${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יורדים לאכול: מקומות מומלצים בדרך לדרום

מחלבות בוטיק, חוות המתמחות בתוצרת מקומית, מסעדות, מאפיות ייחודיות וגם יקב שהחליט לעשות חגיגת בשרים. הדרך לדרום מלאה חול ואבק, וגם כמה אבני חן לאכול בהן בצידי הדרך. פרויקט מיוחד

תגובות
חוויה לכל המשפחה. גבינות של חוות קורנמל
נורית שרת

פסטיבל דרום אדום המתרחש מדי שנה מביא איתו אטרקציות רבות לנגב והסביבה, ורבים נוהרים בסופי השבוע לנסות ולקבל טעימה מהאזור. כמו כל טיול משפחתי מוצלח, גם סיור כלניות מעורר את תחושת הרעב, ומגוון של בתי אוכל בדרך לדרום מוכנים ומזומנים להשלים לכם את החוויה ולארח עם אוכל טוב. בין שזה היעד הראשי שלכם ובין שאתם סתם חולפים ליד ומחפשים הפוגה קלה, יש מקומות רבים (ולא רק מסעדות) שתוכלו לעצור בהם לאתנחתא קולינרית, לספוג אווירה מדברית ואף להצטייד במיטב התוצרת המקומית שיש לדרום להציע. אז חיגרו חגורות, צאו דרומה, וזכרו שלא משנה מה התוצאה - העיקר שיש משהו טעים בדרך.

» פסטיבל דרום אדום - כל האירועים
» סיורי הפריחה של דרום אדום
» הופעות המוזיקה של דרום אדום
» פעילויות לכל המשפחה בדרום אדום
» שווקי האוכל של דרום אדום

פרויקט דרום מיוחד:

» טיולים מומלצים בנגב ובדרום הארץ
» אטרקציות מומלצות לילדים בדרום

אשדוד והסביבה

לארוחה מושקעת: פסקדו

בהרכב מצומצם או עם כל המשפחה, אחת המסעדות המומלצות ביותר לאכול בהם באזור אשדוד היא פסקדו - מסעדת דגים מקצועית ויצירתית שפועלת בסמוך לנמל העיר מזה שמונה שנים. יחי זינו, השף והבעלים, מקפיד להציע תפריט כשר עשיר באפשרויות, ולשלב בין מנות קבועות לספיישלים מעולים שמתבססים על הדגה היומית הטרייה. דגים שלמים על הגריל, איקרה מצויינת עם לחם חם והמון פרשנויות מסקרנות ויוצאות דופן מחכות לכם במקום.

אסור לפספס: הוט סשימי - נתחי סלמון עדינים בסויה ושמן שומשום רותח (49 שקלים); קוביות מונג'ק – דג בס קצוץ ומוקפץ במחבת עם בצל, שום ופלפל חריף, מוגש עם טחינה ונגיעה של זעתר ודבש (66 שקלים) ופסקדו פלנצ'ה - דג לבן על הפלנצ'ה ברוטב פסטו ספרדי (110 שקלים).

פסקדו -  מרטין בובר 12, אשדוד (כשר)

דגים טריים ומנות מפתיעות. פסקדו אשדוד
אייל טואג

קלאסיקה ותיקה: אידי דגים

מסעדת הדגים ופירות הים הוותיקה בניצוחו של אידי ישראלוביץ' קיימת כבר כבר יותר משלושה עשורים, ואפשר לומר שהיא הפכה למוסד של ממש בעיר. תפריט המסעדה שמר על אופיו לאורך השנים, עם מגוון מנות מוכרות שאהובות על הלקוחות הישראלים וגם פופולריות בקרב התיירים הפוקדים את האזור ומחפשים טעמים אותנטיים. המקום עצמו מעוצב עם המון מוטיבים מעולם הספנות, שבהחלט מציתים את הדימיון ומכניסים לאווירה את המבוגרים והילדים כאחד.

אסור לפספס: מרק דגים עשיר ומהביל עם פירות ים וציר לוקוס לצד לחם ושום אפוי (ניתן להשיג גם בגרסה כשרה ללא פירות ים - 75 שקלים); פילה לוקוס בתנור עם פפרדלה, שמן זית וירקות (150 שקלים);  וקינוח קדאיף עם קרם חלבה, אטריות קדאיף, גלידת וניל ואגוזים מקורמלים (39 שקלים).

אידי דגים - הבושם 6, אשדוד (לא כשר)

קלסיקה מקומית. אידי דגים
אילן אסייג

לעצירה מתוקה עם הילדים: פנינה פאי - קונדיטוריה פטיסרי

כשאומרים לנו את המילה פטיסרי אנחנו ישר מתחילים לפתח תיאבון ושואלים איפה? במקרה של פנינה פאי, מדובר בכיכר אילן רמון ההומה בלב אשדוד, ואם אתם מבקרים או חולפים בעיר זה בהחלט המקום לספק את היצר שלכם למתוק. הקונדיטוריה המשפחתית שפועלת מזה 14 שנים מציעה חוויה צבעונית במיוחד עם מבחר עוגות ראווה, מאפים, אקלרים, פחזניות, עוגיות מקרון עדינות ומבחר טארטים אישיים - כולם נעשים במקום ועבור המקום בלבד. בימי שישי המקום פתוח עד 15:00 ומציע בריושים ועוגות שמרים במילויים שונים (לחמאה שלום), כך שתוכלו גם לפרגן לעצמכם בעוגה טובה לשבת או לדרך. 

אסור לפספס: פאי פקאן או תפוחים אישי, מילפיי עם קרם פטיסייר מענג ועוגה אישית של גבינה ותותים.

פנינה פאי - הציונות 13, אשדוד

שנים של איכות. פנינה פאי באשדוד
תומר אפלבאום

אשקלון והסביבה

גבינות בחיק הטבע: מחלבת הבוטיק בקיבוץ בארי

מחלבת בארי פועלת בקיבוץ בארי מאז 1991 ומתמחה ביצור של גבינות מגוונות מחלב בקר - כולן נעשות בעבודת יד ומהתוצרת של החלב המקומי. למחלבה נקודת מכירה שפועלת במהלך כל השנה, אך בזמנים של פסטיבל דרום אדום המחלבה מצטרפת לחגיגה עם יריד טעימות שמח שמתקיים בימי שישי בצהריים (לאורך חודש פברואר). ביריד תוכלו להצטייד במבחר האיכותי ואפילו לשלב טיול אופניים וליהנות מהגבינות בטבע. רוב הגבינות הן קשות, וקרויות על שם נחלים באזור כמו גבינת "בשור" (מסוג רוקפור), "גררית" (גבינה מסוג גאודה שניתן להשיג במספר טעמים כמו כמון ועשבי תיבול), "אשכול" (מסוג אמנטל), "כלנית" (מסוג קממבר) וגם כדורי לבנה בשמן זית.

אסור לפספס: גבינת "הסחף" (בסגנון מנצ'גו) זכתה במדליית זהב בקטגוריית הגבינות הספרדיות בתחרות גבינות שערכה בעבר מועצת החלב. כמו כן, מדליות נוספות ניתנו לגבינת "בשור" ו"גררית". בפסטיבל דרום אדום נמכרות הגבינות לפי משקל (18 שקלים ל-100 גרם), ובמהלך השנה ביחידות ארוזות במחיר זהה.

מחלבת בארי - קיבוץ בארי

נהנים מגבינות בוטיק. מחלבת בארי
יהל בטיטו

לחובבי היין והבשר: יקב בן שושן

ביקב הבוטיק המשפחתי בן שושן תוכלו לשלב בין שתי האהבות הגדולות שהאדם ידע משחר ההיסטוריה, בחגיגה של יין ובשר בטבע. היקב הפועל מזה 20 שנה מייצר יינות משתי סדרות – "עבדת" ו"כפר שמאי" מזני ענבים של קברנה סוביניון ושיראז. הענבים של הסדרה הדרומית עבדת גדלים בהתיישבות כרמי עבדת על שרידי חווה עם טעמים מדבריים של פירות יבשים, מרווה ותימין. הסדרה הצפונית של כפר שמאי מאופיינת בטעמים אירופאיים יותר של פירות יער ושזיפים בשלים, ואת שתיהן ניתן להשיג ביקב. במסגרת פסטיבל דרום אדום יערכו באזור מדי שבת בצהריים (לאורך חודש פברואר) חוויה ייחודית של גריל ויין, בה מוקמים גרילים ושולחנות סעודה בשטח הפתוח. האורחים מוזמנים לאכול, לשתות ולטייל באזור הפורח. חובה לתאם הגעה מראש.

אסור לפספס: חגיגת בשר ויין במיקום מדויק שיינתן לנרשמים מראש (180 שקלים למבוגר ו-90 שקלים לילד).

יקב בן שושן - קיבוץ ברור חיל

חגיגיה של ממש. בשרים ויין ביקב בן שושן
באדיבות המקום

עוצרים לגלידה ופנקייקס: ג'ט לק - קפה וגלידריה 

עזבו אתכם חורף, סיפור האהבה שלנו עם גלידה חוצה כל גבול ועונה. אם אתם מבקרים באשקלון, שווה לשקול לעצור להפסקה בסניף ביתי ונעים של ג'ט לק – גלידריה ובית קפה עם גלידות איטלקיות רכות בטעמי שחיתות שרק מלשמוע את שמם הסוכר עולה מעלה. המקום מגיש גם פרוזן יוגורט שנעשה במקום בנוסף לאופציות ידידותיות לקהל הטבעוני, הרגיש לגלוטן או הנמנע מסוכר. בין טעמי הגלידות המומלצים תוכלו למצוא גלידת הרשי'ז על בסיס שוקולד לבן ועוגיות, לואקר - על בסיס ממרח אגוזים והוופל המוכר, וגם גלידת עוגת גבינה על בסיס גבינת מסקרפונה ותותים. בתפריט תמצאו גם מבחר פנקייקים בטעמים, וופל בלגי ועוד. 

אסור לפספס: פנקייקס קלאסיים ומנצחים עם שוקולד חום ולבן (40 שקלים) או בטעמים כמו פוררו רושה, ואוריאו ולוטוס שמוגשים עם קצפת וגלידה לבחירה (60 שקלים), וופל בלגי דמקה – ריבועים עם שוקולד חום ולבן מלווים בשני כדורי גלידה (40 שקלים) וטעמי הגלידות המומלצים (15 שקלים למנה קטנה, 20 לבינונית ו-25 לגדולה).

ג'ט לק - רחבעם זאבי 4, אשקלון

באר שבע והסביבה

פיקניק עם תוצרת מקומית: מחלבת צאלה - חוות משק צאן

במחלבת צאלה, הממוקמת בחוות משק צאן, יודעים ללקט עבורכם דברים טובים ולשים בסל. המחלבה מציעה סלי פיקניק עם גבינות שונות תוצרת המחלבה (כולן גבינות עיזים), לחם מחמצת ממאפית לחמא הסמוכה, מטבלים שונים כגון חמאת שום, פסטו ועגבניות מיובשות, יוגורטים עם גרנולה ביתית, זיתים, ריבה ועוד מעדנים. הכל טרי ועשוי במקום בהכנה עצמית. מומלץ בחום לרכוש את הסל (לפי מספר נפשות) ולהתמקם בחורשת הפיקניק של המחלבה לצד הכבשים הרועות. במחלבה עצמה גם ארוחות בוקר בסגנון דומה ומעדנייה שניתן למצוא בה מגוון גבינות, שמן זית, ריבות, יין ועוד מוצרים מהתוצרת המקומית. בימי חול יש לתאם הגעה מראש ובשישי ושבת ניתן להגיע בשעות 10:00-16:00. בנוסף, לכבוד פסטיבל דרום אדום, יקיימו במחלבה בימי שישי במהלך פברואר בופה עשיר בין השעות 10:00-16:00, אליו ניתן להגיע באופן חופשי ללא תיאום מראש.

אסור לפספס: סלי הפיקניק של המקום נמכרים ב-150 שקלים לזוגי ו- 275 שקלים למשפחתי (מבלי לשמור את הסל) או 175 שקלים לזוגי ו-300 שקלים למשפחתי (כולל הסל שניתן לקחת הביתה). מומלץ במיוחד יוגורט הכבשים הטרי מהמעדנייה, שנמכר בכמות של 500 מ"ל או 250 מ"ל (10-20 שקלים).

מחלבת צאלה - חוות משק צאן, חצי ק"מ דרומית למושב עין הבשור

פסטורלי וטעים. ארוחה במחלבת צאלה
באדיבות המקום

אוכלים עם יענים: חוות אל יען

אם תוציאו את הראש מהחול תוכלו למצוא בחוות אל יען שבנגב המערבי יותר מאשר בנות יענה מתרוצצות. בבית עץ ייחודי המשקיף אל עבר עמק הבשור ממוקם בית קפה-מסעדה בשם אוסטריץ' קופי האוס, שמציע  מבחר של ארוחות בוקר, סלטים, מנות בשר, פיצה ועוד. מקפידים כאן על שימוש בחומרי גלם מקומיים, כולל גם שימוש בביצי חופש מהלולים במקום (לא של יענים, אל דאגה). במסגרת פסטיבל דרום אדום יפעילו מחוץ לבית הקפה דוכני מזון שכיף לאכול עם הידיים כמו טורטיות, המבורגרים, כריכים, צ'יפס ועוד. חוץ מלזלול אפשר גם להסתובב באופן עצמאי עם היענים, להאכיל אותן ולבלות בפינת החי. חשוב לציין שהמקום פתוח רק בסופי השבוע.

אסור לפספס: ארוחת בוקר ישראלית (50 שקלים), שקשוקארי - טוויסט מתובל לשקשוקה בתוספת קארי (44 שקלים), קפה לצד מאפה (24 שקלים), טורטייה עוף או צמחונית שתוגש רק בשבת הקרובה (20-28 שקלים).

חוות אל יען - מול פארק אשכול, קרוב לאופקים

אתנחתא מקורית וצבעונית: הנגריה

במושב דקל בחבל שלום של המועצה איזורית אשכול נפתחה לפני כשנה הנגריה - בר מסעדה שהוקם בחלל בו הייתה הנגריה של חגי גלבוע. לאחר כ-10 שנות יצירה בעץ חגי החליט לעשות למקום הסבה, ועיצב חלל צבעוני עטוף עץ המשקיף אל חממות המושב ומתפקד כמסעדה ובית קפה. במקום אווירה רגועה ומוזיקלית והוא מהווה אופציה מצוינת לאתנחתא נעימה ומקורית עם כל המשפחה. בסופי השבוע תוכלו למצוא כאן מבחר של ארוחות בוקר, כולל שקשוקות, סלטים ואפילו ג'חנון. כמו כן בתפריט גם מספר מנות טבעוניות ומנות ילדים (שאגב, מוזמנים לשחק בחצר היפה והמרווחת). שימו לב - בימים ראשון ושני המקום סגור.

אסור לפספס: שיפודי אנטריקוט עם בצל חצוי בגריל ותוספת לבחירה (85 שקלים), סלט קינואה עם עדשים, לימון כבוש ועשבי תיבול (49 שקלים), וחומוס הבית שנעשה במקום ממתכון סודי ומוגש עם פיתות חמות אש (30 שקלים). 

הנגריה - אלה 26, מושב דקל

חוויה יצירתית. מנת שיפודים בנגריה
באדיבות המקום

פיצריה ועוד: פיצה קאלדו

אם אתם עוברים ליד באר שבע ובפיצה חשקה נפשכם (או במקרה שלנו, בכל פעם שעוברים ליד באר שבע), בפיצה קאלדו תמצאו את כל מה שחיפשתם, ילדים ומבוגרים גם יחד. הפיצריה שנפתחה ב-2012 מציעה פיצות אישיות בקוטר של 30 ס"מ מתוך שלוש קטגוריות: צמחוניות, בשריות ודגים ופירות ים, לצד מבחר של מנות ראשונות ועיקריות מהמטבח האיטלקי. בצק הפיצה נפתח מול הלקוח רק לאחר ההזמנה ובמקום מגוון רחב של רטבים ותוספות שאפשר להנדס באופן אישי. במידה ואתם הולכים על האופציה של פיצה המורכבת מראש - אפשר לשלב גם שני סוגים בפיצה יחידה והמחיר יהיה הממוצע בין השניים.

אסור לפספס: המומלצות בגזרת הפיצות הן בטטה רוקפור - מוצרלה, בטטה ורוקפור על בסיס פומודורו ונגיעה של רוטב עשבי תיבול (39 שקלים), פיצה ביאנקה עם גבינת שמנת, סלק צלוי, רוקפור, מלח כמהין ועלי בייבי ( 39 שקלים), ו-גרידית - מוצרלה, פפרוני, צ'וריסוס, גבינת עיזים, גלופות פרמז'ן וזיתים סורים על רוטב עשבי תיבול ושמן זית (61 שקלים).

פיצה קאלדו - דרך מצדה 47, באר שבע

מאפית בוטיק לפני שבת: דובשנית 

כל זמן הוא זמן טוב לקפה ועוגה. במאפית הבוטיק דובשנית בקיבוץ רעים תוכלו לא רק לספק את החשק, אלא גם לצאת לדרך עם כמה תפנוקים שיעשו לכם את ארוחת שישי. המאפיה נפתחה על ידי הקונדיטורית קרן בורובסקי אורן שמכינה את כל המאפים במו ידיה ומציעה מבחר מנצח של עוגות ועוגיות, בריושים, טארטים, בראוניז, פטיפורים וקינוחים אישיים. אם זה לא מספיק, חזקים כאן גם בצד המלוח עם לחמים מיוחדים, פוקאצ'ות ושאר מאפים שיפתחו לכם את החשק, וכן, יש גם חלות לשבת. אז אם אתם עוברים בדרך לפני כניסת השבת אתם מוזמנים ליהנות מקפה לצד משהו מתוק בחצר היפה של המקום בין עצי הזית והתות. המאפיה פתוחה בימי שישי בלבד 10:00-13:30.

אסור לפספס: פלוט צרפתי מלוח עם זיתים, אמנטל, שום ועשבי תיבול (16 שקלים), קינוח פבלובה עם קצפת ווניל, תותים ומרקחת תות ביתית (25 שקלים), עוגות בריוש עשירות עם נוטלה, אגוזים ושלושה שוקולדים (40 שקלים).

דובשנית - קיבוץ רעים

מתפנקים במאפים. מאפית דובשנית
קרן בורובסקי אורן

מסעדה באמצע החווה: חוות קורנמל

חוות הצאן קורנמל, ששוכנת על גבעה ייחודית הצופה על הנוף המדברי, הוקמה על ידי ענת ודניאל קורנמל, בוגרי הפקולטה לחקלאות. במרכז החווה נמצאת מסעדה שהוקמה לפני יותר מעשור, בה תוכלו למצוא מנות שמתבססות על מבחר גבינות הצאן המיוצרות כאן במחלבה של המקום. דניאל קורנמל התמחה בגיבון בארץ ובצרפת כך שהגבינות שהוא יוצר בחווה שלו בדרום משלבות בין הקלסיקות הצרפתיות לבין פרשנותו האישית. בתפריט העשיר של המסעדה תמצאו מנות בשילוב הגבינות המקומיות, מאפי פילו ושמרים, סלטים צבעונים וקינוחים. חשוב לציין שבעונה זאת העיזים בתקופת סוף ההיריון, וההמלטות צפויות עד אמצע חודש מרץ - זמן טוב לבקר ולראות את הגדיים עם האמהות שלהן ביחד.

אסור לפספס: "הגר בתנור" – גבינת קממבר על פרוסות תפוח אדמה עם יוגורט ושום (49 שקלים) או מקלות עדנה – גבינה מקומית עטופה בבצק פריך בציפוי סירופ יין ותפוחים (42 שקלים). בגזרת המתוקים לא לוותר על הכנאפה (39 שקלים).

חוות קורנמל - סמוך לכביש 40, כ-2 ק"מ לאחר צומת טללים

חגיגיה של גבינות מקומיות. חוות קורנמל
נורית שרת

לכריך יצירתי: פינת אוכל סנדוויץ' בר

פינת האוכל סנדויץ' בר הוא מקום קטן, אינטימי, שוקק חיים ופופולרי מאוד בקרב תושבי באר שבע. המסעדה הקטנה הוקמה על ידי קים נווה ושמואל חי הלברון, והספיקה להפוך למקום הקבוע של סטודנטים רבים שבאים למלא כאן את הבטן בסנדוויץ' איכותי ומפנק. לאחר שתבחרו  את סוג הבשר שתרצו תזכו לבחור לו שידוך ראוי ממבחר הרטבים של המקום. לא תמצאו כאן אלף האיים או איזה איולי לימוני מוכר, אלא מבחר יצירתי ואף פרוע של טעמים כמו אגס עם וויסקי, קמפרי עם תפוזים, ארטישוק ירושלמי, מלפפון עם שום, פסטו נענע, רוטב סלק ופירות יער, טחינה-רימונים, והיד עוד נטויה.  הסנדוויצ'ים מוגשים בחצי כיכר לחם שמקבלת צריבה על הפלנצ'ה, סופגת את הרטבים, וגורמת לזה שיהיה ממש קשה להפסיק לאכול. אם תקבלו עם הכריך איזו הפתעה מעניינת כמו אבוקדו או פרי מתקתק בתוך המנה שלכם - קבלו זאת באהבה ותזרמו. המקום פתוח בימי חול בין 12:00-23:00, בימי שישי בין החל מ-11:30 עד שעתיים לפני כניסת השבת.

אסור לפספס:  "המעורבב" – כריך קורנדביף, כתף בקר ורוסטביף עם בצל, עגבניה ותיבול הבית (37 שקלים), מיקס פסטרמות - פסטרמת דבש, פסטרמת פלפל ופפרוני בקר (28 שקלים), וכריך פורטבלו עם פטריות חתוכות לרוחב ממולאות בעגבניה, בצל ופרי העונה (23 שקלים).

פינת אוכל סנדוויץ' בר - רינגלבלום 15/3, באר שבע

מצפה רמון והסביבה

רענון בלב המדבר: פונדק נאות סמדר

אם חיפשתם פינה ירוקה ונעימה לחלץ בה איברים בדרך המדברית הארוכה לאילת, פונדק נאות סמדר יספק לכם את הריענון שאתם זקוקים לו. תוכלו למצוא כאן ארוחות בוקר ישראליות ומגוון מנות צמחוניות וחלביות. כמו כן תוכלו ליהנות מפלטת גבינות שמבוססת על גבינות עיזים אורגניות תוצרת קיבוץ נאות סמדר, בהן גבינות בסגנון קממבר ורוקפור. הפלטה מוגשת עם סלט ולחם טרי ותוכלו לשלב לצידה גם בקבוק יין טוב מתוצרת מקומית. בחנות הצמודה למסעדה תוכלו למצוא מיצים, ריבות, זיתים, שמן זית, ליקרים ואף גלידות יוגורט עיזים אורגניות מיוחדות להפליא.

אסור לפספס: פלטת גבינות עיזים (48 שקלים לפלטת יחיד או  96 שקלים לפלטה זוגית), ארוחות בוקר (50 שקלים, מוגשות עד 12:00) וגלידות יוגורט עיזים אורגניות (18 שקלים לגלידת יוגורט עם גרנולה וסילאן, 15 שקלים לשאר הגלידות הביתיות).

פונדק נאות סמדר - קיבוץ נאות סמדר

בופה של בוקר: בית התה בלוטן

במבנה אקולוגי העשוי בוץ וקש ומואר באמצעות פאנלים סולריים, מתחבא לו בית התה יוצא הדופן בקיבוץ לוטם. תוכלו למצוא כאן מגוון מנות חלביות, צמחוניות וטבעוניות כגון סלטים, מרקים, פשטידות, פסטות, ושקשוקה (אדומה או ירוקה), כאשר קיימת גם אופציה למזנון בסגנון חופשי. אפשר בהחלט גם לבוא רק לקפה ועוגה, או לחלופין ליהנות מכוס תה צמחים של המקום (ולא נגיד לא גם לכוס יין משכרת שמשתלבת עם האווירה). המבנה עצמו נמצא בתוך פארק אקולוגי, ה"אקו-כיף", ובסמוך אליו צומח גן הירק האורגני של המקום, שהירקות הגדלים בו משמשים בעונה להכנת המנות השונות במטבח. בפארק עצמו יש גן שעשועים לילדים (שנבנה מפסולת ממוחזרת), וכל יום ב-9:30 מציעים כאן סיור מודרך בעברית או באנגלית, כולל שישי ושבת.

אסור לפספס: אם תרצו לגוון וליהנות מארוחה מפנקת במיוחד, לכו על המזנון החופשי שמגישים כאן מידי יום חול עד 10:30 ובשבת עד 11:00 (55-65 שקלים). 

בית התה בלוטן - קיבוץ לוטן

*#