טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה רק עם מינוי דיגיטלי של הארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

החמישייה הפותחת: הנקניקיות הטובות בתל אביב

סאי קוק איסן תאילנדי, טקסנית בויטרינה, פיקנטית בפורט 19, ברטוורסט בביירן, כפרית באלבה ועוד אחת שהיא טבעונית. השבוע אנחנו אוהבים נקניקיות

תגובות

להמציא את עצמך מחדש זה עסק לא פשוט בכלל. צריך להיאבק בדעות קדומות, להוכיח לכולם את יתרונותיך ולעמעם את החולשות. זה כנראה העניין עם הנקניקייה. בגדול, די ברור למה שנות ה-80 הוציאו לה שם של ג'אנק פוד מהסוג הנחות ביותר, אבל מה שהצליח למדונה עבד גם עבורה.» האגז בנדיקט הטובים בתל אביב» הסלטים הטובים בתל אביב» הגלידריות הטובות בארץאז איך כל זה קרה? סביר להניח שבמסגרת טרנד אוכל הרחוב המשודרג יחד עם דחיפה וטיפול מיוחד מהשפים, התדמית של הנקניקייה השתנתה מקצה לקצה: לא עוד מוצר משיירים נחותים של בשר, אלא אתגר קולינרי לכל שף. הנקניקיות הפכו בימינו למנה עסיסית ומושקעת עם בשר טרי (וברוב המקומות גם לא כשר), תבלינים מיוחדים ותוספות השייכות למטבח הגורמה יותר מאשר דוכני הרחוב. לכן, זה לא היה פשוט למצוא בתל אביב רק חמש נקניקיות טובות.» אוהבים נקניקיות? ספרו לנו איפה אתם אוכלים אותן בתגובותסוד כמוס: סאי קוק איסן בבית תאילנדי בית תאילנדי הוא אחד המוסדות התל אביביים שלא מתנצלים על כך שהם מגישים אוכל תאילנדי מאתגר, נגיש ויוצא דופן. במטבח האסייתי אין הרבה מאוד נקניקיות, אבל על הגריל שלו אפשר למצוא נקניקיות ולסמוך על התאילנדים ממחוז איסן בצפון מזרח המדינה שזה יהיה חריף, לוהט ולא כשר.הנקניקייה המנצחת: נקניקיית חזיר מ"איסן". הנקניקייה הזאת תפסה אותנו לא מוכנים. שתי נקניקיות עבות ושמנמנות מתובלות בחריפות תאילנדית כיאה למטבח של מחוז איסן. כמות הפלפלים הנדיבה יצרה נקניקייה עזת טעם ומדגדגת לשון, פריכה מבחוץ ועסיסית כדבעי בפנים. לצידן הוגשו קרעי כרוב, שום טרי, ג'ינג'ר ופלפל חריף חורך פה. הוראות הפעלה: קחו עלה כרוב והוסיפו לו פלח נקניקייה, ואחריו את כל שאר התוספות ותקבלו משחק גוונים שונים של חריפות, שמתאזנים לפתע עם כרוב ובוטנים. בקיצור, מנה שיש בה חריפות ובה בעת גם רעננות מתפרצת. אל תחמיצו.המחיר: 36 שקלים.אם אתם כבר כאן: אין לנו ברירה אלא להמליץ לכם לקחת את אותן נקניקיות שוב, גם למנה עיקרית. וכן, גם לקינוח.בית תאילנדי - בוגרשוב 8, תל אביבתכינו כוס מים בצד. בית תאילנדי (צילום: רותם מימון)הנקניקייה הכיפית: טקסס בוויטרינה הוויטרינה צעירה יחסית בנוף התל אביבי, אבל נראה כאילו היא היתה פה תמיד. יש לה גם חלק גדול וחשוב בהפיכת הנקניקיות למוצר הסקסי שהן היום ולא בכדי: כאן דוגלים בנקניקיות עלית מיוחדות ומגוונות כך שלמתחרים לא נותר אלא ליישר קו. לא מעט סוגי נקניקיות תמצאו כאן (והמבורגר נצחי אחד) וכל אחת יותר מיוחדת ומפתה מהשנייה. ועוד לא אמרנו מילה על הצ'יפס המדהים.  הנקניקייה המנצחת: נקניקיית טקסס של בשר עגל עם ברביקיו. אם לא היינו רואים את אבן גבירול מסביב אפשר היה לחשוב שאנחנו נמצאים באיזו מסיבת ברביקיו לוהטת באמריקה. צורת ההגשה הופכת את המנה לאחת מיוצאות הדופן שפגשנו, החל מחרדל הדיז'ון שמלטף את דופן הלחמנייה הקלויה מבחוץ ורכה מבפנים (עם תוספות של בצל מקורמל) וממשיך עם הצלייה האיטית (יחסית) של הנקניקייה על הגריל שמדגישה את טעמי הברביקיו של הבשר ויוצרת קריספיות מבורכת מבחוץ ורכות עסיסית מבפנים.המחיר: 28 שקלים בלחמנייה, 45 שקלים עם תוספת צ'יפס.אם אתם כבר כאן: אפשר לתמצת את זה למילה אחת - המבורגר. יום יבוא וברחבי הארץ יופיעו ויטרינות קטנות עם ההמבורגר הזה.וויטרינה - אבן גבירול 53, תל אביבהאודי. ויטרינה (צילום: רותם מימון)בחריפות עדינה: צ'וריסו בפורט 19 אם נתקלתם בנקניקייה טובה במסעדה, סביר להניח שב- 90% מהמקרים היא מבית היוצר של השרקוטייר אלן טלמור. מעטים יודעים כי לפני שנה וקצת פתח הנקניקן את פורט 19, דוכן נקניקיות בשוק נמל יפו בו אפשר לטעום נקניקיות שאי אפשר למצוא במקום אחר. אם במסעדות רבות אפשר למצוא את הנקניקיות המשובחות שלו, אפשר רק לדמיין איזה מבחר מרהיב תמצאו פה.הנקניקייה המנצחת: בדרך כלל, כשיש כל כך הרבה נקניקיות מצוינות לא פשוט לבחור אחת, אבל במקרה הנוכחי הפכה נקניקיית הצ'וריסו ליוסיין בולט של התחרות, ולא בגלל חיבתנו העזה לחריף. מה עושה אותה לכזו מוצלחת? נקניקיית הבקר שמרה על שומניות נעימה ותובלה בתערובת סודית שיצר טלמור ובה כמה סוגים של פפריקה, כמון ופלפל שחור שנתנו לה עומק ונוכחות, עוקצנות וסיומת מעושנת וכובשת. הנקניקייה הזאת בתיבולה המיוחד זרקה אותנו לסיבוב באגן הים התיכון, מספרד דרך מרוקו ועד לכאן.המחיר: 29 שקלים.אם אתם כבר כאן: לכו על עסקית שנמשכת כל היום (באמצע השבוע) ותקבלו גם צ'יפס ושתייה ב-45 שקלים.פורט 19 - שוק נמל יפומעשה ידי מומחה. פורט 19 (צילום: רותם מימון)מינכן פינת פרישמן: ברטוורסט בבאיירן עם כל המסעדות האסייתיות שנפתחו בתל אביב בשנה האחרונה שכחנו קצת מהמטבח האירופאי. מזל שיש את הבראסרי הבווארי, באיירן. עם תפריט שמכיל למעלה מעשרה סוגי שניצלים ומנות כמו שפצל'ה, ברטווסרט, קייזרשמרן ולנד יגר, מחזירה באיירן את הכבוד למטבח הגרמני. מה טוב יותר בליל קיץ חם מלשתות בירה לצד נקניקייה משובחת?הנקניקייה המנצחת: ברטוורסט. בתפריט של באיירן תמצאו חמש מנות שונות של נקניקיות, כל אחת יותר משגעת מהשנייה, אבל אם מצמידים אותנו לקיר נבחר בברטוורסט, זוג נקניקיות לבנות וארוכות. בניגוד לשאר המקומות כאן מטגנים את הנקניקיות, מה שצובע אותן בצבע שחום, קריספי ויפה מה שתורם לניגוד המושלם בין רכות עסיסית לבין "קנאק" של פריכות. התיבול הבווארי האותנטי עם מיורן, עלי דפנה, פלפל אנגלי ואפילו קצת קימל נותן ארומה וטעם עדינים, והמנה מוגשת לצד כרוב כבוש מבושל עם בייקון ובירה ופירה עדין שמחזיק היטב את כל העסק. בקיצור, הדבר הכי אירופאי שתמצאו באוגוסט הזה.המחיר: 54 שקלים.אם אתם כבר כאן: תתחילו את המסע לבוואריה עם פרעצל ורוטב אובצר של גבינה מותכת ובירה ותזמינו גם בירה. הכי קרוב שתגיעו למינכן היום.באיירן - פרישמן 22, תל אביבאוקטוברפסט כל השנה. באיירן (צילום: רותם מימון)לא מתחנפת: נקניקיית טלה באלבה בין שלל מסעדות הראוותניות שפרצו לחיינו בשנים האחרונות, אלבה של השף יאיר יוספי והמסעדן ג'ו מרסיאנו היא אי קטן של שפיות, שמחזיר לחומרי הגלם את הבמה הראויה להם. בין אם אלו השפעות מקומיות או צרפתיות, האוכל באלבה לא מתחנף לחך ולראייה אפשר למצוא את נקניקיות טלה המסעירות ביותר ברשימה.הנקניקייה המנצחת: נקניקיית טלה של אלן טלמור עם סלט חם של תפוחי אדמה וברוסקטה של לחמניית ביס עם עגבניות. מאחורי השם הארוך הזה מסתתרת אחת המנות המושקעות וגם המחוספסות שמצאנו. נקניקייה טלה (עם מעט בשר עגל) דחוסה ודומיננטית, כפרית וקשוחה במלוא מובן המילה כשטעם הטלה מצליף בפה. לצידו מוגש סלט חם של תפוחי אדמה וכרוב סגול בבירה עם חזה אווז מעושן וברוסקטה עם לחמניית בית ספר של פעם, למי שצריך עוד קצת פחמימות. לאכול ולדמיין את עצמך בפרובנס. או משהו כזה.המחיר: 69 שקלים.אם אתם כבר כאן: תנסו לברר אם יש את הנקניקיות של מעדניית חוות צוק ותקבלו תבשיל מהביל ומנחם. ללקק את האצבעות.אלבה - אבן גבירול 36, תל אביבמחוספסת בקטע טוב. אלבה (צילום: רותם מימון)מכיוון אחר: נקניקיית פטריות עם ריזוטו פריקי באוזריה עבור לא מעט צמחונים וטבעונים שמתגעגעים לנקניקיות ולא רוצים לחזור בשאלה, הנקניקייה של האוזריה היא התחליף הראוי. תשכחו ממה שידעתם על ריזוטו ונקניקיות, ותטעמו את הדבר הנפלא הזה. פריאל אביחי לקחה כרישה חלוטה, רוקנה אותה מתוכן ומילאה אותה בתערובת של פטריות (שמפיניון ופורטבלו), בצל וצנוברים שיצרה טעם בשרני, מפתיע ומענג. את "הנקניקיות" הניחה על תבשיל שהוכן בדיוק כמו ריזוטו מסורתי, כשבתפקיד האורז נמצאת חיטת פריקי ובתפקיד החמאה מככבת טחינה, כך שגם טבעונים יכולים לחגוג על המנה הקלילה הזו. התוצאה הסופית: מנה מסחררת שמותחת מחדש את גבולות הטעם. המחיר: 42 שקליםאוזריה - מטלון 44, תל אביב כמעט ולא תרגישו בהבדל. אוזריה (צילום: רותם מימון)

הנקניקיות הטובות מחוץ לתל אביב ג'מס ביר פקטורי - כשמנהל האירועים בבית הלבן מחליט לעשות עלייה לישראל ולהקים מבשלת בירה בפתח תקווה, אפשר לדעת שזה הולך להיות משהו טוב. ג'מס כבשה את האיזור ומוכיחה שאפשר לעשות נקניקיות כשרות (מהבודדות בארץ) ומצוינות. את המתכון המקורי בנה וינס מוסטר (שרקוטרי ז"ל) ואנחנו אהבנו במיוחד את נקניקיות הדיאבלו (59 שקלים), נקניקייה חריפה מבשר אנטרקוט, כבש ופלפלים חריפים שמורגשים בכל ביס וביס. גם נקניקיות הבית הן לא פחות מיציאה מבריקה כשלתוך הנקניקייה מוכנס גם כבד עוף ובצל מטוגן. התוצאה היא מנה מפתיעה ומצוינת שהיא גם חובה לקרניבורים.ג'מס ביר פקטורי - המגשימים 14, פתח תקווה חייבים בירה ליד. ג'מס ביר פקטורי (צילום: דרור כץ)

הלגה וורסט - מתי בפעם האחרונה הגעתם לעמק יזרעאל בשביל אוכל? הלגה וורסט היא סיבה מספיק טובה. שימו לב, לא מדובר במסעדה אלא במעדנייה או נכון יותר שרקוטרייה. זאת אומרת שאתם תצטרכו לבשל, לצלות או לטגן את הנקניקיות בבית, אבל לא תצטערו. השרקוטייר דובי מכין שמונה סוגים של נקניקיות בעבודת יד, ואם צריך מהן לבחור אחת אזי חייבים לטעום את נקניקיית הבקר המעושנת, נקניקייה עדינה שאפילו לבשלנים גרועים יוצאת נהדר. בשורה לתל אביבים: ניצלתם, הם עושים משלוחים עד לראשון לציון. המחיר: 86 שקלים לקילו.לאתר של הלגה וורסט בשרל'ה חיפה - לפעמים צריך להרחיק עד חיפה כדי לטעום נקניקיית צ'וריסוס טובה (36 שקלים). שתי נקניקיות דרום אמריקאיות עסיסיות ובעלות פיקנטיות נעימה יפתחו לכם את הארוחה בבשרל'ה. הנקניקיות (מבשר בקר) מוכנות במקום ומכניסים אליהן תערובת תבלינים שיש בה נוכחות מעושנת ושומית. כקונטרה יגישו שם גם סלסה אבל תבקשו מעט טחינה, המורה המלווה הכי טובה לנקניקיות שלכם. בשרל'ה - פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפהתתעקשו על הטחינה. בשרל'ה (צילום: רותם מימון)ברזיל הקטנה - מי שמכיר אותנו יודע שלמדור יש חיבה מיוחדת (גם אם לא נודה בזה) לארוחות של אכול כפי יכולתך, ואחת הטובות שבהן היא זו של ברזיל הקטנה. בין אם בחרתם במסלול המושחת או בתפריט הרגיל, אל תדלגו על צ'וריסוס דרום אמריקאיות נאמנות למקור: צלויות בגריל, שומניות במידה, מתובלות ופיקנטיות ופריכות כך שקשה להפסיק לאכול אותן. מזל שזה כפי יכולתך.ברזיל הקטנה - אילות 3, אילתברנרד - כל רשימה חייבת את המקום הסודי שלה ורוב הסיכויים שאם אתם לא מראשון לציון לא שמעתם על המקום הזה וחבל. ביום ברנרד הוא משהו בין סנדוויץ' בר לבית קפה אפלולי עם וייב וגרוב שלרגע משכיח שבחוץ זאת ראשון לציון, ובערב הוא בר שכונתי שמח ורועש. זהו גם אחד המקומות הקטנים שמשקיעים בנקניקיות, אז בטח תופתעו לגלות שמכינים אותם בעליית הגג של המקום. מבין הנקניקיות שטעמנו אהבנו במיוחד את סנדוויץ' נקניקיית העגל הכפרית עם תערובת התבלינים שלקחה את זה לכיוון המרגזי. גם המטבוחה שניספגה בכריך הוסיפה עוד טעם לכיוון הזה ועם המחיר של 31 שקלים, העסק היה פשוט חגיגה.ברנרד - רוטשילד 77, ראשון לציוןסודות מעליית הגג. ברנרד (צילום: רותם מימון)

*#