${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: מנות המוזלי הטובות בתל אביב

יצירת אומנות בעלמה לאונג', עם טוויסט למזרח בדלאל, טבעוני וטעים באורנה ואלה, בחתיכות גדולות בקארדו וסוד המינונים של קפה נואר. חמש מנות המוזלי הטובות בתל אביב, ומחוצה לה

תגובות

האגדה מספרת שהמוזלי הומצא בשנת 1900 על ידי רופא שוויצרי בשם מקסימילאן בירצ'ר, שנהג להאכיל את החולים בפירות וירקות טריים כחלק מהליך הריפוי. מבית החולים באלפים השוויצרים זלג המוזלי לדרום גרמניה ומשם אל העולם כולו. מאז ועד היום שמו נקשר בבריאות וכזריקת אנרגיה לשעת בוקר. אז נכון, גרנולה זה לא כל כך בריא ומוזלי זה מתוק נורא ואפילו משמין, אבל עדיין השילוב הזה בין שיבולת שועל, מיני דגנים, יוגורט ופירות יבשים או טריים, הוא פשוט כיף אחד גדול.» הקבבים הטובים בתל אביב» המאפיות הטובות בתל אביב

בישראל, משום מה, המוזלי מזוהה כגרנולה עם יוגורט ופירות טריים, בעוד המוזלי המקורי (שבכלל יש לקרוא לו מיזלי) עשוי דגני בוקר מבוססי שיבולת שועל שאינה קלויה כלל. יחד עם זאת הקומבינציה הישראלית יוצאת שוב וידה על העליונה, כי היא הרבה יותר טעימה. קל מאוד להגיש מנת מוזלי גרועה כשכל הרכיבים טובעים ביוגורט ודבש, אבל ברשימה שלפניכם אנו מציגים את כל אלה שעברו את מבחן זכוכית המגדלת שלנו.

» איפה אתם אוהבים לאכול מוזלי? ספרו לנו בתגובות

פאר בצלחת: מוזלי בעלמה לאונג'

בבניין לשימור משנת 1924 נפתח בנובמבר האחרון מלון הבוטיק עלמה, והציב סטנדרטים חדשים למלונות בוטיק באשר הם. תוסיפו לזה את עלמה לאונג', מסעדת הדגל של יונתן רושפלד ותקבלו סוג של סלון אינטימי ויפהפה, צבעוני ורב רושם, הכי רחוק מהבנאליות התל אביבית.

בתפריט: מוזלי פרג. בין אם אתם אורחי המלון או רק באתם לארוחת הבוקר, מנת המוזלי של עלמה היא ארוחת בוקר לכל דבר, שאין להקל בה ראש. קודם כל תצטרכו לבחור בין יוגורט עזים פרג ליוגורט אוכמניות של יעקבס, ואחר כך יתחילו להזרים אליכם שלל הפתעות בכלים מרהיבים. הגרנולה מתקתקה ברמה מדויקת, עשויה ממתכון מיוחד לעלמה לאונג' ועשירה באגוזי לוז, משמשים מיובשים, חמוציות, בננות מיובשות, צימוקים, גרעיני דלעת ואגוזי מלך. בין הפירות שמעטרים את המנה תמצאו את כל מה שמשובח כרגע: אננס, ענבים, תותים, קיווי, מנגו ותפוח. מעל לכל בולט דבש ההדרים שעוטף את הכל והופך את המוזלי הזה למפואר, יפהפה ומושקע.

המחיר: 69 שקלים, כולל סלסלת לחמים, גבינות, שתייה חמה וקלה. נו – ארוחת בוקר.

אם אתם כבר כאן: בקשו לעשות סיבוב בין חדרי המלון או לאכול על הגג היפהפה.עלמה לאונג' - יבנה 23, תל אביבכל כך יפה שחבל לאכול אותו. מוזלי של עלמה לאונג' (צילום: רותם מימון)

בוקר טוב: גרנולת דלאל

אין הרבה מקומות שיכולים להתחרות בארוחת הבוקר של דלאל, לא באווירה, לא ביופי ובטח שלא באוכל. באמצע שבוע, כשנווה צדק ריקה יחסית והכל קצת יותר נינוח, ביקור בדלאל מרגיש כמו קפיצה קטנה לחו"ל, בעיקר אחרי השיפוץ החדש שאוורר והאיר את המקום. טענו בעבר שהיינו מוכנים לגור כדרך קבע בקונדיטוריה דלאל, אבל גם תפריט ארוחת הבוקר שיצר השף גולן גורפינקל במסעדה מושקע וקולע כמעט לכל טעם וכיס, וזה בין המקומות היחידים בהם ניתנת האופציה להרכיב לבד את ארוחת הבוקר.

בתפריט: גרנולת דלאל. מנה שהיא השקעה מהתחלה ועד הסוף. גרנולה עשירה שמיוצרת במקום ועשירה בשומשום, שקדים קלויים, גרעינים וקוקוס בגושים קטנים (מתוקים אבל לא יותר מדי), עם יוגורט צאן ביו חלק שמאזן את המתיקות ומתאים לגרנולה באופן נהדר. עכשיו מוסיפים אננס שמשתדך עם תות, שמשתלב עם הקוקוס מהגרנולה בצורה מושלמת. הגענו לטאץ' האחרון - תשכחו מדבש או סילאן, פה תקבלו רוטב רימונים וג'ינג'ר שלוקח את המנה למחוז חמצמץ ואפילו טיפה אסייתי. מנה יוצאת דופן, מעודנת ומרעננת.

המחיר: 44 שקלים.

אם אתם כבר כאן: ועדיין בחשק למשהו מתוק - אל תפספסו את הפרנץ' טוסט. מהטובים שתמצאו בעיר.דלאל - שבזי 10, תל אביבלא כמו מנות מוזלי אחרות. מוזלי של דלאל (צילום: רותם מימון)

מתאים לכולם: מוזלי טבעוני באורנה ואלה

האם יש צורך להציג את אורנה ואלה? אחרי יותר מ-20 שנות פעילות בהן הפכו מעוד מסעדה עם אוכל טוב לאחד הסמלים המובהקים של העיר של התל אביביות, מנהיגים כאן בשקט מהפכה בריאה שגם נותנת כבוד לטבעונים מבלי לוותר על ההקפדה והאלגנטיות שבהגשה.

בתפריט: גרנולה טבעונית תוצרת בית אפויה במייפל על חלב שיבולת שועל. כל דבר במנה הזאת הפתיע, החל מצורת ההגשה בה כל אחד יכול לבחור בעצמו את המינונים של המרכיבים ועד הגרנולה המוכנה במקום עשירה בפרג, קוקוס, קשיו ואגוזים. סוד הקסם של המנה טמון בעובדה שבמקום חמאה ודבש משתמשים כאן במייפל טהור ושמן קוקוס, שהופכים אותה לטבעונית כשהיא עדיין שומרת על פריכות נהדרת ומתיקות נעימה. הגרנולה השתלבה כל כך טוב עם חלב שיבולת שועל שהיה מעודן בטעמו ובמתיקותו, כך שאפילו לא היינו צריכים את הפירות. בשורה התחתונה: מנה שגם לא טבעונים כמונו ייהנו ממנה.

מחיר: 42 שקלים כולל משקה.

אם אתם כבר כאן: אתם חייבים לטעום אחת מארוחות הבוקר הטבעוניות, שקשוקה טופו למשל.אורנה ואלה - שינקין 33, תל אביבמי צריך את הפירות. מוזלי של אורנה ואלה (צילום: רותם מימון)

תמונות יפואיות: מוזלי בקארדו

לא מדובר בבית הקפה הירושלמי אלא בקפה ובר יין יפואי שפועל כשלוש וחצי שנים בלב מתחם נוגה, עוד לפני שהיה אופנתי לפתוח כאן מקומות. הקארדו החל את דרכו כבית לחם ויין ולאחרונה הפך למין שילוב יפואי-פריזאי בין בר יין לקפה מסעדה. הקונספט אולי השתנה, אבל אלון ברנע (הבעלים) עדיין מקפיד על יצירתיות והשקעה במנות.   

בתפריט: יוגורט, גרנולה ופירות. במקום מכינים סחוג, חמאת בוטנים, עוגות, עוגיות, את הקרקרים שהולכים ליד היין, וגם את הגרנולה. המנה מורכבת מגרנולה מצוינת עם ארבעה סוגי אגוזים, חמוציות ודבלים, קשיו וסילאן כחלק מתערובת שמגיעה בחתיכות גדולות, כמו עוגיות גרנולה כיפיות שיוצרות משחק נעים בין המרקמים. את התמונה משלימים יוגורט בקר 16% שומן וגם אפרסקים, ענבים ותפוח עץ, ואשכולית אדומה מלמעלה. נקודה נוספת שחייבים לציין: מדובר במנה ענקית שנותנת פייט למנות מוזלי אחרות בגודל סטנדרטי, שלא נאמר קטנטן.

המחיר: 38 שקלים. אם מגיעים עד השעה 14:00 מקבלים גם קפה ומיץ.

אם אתם כבר כאן: אל תפספסו את החומוס היפואי ואת הסלטים המושקעים שמכינים במקום.

קארדו - שדרות ירושלים 3, תל אביבתבואו ממש רעבים. מוזלי של קארדו (צילום: רותם מימון)

לא רק שניצל: מוזלי בקפה נואר

קפה נואר אמנם ידוע לכל בגלל השניצל המיתולוגי שלו, אבל עם כל הכבוד לשניצל הזה (ויש כבוד) בקפה נואר יש עוד לא מעט מנות שצריכות להגיע אל תודעת הקהל. ארוחות הבוקר למשל: בשנה האחרונה תפריט ארוחות הבוקר זלג ממשבצת סוף השבוע אל אמצע השבוע, ונוספו אליו מנות מושקעות ומהנות - הגרנולה היא אחת מהן.

בתפריט: מוזלי נואר - גרנולה תוצרת בית עם יוגורט צאן, פירות טריים ודבש. הסוד להצלחת מוזלי הוא המינון הנכון בין כמות היוגורט, הגרנולה והפירות. במנה של קפה נואר כל אחד מהמרכיבים עומד בהצלחה בזכות עצמו - היוגורט בזכות החמיצות העדינה, הגרנולה בזכות הקוקוס והפקאנים שגנבו את ההצגה, והפירות שהוגשו בנדיבות ובקוביות גדולות על מנת שלא להיעלם בין כל התוספות. בכל ביס זכינו לטעום משהו אחר - פעם יוגורט עם רימון ופעם קוקוס, תות ואגס, וגם קצת מיץ תפוזים שנתן לכל העסק עוד תוספת טעם משמעותית. בקיצור, פשוט וטוב.

המחיר: 39 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אל תפספסו בשום מקרה את האג'ז בנדקיט הכי טוב בעיר. באחריות.קפה נואר - אחד העם 43, תל אביב

יודעים מה הם עושים. מוזלי של קפה נואר (צילום: רותם מימון)מנות מוזלי נוספות שאתם חייבים לטעום

אלבה - אלבה הפתיעה אותנו בקינוח א-לה מוזלי כי אם נחשוב על זה לעומק, מה רע ביוגורט ופירות לקינוח? המוזלי של אלבה (39 שקלים) מורכב מקצפת יוגורט, או במילים אחרות ענן יוגורטי מענג, עליו שברי פירורי עוגיית מוזלי ומתחת בננות ותפוזים בסירופ תה בדואי עם גרניום. מנה חצופה, יצירתית ונועזת, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. אל תחמיצו בשום אופן.אלבה - מגדל השופטים G, אבן גבירול, תל אביבככה מסיימים ארוחה. מוזלי של אלבה (צילום: רותם מימון)

פליקס -  כנראה שלבתי הקפה ביפו יש סטנדרטים אחרים, כי כמו במקרה של קארדו גם בפליקס מכינים את הגרנולה באופן עצמאי במקום, וההבדל בהחלט מורגש בטעם. הרעיון של המוזלי בפליקס (35 שקלים) הוא ליצור משחק טמפרטורות: במרכזו יוגורט בופאלו שמנתי ונפלא, המונח על בסיס של מלון קר ויוצר משחק של טעמים מרעננים וצוננים - מלון קר מאוד, יוגורט קר ועליו פירות קרירים ונקודות גרנולה יפות. מומלץ ביום חמים, אבל לא רק.  פליקס - רבי פנחס 4, שוק הפשפשים, יפוקריר, מתקרר, קר! מוזלי של פליקס (צילום: רותם מימון)

קפה נח - הקפה הוותיק מרחוב אחד העם יציין בקרוב יום הולדת 12 מה שמצביע על יציבות מבורכת שלא תמיד קיימת במקומות טרנדיים במרכז העיר. במשך כל היום מוגש כאן מוזלי יפהפה (38 שקלים)  שמבוסס על קערית ובה שלוש שכבות: בסיס גרנולה, שכבת עבה של יוגורט מעל ולבסוף שכבה שלישית של פירות. צורת אכילה מומלצת: לתקוע כף עד הסוף ולהרים, לא לערבב. מוזלי פשוט, לא מתחכם, גדול ומתוק. נסו ותהנו.קפה נח - אחד העם 93, תל אביבלא מתערבב. מוזלי של קפה נח (צילום: רותם מימון)

תמרה - גבירותי ורבותי מדובר בהפתעה. אנחנו עוצרים בדוכן המיצים של תמרה לשייק פירות כשדיזינגוף עולה לנו על גדותיו ואנחנו צריכים הפוגה בשדרות בן גוריון. הצצה מחודשת בתפריט גילתה לנו את המוזלי, שהיה תענוג מהתחלה ועד הסוף, גם בטעם וגם במחיר. ב-20 שקלים קיבלנו כוס גדולה שבתחתית פירות כמו פאפאיה (איפה עוד מגישים פאפאיה?), בננה, קיווי, מלון ומיץ תפוזים, עליה שכבה נאה של יוגורט אוורירי וגרנולה עשירה (תוצרת בית) מרובת בננות יבשות. דוגמה למופת לאיך עושים אוכל רחוב כיפי, קליל וטעים.תמרה - דיזנגוף 171, תל אביבפייר, הופתענו. מוזלי של תמרה (צילום: רותם מימון)

לאביט - הרשת החמודה ממשיכה לשמור על פאסון אורגני-בריאותי, ועל הדרך עושה גם מוזלי לא רע בכלל במחיר שפוי יחסית (35 שקלים). בקערית גדולה מוגשת כמות גדולה מאוד של יוגורט בופאלו חמצמץ וגרנולה תוצרת המקום מרובת צימוקים ובננות, גרעיני חמניה ודלעת, ועליה אשכולית אדומה, אגס ומלון והברקה של קינמון שנתנה למנה עומק וחילצה אותו ממחוזות הבנאליות. חייבים לטעום.לאביט - לרשימת הסניפים המלאהקינמון מוסיף המון. מוזלי של לאביט (צילום: רותם מימון)

מנות המוזלי הטובות ביותר מחוץ לתל אביב

זוני - אם ישבתם כאן ונזכרתם בבראסרי התל אביבי, זה לא מקרי. זוני מכוון בדיוק לאותו כיוון קולינרי ומצליח לעשות את זה לא רע. כמקום שפועל 24 שעות, אפשר למצוא בתפריט ארוחות הבוקר (שנמשך 12 שעות) גם מוזלי מתבקש (31 שקלים) שאולי לא יוצא דופן בהגשה שלו, אבל עשוי מחומרי גלם משובחים, החל מהיוגורט הנפלא ועד הגרנולה המתוקה והעשירה. פרנץ' טוסט? תשמרו לפעם אחרת.זוני - יואל משה סלומון 15, ירושלים

לנדוור - אנחנו לא ממש מסמפטים רשתות בעלות עשרות סניפים, אבל רשת לנדוור הציגה מנה יפה ומושקעת שיכולה ללמד כיצד לעשות מוזלי כמו שצריך. המוזלי של לנדוור (36 שקלים) מוכן מיוגורט עזים חמצמץ וסילאן או מיוגורט בקר עדין עם דבש שמשתדכים עם פירות מפנקים כמו נקטרינות, ענבים ותותים ועם גרנולה עשירה בתותים יבשים ובאגוזים, ויוצרים משחק מרקמים מעניין. היופי הוא שהמנה מוגשת באופן זהה סניף של לנדוור.לנדוור - לרשימת הסניפים המלאהכמו שצריך. מוזלי של לנדוור (צילום: רותם מימון)

ארט דה קוקו - ירים את ידו מי שעבר באזור כרמיאל ולא התפתה לעצור ולטעום את אחד השוקולדים המעולים של ארט דה קוקו. הבונוס הוא שהמקום מציע  גם אוכל ממש טוב. אם אתם מתכננים על שחיתות שוקולדית וחושבים להתחיל עם מוזלי, דעו לכם שהוא מוגש עם פרנץ' טוסט שכבר מוריד את מפלס הבריאות ועוד לא התחלנו לדבר על הגרנולה שנעשית במקום, פריכה, עשירה בפירות ובמיני אגוזים. כן, היינו מגיעים לכאן מרחוק. ארט דה קוקו - חוצות כרמיאל, מול מרכז ביג, כרמיאל

שגב אקספרס - גם במסעדת שגב אקספרס של השף שגב משה שמחנו למצוא קינוח שמתכתב עם המוזלי ומציג את גלידת מוזלי (36 שקלים), גרסה רעננה ואוורירית בדמות גלידת יוגורט עזים, עליה סלט פירות מושקע ושברי שקדים, כשאת הדבש / סילאן מחליף סירופ שמפניה עם מקלות וניל. אולי זה לא בדיוק תואם את חוקיו של ד"ר בירצ'ר, אבל היי, זאת מנה ממש כיפית.שגב אקספרס - מזל אליעזר פינת לזרוב, קניון הזהב, ראשון לציוןאורנה בר מאפים - במסגרת ארוחות הבוקר של אורנה בר מאפים, מן שילוב חמוד ומוצלח בין קונדיטוריה למאפיה, מצאנו ארוחת בוקר בריאות עם מוזלי (35 שקלים) שגולת הכותרת בו היא כמובן הגרנולה המיוצרת במקום, שמוכיחה שוב ושוב שהאוכל הכי טוב הוא זה שנעשה במקום. אל תחמיצו.אורנה בר מאפים - בקעת בית נטופה 25, שכונת הדרים, כפר סבא

*#