${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: מנות העוף הטובות בתל אביב

חאלייה בננוצ'קה, קריספי צ'יקן בהוטל מונטיפיורי, עוף בגריל בטיפיקו, שוק ממולא בחג' כחיל ותרנגול קריספי בתרנגול הכחול. חמש מנות העוף הטובות בתל אביב ומחוצה לה

תגובות

כל מאבקי העוף בשקל לאחרונה הוזילו את העוף לא רק ברמת המחיר אלא גם בתודעה הציבורית. בין הסטייקים הנכבדים להמבורגרים ההמוניים נדמה, משום מה, שכולם אוהבים עוף. יחד עם זאת העופות לא ממש תפסו את השורה הראשונה, למרות שמכירותיהן הן מהגבוהות בענף הבשר. מזל שהשניצל והכנפיים מצילים את כבודן.

» ברי היין הטובים בתל אביב» הנודלס הטובים בתל אביב» הקציצות הטובות בתל אביבאין הרבה אנשים (בטח בישראל) שלא גדלו על עוף בצורה כזאת או אחרת – במרק צח, צלוי בתנור עם תפוחי אדמה, על האש, או ממולא, ואולי זאת הסיבה שכולם אוהבים אותו. היתרון הברור של העוף הוא שניתן לאכול כמעט כל חלק ממנו - לא אוהב כנפיים? בטוח תאהב את החזה. החזה יבש לך מדי? קח איזו שוק. היתרון השני והלא פחות חשוב, הוא כאמור המחיר. יחסית לשאר נתחי הבשר עוף תמיד יצטייר ויחשב כזול יותר (אבל אם תנסו לרכוש עוף חופש למשל, תגלו שזול זה לא). אם לומר את האמת, גם השפים מתווי האופנה הקולינרית הם לא מחסידי העופות הגדולים ביותר. נדמה שהם יעדיפו לעבוד עם בשר בקר, אבל את העוף זנחו קצת. בשנים האחרונות, אולי כחלק ממגמת החזרה לאוכל בריא יותר ושומני פחות, אנשים מגלים מחדש את העוף, במיוחד הצלוי - שנחשב למנה הבריאה ביותר בקרב אוכלי הבשר.

במסע הפעם אחר מנת העוף המושלמת ביותר הנחנו את השניצל והכנפיים בצד וחיפשנו מנות שעושות כבוד גדול לעוף ושמות אותו במרכז.

» איפה מנת העוף שאתם הכי אוהבים? ספרו לנו בתגובות

גרוזינית חמה: חאלייה בננוצ'קה

לרוב האנשים ננוצ'קה הוא מקום שמח שרוקדים בו על הבר, וסביר להניח שאם תגיעו לכאן בשעת לילה מאוחרת, תמצאו את עצמכם מפזזים גם אם לא ממש התכוונתם. אבל - וזה אבל משמעותי - בדרך שכחו שיש פה גם אוכל גרוזיני שעושה הרבה כבוד לעדה. הרבה מזה בזכות ננה שרייר, בעלת המקום, שהיא ללא ספק השגרירה המובילה של האוכל והתרבות הגרוזינית בישראל. גם במיקומו הנוכחי ננוצ'קה הוא מקדש גדול, צבעוני, רועש ושמח, לא חשוב מאיזו עדה אתם.

המנה: חאלייה, או בעברית - עוף שחור. במטבח הגרוזיני החאלייה היא מנה מוכרת ואהובה שתמצא חן בעיני כל מי שאמא שלו הכינה לו פעם תבשיל עוף עם אורז. החאלייה היא בעצם תבשיל כרעי עוף במרינדה של תמרהינדי, בצלים, שום ותבלינים גרוזיניים, הרבה עשבי תיבול יבשים ורימונים. הכרעיים עצמם מונחים על אורז לבן שבושל בציר עוף וכמעט גונב את ההצגה. התוצאה הסופית: מנה אפופת ניחוחות עוף, מתקתקה ולא דומה לאף עוף אחר שטעמנו. כבוד.

המחיר:  54 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אל תפספסו את עסקית הצהריים השווה, שכוללת גם קוקטייל וודקה עם רימונים, לחם וסלט.» ננוצ'קה - לילינבלום 30, תל אביב

ננה, תעשי לנו עוף! חאלייה (צילום: רותם מימון)

פינה אסייתית: קריספי צ'יקן בהוטל מונטיפיורי

ככל שהולכים ומתרבים המקומות החדשים במרכז העיר, כך גדלה התחושה שהוטל מונטיפיורי הוא יוצא דופן. ולמה? ראשית, בגלל ההקפדה על כל הפרטים - מהעיצוב, דרך השירות ועד למראה ולטעם של כל מנה, ושנית – כי זה מקום מפלט אלגנטי, גם אם באת רק לדרינק על הבר. השילוב בין מסעדה למלון בוטיק, שנפוץ כיום בכל פינת רחוב, נושא בגאון שילוב יפה בין טעמים אסייתיים לאירופאים ומנות העוף פה מדגימות את זה במדויק.

המנה: קריספי צ'יקן, וייטנאם. בעיר מסתובבות לא מעט מנות שקוראות לעצמן קריספי צ'יקן, אבל זו בקלות טוענת לכתר מנת העוף הטובה ביותר. בעוד ששאר המנות הלכו לכיוון האמריקאי, המנה הנוכחית הלכה לכיוון הוייטנאמי, שמורגש כבר מטעימה ראשונה. זה מתחיל עם ההגשה היפה של חצי עוף פרוס מונח על עלה מנגולד כשמסביב בריכה קטנה של רוטב אויסטרים וציר ירקות. העוף עצמו עובר תהליך של זיגוג חיצוני ששומר את כל המיצים שלו בפנים ונותן לו קריספיות נהדרת בחוץ ורכות נפלאה בפנים. טעמיו הוייטנאמיים מגיעים מתיבול בפייב ספייסס (חמישה תבלינים) וכאמור מרוטב האויסטרים, שמובילים אותו לטעמים פחות מוכרים ונהדרים.

המחיר: 82 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אל תפספסו את סנט אונורה - פחזניות קטנות ומקורמלות ממולאות בקרם פטיסייר. לצערכם, לא תוכלו להסתפק באחת.» הוטל מונטיפיורי - מונטיפיורי 36, תל אביב

קריספי זה הכי אחי. קריספי צ'יקן, וייטנאם (צילום: רותם מימון)

כמו פעם: עוף בגריל בטיפיקו

שלוש עשרה שנה אנחנו חולפים על פני טיפיקו בנחלת בנימין ומזילים ריר מריחות העוף הצלוי שעולים מהמקום. עכשיו היתה לנו גם סיבה לעצור וטוב שכך. בטיפיקו, שהוקמה על ידי איתן טרבלוס (אגאדיר) עושים רק דבר אחד - עוף כמובן, כשהסוד הגדול טמון דווקא בגריל המיוחד.

המנה: חצי עוף בגריל. זוכרים את הימים שבכל מכולת שכונתית היו מוציאים ביום שישי תנור גדול ומשפדים בו תרנגולות שהתייבשו עד מוות? אז תשכחו מזה. בטיפיקו עושים הרבה כבוד לצלייה, אבל גם לעוף. אם בלא מעט מקומות מדובר על עוף קפוא, כאן מתעסקים רק עם עוף טרי, שיושב לילה שלם במרינדה של תבלינים, ואז נכנס לתנור. שלא כמו בתנור גריל רגיל, כאן העופות עוברים בגריל לח שעוטף אותם מכל הצדדים על מנת שהתוצאה הסופית תהיה פריכה, ושהעוף יחליק בקלות מהעצם. הטיפול והתיבול הופכים את טיפיקו לרוטיסרי מקומי, קטן, טעים וזול.

המחיר: 44 שקל כולל תוספות.

אם אתם כבר כאן: אל תדלגו על תפוחי האדמה שמתבשלים להם מתחת לעוף וסופגים את המיצים. לא נעים, אבל היינו חוזרים רק בשביל עוד מנה כזאת.

» טיפיקו - נחלת בנימין 1, תל אביב

 גילטי פלז'ר. חצי עוף בגריל (צילום: רותם מימון)הגליל פינת תל אביב: שוק ממולא בחג' כחיל

קשה לפספס את חג' כחיל, בעיקר בגלל העובדה שלאן שלא תפנו ביפו, תתקלו במקום שנושא את השם הזה. חג' כחיל - המסעדה, בניצוחו של השף עומאר עילואן, מביאה אל יפו טעמים של מטבח גלילי אותנטי, עם פרשנות עדכנית ויצירתית, מה שאומר שלא תמיד זול אבל התמורה מובטחת.

המנה: שוק עוף ממולא. המנה הזאת מגלמת בתוכה המון דברים טובים: בישול ארוך, עוף רך שנמס בפה ותבלינים דומיננטיים של הל, קינמון וציפורן. השימוש באנטרקוט טחון הפתיע אותנו, שכן זהו לא נתח שעושים בו בדרך כלל שימוש בבישול ארוך. כשטעמנו הבנו למה: השוק עטפה את האורז שבפנים וזה קיבל, אחרי שמונה שעות בישול, צבע חום יפה, רך וספוג בטעמים שמקורם בבשרים ובתבלינים, ומרקם קריספי שמגיע משקדים וצנוברים שמפוזרים במנה. התוצאה היא מנה עסיסית ומתובלת בטעמים גליליים. בקיצור, הוכחה שגם לעוף אפשר לתת פרשנות יפה ונבונה.

המחיר: 58 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אתם חייבים לטעום מהעטאייף של חג' כחיל. מתוק, שומני, לוהט.חג' כחיל - רזיאל 18, כיכר השעון, יפו

יא חביבי. שוק עוף ממולא (צילום: רותם מימון)למעושרות וכו': תרנגול קריספי בתרנגול הכחול

אחרי שהפך את קימל לאחת המסעדות היציבות בעיר, פנה השף שאול בן אדרת צפונה ופתח בלב המתחם המעושר את התרנגול הכחול, שהפכה בין רגע לחביבת האלפיון העליון. אל תתבלבלו, זה לא אומר שאין פה עסקיות שוות שמאפשרות גם לאנשים פשוטים כמונו להרגיש בנוח. כיאה לסגנונו של השף, הכל פה גדוש וסוער מהעיצוב ועד למנות, אבל אם יורשה לנו - אין ספק שהתרנגול הכחול הוא מעוז העופות, או לפחות מסעדת שף שעושה להם הרבה כבוד.

המנה: תרנגול קריספי בקרמל יוזו וצ'ילי עם סלט כרוב, זיתים ותאנים. מי לא אוהב נאגטס? השף בן אדרת הבין את זה ויצר ורסיה משלו לנתחונים האהובים בדמות פרגיות שנעטפו בטמפורה עבה ותובלו במעט קארי. המנה מקבלת רענון עם סלט, והכל משחק על טעמים של מתוק, מלוח וחריף עם איזון יפה בין הטיגון לרעננות של הסלט. נקודת חולשה: המנה נגמרת מהר מדי.

המחיר: 93 שקלים או 89 בעסקית צהריים, כולל מנה ראשונה ושתיה.

אם אתם כבר כאן: נסו את הבוריק של בן אדרת במנות הפתיחה. עוד טייק אוף יצירתי על אוכל ביתי.

התרנגול הכחול - ניסים אלוני 10, מגדל G, תל אביב

פרנצו - מזל שתמר כהן צדק פתחה מקום לארוחות צהריים, כי זה הביא אותה ליצור את אחת המנות הטובות שטעמנו: פיקאטה עוף ופטריות (69 שקלים כולל מנה ראשונה, אנטיפסטי ושתיה), ובמילים אחרות: נתחי חזה עוף שקומחו מעט, טוגנו בשמן זית ואז נכנסו לבישול ברוטב פטריות, יין לבן וציר בקר. כבר מריח הפטריות וצבעי האדמה יש תחושה של מנת ציידים חורפית. תוסיפו לזה את השפצלה של כהן צדק וקיבלתם את המנה הכי מנחמת ומחממת ברשימה.» פרנצו תמר - הצפירה 10, יד חרוצים, תל אביבבואו לצהריים. פיקאטה עוף ופטריות (צילום: רותם מימון)

קפה לואיז - קפה לואיז נפתח בתל אביב לפני כמעט שלוש שנים והביא לעיר את הבשורה הבריאה שהחלה בחיפה, זו שטוענת שאוכל בריא צריך להיות גם טעים. על הנייר השם "חזה עוף אפוי בציפוי קוואקר סובין קוקוס ופרג עם ממרח קארי" (65 שקלים) נשמע כמו שילוב הזוי ובריא יתר על המידה, אבל בפועל מדובר במנה טובה מאוד ומפתיעה. אין ספק שהטריק הוא בציפוי בעל הנוכחות הקוקוסית והפציחות הגריעינית שעושה את המנה פשוט כיפית. גם אם אתם לא חובבי קארי, אל תוותרו על הממרח שבצד.» קפה לואיז - הרוגי מלכות 11, רמ"ת החי"ל, תל אביבהסוד הוא בקראנץ'. חזה עוף אפוי בציפוי פריך (צילום: רותם מימון)

עב בשר - את עב בשר אתם אולי מכירים כסטייק האוס ישראלי עם נתחי אנטרקוט שמנמנים, אבל  במקום תוכלו למצוא גם חצי עוף בלי עצם על הגריל (72 שקלים), למי שמחפש אלטרנטיבה רזה ובריאה יותר. זו מנה של חצי עוף מתובל בתבלין שווארמה עז ודומיננטי, ומוכן על הפלנצ'ה כך שצידו החיצוני הופך לקריספי, אבל חלקו הפנימי שומר על נימוחות נהדרת. צריך להגיד את האמת, הדעות בינינו היו חלוקות: המנה מצאה חן בקרב חובבי השווארמה בעוד שלמי שאינו נמנה עם חובבי הז'אנר, זה היה טיפה יותר מדי. בכל מקרה, כדי להשלים את התמונה, בצד תקבלו גם אנטיפסטי שאפשר להחליף במשהו בריא קצת פחות.» עב בשר - הברזל 34, רמת החי"ל, תל אביבאלטרנטיבה בריאה. חצי עוף בלי עצם על הגריל (צילום: רותם מימון)

חדר אוכל - עם כל האופנתיות של מסעדת שולחן, כמעט שכחנו את המסעדה הראשונה של עומר מילר, חדר אוכל. כבר מהשם שמשדר בית וקיבוץ, אפשר להסיק שחייבת להיות מנת עוף בתפריט. מילר מכין פרגית רכה עטופה בכמות נכבדת של פפריקה מעושנת, מתובלת בדבש לצורך האיזון ומעט שברי פיסטוק בשביל הקראנצ'יות (68 שקלים בערב). מדובר במנה טובה וחביבה אבל לא מאוד מסעירה, שמתאימה בעיקר למי שמחבב את הפרגית שלו מעט מתקתקה.» חדר אוכל - שדרות שאול המלך 23, תל אביבכמעט כמו בקיבוץ. פרגית רכה ומתובלת (צילום: רותם מימון)

קיטשן בר - בר האוכל החדש הצליח להפתיע אותנו ברגע האחרון עם שתי מנות עוף יצירתיות. אהבנו במיוחד את הסלט עוף העותמני (46 שקלים) שלקח את העוף למחוזות חדשים מבין כל סלטי העוף שטעמנו בעיר, בזכות העישון והצלייה שנעשים במקום. מלבד עוף צלוי ומעושן (שמתקרב בטעמו לאווז מעושן) הסלט מכיל שילוב יפה בין ירוקים כמו פטרוזיליה ונענע, רוקולה וראשד, מעוטר ברימונים ושקדים, ומתובל ברכז רימונים אוזבקי. » קיטשן בר - דוד המלך 1, פינת אבן גבירול, תל אביב

אחד הטובים בעיר. סלט עוף עותמני (צילום: רותם מימון)

מנות העוף הטובות מחוץ לתל אביב

פורטרהאוס - קרניבורים אמיתיים ימצאו כאן סטייקים מושחתים, אבל אחת ההפתעות השקטות בתפריט של הסטייק האוס מתל מונד הוא העוף הקריאולי (70 שקלים) - חזה עוף שישב במרינדה של תבלינים קריאוליים - מנה טיפוסית למטבחי לואיזיאנה. התוצאה הסופית היא חזה עוף פיקנטי, רווי בטעמים שלא טועמים ביום יום. שווה.» פורטרהאוס - דרך בני דרור 8, אזה"ת תל מונד

מוסקט - במסעדתו של השף חיים טיבי במצפה הימים, הדגש הגדול הוא על חומרי גלם עונתיים ועל שימוש בתוצרת החווה המקומית. אנחנו בחרנו בעוף חצרות אורגני (95 שקלים) צלוי בטאבון של מוסקט. הצלייה בטאבון מעניקה לעוף ניחוח מעושן ורוטב פורצ'יני שמתווסף אליו הופך את העסק למעודן עוד יותר. ירקות הגינה מאזנים את התמונה, ובקיצור: מנה אנינה ועדינה כמו שהשף טיבי יודע לעשות.» מוסקט - מלון מצפה הימים, ראש פינהבריאות אנינה. עוף חצרות אורגני צרוב בגריל (צילום: עומר שביט)

אדלינה - אחת הסיבות הקולינריות הטובות להגיע לאזור נהריה היא אדלינה בקיבוץ כברי, מסעדה שמשלבת מטבח גלילי עם מטבח ספרדי-קטלוני. אחת המנות שמדגימות את החיבור הזה הכי טוב היא מנת ים-יבשה: פרגית במרינדת זעתר ופרמג'יאנו (85 שקלים) שנצלית בגריל יחד עם שרימפס ומוגשת על פירה.הטעם גלילי באופן מובהק, ויחד עם זאת מורגשת נגיעה של משהו ספרדי. בקיצור, תענוג קטן. » אדלינה - קיבוץ כברי

ראצ'ה - כנראה שהמטבח הגיאורגי יודע לעשות טוב לחומר גלם כמו עוף, כי גם במסעדת ראצ'ה מצאנו שתי מנות עוף מיוחדות: טאבצ'קה - עופיון גרוזיני, והקינדזמרי - סלט עוף שבגרסה הגיאורגית מגיע עם רוטב אגוזים טחונים. במנה הזו התאהבנו עוד בשלב הפתיחים בתחילת הארוחה. מסיירים בירושלים? סמנו את ראצ'ה כאחת מהתחנות הקולינריות ששוות עצירה.» ראצ'ה - החבצלת 6, ירושלים

עושים טוב לעופות. מסעדת ראצ'ה (צילום: יח"צ)זיגוטה - המסעדה מבאר שבע אמנם ידועה יותר בזכות פירות הים שלה, אבל נמנעי הים ימצאו פה שתי מנות עוף שלא נופלות מהן בכלל. אהבנו מאוד את הצ'יקן בורגר שהיה גדול ועסיסי מאוד, אבל סטייק פרגית (65 שקלים) תפס אותנו יותר, בזכות הטיפול המצוין בגריל ותוספת של רוטב צ'יפוטלה שהפכה את הכל לחריף קצת ומעושן. » זיגוטה - רינגלבלום 19, באר שבע

*#