${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

הקינוחים הטבעוניים הטובים בתל אביב

יובל הולנדר, לנצח איש של חומוס וטבעוני אדוק, מחליף לרגע את הכובע ויוצא במסע אחר הקינוחים הטבעוניים הטובים בעיר.

תגובות

ברגע שאתה מספר להם שאתה טבעוני, יש איזו שניה של שתיקה. זה קורה שניה אחרי שאתה עף מהמקום בו אתם יושבים, אל עבר הצד הרחוק, הנידח, השחור, המוזר, הבדלני, המנותק, הסגפני, האפרורי ובעיקר חסר הפשר של התודעה שלהם. "אז מה אתה אוכל?" הם שואלים. ואתה, שכאילו מופתע מהשאלה, חוזר שוב על התשובות המתנצלות והמוכנות מראש, על העושר האדיר, אינסוף האפשרויות, התבשילים, הסלטים וכמובן, במקרה שלי, החומוס

» פיצריה טבעונית ראשונה בתל אביב» קונדיטוריה טבעונית חדשה בעיר» מסעדות השף פונות לטבעונים

כל מי שהסב עצמו לתזונה טבעונית ונפרד מכל הקשור בחמאה וביצים, יודע שהטבעונות כל כך מנתקת אותך מהמחשבות על עוגה או קרם ברולה בסיומה של ארוחה, עד שמתישהו כבר לא מציצים אפילו בחלקו האחרון של תפריט במסעדה טבעונית כדי להתעניין אם יש להם קינוחים. מן רפלקס מותנה פבלובי שכזה. הסידור הזה די דיאטטי, וגם מביא אותך לצרוך את האושר לא רק באמצעות מתוקים, אלא גם מדברים אחרים בחיים, אבל כמעט תמיד חסר איזה ביס מתוק בסוף הארוחה. כזהשגם ימלא את הבטן בדיוק עד הסנטימטר האחרון, וגם תמיד טוב להיאחז בטיפת אושר על קצה הכפית – ורצוי במרקם קטיפתי ובטעם של עוד.

» יוגורט על בסיס סויה, גלידה ופרוזן טבעוני» מתכונים חג טבעונייםמוס מארץ המוסים ונפלאות "מי הגבינה": זכאים

הזכאים היא אחת המסעדות הטבעוניות האהובות עלי. המקום מקסים בפשטותו, האוכל יצירתי וטעים, לא מתנצל, פשוט אך גאה להציג תבשילים מעולים על טהרת הטבעונות והטבעיות. הכל טעים ומתובל במידה, וגם אנשי הצוות חמודים ומחויכים. שלושת האחים הנלהבים, הילה, חני והראל זכאים, הקימו את המסעדה הזו עם המון חזון וכישרון, ולא שכחו לפנק את האורחים שלהם גם בקינוחים טבעוניים. מסתבר שהקהל של זכאים אוהב מאוד קינוחים, והנה מתחיל להפרם הקשר הנתפס בין טבעונות לסגפנות. תיכף גם תשאלו את עצמכם מאיפה הגיע הרעיון הזה של סגפנות, ותתנצלו בפני חבריכם הטבעוניים.

» איפה אוכלים טבעוני ברחבי הארץ?» הסכסוך הבשרי-טבעוני והסיכוי לדו קיום

מה אוכלים כאן: המנה הראשונה שטעמנו היא עוגת גבינה טבעונית גבינה עם בצק גבינה אוורירי וחלומי, הנחבצת משקדים, סוכר ולימון (ממש כמו שחובצים גבינה בחיתול), מונחת על אפרסקים ונקטרינות מלוטשות בסוכר ,ויוצרות רוטב נפלא יחד עם "מי הגבינה" המטפטפים מתהליך יצירת הגבינה. רק שכאן, בשונה ממי גבינה שמעלים זכרונות מימי הקיבוץ בתקופת ה"לא זורקים שום דבר", מורכבים מי הגבינה מעסיס שקדים נהדר, שיוצר רוטב סמיך ומתקתק. על הכל פזור קרמבל על בסיס שקדים וקמח. בתפריט, מתחת לעוגת הגבינה נכתב: "עוד תחלמו עליה בלילה" ואני כבר חולם עליה ביום. תשתלט לכם על החלומות. עוגת גבינה בזכאים (צילום: יובל הולנדר)

הקינוח השני שעומד בהגדרה "מושחת אך מוסרי", הוא מוס שוקולד סחוטרי. למה סחוטרי? כי במקום חלמונים ושמנת מתוקה הוא נטרף עם מיץ תפוזים סחוט טרי על המקום, ממש כשמזמינים, ואחרי שטורפים ומקבלים שוקולד במרקם מושלם ואוורירי, עובר כל העסק למצע של בננות מלוטשות. נשמע קצת מוזר, אני מודה, אבל השילוב של  השוקולד, התפוז ורוטב הבננות – פשוט עושה את זה. "מוס מארץ המוסים", אני קורא לו, והוא בתגובה מעיף לי את בלוטות הטעם לגבהים חדשים.

זכאים -  אלנבי 98, תל אביב

כמה תפוזי, ככה אוורירי. מוס שוקולד סחוטרי בזכאים (צילום: יובל הולנדר)

שידוך מעולמות בריאים: מוס הקוקוס של אנסטסיה

אנסטסיה מגדיר עצמו כבית הקפה הטבעוני הראשון בארץ, מה שבטח שימח לא מעט טבעונים  שחיפשו אופציה מגוונת וטעימה. בעליו הם רועי עזר והאדריכלית תמר איילון, ורוח האדריכלות שורה בו בכל פינה. החלל הפנימי נעים ומרווח, והמרפסת השמשית שעל פינת ריינס ופרישמן היא בגדר חובה בימים שבהם קרני השמש חמימות ונעימות. מה אוכלים כאן: המטבח מתפקד נהדר ומתמחה גם במנות נאות, אך הקינוח שאסור לפספס הוא מוס הקוקווס שמגיע עם קרם דומדמניות אדום וממכר. המוס, שנראה בזווית מסוימת כמו ספיח ניינטיז, עשוי מאבקת מי קוקוס שנחשבת למזון על (סופר פוד). בסיס הקינוח הטעים הזה עשוי משכבת אגוזי מלך עם אבקת מי קוקוס, שבבי קוקוס ומשמשים, ומעל הכל מונח המוס עצמו, ושומר על מרקם נהדר – קליל, אוורירי ולא מכביד. רוטב הדומדמניות מסביב רק מעצים את הטעמים, והתוצאה הסופית היא משהו שכל אחד חייב לעצמו לפחות פעם אחת.אנסטסיה - פרישמן 54, תל אביבלק קינוח, סופר קינוח. מוס קוקוס של אנסטסיה (צילום: יובל הולנדר)

מבטל דעות קדומות: המלבי של אבא גיל

המסעדה הטבעונית-אורגנית של אבא גיל, היא כבר מוסד וותיק בעיר שבו מסעדות נפתחות ונסגרות בקצב שבו בר רפאלי קוטפת שערים. אבאל'ה מאמין שטעם ובריאות הולכים ביחד, ומקפיד שבעתיים על הטעמים והמרקמים. כחובב סחלב ומלבי ידוע, כשהפכתי טבעוני נאלצתי להניח את טעמי הילדות שלי – של השוק בעכו, או עוספיה או נצרת, ולהיפרד מהקינוח הערבי הטוב ביותר. אבל אז הכרתי את אבא גיל

מה אוכלים כאן: קינוח המלבי הטבעוני-אורגני הזה (18 שקלים), הוא לא פחות מגאוני. הוא מכיל את כל הנאת המרקם והטעם שאפשר לבקש: מצד אחד מתוק ומשביע, ומצד שני קליל ולא מכביד. הוא עשוי מאורז מלא המומתק בתמרים. גיל מספר שבתהליך הבישול מפיקים מהאורז המלא חלב אורז לא מסונן, כך שבמזון נותר כל הטוב שיש לאורז המלא להציע. לכל זה מוסיפים כאמור תמרים, טחינה גולמית למרקם וטעם, ואגר אגר - רכיב על בסיס אצות והמחליף את הקורנפלור – מרכיב חובה במלבי, שאחראי על המרקם היציב. המלבי הטבעוני המתוחכם הזה הוא חתיכת יציאה, והוא יצליח לעבור כל מחסום של סטריאופיט או דעה קדומה שמפחדת מאורז מלא. אה, והוא גם משביע ומרענן, ובאופן כללי סוגר מצוין ארוחה.

אבא גיל - יהודה הלוי 55, תל אביב

אורז מלא, לא מה שחשבתם. מלבי באבא גיל (צילום באדיבות המקום)

אגוז טעים לפיצוח: עלמה אהוביה נוימן ומסעותיה בארץ המוסים

השמועות בעיר מדברות על אופה צעירה שלמדה אצל מיטב הקונדיטורים, מסתובבת בעיר, ומוכרת את נפלאות מעשיה הטבעוניים. נכון להיום נמכרת מרכולתה במסעדות, קונדיטוריות, וגם ישירות באינטרנט. קוראים לה עלמה נוימן אהוביה, ובזמנה הפנוי היא מעבירה סדנאות לאפיה טבעונית. מתוך עקרון חכם, היא מסרבת להאחז במוכר ובידוע ולהסתמך על חומרי הגלם המרגריניים או מבוססי השמנות צמחיות התעשייתיות למיניהן, אלא מייצרת בעצמה את כל חומרי הגלם לקינוחים שהיא מכינה.

מה אוכלים כאן: לעולם הטבעונות היא הגיעה כחלק מדיאטה שאימצה, כך שלמרת המוסים והשכבות המרובות, רוב הקינוחים שומרים על ערך קלורי סביר בהחלט. יש הרבה עוגות בתפריט, וכל אחת יותר מפתה מקודמתה, אך הפייבוריטית היא ללא ספק עוגת אספרסו שוקולד מרירה-מתוקה עם קרם חמאת בוטנים שעלמה מכינה בבית, בציפוי גנאש שוקולד עשיר ועמוק טעם (175 שקלים לעוגה גדולה שתספיק ל-14 פרוסות). כל הטעמים והמרקמים המצוינים האלה נחתמים בקישוטי חמאת בוטנים עדינים, שקצת קשה לא לקחת עם האצבע ולהרוס את העוגה. זה נראה טוב, זה טעים עוד יותר, ויש ערך מוסף בקינוח שמרכיביו טבעיים לגמרי.עלמה: דברים טובים מהתנור - להזמנות: 050-8775655

כל הטעמים העמקים בעוגה אחת. עוגת שוקולד אספרסו וחמאת בוטנים של עלמה (צילום: עלמה נוימן)

תותים במקום שוקולד: מקפא התות של יעל קריזברג יעל קריזברג, נטורופטית ומטפלת בתזונה בריאה, הקימה קייטרינג צמחוני טבעוני בריא, מתוך צורך לתת ללקוחותיה פתרונות תזונתיים מאוזנים וטעימים. היא אמנם מקפידה על בריאות, אך לא זונחת את הטעם, והקינוחים שלה הם תענוג גדול. מה אוכלים כאן: בלי קמחים לבנים או סוכר, המתוקים שהיא מוציאה תחת ידיה הם עילוי, אך הטעים והמרענן ביותר הוא מקפא תותים אנרגטי (35 שקלים ל-10 יחידות), שמוציא מהפרי המתוק את המיטב. שוחרי הבריאות יכנו אותו "קינוח ללא יסורי מצפון", ואני אומר "אחלה סיום לארוחה". הוא קטן, קומפקטי והולך טוב בביס. בסיסו עשוי משקדים ותמרים, והוא ממולא בממרח מתוק שעשוי מאגוזי קשיו, שמן קוקוס, סילאן טבעי, וניל, וכמובן תותים טריים. אני מודע לכך שכשמגדירים קינוח מעולה, בדרך כלל מגיע אחריו תיאור שוקולדי מרשים, אבל כאן מדובר במתוק שהוא פשוט טעים וטוב, ועל הדרך גם בריא.

יעל קריזברג - להזמנות ובירור על נקודות מכירה: 050-6996032

לא חייבים שוקולד בשביל להיות מרוצים. מקפא תות של יעל קריזברג (צילום: יעל  קריזברג)

*#