החמישייה הפותחת: השווארמה הכי טובה בתל אביב

המוכרת של דבוש, החתרנית של קבאבא, המופלאה של חג' כחיל, המפונפנת של עולי ציון והמנחמת של הקוסם - חמש מנות שווארמה שאי אפשר להפסיק לאכול

שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שרון בן דוד, עכבר העיר אונליין

שאלה: מה משותף ל, , , ו? בכולם עושים שווארמה טובה. הקרב על אליפות השווארמה מקביל אולי רק לתחרות על גביע החומוס. לכל מקום עדת אוהדים משלו שנשבעת בבשר, בתיבול, בניקיון ובכמות השומן, ואשר כף רגלה לא תדרוך אצל המתחרים. כמספר המקומות כך מספר הווריאציות: מהודו נקבה, עגל או כבש (או רחמנא לצלן הודו זכר יבשושי), בלאפה, פיתה או באגט, עם חומוס וטחינה, עמבה וחריף, בישיבה או בעמידה. לאחרונה נוסף לשווארמה ממד נוסף עת הפכה לטרנד מקובל במסעדות שף, ראשונה בין מנות אוכל רחוב שוות אחרות. אספנו את חמש השווארמות הטובות בתל אביב ולא, שווארמה שמש ברמת גן, בית הלאפה בלוד ובמבינו בחיפה לא נכנסו כי זה עכבר העיר תל אביב, קפיש?

המסורתית - שווארמה הודו של דבוש המקום: מאז הקמתה בשנת 2001 הפכה רשת לשם נרדף לשווארמה טובה. על השאלה מה הסוד עונה אחד הלקוחות "פשוט צריך לטעום כדי להבין, ואז מתמכרים". עובדה זו, בתוספת מיקומו המרכזי של סניף אבן גבירול, גורמת לכך שמשעה שתים עשרה בצהריים מתחיל להשתרך מול הדלת תור ארוך, שמתקצר רק לקראת אחר הצהריים המאוחרים ושב ומתארך בערב. סלטים מתוצרת בית (למעט חומוס, "כי בזה צריך להתמחות", אומר הבעלים) נראים רעננים וטריים, הדלפק מצוחצח וכך גם השולחנות שעל המדרכה. פשוט, טרי וטוב.המנה: שווארמה הודו מתובלת בהרבה כמון ותבלינים סודיים נוספים בפיתה עם סלט טרי וטחינה מתוצרת בית. פיסות הבשר נחתכות על ידי רובוט שיודע לחזור לנקודה האחרונה שבה הפסיק כדי שהשווארמה תהיה עשויה בדיוק בדרגת הצלייה הנכונה. רשימת התוספות ארוכה וכוללת כרוב אדום ולבן, פלפל ירוק חריף, בצל וסומאק, עריסה, עמבה בלתי נמנעת ועוד. תוספת למנת צ'יפס: שקל אחד בלבד.מחיר: 28 שקלים למנה, 18 שקלים לחצי מנה . - אבן גבירול 46, תל אביב.

טעם של מסורת. שווארמה של דבוש (צילום: שרון בן דוד)החדשנית - סלט שווארמה של קבאבא המקום:  הוא מקום חדש שנפתח לפני פחות מחודש מבית היוצר של , ומחבר בין שפודיות בסגנון מסורתי לפאסט פוד מעוצב. התפריט בסיסי בעיקרו ומתמקד בשווארמה וקבב עם ניסיון לרענן את המצאי השגרתי בשפודי קבב-פרגית עם כוסברה וקוביות פלפל אדום. את השווארמה – עגל ופרגית - חותכים רובוטים המופעלים בשלט ללא מגע יד אדם, ושפודי קבב נכנסים לגריל אוטומטי בפיתוח עצמי שמוציא אותם מוכנים אחרי שלוש דקות וחצי. אמריקה, ורסנו, אמריקה. החלל בהיר ונקי ברמות שלא נצפות גם במסעדות שף, והקירות מכוסים בצילומי אוכל אסתטיים. ההזמנה נעשית בשיטת רשת ארומה: מזמינים בקופה מתוך תפריט מודולרי – סוג הארוחה, רטבים וממרחים, תוספות ושתייה, מתיישבים ומחכים שיקראו לכם. המנה: סלט שווארמה עגל ופרגיות, כל הטוב בצלחת אחת בלי קלוריות מיותרות. כמות נדיבה של שווארמה פרגית או עגל עם מינימום שומן על סלט ירקות טרי, שנקצץ בעת ההזמנה. הפרגית בהירה ועדינה, העגל ארומטית מאוד, ובמיוחד בולט תיבול בקינמון. המנה מוגשת בכלי פלסטיק שקוף ואסתטי, ותוספת אורז מלא סוגרת את פינת הבריאות. שווארמה דור 4S.מחיר: 31 שקלים. -  קרליבך 14, תל אביב. אני, שאוורמה. קבאבא (צילום: שרון בן דוד)

הקוסמת - חומוס שווארמה של הקוסם המקום: אי אפשר שלא לאהוב את . מקום ששומר על רמה ואיכות כבר עשר שנים ומקפיד על ייצור עצמי של כל מה שמוגש כאן, החל מטחינה וחמוצים ועד לרימונדה ורודה חמצמצה. שווארמה היא לב העשייה של המקום. בכל בוקר מגיע מרכיב שווארמות מיוחד שבונה את הסיח מתמהיל מדויק של בשר ושומן, ובסביבות עשר בערב הכל נגמר. או אז אפשר להסתפק בכבדים בבצל, בפלאפל משובח או בשניצל. חומוס מכינים כמה פעמים ביום, סלט ירקות נקצץ כל רבע שעה, הפיתות רכות וחמימות בזכות תנור אדים מיוחד וכל הקומבינציה היא שם נרדף לטוב טעם. לא סתם קוראים לו הקוסם.     המנה: חומוס שווארמה, מנה שמחברת בין שתי מנות דגל של המקום. השווארמה של הקוסם מבוססת על הודו נקבה, שהיא עסיסית ורכה יותר, ועל שומן כבש במידה. מכונה משוכללת מבטיחה רמת צלייה אחידה, והנתחים שנפרסים מהשיפוד דקים ואחידים. המנה מוגשת על חומוס טחון בתוספת גרגרים עם סלסת עגבניות, כדורי פלאפל עם זילוף טחינה, פרוסות דקות ופריכות של חציל מטוגן, חמוצים, רבע בצל ופלפל חריף, מיץ לימון ושום לתיבול וכמובן פיתות. שווה כל שקל.  מחיר: 35 שקלים.  - רחוב שלמה המלך 1, תל אביב. אברא קדברא. שווארמה של פלאפל הקוסם (צילום: שרון בן דוד)השפית - שווארמה שייטל של עולי ציון המקום: , מסעדה יפואית חדשה שבצוות שלה שותפים כמשקיע ויד מכוונת ונטלי שחף מאחורי הסירים. בבסיסה עולי ציון היא מקום שמח, וכל השאר נגזר מכך: מטבח פתוח, מנות קטנות/בינוניות שהולכות טוב עם קוקטיילים על בסיס עראק, שולחנות ארוכים שמעודדים שיתוף גם אם מי שיושב ליד אינו חבר בהגדרה, ומוזיקה מעמדת די ג'יי פינתית. התפריט כולל מנות בהשראה יפואית-מזרח תיכונית עם קריצה לבלקן ולכל מה שבסביבה.  המנה: שווארמה שייטל. כ-160 גרם רצועות שייטל עוברות צלייה בפלנצ'ה עד למידת עשייה לפי הטעם האישי. כמון קלוי ומצע פטרוזיליה נותנים ארומה מזרחית נדרשת, ואת הטאצ' העדכני תורמים שקדים קלויים. מוגש עם מטבל יוגורט, שום ושמן זית קריר וצונן. שווארמה מדוגמת שאוכלים בסכין ומזלג בלי לטפטף על הבגדים.מחיר: 53 שקלים. -  רחוב עולי ציון 34, יפו.

שווארמה מאופקת. עולי ציון (צילום: לואיז גרין)היפואית אותנטית - שווארמה כבש של חג' כחיל המקום: מסעדת השיפודים , הראשונה במה שלימים נודע ככיכר חג' כחיל ביפו, נסמכת על מוניטין של יותר מ-20 שנה. התפריט קבוע, פשוט ומספק: בשרים על האש, מבחר סלטים, חומוס וצ'יפס. טאבון מנפיק אין סוף לאפות חמות, ורשימת הקינוחים צפויה מראש. שום דבר לא באמת מפתיע, אך מאידך אין נפילות וכולם יוצאים שבעים ומרוצים בלי לקרוע את הכיס.   המנה: שווארמה כבש, הדבר האמיתי. שכבות של נתחי בשר כבש עם שכבות בשר כבש טחון עם שומן כדי לשמור על עסיסיות. תיבול סודי אינו מסתיר את טעם הכבש, ולמרות הנתחים הדקים הבשר אינו יבש. מוגש עם חומוסצ'יפסלט או כל תוספת אחרת מתוך המגוון. שווארמה כמו ששווארמה צריכה להיות.מחיר: 65 שקלים בצלחת (31 שקלים בפיתה, 36 שקלים בלאפה/באגט). -  רחוב שבטי ישראל 91, יפו.

אין הפתעות, אין נפילות. שאוורמה של חג' כחיל (צילום: ענבל קליין)

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ