטה מחוץ לתל אביב? חפשו את רשת גולדה, גלידריית בת של אניטה עם כמה טעמים מוכרים.

בתצוגה: ספרנו 24 טעמים, הבולטים הם גלידות בעלות שילובי שמנת עם מקפא פירות טריים, קרם אגוזים, קוריקוטינו (היער השחור), קרם קטלנה, קרם רושה, פיסטוק, גויאבה, מנגו, מנטה עם שוקולד, שוקולד שקדים וקרמל, קרם שניט, מקפא תות וניל וקפה.

הכי אהבנו: מנגו עם שמנת קוקוס במסגרת הדו סו טרו (שכבת פרי ויוגורט), שוקולד שקדים וקרמל וגולת הכותרת: קוקימן – גלידה על בסיס שמנת עם שוקולד, ביסקוויטים ומרנג שמתפוצץ בפה.

כמה: כדור - 15 שקלים, 2 כדורים - 20 שקלים, 3 כדורים - 24 שקלים

סניפים: 3 ועוד שניים בדרך (בתל אביב בלבד).

אניטה - לכל הפרטים

דו סו טרו. אניטה 

משלא מצאו גלידה טובה אחת לרפואה באזור באזל בתל אביב, החליטו האחים ניצן ואיתי רוגוזינסקי, שני "משוגעים לדבר", לפתוח סניף במתחם. מאז עברו 11 שנים בהן שני האחים הגדירו כמוטו שאין חומר גלם שאי אפשר לעשות ממנו גלידה. התוצאה: תהליכי מחקר מרחיקי לכת על הרכבת הטעמים ואיתור יצרני חומרי הגלם הטובים ביותר מהם אפשר לייצר קשת רחבה כל כך של טעמים. גם טכניקת ההכנה שלהם מדויקת במיוחד ושואבת השראה משיטות הכנה איטלקיות וצרפתיות היוצרות גלידה במרקם רך ומענג.

בתצוגה: בסניפים הגדולים של וניליה ספרנו 47 טעמים ועוד 6 טעמי בליסו (ללא סוכר), בהם כל אחד יתקשה לבחור מה הטעם האהוב עליו: עוגת גבינה נפלאה, שקדים טארפלס ובננות מקורמלות, פאי פקאן, פיסטוק, אספרסו, וניל צרפתי, תה ירוק, תותים בשמנת, סניקרס, אלפחורס, אוכמניות כחולות וסיגליות, פנקוטה, מלאגה, פג'ויה, דבש פרחי אביב עדין, פבלובה, קוקוס קלאסי, חמאת בוטנים ועוד ועוד.

הכי אהבנו: האמת? היה קשה מאוד לבחור עם תצוגה כה מרשימה ולבסוף הרשימו מכולם – גלידת עשרה תבלינים, על אף שהיא מאתגרת מדובר בטעם מתגמל בזכות השילוב בין ג'ינג'ר, קינמון, הל וציפורן, אניס ופלפל אנגלי. הרשימו גם פאי פרג, קרמל כהה מלוח, יוגורט מי זהאר, פיסטוקים ומרקחת משמש ולבסוף – שוקולד מריר עם דובדבני אמרנה.

כמה: 15 שקלים לקטן, 21 שקלים לבינוני, 25 שקלים לגדול

סניפים: 13 הפזורים מנתניה, דרך פתח תקווה ועד תל אביב ובקרוב סניף חדש בירושלים

וניליה - כל הפרטים

איטלקית וצרפתית. וניליה

אדם זיו מקיבוץ סאסא ועלא סויטאת מתרשיחא הקימו לפני שנה את אחת הגלידריות הטובות ביותר בארץ בכלל ובצפון בפרט. הניסיון של זיו בגלידריות באיים הקנריים וההכשרה בטוסקנה, יחד עם הפירות הטריים של הצפון והניסיון של סויטאת בעולם האוכל הגלילי חברו יחד למקום אחד היוצר את הג'לטו הכי איטלקי בגליל. פה לא תמצאו מקרר עם הררי גלידה צבעוניים. את הגלידה הטרייה שומרים פה בגלוני ברזל מיוחדים השומרים על המרקם הקרמי והמיוחד שלה כאילו יצאה הרגע מהמכונה.

בתצוגה: ספרנו 24 טעמים, כאשר בכל שבוע מתחלפים שלושה טעמים. בין היתר ראינו: פסיפלורה, תות בשמנת, פיסטוק גלילי, מסקרפונה תאנים, ריבת חלב, עוגיות חמאה וחלבה, בראוניז, וניל צרפתי, שוקולד סן דומינגו, תות, מנגו, ליצ'י, קסיס, אגוזי לוז ואיך אפשר בלי קרם בוזה המביא שילוב עדין ומיוחד של שוקולד, לוז וקרם אנגלז.

הכי אהבנו: בוזה הכי טעימה דווקא בטעמים הפחות מיינסטרימיים, אז תחזיקו חזק: תפוח וואסבי הפורט על כל החושים, חריף ומרענן בעת ובעונה אחת. בקיצור, עוד לא ראינו גלידה כזאת. אם הטעם הזה הארד קור מדי בשבילכם כדאי לנסות את הסורבה שזיפים עם חתיכות פרי יפות ובזיליקום ריקוטה, שני טעמים מענגים ומפתיעים לא רק במרקם הקרמי על גבול הקצפת אלא בטעמים המעוררים.

כמה: 10 קטן, 15 בינוני, 20 גדול

סניפים: 1 בתרשיחא ודוכן קטן וסימפטי בבאזר הטורקי בעכו

הג'לטו הכי איטלקי בגליל. בוזה

בשנת 2003 נחת השף קונדיטור אייזיק נמרוד בפירנצה בשביל ללמוד קונדיטוריה, וכעבור שבע שנים באיטליה ועוד שלוש שנים בצרפת חזר עם תואר של מומחה בפטיסרי, שוקולדים וגלידות. את כל ארסנל הידע שיש לו, יחד עם ניסיונו אצל גדולי הקונדיטורים בעולם, הוא מגלם בגלידה ארטיזן, גלידרייה צנועה שנפתחה באוקטובר האחרון באזור כיכר המדינה. הרעיון המרכזי כאן הוא ליצור גלידה מפירות טבעיים בלבד, ללא צבעי מאכל וללא חומרי משמרים, אלא עם מייצבים על בסיס קמח חרובים שמגיע מאיטליה. קמח החרובים הופך את הגלידה לבריאה יותר ולבעלת המרקם העדין ביותר, הקרמי והקטיפתי שפגשנו בקרב הגלידריות.

בתצוגה: אמרנו צנוע? 15 טעמים קבועים ועוד 5 משתנים, רובם נטולי גלוטן. בין הטעמים: וניל מדגסקר, אגוזי לוז, אשכולית, ריקוטה תאנים מקורמלות, טירמיסו, יוגורט ריבת הדרים, קוקוס שוקולד ודובדבן אמרנה. הבונוס: ופל מצופה שוקולד עם סוכריות צבעוניות. התוספות כמו מרשמלו, מרנג, מקופלת, פקאן וסוכריות – חופשי.

הכי אהבנו: במילה אחת – פיסטוק. ובקצת יותר – גלידת הפיסטוק הכי טובה בארץ. משחקת על טעמי מתוק מלוח ורכות נפלאה. אל תחמיצו גם את הקסיס – סורבה מתוק-מריר שבעל הבית מכין ממנו פרח על גביע.

כמה: מנה קטנה – 14 שקלים, בינונית – 20 שקלים, גדולה – 25 שקלים

סניפים: 1

ארטיזן - כל הפרטים

טבעי טבעי. ארטיזן

הסיפור של אייסברג התחיל כשדלית ואילן בר שחלמו לעשות גלידה נסעו לאיטליה ולמדו להכין גלידה איטלקית כמו בספרים, בתקופה שעוד לא ממש ידענו מה זה. כשהם חזרו והקימו סניף ראשון בבן יהודה עוד אף אחד לא חשב שתצמח פה רשת, אבל ההקפדה על חומרי גלם מקומיים, פירות טריים ומוצרים טבעיים בלבד והתייחסות אל כל טעם כמו אל קינוח גרמו להמונים להסתער ומאז זה כבר היסטוריה.

בתצוגה: ספרנו 35 טעמים מהקלאסיקות כמו שוקולד שחור עמוק, סורבה מנגו, בננה מלך, טירמיסו, טופי וחלבה פיסטוק ועד טעמים שנוספו עם השנים, כמו: טארט לימון, מרנג פירות יער ונוגט, נוטלה, שוקולד לבן עם שקדים ופצפוצים, אגוזים בקרמל, אספרסו הל ושישה טעמים חדשים של ממתקי ילדות: וורטר'ס, קוקוס ורוד, פסק זמן, לוטוס, M&M וריזיס.

הכי אהבנו: אייסברג מציגים את קולקציית טעמי השוקולד הטובים ביותר שטעמנו, אז למרות ששוקולד פסים המכיל שוקולד חלב עם פצפוצי שוקולד מריר הוא טעם חובה למבקר המתחיל, אל תפספסו את קרם עוגיות עם פאדג' ובעיקר את טעם הטחינה. כזה עוד לא טעמתם.

כמה: 15 שקלים – 2 טעמים, 20 שקלים – בינוני, כמה טעמים שרוצים, 25 שקלים – גדול עם כמה טעמים שרוצים

סניפים: 10. מהוד השרון ועד רחובות

אייסברג - כל הפרטים

גלידה להמונים. אייסברג

כבר 24 שנים שאורי ירמיאס, הרי הוא אורי בורי, מכין גלידות במסעדתו. לפעמים הן חלק לגיטימי בתוך מנת דגים (כן, כן) או לעתים כמרעננות חך בין מנה ראשונה לעיקרית, אבל תמיד כקינוח. כהביקוש גדל החליט להקים מקום קטנטן שיגיש גלידות שף גם לקהל הרחב, אבל כמו שרק אורי בורי יכול לעשות: טעמים מעודנים יוצאי דופן, לא מתחנפים ולא שגרתיים בעשייה ידנית וקפדנית ממתכונים שיצר בעצמו. אולי זו הסיבה שאין דומה לה.

בתצוגה: 16 טעמים, החל מיוגורט ליים עם פרג עשוי מחלב עזים, ורדים עם שמנת חמוצה, אשכולית אדומה, תמרים, אגוזים וחלבה, אגוז לוז ושוקולד לבן, קרמל ועוד.

הכי אהבנו: הפסיפלורה של אורי בורי היא מסוג הגלידות החמוצות והמרעננות, שום זכר למתיקות התעשייתית הידועה בכל מקום, סורבה פירות יער מפתיע בדמיון לפירות עצמם ומוכיח כי נעשה מפירות אמתיים ולא מתרכיז, ההל מעודן והקינמון עוד ייכנס לרשימות החובה, אבל שום דבר לא הכין אותנו לגלידת הנענע – גלידה בירוק בהיר הממלאת את חלל הפה בטעם מנטאי חלבי.

כמה: 15 שקלים לקטן, 25 שקלים לגדול

סניפים: אחד ויחיד בעכו. אורי, תעשה לנו גלידה.

אינדומלה - כל הפרטים

הרחק מהדגים. אינדומילה

במשך שנים לא מעטות סבלו החיפאים ממצוקת גלידות איכותיות, עד שקמה בשנת 2001 גלידרייה קטנה אך עמוסת טעמים ששינתה את התמונה. האחראים על המהפכה החיפאית הם דודו מינה ואורי פינקלשטיין שעשו את מה שהאחרים לא הצליחו לפניהם – להביא טעמים חדשניים (80 טעמים מתחלפים) בטכניקה וחומרי גלם איטלקיים ועדיין לשמור על איכות וייחודיות. מאז גדלה הגלידרייה והתפשטה באזור הצפון ובשנים האחרונות שלחה בהצלחה זרועות למרכז שעוררו מחדש את השוק והביאו טעמים חדשים לעולם על טהרת גלידת השמנת. לג'נדה גם התייחדה בכך שכל סניף מתנהג כמו קונדיטוריה קטנה ומכין את הגלידה בעצמו, על פי מתכונים זהים כמובן על מנת לשמור על טריות גבוהה. ועל גלריית היוגורט הענפה עוד לא התחלנו לדבר.

בתצוגה: בממוצע 32 טעמים, בסניף רוטשילד – 44 טעמים. בעינינו ללג'נדה יתרון ברור כשמדובר בוורסיות על טעמי החטיפים ולהבדיל – בסורבה. בתחום הראשון מובילים בו למשל - בואנו ביאנקו הוא שוקולד לבן עם ופלים ושוקולד מריר, והוא אחד מטעמי הדגל. כמוהו גם ביצת הפתעה שטעמו כ...ביצת הפתעה, קוקיז, קרמנשניט, מסטיק, שוקולד וחמאת בוטנים, סולטד קרמל, וופר – קרם אגוזים עם נוגט בציפוי שוקולד לבן, קליק ובאצ'י. בתחום הסורבה שרובו גם טבעוני ונטול גלוטן – לימון ג'ינג'ר, מלון, תאנים, פירות יער, בננה-תמר ועוד רבים וטובים.

הכי אהבנו: אפרסק מסקרפונה הוא מהטעמים הטובים שטעמנו בזכות מתיקות מדויקת ושילוב נכון בין האפרסק למסקרפונה. עוד הבריקו: שרי מאניה – כגלידת הדובדבן עם שוקולד שהזכירה שרי איכותי וטעם נפלא של חלבה שוקולד.

כמה: 11 שקלים – מנת ילדים, 14 שקלים – מנה קטנה, 16 שקלים – שני טעמים, 21 שקלים – שני כדורים גדולים.

סניפים: 11. מנהריה, עבור בראש פינה, רמת ישי והקריות ועד זכרון יעקב, יקנעם ויפו.

על טהרת השמנת. לג'נדה

האגדה מספרת כי כפיתולינה היא ארצם של הכפיתולינים, גמדי הקרח הניזונים רק מקינוחים ומהדירים את הגלידה. תודו, שזה כבר מעורר תיאבון. על אף שהיא קיימת בשטח מאז 2009 עד לא מזמן נחשבה כפיתולינה לסוד השמור של יפו, והיא בכלל נולדה בקריית גת. מאחורי כפיתולינה עומדים הגלידאי יאיר שרון ואור ישראלי, שהלכו על ג'לאטו איטלקי אמיתי משל היתה כפיתולינה איזו גלידריה קטנה באיטליה. בניגוד לתפאורה הצבעונית מסביב, ודאי לא תתקשו להבחין בצבען הבהיר של הגלידות, שנובע מכך שהשניים דוגלים בשימוש בחומרים טבעיים בלבד.

בתצוגה: ספרנו 32 טעמים, בהם יוגורט תמרים ובננות שמגדיר מחדש מהו טעם ישראלי, טופי שוקולד ושקדים, ריבת חלב, וניל מדגסקר, מרשמלו פירות יער, רום צימוקים, בננה פסיפלורה ועוד.

הכי אהבנו: כשבכל הארץ מזיעים ומתאמצים לעשות גלידת פאי לימון טובה, יש סיבה והיא הטעם הזה בכפיתולינה שבקלות מוביל את אחד מעשרת הטעמים הטובים בארץ. גרסה זהה לקינוח רק במרקם גלידאי מושלם כולל פירורי העוגה וטעם לימון מדויק ומעקצץ. מלבדו הבריקו גם הטעמים האוריינטליים כמו קולפי הודי שהזכיר לנו צ'אי וטעם של קוקוס למון גראס והל הפתיע כמאוזן, קליל וכיפי.

כמה: רגיל – 15 שקלים, בינוני – 19 שקלים, גדול 24 טעמים.

סניפים: 3. מקריית שמונה דרך יפו ועד קריית מלאכי.

ג'לאטו איטלקי. כפיתוליניה

כבר בגיל שבע, מצא עצמו רפאל ארביב עוזר להוריו ברומא להכין גלידה. בשנת 99 הוא פגש דווקא בשוויץ את קרן הישראלית שבעקבותיה עלה לארץ. עם ההגעה לישראל המשיכו השניים עם ייצור הגלידות כשארביב החליט להביא את הבשורה האיטלקית ששאב מהבית אל הצרכן הישראלי. הוא פתח סניף ראשון באבן גבירול ולימד את הישראלים על מרקם קרמי באמת ויצר יותר מכולם גלידות על בסיס סויה שאינן נופלות באיכותן מאחיותיהן החלביות.

בתצוגה: ספרנו 34 טעמים. בחורף אנחנו מתים על גלידת הקרמבו של הסיציליאנית, אבל ביתר העונה אפשר למצוא פה לא מעט שמות שמגלגלים את איטליה על הלשון: טירמיסו, פררו רושה, רפאלו, באצ'י, קסטה סיציליאנית ונוטלה שקדים. חוץ מאלה תמצאו גם דובדבן אמרטו, גויאבה, עוגיות, שוקולד תפוז, אגסים ביין וקינמון, פיסטוק נאמן למקור, וניל חלב ווניל צרפתי ושוקולד פאדג' כמו עוגת שוקולד טובה.

הכי אהבנו: הפררו רושה היה שילוב מצוין בין שוקולד לקרמל, השוקולד המריר היה סמיך, עמוק וכהה אבל הרבה מעל כולם הרהיבה עוז התאנים מסקרפונה. אפשר להגיד שהקיץ אחד הטעמים השולטים הוא תאנים, אבל אין ספק שהסיציליאנית מגישה את הטוב שבהם, לא רק לחובבי הפרי שדווקא המסקרפונה מיתנה אותו ובאופן כללי עשו יחד גלידה לא מאוד מתוקה אבל בהחלט רוויה בשלל טעמים. בקיצור – טעם מנצח.

כמה: מנת ילדים – 15 שקלים, שני טעמים – 20 שקלים, שני טעמים ויותר – 22 שקלים.

סניפים: 3. שניים בתל אביב ואחד בהרצליה.

הכל נשאר במשפחה. הסיצילאנית

מי שמגיע לעיר הקודש ומצפה למצוא שפע של גלידריות יופתע לגלות שזו משימה קשה. מי שמצילה את כבוד העיר זו הגלידרייה הקטנה ששוברת את הכיוון הנפוץ כל כך בתל אביב – האיטלקי, לכיוון הצרפתי בכלל. מוסלין נולדה על ידי אורית ורדי שלמדה בישול גלידות בפריז בבית הספר הנודע לה נוטרה, ומשחזרה ארצה פתחה גלידרייה קטנה בקטמון שבהמשך עברה לשולי שוק מחנה יהודה שמצידו מספק לגלידרייה את הפירות הטריים. רק אחרי שטועמים את הגלידה של מוסלין מרגישים בהבדל בינה לבין גלידה איטלקית.

בתצוגה: ספרנו למעלה מ-20 טעמים המתחלקים כמעט חצי חצי בין הסורבה לגלידות החלב והשמנת. בין טעמי הדגל של מוסלין: מסאלה המתכתב עם צ'אי, ערמונים, פיסטוק, מוקה, רום צימוקים, קפה וניל מענג, שקדים, ובעונה תמצאו רימונים, אפרסמון וסברס.

הכי אהבנו: על אף שאפשר למצוא בארץ לא מעט גלידות וניל מצוינות, הווניל הצרפתי של מוסלין אוורירי ובעל גרגרי וניל כיפיים. אם מגיעים ביום טוב גם גלידת זעפרן עם קצת מי ורדים והל היא משהו שהפה לא מורגל לו אבל מתענג עליו בשמחה ולדעתנו נתנה השראה לגלידות אחרות בארץ. ולמתקדמים: בזיל חלבי או סורבה אשכוליות בזיליקום – מריר, אבל מתגמל.

כמה: כדור – 12 שקלים, שניים – 18 שקלים, שלושה – 21 שקלים.

סניפים: אחד ויחיד.

בסגנון צרפתי. מוסלין (צילום: אורטל אלטרמן)

בכל הרשימה הזאת כמעט ולא תמצאו גלידרייה אחת כשרה לרפואה. בעיה, נכון? חוץ מזה, קשה לקרוא להן גם גלידריות שכונתיות. בדיוק על הצורך הזה קמה הגלידרייה החדשה שנולדה במרץ האחרון ברחובות מתוך עיקרון לפתוח רק בשכונות ולא במרכזי קניות ולהתחשב בשלל הצרכים: גלידות נטולות גלוטן, טבעוניות וכמובן כשרות. ג'לה מספקת גלידה איטלקית על פי האסכולה הדוגלת במינוני חלב גבוהים, לכן תמנעו כאן מגלידות שמנת, אך הרווחתם גלידות אווריריות וקלילות, רק 3% שומן.

בתצוגה: ברחובות – 34 טעמים הכוללים את הלו קיטי ודרדסים לילדים וברמת גן – 22 טעמים. בשני הסניפים תמצאו את הסניקרס על בסיס חמאת בוטנים עם שבבי בוטנים מלוחים, קינדר, קוקיז עם ריבת חלב ושברי עוגיות, שוקולד הפתעות עם פיסות עוגת פאדג' חתוכה, אגוזי מלך ומרנג, ריבת חלב ואלפחורס, קרם שניט, פנה קוטה ובתחום הסורבה קולקציה מרשימה מאוד בזכות מרקם קרמי שמשכיח את העובדה שמדובר בסורבה: מלון אננס, מנגו, בננה תמר וגולת הכותרת – סורבה שוקולד הכי טוב בארץ.

הכי אהבנו: מעבר לסורבה שהרשים אותנו היו שני טעמים שעשו את העבודה: אשכולית אדומה – שהוציא מאיתנו קריאות וואו עם מרירות כובשת וטעם של אשכולית של פעם ולצידו – רפאלו, אותו חטיף קיבל כאן טיפול מרשים של שוקולד לבן מסיבי וסמיך משולב בקוקוס – מתוק ועז טעם. שאפו.

כמה: 14 שקלים – מנה קטנה, 15 שקלים לשני חצאים,, 18 שקלים לשני טעמים, 22 שקלים למנה גדולה.

סניפים: שניים, ברחובות וברמת גן.

רק 3% שומן. ג'לה

*#