${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: המנות הקיציות הטובות בתל אביב

גספצ'ו זעתר ועגבניות באריה, נשיקה צרפתית באואזיס, סורבה קאמפרי על קרפצ'ו טונה בשילה, נקטרינות צלויות וקומבוזולה בוויינברג וסלוקי אצל יהלומה. מנות הקיץ הטובות בתל אביב, ומחוצה לה

תגובות

חם פה. הטמפרטורות הגבוהות מוכיחות כי הקיץ כבר איתנו, גם אם טרם הגענו לתאריך הרשמי שלו. עם כל הלחות והחום מסביב למי יש כוח לריזוטו, או פסטה עם רוטב עשיר וחמאתי, שלא לדבר על סטייק. בימים אלה המסעדות מאווררות את התפריט, ומנות כבדות מפנות את מקומת למנות קרירות שעושות שימוש בפירות קיציים, דגים וירקות. קבלו את רשימת המנות הכי קיציות שתוכלו למצוא בימים אלה.» המנות המשתלמות בארץ» השווארמה הטובה בתל אביב» המנות הצמחוניות הטובות בתל אביב

רוצה פרחים: נשיקה צרפתית באואזיס

לפני שנה וחצי השפית רימה אולברה פתחה את מסעדת אואזיס, קריאת תיגר על כל מסעדות השף שהולכות באותו התלם. זה אינו מקום שמתאים לכולם, שכן אולברה לא מהססת לאתגר את הסועד, את החך ואת הכיס, להביא ניחוחות זרים למטבח ובעיקר להציב רף גבוה של ביצועים מדויקים. נווה מדבר ברחובות תל אביב.

המנה המנצחת: נשיקה צרפתית. המנה הזאת היא קודם כל יצירת אמנות מרהיבה וריחנית ורק אחר כך חגיגה של טעמים שמענגים את החושים. אולברה יצרה מנה שלא אוכלים על מנת לשבוע, אלא שנועדה להפציץ את הפה בטעמי פריחה עדינים, קלילים וקיציים. פרושוטו ברווז בעבודת יד על פרנץ' טוסטים קטנטנים אמנם לא נשמע כמו מנה שאוכלים בקיץ, אך האינטרפרטציה הזאת קושטה בריבת סיגליות מפרובנס ועסיס של פסיפלורה, שיחד עם פרחי קיץ הוציאה מאיתנו קריאות תדהמה. אם לא היינו ביישנים היינו מנשקים את רימה.

המחיר: 38 שקלים לחצי מנה / 74 שקלים למנה.

אם אתם כבר כאן: לכו על אבטיח פיקנטי מכסיקני עם שרימפ נא. יצנן אתכם היטב.אואזיס - טשרניחובסקי 1, תל אביב

אביב בצלחת. נשיקה צרפתית באואזיס (צילום: רותם מימון)נותנים בראש: סורבה קאמפרי על קרפצ'ו טונה בשילה

בעידן טרום ברי האוכל, היתה שילה עוף חריג בעיר - בר קטנטן עם כמה מנות של פירות ים מוקפדות. יותר משבע שנים אחר כך הפכה שילה לאחת ממסעדות השף המובילות בעיר, שלא רק מטפלת היטב בחומרי גלם מעולים, אלא גם מספקת אווירה ומצב רוח טוב.

המנה המנצחת: סורבה קאמפרי על קרפצ'ו טונה. תחשבו על סשן של מוזיקת פאנק שתוקפת ומרעישה את כל החושים שלכם. הרעיון של כהן מנחה את הסועד לטעום בפיסת דג אחת  את כל קשת הטעמים, החל מהים הטרי, עבור בסורבה מתקתק ומריר, יחד עם אצות מוחמצות, וואסבי עוקצני פותח נשימה, סלרי וטעמי ג'ינג'ר, סויה, שמן זית ומיץ לימון. התוצאה הסופית: אופרת רוק קרירה שנותנת בראש.

המחיר: 64 שקלים.

אם אתם כבר כאן: כל תפריט המנות הראשונות מתמחה בטרטרים וקרפצ'ו - אידיאלי לקיץ. איך נשמע לכם קרפצ'ו שרימפס קריסטל, זרעי עגבניות,כוסברה,שום מוחמץ ופלפל חריף?

ירוק מקסים: גספצ'ו זעתר ועגבניות צהובות באריה

אחת הפתיחות המרשימות (והיפות) של התקופה האחרונה היא מסעדתו של השף גיא גמזו, שמופיע  סולו אחרי שש שנים בהן תפקד כשף בפועל של מסעדת רפאל. אריה התמקמה בשתי קומותיו של הבית לשימור של משפחת יואל משה סלומון, כשהיא שומרת על המעטפת ומשכילה לשלב בין חדש לישן, בין קוקטייל בר מצוחצח בקומה הראשונה למסעדת שף יצירתית בקומה השניה. בשביל לקבל את החוויה המלאה - כדאי לשלב בין השתיים במהלך הערב.

המנה המנצחת: גספצ'ו זעתר ועגבניות צהובות עם טרטר דג ים ושמן זרעי חרדל. יש כאלה שחייבים מרק גם בקיץ ואחרי שטעמנו את הגספצ'ו של גמזו - גם אנחנו הפכנו לכאלה. קערת המרק הקר בצבע ירוק כמעט זרחני שבתה אותנו בריח הנפלא והמרענן, ובצבע מקסים. סוד הקסם טמון בחיבור הטעמים המדויק בין העגבניות לכמות נכבדת של זעתר טרי שעבר חליטה ותרם למרק את צבעו הירוק אבל גם איזן ועידן את העגבניות. תוסיפו לזה פלפל ירוק חריף, שום ושמן זרעי חרדל שנותנים קונטרה מעקצצת וחריפה, וטרטר של טונה אדומה ותקבלו את אחת המנות הכי מרעננות שטעמנו בזמן האחרון.

המחיר: 55 שקלים.

בר היין הקטן נפתח לפני ארבע שנים כסוג של פונדק עירוני ומקום לנשנש בו משהו ליד האלכוהול. עם הזמן המקום גדל אבל האינטימיות נשארה, וכך גם הדגש על היין והאוכל. השף אסי לוי מצליח להוציא מהמטבח הקטנטן מנות שמשלבות בין טעמים ישראלים וספרדים בפרשנות חדשה ומעניינת. 

המנה המנצחת: נקטרינות צלויות בשמן זית וגבינת קומבוזלה. אין שילוב קיצי יותר מפירות וגבינות, אם כקינוח ואם כמנה של ממש. לוי לקח את פרי הקיץ הכי סקסי, הכניס אותו לתנור כשהוא מצופה בסירופ תבלינים אקזוטיים כמו הל, קינמון וציפורן, כך שהמתיקות מתפרצת החוצה במתינות והסירופ מעניק מימד עמוק יותר של טעם. הקומבוזולה משלבת בין קממבר לגורגונזולה אבל מעודנת משניהם ובעלת טעמים כחולים חרפרפים, שמעצימים את הנקטרינות. התוצאה: מנה עדינה, יפה וסקסית. הכי קיץ 2013.

המחיר: 32 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אל תפסחו על סלט העוף האסייתי או על עלי הגפן שלוי מגלגל במקום עם הרבה בהרט ויוגורט. קיצי, ברור שקיצי.ויינברג - בן יהודה 106, תל אביבלצד היין. נקטרינות צלויות וקומבוזולה בוויינברג (צילום: רותם מימון)

קיץ יווני: סלוקי בביסטרון של יהלומה

הביסטרון הקטן של אשת התקשורת בדימוס יהלומה לוי נע על התפר הדק שבין מזנון לביסטרו שכונתי ועם אוכל שהולם את המקום שהוא נמצא – שוק לוינסקי. אפשר לפתוח כאן את היום עם ארוחות בוקר או לקפוץ לצהריים של מנות כמו קוסקוס ומג'דרה קיצית במפתיע, וכן – גם הסלוקי.

המנה המנצחת: סלוקי – ניוקי סגלגל עם ארטישוק צלוי, תרד, בזיליקום ואגוזי לוז. כשאמרו לנו "ניוקי בקיץ" כמעט נרדמנו מרוב כבדות, אבל הגרסה היוונית של יהלומה היא קלילה, אוורירית, נעימה וטעימה. בעוד כל ניוקי אחר עשוי מתפוחי אדמה בעיקרו, הניוקי הזה עשוי סלק ומעט קמח, מה שכבר הופך אותו לקליל יותר. הסלוקי אינו רווי ברוטב, אלא מוקפץ בעדינות עם שמן זית ושאר ירקות ומקבל לבסוף גרידת לימון משמעותית, מה שהופך אותו למנה ים תיכונית, לימונית ומרעננת.

המחיר: 45 שקלים

אם אתם כבר כאן: גם כאן תוכלו למצוא גספצ'ו אדום ומעקצץ כפתיח קריר של הארוחה, אבל שווה לנסות דווקא את המג'דרה, שמוגשת עם סלט מלפפונים קרים ויוגורט מתובל בצד.יהלומה - זבולון 5, תל אביביאסו קיץ. סלוקי של יהלומה (צילום: רותם מימון)

פיש - מסעדת FISH הוותיקה שכנה במשך שנים על חוף הים, וכשעברה לתוך העיר שינתה קונספט: התפריט נמתח ונכנס לטאבלט והיא הפכה לאחת המסעדות המושקעות בראשון לציון. מתוך התפריט הגדול קרצה אלינו מנת סלט הרחוב התאילנדי (30 שקלים) לא רק בגלל המחשבה האוטומטית על תאילנד כחופש, אלא בזכות השילוב בין הפפאיה הירוקה לצ'ילי הטרי והלמון גראס שיש להם טעם של קיץ.מסעדת FISH - פרופ' בני חבוט 7, ראשון לציוןהלנה בנמל - למסעדות באתרי תיירות יצא שם רע של מלכודות יקרות ללא כיסוי. לא זה המקרה של הלנה בנמל, שכן השף עמוס שיאון יוצר מנות שקשה להישאר אדישים אליהן. מספיק לטעום את מנת קרפצ'ו שרימפס קריסטל ומשמש חריף (48 שקלים) בשביל להבין איך עובד הראש של שיאון. אין קיצי יותר מהשילוב בין משמשים לפירות ים, והחיסרון היחידי הוא שהעונה קצרה מדי.הלנה בנמל - נמל קיסריהמהר, לפני שיגמר. קרפצ'ו שרימפס ומשמש חריף (צילום: רותם מימון)

טורקיז - אחת מהמסעדות הבודדות בארץ שעוד אפשר להרגיש בה קרירות מסוימת בקיץ ולא מהמזגן היא מסעדת טורקיז, שעל גג מלון סיינט ג'ורג' בירושלים. כשלפני תחילת הארוחה הוגשו לנו שקדים ועליהם קוביות קרח - ידענו שהגענו למקום הנכון. המסעדה הלבנונית מציעה לא מעט פתיחים קיציים, אבל דווקא מנת קובה שבושלה יחד עם לבן (9 דולר) תפסה את תשומת ליבנו, בזכות היותה קלילה על אף הטיגון. אם הנוף והמנות לא מספיקים לכם, המחירים בתפריט מצוינים בדולרים מה שמחזק את התחושה של גיחה קצרה לחו"ל.טורקיז - סלאח א דין 17, מלון סיינט ג'ורג', ירושליםסינטה בר - מעטים זוכרים שבתחילת הדרך התפריט של הסינטה בר התמקד סביב המבורגרים, אבל היום הוא הפך למקום מוקפד יותר. בין המנות שיכלו להשתחל לרשימה הקיצית אהבנו את הצלחת הים תיכונית (49 שקלים) ששילבה כמה סוגים של עגבניות, ארטישוק איטלקי, זיתי קלמטה יוונים, ביצה קשה, פלפל חריף ובולגרית של המאירי. חריפות, מליחות ומתקתקות, שצועקות צלחת קיץ אולטימטיבית.סינטה בר - שדרות מוריה 127, חיפהכמו באיטליה. צלחת ים תיכונית (צילום: רותם מימון)

הודו הקטנה – לאסי הוא משקה נהדר לשתות קיץ ובהודו הקטנה, המסעדה הצנועה והידידותית לצמחונים בבאר שבע, אפשר למצוא אותו בשלל וריאציות טעימות. אמנם המטבח ההודי אינו ממש קייצי, בעיקר בגלל טיגון המנות ובגלל רטבים עשירים וכבדים, אבל שמחנו למצוא את מנת האורז שמוגשת במסעדה. וואג' ביראני (36 שקלים) היא מנת אורז שמעורבבת עם לא מעט תבלינים חריפים וירקות ואפשר בהחלט לכנות אותה "גרסה קלילה לריזוטו".הודו הקטנה - רינגלבלום 15, באר שבע

*#