טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: הכנפיים הטובות בתל אביב

הקלאסיות של דיקסי, ללא עצמות בשיין אנד שארפ, בתבלון עדין בטייגר לילי, סודיות בבראסרי וצבעוניות ביבנה מונטיפיורי. הכנפיים הטובות בתל אביב ומחוצה לה

תגובות

יש אנשים שלא אוהבים כנפיים. הם מצדיקים את זה בכך שטעם העוף דומיננטי במיוחד דווקא בחלק הזה, או שזו מנה מלכלכת ואין דרך לאכול אותה בצורה אלגנטית. אם שואלים אותנו, כנפיים היא אחת ממנות המאנץ' האולטימטיביות, בדיוק כמו הצ'יפס. אחרי הכל, מדובר בעוף מטוגן עם רוטב שמנוני וחריף שגורם לכם ללקק את האצבעות. בכל מקרה, כיום זהו אחד הפתיחים המהנים יותר לארוחה: ההתעסקות, הרטבים ופיצוח הכנפיים. » הניוקי הטוב בתל אביב» הקובה הטוב בתל אביב» המלבי הטוב בתל אביבחומר למחשבה: בעבר הלא רחוק נחשבו הכנפיים כחומר גלם נחות שאף אחד לא רוצה. במקרה הטוב הכניסו אותם למרק, מה שהביא לא מעט קצבים למכור אותם במחירים מוזלים. אבל באופנה כמו באופנה, בר אחד בבפאלו ניו יורק החזיר אותם לתודעה, והיום הפכו הכנפיים למנת פתיחה יקרה למדי.

» איפה אתם אוהבים לאכול כנפיים? ספרו לנו בתגובות

אגדה אורבנית: כנפי עוף ברוטב חריף בדיקסי

כדיינר אמריקאי מתקדם חשפה אותנו דיקסי למנות ששכחנו מקיומן, עשתה להן כבוד והחזירה אותן לקדמת הבמה. כן, ספק גדול עד כמה ההמבורגר והפנקייק היו פופולריים היום אלמלא דיקסי. אם זה לא מספיק, היא גם לימדה אותנו לאכול באמצע הלילה, בדרך כלל אחרי בילוי, מנות מושחתות שספגו את האלכוהול וריפדו את הקיבה, שכן היתה זו המסעדה הראשונה בשנות ה-90 שפעלה מסביב לשעון. אגב, זה גם המקום היחידי בתל אביב שאפשר לאכול בו כנפיים 24 שעות.

המנה: כנפי עוף ברוטב חריף. נכון - אמרתם דיקסי אמרתם כנפיים - אבל אל המנה הזאת ניגשנו בחשש. 19 שנים של נוכחות בתפריט עם מעט מאוד שינויים זה הישג מרשים, אבל לא תמיד מבטיח טובות. ובכן, אנחנו שמחים לגלות שוב שהכנפיים של דיקסי הן מהטובות בעיר, אם לא בארץ, בעיקר בזכות השילוב שלהן עם רוטב שניכרות בו כמויות נאות של חמאה ורוטב צ'ילי חריף (אל תספרו לנו כמה קלוריות יש כאן). הכנפיים לכשעצמן פריכות, אבל אין ספק שהרוטב המצוין הוא הסיבה למגה להיט הזה. בשורה התחתונה: יש סיבה לכך שאגדות נולדות.

המחיר:  43 שקלים ל-12 יחידות.

אם אתם כבר כאן: תשלימו את השילוש המושחת: כנפיים-הום פרייז ולחם שום.» דיקסי - תוצרת הארץ 1-3, תל אביב

קלאסיקה. כנפיים של דיקסי (צילום: רותם מימון)פוטנציאל לקאלט: כנפיים ללא עצמות בטריאקי וסיראצ'ה בשיין אנד שארפ

יענקל'ה שיין הוא איש בשר בכל רמ"ח איבריו, יעידו על כך שלל מסעדות הסטייק האוס שפתח בשנים האחרונות באירופה. לפני כשנה פתח את מסעדת הבשרים הישראלית שלו על מנת לשים את הפורטרהאוס והאנטרקוט במרכז, אבל אף אחד לא הכין אותנו למנת הכנפיים הזאת. אם יורשה לנו לנבא - היא הולכת להיות הדבר הגדול הבא.

המנה: כנפיים ללא עצמות בטריאקי וסיראצ'ה. איך לא חשבנו על זה קודם? הסטארט אפ של יענקל'ה שיין נועד בדיוק לאלה שמתים על כנפיים אבל נמנעים מלאכול אותן רק בגלל הלכלוך וכאב הראש מסביב. אל תתבלבלו, לא מדובר בגימיק שכל כולו רק כנף נטולת עצם - השקיעו כאן כמות נדיבה של בשר ורוטב שלוקח את המנה לכיוון אסייתי כתולדה של שילוב בין הטריאקי המתקתק לסיראצ'ה החריף. בשורה התחתונה: זו מנה ממכרת.

המחיר: 49 שקלים ל-13 יחידות.

אם אתם כבר כאן: תשתו משהו ליד הכנפיים - קוקטייל 404, ואריאציה מעולה על מוחיטו.» שיין אנד שארפ - יגאל אלון 65, תל אביבלא מתלכלכים. כנפיים של שיין אנד שארפ (צילום: רותם מימון)

בגרסה האסייתית: פי גאי בטייגר לילי

המשתתפת הכי צעירה ברשימה, היא גם אחת המסעדות החשובות שנפתחו לאחרונה. טייגר לילי נפתחה מאהבה למטבח התאילנדי האותנטי, זה שלא מתחנף אבל גם לא מתחכם. אבל בואו נעשה סדר: בניגוד לכל השמועות שנכתבו על טייגר לילי, שמה נגזר בכלל מהפרח התאילנדי השייך למשפחת הליליות, כלומר אין כל קשר או השראה מהמסעדה הלונדונית ההיא.

המנה: פי גאי. כנפיים הן לא נחלתם הבלעדית של האמריקאים, אפשר למצוא אותן גם בכמה מטבחים ברחבי אסיה, בין אם כאוכל רחוב או כמנה ביתית. הכנפיים של טייגר לילי הן יציאה אמיצה. ברוב המקומות מכסים את הכנפיים בהרבה רוטב, אבל אלו של טייגר לילי מגיעות עירומות מרוטב כשלגופן רק תערובת תבלינים תאילנדים עדינים כמו למון גראס, פלפל לבן ומעט רוטב אויסטרים. הכנפיים עוברות השרייה ארוכה במרינדה, אחריה אידוי ממושך ששומר על העסיסיות ורק בסוף טיגון. לצידן מוגש רוטב שמגלם את כל מה שטוב במטבח התאלינדי - חריפות של צ'ילי, חמיצות של תמרינדי, ואיתם גם סויה, ממרח צ'ילי ושרימפס טחון. התוצאה הסופית: כנפיים בשרניות עדינות מאוד עם טעם קרוב ביותר לעוף, ורוטב חריף ומענג לצד טעם עדין של ים. אל תחמיצו.

המחיר: 25 שקלים ל-8 יחידות.

אם אתם כבר כאן: ובאתם רק בשביל הכנפיים, לכו על יין לבן מתקתק שהולך מצוין עם המטבח התאילנדי.» טייגר לילי - הברזל 32, תל אביבלס איז מור. כנפיים של טייגר לילי (צילום: רותם מימון)

אפקט הכנף: באפלו ווינגס בבר של בראסרי

אחרי עשור של פעילות, אין צורך להציג את בראסרי. זו כבר מזמן לא רק מסעדה, אלא סמל. המקום של רותי ומתי ברודו ששינה את פני מרכז תל אביב, את חיי הלילה ואת חשבון הבנק שלנו, הוליד חקיינים רבים שניסו לעשות אותו דבר וברוב המקרים גם כשלו. למה? כנראה כי אין להם את זה. חשוב  לזכור שאחרי הכל, בראסרי הוא גם מקום טוב לאכול בו, אפילו באמצע הלילה.

המנה: באפלו ווינגס. ברחבי הארץ תמצאו אין ספור גרסאות למנה שנקראת באפלו ווינגס, אבל מעט מהן עושות פרשנות נהדרת כמו של בראסרי. לבראסרי יש שתי מנות כנפיים בתפריט, אבל אנחנו מדברים על המנה המוגשת בבר בלבד החל מהשעה 17:00 בערב ועד שנגמר. בגרסה של בראסרי ניכר שהכנפיים יושבות במשך זמן ממושך במרינדת פלפלים חריפים מיובשים כך שהן ספגו היטב את הפיקנטיות המעקצצת שלהם כמו גם טעם מעושן עדין. בנוסף עברו הכנפיים טיגון קצר שנתן להם קריספיות חיצונית ושמר על רכות הבשר. כמו בבאפלו ווינגס אמיתי גם כאן מוגש רוטב בלו, רק שפה הוא מזכיר במרקמו קרם שמנת ובו פיסות קטנות של גבינה כחולה. בשורה התחתונה: אוהבים כנפיים חריפות? תזמינו מעכשיו מקום על הבר של בראסרי כי מדובר במנה שחייבים לטעום.

המחיר: 26 שקלים ל-5 יחידות.

אם אתם כבר כאן: אז כמובן שבירה הולכת מצוין עם כנפיים, אבל גם קוקטייל כמו אמריקנו הכולל קאמפרי, וורמוט וסחיטה של תפוז יתאים כאן בדיוק.» בראסרי - אבן גבירול 70, תל אביב

עושים את זה הכי טוב. כנפיים של בראסרי (צילום: רותם מימון)רטט קל בכנף: כנפי טיס לוהטות ביבנה מונטיפיורי

יבנה מונטיפיורי היא גרסת הביסטרו הנגישה והשפויה של יונתן רושפלד, גם במחירים וגם בטעמים. הקו הקולינרי נע בין מיטב הלהיטים של המטבח צרפתי לצד נגיעות אמריקאיות קלאסיות, עם מנות גדולות ונדיבות ומחירים סבירים מאוד. זה לא אומר שלא תמצאו כאן הברקות יצירתיות או פרשנויות שונות לאותן המנות. מנת הכנפיים היא דוגמה כזאת.

המנה: כנפי טיס לוהטות. מאחורי השם המסקרן ומעורר הציפיות מסתתרות כנפיים שמקיימות את ההבטחה. המנה של יבנה מונטיפיורי הגיעה כשבאמתחתה כנפיים ברוטב סלק ובצבע יפהפה. הרוטב בעל נוכחות יפה של סלק כמו גם כמון, צ'יפוטלה, סוכר וסויה, ואם זה לא מספיק אז מצאנו ברוטב גם ג'ינג'ר ובוטנים. לפחות חסכו לנו פה את החמאה. התוצאה הסופית: כנפיים שדורשות להתלכלך איתן, לאכול ולהתענג על החריפות, המתיקות והטעם האגוזי שמתגנב לפה בסוף (בזכות הבוטנים כמובן) כמו שלא ראינו בשום מקום אחר. בשורה התחתונה: לא תוכלו להישאר אדישים לכנפיים האלה.

המחיר: 46 שקלים ל-8 יחידות.

אם אתם כבר כאן: אתם חייבים להמשיך את הארוחה עם השניצל הענק והמפתיע מאוד בטעמו.

» יבנה מונטיפיורי - מונטיפיורי 31, תל אביבבידיים, בידיים. כנפיים של יבנה מונטיפיורי (צילום: רותם מימון)

כנפיים נוספות שאתם חייבים לנסות:

מוזס - מי שעוקב אחר המדור בקביעות יודע שאנחנו לא ממש אוהבים רשתות (בלשון המעטה). בין יוצאות הדופן היא המסעדה של מוזס ברוטשילד אותה אנחנו תופסים כמסעדה לכל דבר, בעיקר בזכות הטיפול המוקפד של מנות. אחרי כמה וכמה גלגולים של מנת הכנפיים, השף שניר אנג סלע, שעבר קילומטרז' נאה במסעדות ניו יורקיות, עדכן את מנת הכנפיים לסגנון באפלו חריף (33 שקלים ל-8 יחידות) עם תרגום נאמן למקור כשהוא עוטף את הכנפיים ברוטב פרנק רד הוט וטבסקו ומערבב עם מעט חמאה. התוצאה הסופית: מהכנפיים הטובות שטעמנו בזכות החריפות שלא מתנפלת מיד, אבל נותנת בהחלט את אותותיה בחך ולצידה חמצמצות נעימה. בקיצור, שווה טעימה.» מוזס - רוטשילד 35, תל אביבחריפות מתגנבת. כנפיים של מוזס (צילום: רותם מימון)

אוונגרד - השף דיוויד לוי הוא אמריקאי מלידה, כך שאת ההשכלה שלו על אוכל אמריקאי הוא מביא לידי ביטוי בדיינר אוונגרד. מיום הקמת המסעדה לפני 13 שנה, אפשר למצוא את הבאפלו ווינגס הכי משתלמות בעיר - חצי קילו כנפיים, שזה יוצא משהו סביב ה-24 יחידות ב-56 שקלים. חוץ מזה שהן משתלמות, מדובר גם בכנפיים טובות מאוד שנעשות על פי הספר במדויק, כך שאת הקראסט המרשים מלווה רוטב ברביקיו במתכון שמרכיב השף במקום וכמובן רוטב בלו בצד. » אוונגרד - הברז"ל 3, רמת החי"ל, תל אביבכמו באמריקה. כנפיים של אוונגרד (צילום: רותם מימון)

נלסון 33 - נלסון 33 הוא פתרון מצוין אם רוצים לצאת לבר או אם מחפשים מסעדה לא מאוד מחייבת אבל בהחלט מאוד שמחה. מנת הכנפיים של נלסון 33 כבר עשתה לה שם בשכונה ומביאה דיל משתלם מאוד של 12 יחידות ב-28 שקלים ואופציות לבחור בין שני רטבים: צ'ילי מתוק או ברביקיו - הרוטב הטוב יותר. לא בטוח שהיינו מגיעים לכאן מרחוק, אבל כפתרון שכונתי זה לא פחות ממצוין.» נלסון 33 - אופנהיימר 11, נווה אביבים, תל אביבג'ירף - עוד כנפיים שלוקחות כיוון אסייתי הן כנפי העוף ברוטב שזיפים, ג'ינג'ר וצ'ילי של הג'ירף ברחוב אבן גבירול (35 שקלים ל-8 יחידות), רק שכאן מדובר בכנפיים שנויות במחלוקת. חלקנו אהב אותן מאוד בזכות רוטב השזיפים, מה שהיווה מעט בעיה לחלק אחר. אין ספק שהטעם השזיפי הוא מפתיע ובולט, כמוהו גם הג'ינג'ר אבל, וזה אבל מהותי מאוד, את הכנפיים של הג'ירף צריך לטעום ולו רק בגלל העובדה שהן חורגות מההגשה השגרתית ומרעננות את הנוף.» ג'ירף - אבן גבירול 49, תל אביבמה דעתכם על שזיפים? כנפיים של ג'ירף (צילום: רותם מימון)

הדיינר של גוצ'ה - גרסת הדיינר למסעדת פירות הים מביאה תפריט עם כמות יפה של מנות אמריקאיות שעושות כבוד למונח דיינר, ובין פנקייקים להמבורגרים אפשר למצוא פה מנת כנפיים משתלמת מאוד, לא מתוחכמת יותר מדי אבל בהחלט טעימה. כנפיים ברוטב חריף (45 שקלים ליותר מ-15 יחידות) מוגשות יחד עם צ'יפס שכלול במחיר וביחד הופכים למנה עיקרית או למנה חלוקה אידיאלית. הרוטב במקרה הזה הוא צ'ילי חריף בעל מתיקות עדינה. לפעמים טעים זה מספיק לנו.» גוצ'ה דה דיינר - אבן גבירול 14, תל אביבחייבים לחלוק. כנפיים של גוצ'ה דה דיינר (צילום: רותם מימון)

סוהו - במסעדה הפופולרית בראשון לציון אפשר למצוא תפריט ענק שמצריך מדריך מיוחד בשביל לצלוח אותו. בין המנות שמשלבות בין אסיה לגריל ישראלי משודרג, אפשר למצוא מנה שהיא המכנה המשותף לשני הדברים – כנפי עוף תאילנדיות (46 שקלים ל-12 יחידות) עם כמות מסחררת של רוטב שנוטף מכל כנף. לא יותר מדי תחכום, לא יותר מדי מתוק, לא יותר מדי חריף, פשוט כנפיים טעימות.» סוהו - משה בקר 15, ראשון לציוןברבן סטריט - אם השם ברבן סטריט לא אומר לכם כלום, זה הזמן להכיר את הבר שמצדיע לניו אורלינס ומביא גם כמה מנות טיפוסיות לאזור. בין היתר, אפשר למצוא גם את מנת הכנפיים הכי חריפה שמצאנו ברחבי הארץ: כנפיים דיאבלו (38 שקלים ל-12 יחידות), מנה שאתגרה לנו את החך ואחר כך אזורים אחרים בגוף. אז מה עושה את הדיאבלו לחריף כל כך? רוטב באפלו, טבסקו, פלפלי שאטה בכמות נכבדת ולבסוף גם קצת צ'ילי חריף. באופן מפתיע, ככל שזה יותר חריף זה גם יותר טעים. » ברבן סטריט - המנופים 8, הרצליה

המאנקיז - מוסד זה מוסד ובאילת המאנקיז הוא שם דבר בכל מה שנוגע לבילוי בבארים. אפשר למצוא פה מנת כנפי עוף בשלוש מידות של חריפות: ספייסי למתחילים, סופר ספייסי למתקדמים או אקסטרה ספייסי לאנשים שנולדו עם פלפל חריף בפה והסטנדרט שלהם גבוה. לצורך החריפות הגבוהה טומנים ברוטב כמויות יפות של טבסקו, צ'ילי יבש, רוטב ווסטרשייר, ג'ינג'ר וחומץ אורז. כולם ביחד מבלבלים את הפה שמתקשה להחליט מה הוא מרגיש יותר, חמיצות או חריפות. המחיר - 48 שקלים כולל צ'יפס מתובל.» מאנקיז - טיילת רויאל ביץ', אילתאיזו חריפות אתם אוהבים? כנפיים של מאנקיז (צילום: רוני בלחסן)

קמפאי - כל מי שחשב שבאר שבע היא רק מסעדות פועלים זולות או מקומות לסטודנטים, שיחשוב שוב. לפני ארבע וחצי שנים נולדה קמפאי והוכיחה שגם בבאר שבע יודעים לחגוג עם אוכל אסייתי לא רע בכלל. המסעדה מציעה מנה רצינית של כנפיים בצ'ילי וטריאקי (63 שקלים ל-22 יחידות) שאהבנו מאוד בגלל הפריכות המעולה מבחוץ והחריפות הנעימה שחלחלה פנימה וכן - לא נכחיש - בגלל התוספות שהגיעו מסביב: הום פרייז ובצל בטמפורה.» קמפאי - מרכז ביג, באר שבע

בית המרזח - כבר מהשם "בית המרזח" נהיה לנו שמח. לכאן באים לשתות קודם כל ואחר כך גם לאכול. את הכנפיים של בית המרזח תקבלו בקערה מלאה, בציפוי פריך של צ'ילי מתוק-חריף ותבלינים (שעד רגע זה לא מוכנים לגלות לנו), ובמחיר של 28 שקלים. לצד הכנפיים יגישו לכם מטבלים על מנת להעצים את החוויה ויציעו לכם לקחת את בירת הבית. פייר? זה הכי מתאים.» בית המרזח - אזור התעשייה, רמת ישילצד הבירה. כנפיים של בית המרזח (צילום: שמעון אגם)מרינדו - מרינדו בעין גב החלה את דרכה במשק חקלאי במושב כנף בבעלות איתמר קנדליק ורועי תבור. מדיר קטן של טלאים וכבשים צמח העדר והפך לגדול ביותר ברמת הגולן, והיום הוא כולל למעלה מאלף ראש, אבל עם כל הכבוד לסטייקים הנפלאים שיש פה, את הארוחה צריך לפתוח עם מנת כנפיים דווקא (37 שקלים ל-6 יחידות), ולמה? כי הן מתוקות וחומר הגלם מצוין, מה שבא לידי ביטוי בבשר טעים ומוצלח, שעשוי בדיוק כך שאפילו הרוטב לא משתלט על העסק. שווה עצירה.» מרינדו - עין גב

*#