${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: השווארמה הכי טובה בתל אביב

המוכרת של דבוש, החתרנית של קבאבא, המופלאה של חג' כחיל, המפונפנת של עולי ציון והמנחמת של הקוסם - חמש מנות שווארמה שאי אפשר להפסיק לאכול

תגובות

שאלה: מה משותף לטורק לחמעג'ון, כתר המזרח, דוקטור שקשוקה, מוסטאש ועאווני? בכולם עושים שווארמה טובה. הקרב על אליפות השווארמה מקביל אולי רק לתחרות על גביע החומוס. לכל מקום עדת אוהדים משלו שנשבעת בבשר, בתיבול, בניקיון ובכמות השומן, ואשר כף רגלה לא תדרוך אצל המתחרים. כמספר המקומות כך מספר הווריאציות: מהודו נקבה, עגל או כבש (או רחמנא לצלן הודו זכר יבשושי), בלאפה, פיתה או באגט, עם חומוס וטחינה, עמבה וחריף, בישיבה או בעמידה. לאחרונה נוסף לשווארמה ממד נוסף עת הפכה לטרנד מקובל במסעדות שף, ראשונה בין מנות אוכל רחוב שוות אחרות. אספנו את חמש השווארמות הטובות בתל אביב ולא, שווארמה שמש ברמת גן, בית הלאפה בלוד ובמבינו בחיפה לא נכנסו כי זה עכבר העיר תל אביב, קפיש?

הקוסמת - חומוס שווארמה של הקוסם המקום: אי אפשר שלא לאהוב את הקוסם. מקום ששומר על רמה ואיכות כבר עשר שנים ומקפיד על ייצור עצמי של כל מה שמוגש כאן, החל מטחינה וחמוצים ועד לרימונדה ורודה חמצמצה. שווארמה היא לב העשייה של המקום. בכל בוקר מגיע מרכיב שווארמות מיוחד שבונה את הסיח מתמהיל מדויק של בשר ושומן, ובסביבות עשר בערב הכל נגמר. או אז אפשר להסתפק בכבדים בבצל, בפלאפל משובח או בשניצל. חומוס מכינים כמה פעמים ביום, סלט ירקות נקצץ כל רבע שעה, הפיתות רכות וחמימות בזכות תנור אדים מיוחד וכל הקומבינציה היא שם נרדף לטוב טעם. לא סתם קוראים לו הקוסם.     המנה: חומוס שווארמה, מנה שמחברת בין שתי מנות דגל של המקום. השווארמה של הקוסם מבוססת על הודו נקבה, שהיא עסיסית ורכה יותר, ועל שומן כבש במידה. מכונה משוכללת מבטיחה רמת צלייה אחידה, והנתחים שנפרסים מהשיפוד דקים ואחידים. המנה מוגשת על חומוס טחון בתוספת גרגרים עם סלסת עגבניות, כדורי פלאפל עם זילוף טחינה, פרוסות דקות ופריכות של חציל מטוגן, חמוצים, רבע בצל ופלפל חריף, מיץ לימון ושום לתיבול וכמובן פיתות. שווה כל שקל.  מחיר: 35 שקלים. הקוסם - רחוב שלמה המלך 1, תל אביב. אברא קדברא. שווארמה של פלאפל הקוסם (צילום: שרון בן דוד)השפית - שווארמה שייטל של עולי ציון המקום: עולי ציון, מסעדה יפואית חדשה שבצוות שלה שותפים ניר צוק כמשקיע ויד מכוונת ונטלי שחף מאחורי הסירים. בבסיסה עולי ציון היא מקום שמח, וכל השאר נגזר מכך: מטבח פתוח, מנות קטנות/בינוניות שהולכות טוב עם קוקטיילים על בסיס עראק, שולחנות ארוכים שמעודדים שיתוף גם אם מי שיושב ליד אינו חבר בהגדרה, ומוזיקה מעמדת די ג'יי פינתית. התפריט כולל מנות בהשראה יפואית-מזרח תיכונית עם קריצה לבלקן ולכל מה שבסביבה.  המנה: שווארמה שייטל. כ-160 גרם רצועות שייטל עוברות צלייה בפלנצ'ה עד למידת עשייה לפי הטעם האישי. כמון קלוי ומצע פטרוזיליה נותנים ארומה מזרחית נדרשת, ואת הטאצ' העדכני תורמים שקדים קלויים. מוגש עם מטבל יוגורט, שום ושמן זית קריר וצונן. שווארמה מדוגמת שאוכלים בסכין ומזלג בלי לטפטף על הבגדים.מחיר: 53 שקלים.עולי ציון -  רחוב עולי ציון 34, יפו.

אין הפתעות, אין נפילות. שאוורמה של חג' כחיל (צילום: ענבל קליין)

*#