${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישיה הפותחת: הוופל הבלגי הטוב בתל אביב

עם קרם חמאה וגרנד מרנייה בבאבט, עם טוויסט מלוח בכובשים או הגופרה הקלאסית של גוצ'ה. בריסל מעולם לא היתה קרובה יותר

תגובות

כמו במקרה של הפיצה, הפנקייק ואפילו ההמבורגר, גם הוופל הבלגי בישראל דומה יותר לגרסה האמריקאית מאשר למקור עצמו, כך שהשם "בלגי" הוא די מקרי. המטייל הממוצע בבלגיה עשוי למצוא המון ופלים שמשתנים ממקום למקום לא רק במראה ובצפיפות הקוביות, אלא בעיקר בטעם שמגיע מבצק השמרים שנעשה במקום, בעוד אצלנו לא מעט גרסאות, לא נעים לומר, יצאו מהקפאה.

» סוכות 2013 - לכל האירועים
» הנקניקיות הטובות בתל אביב
» מנות האגז בנדיקט הטובות בתל אביב
» הסלטים הטובים בתל אביב

בעוד שהפנקייק נהנה מקאמבק מפואר במיטב המסעדות, הוופל נדחק לגלידריות ולבתי הקפה שהקפידו להגיש אותו דחוס ויבש. לרגע אחד בחורף שעבר, היה נדמה כאילו מגיע תורו להתקמבק, אבל לצערנו הקהל לא הצביע ברגליים. במסענו אחרי הוופל הבלגי הטוב בתל אביב ובארץ יצאנו לבדוק מי שמר על נאמנות למקור ומי מחזיר עטרה ליושנה.

הוופל הבלגי הטוב בתל אביב - גוצ'ה
רותם מימון

קלאסיקה מודרנית: הגופרה של גוצ'ה

פירות ים להמונים זו לא מילה גסה ואת הנגשתם אפשר לזקוף לזכות גוצ'ה, שהקפידה לאורך כל השנים על מוטו של value for money . זה הפך אותה למין פונדק עירוני שמתאים לכל רגע ביום: מצד אחד כיף לעצור בו לנשנוש בדרך אל הים ולחילופין לארוחת ערב משפחתית, כשחוץ מפירות ים ודגים תמצאו פה גם פסטות, בשרים וגופרה נצחי אחד.

הוופל המנצח: גופרה בננות. אח, איזה גופרה. בתפריט הקינוחים של גוצ'ה תמצאו שתי אופציות, אבל אל תתבלבלו - גופרה הבננות הוא זה שאסור לדלג עליו. על צלחת לבנה וגדולה מונח ופל חמים ועליו שלוליות של קרמל ומערום יפה של בננות מקורמלות, רכות ומתוקות. ביניהן מנוקדים שקדים ומעל נחה גלידת וניל. כן, השילוב הזה של ופל וגלידת וניל הוא לא נדיר, אך כשהוופל עצמו עשוי מצוין - חמים במידה, מתוק ובמרקם שהשאיר קצוות קריספיים מחד ורכות נעימה מאידך - זהו תענוג שהיינו שמחים לאכול גם בלי כל התוספות. אמא, תעשי לנו סנדוויץ' גופרה.

המחיר: 39 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אין לכם ברירה אלא לקחת עוד סיבוב על הוופל הזה. פלא שיש בעיר כמה אנשים שזה הקינוח היחידי שהם מוכנים לאכול?

גוצ'ה - לכל הסניפים

מכיוון אחר: וופל פורצ'יני באואזיס

לפני קצת יותר משנה וחצי השפית רימה אולברה החליטה לשים קץ לכל היוגורט וטחינה שמסתובבים בעיר ופתחה את אואזיס, קריאת תיגר על כל מה שמשעמם בקולינריה הישראלית. עם טעמים שקשה למצוא במקומות אחרים וחומרי גלם נדירים (ועל זה משלמים) אואזיס הוא לא מקום שמתאים לכולם, אבל הוא בהחלט נווה מדבר נדיר שכל עיר צריכה.

הוופל המנצח: ופל פורצ'יני ופרמזן עם סלט גורגונזולה, פטריות מלך מטוגנות, פורצ'יני וארוגולה. כשאמרנו חומרי גלם נדירים וביצועים מאתגרים בדיוק לזה התכוונו. רימה מכניסה אל הבלילה פרמזן ופורצ'יני ויוצרת ופל רך ונימוח, מלוח ולא מתחנף. את טעמיו היא מאזנת עם גורגונזולה פיקנטית ובועטת בחיך שהגיעה מאיטליה ופטריות מלך ופורצ'יני מטוגנות שמשלימות טעמים בצורה שקטה יותר. בקיצור, יצירת מופת שלא נמצאת פה מספיק פעמים בשנה.

המחיר: 72 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אל תפספסו את הנשיקה של רימה. שוט של גלידת סיגליות (!) רכה כמו נשיקה וטעימה כמו ענן קפוא.

אואזיס - מונטיפיורי 17, תל אביב

קו ירושלים-תל אביב: החגיגה של באבט

קצת קשה להאמין, אבל לפני 22 שנים הקימה נילי מירון את המקום הקטנטן שלה בירושלים והקדישה את כל כולו לדבר אחד, הוופל. מאז ועד היום עבר המקום כמה גלגולים עד שקבע את משכנו בתל אביב. אל חשש, הקסם לא אבד: המקום קטן, כמעט חו"לי באווירתו, עם תפריט שמציע ופל שמפיץ את ריחו הטוב ברחבי הרחוב הקטנטן, בתוספות יצירתיות שמכינים במקום. אם עוד לא ביקרתם זו תחנת חובה לחובבי הוופל באשר הם. הפתעה: צפו לסניף חדש של באבט בשנה הקרובה ברמת השרון.

הוופל המנצח: קרם חמאה עם גרנד מרנייה. היה קשה לבחור את התוספת המנצחת מבין אבקת סוכר, ריבת חבושים, קרם לימון או וניל שוקולד, אבל אין ספק שהטעם שבלט מעל לשאר, כשהוא פונה בעיקר לקהל הבוגר יותר, היה של קרם החמאה וליקר התפוזים. רק כשאוכלים ופל שנעשה ברגע ההזמנה, מבינים את ההבדל בין באבט לכל השאר. ופל גדול, עבה ומתוק במידה הנכונה, פריך מבחוץ ורך מבפנים וריחני, למות ומעליו קרם חמאה רך וענוג מתקתק ועדין שמקבל טוויסט תפוזי אלכוהולי מהליקר. טיפ קטן: בקשו שכבה דקה של שוקולד חלב. אחרי זה תתקשו לאכול ופל בלגי במקום אחר.

המחיר: 26 שקלים.

אם אתם כבר כאן: גם אם הפעם האחרונה ששתיתם שוקו היתה בכיתה ב', באבט זה המקום להתמסר לשוקו טרי שמיוצר במקום. נסיעה אחורה בזמן עוד לא הרגה אף אחד.

באבט - חפץ חיים 8, נחלת יצחק, תל אביב

חגיגה של טעמים: הכובשים

הרבה לפני שהמציאו את המונח "מסעדת שוק" ואחר כך הספידו אותו, מסעדת הכובשים כבר התמקמה בשולי שוק הכרמל ועשתה שימוש בכל מה שיש לו להציע. השילוב בין בית קפה בבוקר למסעדת פועלים משודרגת משעות הצהריים וביסטרו בערב יוצר כמה טוויסטים מעניינים בתפריט, כמו הוופל הבלגי הזה שקופץ מאזור הקינוחים לתפריט ארוחת הבוקר.

הוופל המנצח: ופל נקניק וביצה עלומה. שימו לב, זה הולך ככה - ביס ראשון: "וואו, זה מתוק"; ביס שני: "אופס, זה חמצמץ". ביס שלישי: "רגע, זה בכלל מלוח", וזאת תמצית הסיפור של הוופל בכובשים. ופל מתוק שמגיע הישר מבלגיה (באמת) עם שדרות של גבישי סוכר בתוכו ועליו נתחי קורנביף חם בערימה יפה יחד עם ביצה עלומה ורוטב קיסר, מעין וואריאציה על אגז בנדיקט. הוופל מתוק ועם נגיעות של וניל, מתאזן עם החמיצות של הארוגולה המתובלת בלימון ושמן זית ומתעדן עם רוטב הקיסר הקלאסי. המלצת אכילה שלנו: תטעמו את הכל בביס אחד. חבל שזה מופיע רק בארוחת הבוקר?

המחיר: 43 שקלים.

אם אתם כבר כאן: אנחנו מכורים לסנדוויץ' הפועלים של הכובשים. חצי לחם עם כדורי בשר, מה אפשר לבקש יותר מזה?

הכובשים - הכובשים 48, תל אביבהארוחה הכי חשובה ביום.

בלגי הפוך: רוקח שוק

המסעדה השלישית של השף איל לביא נפתחה באביב האחרון וכיאה לאחות הקטנה והסוררת הביאה איתה רוקח שוק גישה משוחררת, צבעונית יותר ולא מעונבת. כמו אחיותיה הגדולות היא מטיילת קולינרית בין מטבחי איטליה, דרך דרום צרפת, ממשיכה לספרד ועושה פרסה ים תיכונית עם חיבה מיוחד לדגים ופירות ים. זאת הסיבה שתמצאו כאן זה לצד זה ביסק ופריטו מיסטו.

הוופל המנצח: גלידת וניל עם קוביות ופל בלגי פריך, קרמל טופי, גנאש שוקולד ואגוזי לוז. איל לביא עשה הבה ונתחכמה: זהו אינו קינוח שגרתי של ופל בלגי, אלא כזה ששובר את המוסכמות והופך את היוצרות. כולם שמים ופל ועליו סקופים של גלידה? אנחנו עושים הפוך: ניקח גלידת וניל, נסדר אותה יפה ועליה נרכיב שברי ופל פריכים ומתוקים, הרבה מאוד אגוזי לוז מנוקדים ומסביב ערבוביה של קרמל טופי ורוטב שוקולד. בין קראנצ'יות לרכות, בין מלוח למתוק, לא נותר אלא להזהיר שזהו קינוח ממכר.

המחיר: 32 שקלים.

אם אתם כבר כאן: ומעולם לא טעמתם את הביסק של איל לביא, זה הזמן.רוקח שוק - נמל תל אביבטעים גם לעין. רוקח שוק (צילום: רותם מימון)

אי אפשר להתעלם: וופל משפחתי בשוקו לולו

שוקו לולו היא אמנם לא מסעדה שמדברת לפודי'ז, אבל אם אתם מחפשים מנות עיקריות ענקיות במחירים זולים, הגעתם למקום הנכון. בהתאם לכך, מנת  הוופל הבלגי המשפחתי היא לא פחות מעצומה: שלושה וופלים, שלושה כדורי גלידה (באיזה טעם שתרצו. אנחנו בחרנו בפיסטוק, קרם עוגיות ונוטלה), הר קצפת, סלט פירות, שברי מקופלת חלב ושברי מקופלת משוקולד לבן, רוטב נוטלה ועוד ופל אמריקאי צפוף משבצות בצד. כל התענוג הזה יעלה לכם 48 שקלים והוא מתאים בדיוק למשפחה רעבה עד מאוד.

שוקולולו - ויטל 3, תל אביבאירוע משפחתי. שוקולולו (צילום: רותם מימון)

הוופל הבלגי הכי טוב מחוץ לתל אביב:

ג'י קפה - במיקום הכי יפה באשדוד, בין הים לאגם, נמצא ג'י קפה שמשלב בין בית קפה למסעדה המתמחה בקינוחי גלידה. כאן מצאנו ופל עגול ואימתני שמיועד אף הוא לזוג רעב במיוחד או אפילו למספר סועדים. דמיינו לעצמכם שילוב של ופל חם וטרי שנעשה במקום עם חמישה (!) כדורי גלידה, בסילאן, גבעות קצפת, שברי אוראו, פקאנים מסוכרים וגם קצת גרנולה בשביל הקרנצ'יות. זה ענק, זה מתוק וזה טרי בקטע אחר. ג'י קפה - פארק אשדוד יםגדול ומתוק. G קפה (צילום: רותם מימון)

הספרייה - אמנם הספרים ברקע מתיימרים להיות כאילו ספרייה אבל בסופו של דבר, ובלי יומרות להיות מה שהוא לא, מדובר באחד המקומות הכי חמודים בבאר שבע. ולענייננו, הוופל: אי שם בתפריט הקינוחים תוכלו למצוא ופל כייפי עם שלוש תוספות שתרצו. כל ופל מגיע עם הר קטן של קצפת לצד גלידת וניל וטפטופי רוטב. המלצה שלנו: לכו על פירות יער, כדי לשבור את המתיקות. המחיר: 30 שקלים. הספרייה - נפחא 25, באר שבע

ופל בר - עם שמונה סניפים בין ירושלים למודיעין (ועוד אחד בתל אביב), ופל בר הוא מקדש לחובבי הוופל באשר הם. דמיינו לכם תוספת וככל הנראה תמצאו אותה כאן, לצד לא פחות מ-24 סוגים שונים של ופלים, אז אנחנו מקווים שאין לכם קושי בקבלת החלטות. אנחנו בחרנו בשמנת ואוכמניות (48 שקלים) וקיבלנו: ופל שזוף, גדול וארוך כשאת משבצותיו ממלאת מלית אוכמניות כחלחלה-סגלגלה מתוקה עד מאוד ומעליה, לשם האיזון כמובן, קרם שמנת עדין. הוופל עצמו התגלה כפריך במיוחד וכבונוס קיבלנו בצד גם גלידת וניל ובננות עם מייפל (מומלץ לדלג). ופל בר - שלומציון המלכה, ירושליםדעו מה אתם רוצים. ופל בר (צילום: רותם מימון)

מיטבול - כיאה לדיינר אמריקאי, לא מפתיע למצוא בהיכל ההמבורגרים המושחת הזה גם ופל בלגי מושחת לא פחות. אם שרדתם את נתחי הבשר או ההמבורגרים הענקים, קחו לכם קינוח שיחליק הכל מטה. במיטבול ינסו למכור לכם קינוח בשם "זעזוע מוח" אבל עדיף שתתמקדו בוופל הבלגי, כי הוא באמת שווה את זה. הוופל מגיע חם ומאיים להמיס את שלושת כדורי הגלידה שנחים מעליו, יחד עם קצפת ורוטב שוקולד (50 שקלים). אז מה בית החולים הכי קרוב לראשון לציון? מיטבול - המכבים 8, ראשון לציון

בוזה - השתדלנו מאוד לא להכניס לרשימה אף גלידרייה כיוון שרצינו להוכיח שגם מסעדות יודעות להכין קינוח כזה באופן מצוין, אבל מוופל אחד לא יכולנו להתעלם. לא מהוופל ובטח שלא מהגלידה שבאה לצידו - בוזה. הוופל, שנעשה על ידי קונדיטורית בחלק האחורי של הגלידרייה מגיע שכשהוא עגול, חצוי לשניים ועליו אבקת סוכר בלבד, בדיוק כמו בבלגיה. היינו מסתפקים בו אבל בצד הפתיעו אותנו בשלושה כדורים של הגלידה הכי טובה בצפון ובקצפת רכה, אוורירית, לא תעשייתית וכן, גם אותם מכינים במקום. 35 שקלים לוופל זוגי. הכי שווה קפיצה לתרשיחא. בוזה - כיכר ראשית, מעלות תרשיחאחשיפה לצפון. בוזה (צילום: שירה ברודצקי)

*#