בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לקרוא ללא הגבלה, רק עם מינוי דיגיטלי בהארץ  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מצפון לדרום

17 המסעדות שעושות כבוד להודו

משתי ה"טאלי" בצפון, דרך מסעדת שף עם ערבי קונספט הודים ועד מסעדת הפועלים באילת שלא שוכחת גם את תאילנד - בתי האוכל שישאירו לכם טעם של הודו

27תגובות
כיסוני תפוח אדמה מטוגנים וממולאים במהרג'ה ברמלה
תומר אפלבאום

השנים תשע"ו-תשע"ז ייזכרו, בין יתר הדברים, בזכות העדנה היחסית שזכה לה המטבח ההודי. לא ברור איך ולמה, אבל בכל הגל האסיאתי ששטף את הארץ, המטבח ההודי נפקד ממנו, על אף שבכל שנה עשרות אלפי ישראלים פוקדים את תת היבשת. בשנה האחרונה, לא פחות משש מסעדות הודיות חדשות צצו ברחבי הארץ ובמרכזן, כמה משמח, מטבח צמחוני וטבעוני, כמו שרק הודו יודעת להציע. אם חשבתם שהגל הנ"ל תחום לאזור המרכז בלבד, אתם טועים טעות חמורה. באזור הצפון, בחיפה, טבעון, וקריית שמונה יש נציגות מרשימה למטבח ההודי וגם בדרום, משדרות, דרך באר שבע ועד אילת, תמצאו לא מעט מסעדות הודיות. מצפון לדרום, ריכזנו את הבולטות שבהן:

טאלי – כי גם הצפון על המפה

אל תתבלבלו בין טאלי הממוקמת במתחם נופית חרמון עם ההודית החדשה שמטריפה את קרית טבעון, ומיד נספר גם עליה. טאלי במקרה זה, היא המסעדה הצפונית שנפתחה לפני פחות משנתיים בקריית שמונה. בתפריט תמצאו מסאלה דוסה ממולא תפוחי אדמה וירקות עם צ'אטני ומטבלים, נאן שום עם חמאה, ממולא ירקות וחלומי מוקפצים ברוטב קארי, טאלי עם אורז בסמאטי, תבשיל דאל, תבשיל תפוחי אדמה וכרובית, תבשיל אפונה, גזר, שעועית ירוקה וחצילים, ליד צ'פאטי, יוגורט וירקות (42 שקלים), אורז ביריאני עשיר בירקות מתובלים, משמשים, פיסטוקים, אגוזי מלך ויוגורט (49 שקלים). בקינוחים בנופי, שלום למלכה וגם גבסו קייק שהיא עוגת שכבות של עוגיות בחמאה, עם ריבת חלב ושוקולד לבן עם גלידת וניל מעל (27-35 שקלים). במקום גם תפריט אלכוהול ויינות עשיר.

מתחם נופית חרמון, אזור התעשיה הצפוני, קריית שמונה. 04-6077764.

טאלי – השיבה להודו בקריית טבעון

הכירו את טאלי הנוספת בצפון, מסעדה צמחונית טבעונית שכבר כמה חודשים משגעת את טבעון, ובצדק. אוהד רשבא לוי הוא בכלל מאסטר בקראטה שהחליט לפתוח מסעדה. בהתחלה הוא חשב על שווארמה, אבל כשנוכח במספר הצמחונים והטבעונים בטבעון, הבין כי מה שחסר פה זו מסעדה עבורם ובתוך כל זה – בכל רחבי העמק אין ולו מקום אחד על טהרת המטבח ההודי. רשבא לוי צירף את השף יונתן סלומון, יליד הודו ובוגר המסעדה מינה טומיי שחזר לתבשילים מבית אמו ויחד הם יצרו את "טאלי". לא רק שהתפריט הוא צמחוני-טבעוני, בכיכוב הטאלי, הפאקורה והסמוסה, מלאי כופתא והדאל, מדובר באחת המסעדות המשתלמות בצפון (עיקריות סביב ה-40 שקלים וקינוחים ב-20 שקלים. בימי ראשון באופן קבוע מתחפש המטבח למסעדה אתיופית ואת הטאלי מחליפים באינג'רה על תבשיליה, מה שכבר מסתמן כלהיט מקומי. אל תחמיצו.

מסעדת טאלי בטבעון
רותם מימון

זבולון 1, קריית טבעון. 04-9835952.

ג'וטי – הודית צמחונית ומסעירה בחיפה

לפני שנתיים נפתחה בחיפה ג'וטי, הודית צמחונית צעירה וסוערת. כבר עם פתיחתה היא הגדירה עצמה כמקום של "מטבח צפון הודי, ביתי, צמחוני, פיקנטי", אך נדמה שהזהות שלה התחדדה עוד מאז. בתפריט מנות מקוריות כמו קציצות תפוחי אדמה ואפונה עם תמרהינדי, יוגורט או טחינה ותבשיל חומוס ובצל (25 שקלים), קציצות סלק, בצל וקטניות (25 שקלים), קציצות עדשים וירוקות אפויות בתנור (25 שקלים), מלאי כופתא בתבשיל מתקתק של בטטות, קישואים וחלב קוקוס (49 שקלים), קציצות סלק ופשתן בתבשיל יוגורט ועגבניות (49 שקלים). יש פה גם טאלי עשיר במיוחד (42 שקלים) ואפילו טאלי ילדים שכולל קציצות תפוחי אדמה ואפונה, אורז, תבשיל עדשים, צ'פאטי וירקות טריים (30 שקלים). במתוקים תמצאו פה קינוח של טפיוקה וחלב קוקוס עם פירות טריים ויבשים (25 שקלים), בנופי וגולב ג'אמון כמובן (25 שקלים). באמצע השבוע יש עסקיות משתלמות במיוחד במחיר 42-49 שקלים, צ'אי בחמישה שקלים ואוכל מוזל לקחת הביתה. לאחרונה התחילו לפתוח פה גם בשבתות, שזה יופי.

ארוחת טאלי בג'וטי חיפה
רוני קשמין

דרך העצמאות 72, חיפה. 052-4742521.

מינה טומיי - 5 מטבחים אסיאתים וביניהם אחד הודי

למסעדת מינה טומיי שעל התפריט שלה אמון השף משה בדישי יש כיום שלושה סניפים, בחיפה, בקריית ביאליק ובתל אביב והמטבח של כל אחד מהם מחולק למעשה לחמישה מטבחי משנה – תאילנד, יפן, וייטנאם, קוריאה ולענייננו, הודו. בתפריט המוקדש למטבח ההודי תמצאו מנות דגל כמו מלאי כופתא, כופתאות תפוחי אדמה מטוגנות במילוי גבינת פניר שמגיעות ברוטב עגבניות חמצמץ ושקדים קלויים (42 שקלים); קארי גואה, תבשיל קארי צהוב שבבסיסו אורז ועוף או טופו, חלב קוקוס, עדשים, בצל, קשיו, אפונה, נענע וכוסברה (59 שקלים); צ'יקן טיקה מסאלה, מנה שבבסיסה פרגית במרינדת יוגורט ועגבניות, רוטב מסאלה חמצמץ, מאפה נאן ואורז לבן (69 שקלים); בומביי באטר צ'יקן עם שיפודי פרגית ביוגורט וקשיו, גראם מסאלה, ארוגולה, בצל סגול, נאן שום וכוסברה (72 שקלים); מסאלה דוסה, קרפ הודי מתובל עם דאל, שלל ירקות צלויים, צ'אטני ותבלינים (67 שקלים) ועוד.

מנת קארי גואה צהוב ואורז לבן במינה טומיי
אפיק גבאי

דרך עכו 192, קרית ביאליק; פלימן 8, מרכז קסטרא, חיפה; הארבעה 17, תל אביב. 1-700-504-506.

קפטן קארי – פאסט קז'ואל הודי של שף

ברחוב דיזנגוף נפתח סניף שני לקפטן קארי, ההודית הבוערת של השף יונתן רושפלד, אח קטן לסניף שרונה מרקט. בסניף החדש האווירה רגועה והישיבה בשמש מחוץ למקום, הולמת את הטמפרטורות העולות. בתפריט מנות מוכרות מסניף האם ועוד הפתעות שצפויות להצטרף לכאן עם הזמן. תמצאו כאן סלט יומי מתחלף (14 שקלים), כנפיים ברוטב לוהט של יוגורט-מנגו וקוקוס (32 שקלים), קציצות עוף חריפות (32 שקלים), כרובית קדושה בעלים ושורשים כתומים (34 שקלים), קארי בטטה עם פלפלים, בצלים וטופו (54 שקלים), בקר ראג'ה מון חלמון חופש ופלפלים ירוקים לוהטים (56 שקלים), עוף טנדורי רך (54 שקלים), קלמרי, יוגורט, כוסברה וליים (56 שקלים), פורל קארי עגבניות וקוקוס (64 שקלים). תמצאו פה גם מנות ילדים כמו נאגטס עוף על אורז וקטשופ אורגני (25 שקלים) או צ'יקן סטיק (29 שקלים).

-
ערן לאור

דיזנגוף 149, תל אביב. 03-6095960.

טאיזו – מסעדת שף שנהפכת להודית בערבי ראשון

במסעדה של שף יובל בן נריה אכלנו את אחת הארוחות המרגשות של העת האחרונה (ואין הכוונה ליא-פאן, גם שם עפנו לרקיע). המטבח המופלא של דרום מזרח אסיה זוכה פה לביצוע מהוקצע, שכולל גם שימוש פרוע ויצירתי בחומרי גלם. שילובי הטעמים והמרקמים מפתיעים ויוצרים ארוחה חברתית, שמתאימה מאוד לחלוקה. ימי ראשון בטאיזו כבר הפכו למסורת של ממש וקשה להשיג בהם שולחן פנוי, שכן אז סוער פה תפריט הודי קצבי, שליבתו מנות מלאות תעוזה, מקוריות ומחדשות. לא נגזים אם נאמר שנדמה שמוגש פה האוכל ההודי הטוב בישראל כרגע. בפיאסטה ההודית שווה לשים לב לטרטר דג ים בהשראה הודית, קלמרי עם תרד קשמירי ושמן חרדל, נאן בשר סרטנים, קציצות חומוס עם בייבי זוקיני, מנגו בוסר, שעועית תאילנדית וצ'ילי קשמירי, בייבי זוקיני ממולא טלה, פיסטוקים ואגוזי מקדמיה, באטר צ'יקן מהמוצלחים שטעמנו ובר ים טנדורי. מחירים: 19-178 שקלים. בערבים ההודים 19-148 שקלים ויש גם ארוחת טאלי מטורפת ב- 220 או 270 שקלים.

דרך מנחם בגין 23, תל אביב. 03-5225005. 

אינדירה –  ההודית הוותיקה של תל אביב

אינדיה הוותיקה חגגה לאחרונה שני עשורים ובמפתיע, עדיין שומרים בה על הרמה ומגישים מנות שכבר הפכו נכסי צאן ברזל. בתפריט הרחב והמגוון ראשונות כמו סמוסה ירקות, סמוסה בשר, כנפי עוף פקורה, רייטה מלפפונים, פקורה בצל, מרק עגבניות, נאן שום, נאן במילוי פירות אגוזי קשיו או נאן במילוי בשר טחון, ג'ינג'ר ותבלינים (12-69 שקלים). בעיקריות מנות כמו עוף טנדורי שלם, צ'יקן טיקה, רסמי שהם שיפודי פילה עוף בקרם ירקות ותבלינים, פאלאק פניר בתרד, צ'יקן גואה בקרם קוקוס ופירות יבשים (49-120 שקלים). באינדירה יש מבחר אדיר לצמחונים וטבעונים  ועסקיות צהריים סופר משתלמות, המוגשות גם בימי שישי, במחיר 59 שקלים. יש גם תפריט סודי של אכול כפי יכולתך במחיר 179 שקלים לאדם, ששווה לברר עליו, אם אתם מחובבי הז'אנר.

שדרות שאול המלך 4, תל אביב. 03-6954437.

מא פאו – הודית צבעונית צוהלת ברוח בוליווד

לפני שנה בדיוק נפתחה בנחלת בנימין, צמוד למזללה זצ"ל, מא פאו. את מא פאו פתחו האחים רונית, נח ורפאל יצחק, בהשראת בית אמם ההודית. בתפריט מנות כמו בהאג'ה בצל שהן לביבות בצל מצופות קמח חומוס (18 שקלים), בטטה וודג'ה עם זרעי חרדל וכוסברה (25 שקלים), סמוסה עוף טחון ומתובל עם מטבלי צ'אטני צבעוניים (25 שקלים), צ'פאטי במילוי צ'יקן טיקה (26 שקלים) ומנות גדולות יותר כמו פאלאק פניר ברוטב תרד עשיר (39 שקלים), עוף טנדורי במשרה יוגורט מתובל (47 שקלים) ועוד. האווירה במקום עולצת כל שעות היום הודות למסך גדול עליו מוקרנים סרטים בוליוודיים ומערכת סאונד אימתנית שמפזרת את צלילי הסרטים במרחב. לפני כמה חודשים נפתח סניף נוסף למא פאו, ברחוב החשמונאים בעיר, שם מוצעות מנות גדולות ומתוחכמות מעט יותר ובולטת התמקדות המטבח בדגים ופירות ים.

טאלי של מא פאו
אנטולי מיכאלו

נחלת בנימין 59, תל אביב. 03-7739797.

מונאר – הודית קטנה-גדולה על הנחלה

נדמה שמונאר היתה הראשונה לסמן את גל הדאבות ששוטף את ישראל עכשיו, מסעדות קטנות ופשוטות, מעין מסעדות פועלים הודיות אם תרצו. מונאר הקטנה אמנם החלה את דרכה כדאבה פשוטה אבל היום כבר אפשר למצוא בה מנות כאילו צנועות שבליבן מגע שף מובהק. בתפריט שלה יציאות מקוריות כמו מסבחה ברייטה, שהיא תבשיל חריף של שעועית בובעס ועגבניות על יוגורט מצומצם חריף שלא ברא השטן וצ'אטני של כוסברה, מסאלה דוסה עם צ'אטני קוקוס, אינדיאן פיקלס וצ'אטני עגבניות ומירץ' סבז'י שהיא בטטה אפויה בתנור אבן, המוגשת עם נהרות רוטב קשיו, זרעי כוסברה, בצל ירוק ויוגורט. תמצאו פה גם קארי מהמם של ירקות ירוקים ובהם באקצ'וי ושעועית ירוקה מאודים על קארי עגבניות ואפילו תבשיל סולת מקורי שאין לוותר עליו.  שווה לעצור פה רק בשביל הרייס פודינג ומיץ הקוקוס.

נחלת בנימין 68, תל אביב. 03-9171229.

סלאם בומביי – מסעדת פועלים הודית אמיתית

בלבו של אלנבי המפויח ממוקמת מסעדת סלאם בומביי והיא ממש מול שוק אלנבי-רוטשילד החדש והנוצץ. למרות ואולי בזכות, המסעדה שומרת נאמנותה למקור שהוא גם סוד קסמה, כמסעדת פועלית הודית, שהיא אבן שואבת לברוקרים, עורכי דין ורואי חשבון מהמשרדים הסמוכים בסיטי של תל אביב. בוויטרינה תבשילי עוף ובקר בתבלינים עזי טעם ולצידם אורז, עדשים ירוקות או כתומות, תבשיל כרוב סמיך עם בצל מתוק, תפוחי אדמה מתובלים בזרעי כוסברה, שעועית צהובה בתבלינים, כרובית מבושלת בקוקוס פריך, תבשיל קישואים בעגבניות ועוד תבשילים מתחלפים. אל תוותרו על פאקורה בצל ממכרת וצ'אטני ירוק טרי שכולו כוסברה וחריפות נעימה שמרקדת על הלשון. שווה לבקש יוגורט חמצמץ קר לעידון החריפות ולשתות צ'אי, אם אתם לא ממהרים. כ-50 שקלים לארוחה משביעה למדי. בשישי פתוח גם ויש אפילו משלוחים להזמנות גדולות במיוחד.

אלנבי 124, תל אביב. 052-4846786.

24 רוּפּי – מטבח הודי צמחוני רגוע וביתי

ברחוב סואן בדרום תל אביב, בקומה השנייה של בניין מט ליפול ובסופו של גרם מדרגות צר וארוך, מעוטר תמונות אווירה ונוף מהודו, יתגלה אחרי טיפוס קצר החלל שבו פועלת מסעדת 24 רופי, פנינה הודית קטנה וצמחונית שמגישה אוכל ביתי, פשוט ומחמם לב. בין המנות כאן תמצאו, כמובן, את הטאלי, בצלחת המתכת המסורתית ובה שקעים שמתמלאים מדי יום בתבשילים מתחלפים כמו דאל עדשים, שני סוגי סאבג'י (תבשילי ירקות קטניות), אורז לבן או מלא לבחירה, צ'פאטי רכה ופפדאם דקה ופציחה וכן צלוחית עם יוגורט (או טחינה, אם תעדיפו) לכיבוי השריפה שמגיעה חינם עם המנה (39 שקלים). בנוסף, תמצאו כאן משולשי סמוסה מטוגנים במילוי תפוח אדמה ואפונה, מוגשים עם ראיטה ורוטב תמהינדי חמוץ מתוק (14 שקלים ליחידה); מומו, כיסוני בצק מאודים במילויי ירקות שונים, עם טופו ותרד או ללא (22 שקלים ל-2 יחידות); מסאלה דוסה, הקרפ ההודי המתובל והמהולל, עשוי קמח עדשים ואורז ומוגש עם באג'י, לביבות בצל הודיות ועם צ'אטני קוקוס ודאל (35 שקלים) וכמובן, אף ארוחה כאן אינה נחתמת בלעדי הבנופי, שבנוסח 24 רופי היא גרסה דביקה ונעימה של עוגת ביסקוויטים, עם ריבת חלב, בננות וקוקוס (24 שקלים).

שוקן 16, תל אביב. 03-6818066.

שרקייה – חמארה הודית אורבנית בפלורנטין

שרון שלומי נעים ואורן נעים הם אמנים יוצרים, שחזרו משהות ארוכה בהודו, התאהבו כבר מזמן בתרבות של תת היבשת והחליטו לפתוח מקום שישלב את כל התשוקות שלהם כולן. שרקייה, המתחם החדש שפתחו ברחוב סלמה בתל אביב, כולל חלל עליון המשמש להופעות, אירועי מחול, מוזיקה ויצירה וקומה תחתונה שבה הם מפעילים מעין חמארה הודית נינוחה, לצד אוכל ביתי ואלכוהול עממי וזול. בתפריט ארוחות בוקר שונות, כריכים, תבשילים בשריים וטבעוניים ומנות מתחלפות בטעם של בית. תמצאו פה למשל, תבשיל אורז מתוק עם חלב וקינמון (28 שקלים), כריך טבעוני עם ממרח בטטה, פסטו, נבטים, עלי בייבי, חציל קלוי, לימון כבוש ואגוזים (24 שקלים), פאקורה של ירקות מטוגנים בבלילת קמח חומוס (24 שקלים), סלט של סלק, קולרבי, פרי עונתי, בצל סגול, עלים ירוקים, שרי וגבינת רוקפור בויניגרט פטל-תמרים (38 שקלים), צ'יקן טיקה מושרה ביוגורט ותבלינים הודיים בתנור (42 שקלים), ווג'י ביריאני, מלאי כופתא, פאלאק פניר, תבשיל קציצות ארטישוק (יש גם גרסה טבעונית), מעורב ירושלמי, קובה דלעת ועוד. בקינוחים מנות כמו כוס מתוקה שבתוכה חלבה ושערות קדאיף, עוגת סולת, עוגיות טחינה ביתיות ועוד.

צלחת אורז, צלחת עדשים, תבשילים וצלחת תבלינים בשרקייה
שרון שלומי נעים

סלמה 44 פינת רחוב אברבאנל, תל אביב. 052-2515152.

טאג' – הודית צנועה באור עקיבא

באור עקיבא נפתחה לפני כמה חודשים טאג', מסעדה הודית נינוחה ונעימה שיש בה מנות צמחוניות ובשריות, נאמנות למקור ובמחירים צנועים במיוחד. בתפריט מלאי כותפא של תפוחי אדמה עם גרגירי חרדל בציפוי פריך של קמח חומוס (18 שקלים), תבשיל גרגירי חומוס ותפוחי אדמה המבושלים בתבלינים הודים עם בצל קצוץ טרי וכוסברה (18 שקלים), כופתאות עוף טחון ותבלינים (22 שקלים), טאלי ירקות (37 שקלים), טאלי תבשילי קטניות של אפונה, מש, אורז בסמאטי, רטבים ונאן (45 שקלים), צ'יקן קארי (47 שקלים), צ'יקן טאקי (49 שקלים) ועוד.

רוטשילד 2, אור עקיבא. 04-8388440.

מהרג'ה – מסעדה ומכולת הודית שמחזירה עטרה ליושנה

אחרי שנסגרה ונפתחה מחדש, מהרג'ה עודנה מההודיות השוות בישראל. היא אמנם צמחונית אבל המגוון המהודק זוכה פה לביצוע מוצלח. השדרוג העיקרי שלה טמון במכולת הצנועה שבחזיתה, בה נמכרים מוצרי מזון יבשים בייבוא אישי מהודו, חטיפים, ממרחים, צ'אטני ופיקלס כמו גם מוצרי קוסמטיקה, סבונים ושמן קוקוס. בימי שישי מוכרים פה אוכל מוכן לקחת הביתה וויטרינת המתוקים זוהרת בצבעים זרחניים. בתפריט לביבות תפוח אדמה, בג'יה בצל, מעורב פקורה, קונכיות ממולאות תפוחי אדמה ותבלינים ועוד (6-37 שקלים). שווה לקחת מהרג'ה טאלי שהוא מגש מלא כל טוב במחיר קבוע של 45 שקלים. טבעונים ייהנו מתבשיל חצילים ברוטב וינדלו, תערובת ירקות מבושלים בקארי, תבשיל כרובית ותפוחי אדמה בקארי, מלאי כופתא מתוקות של שקדים וקשיו ועוד (30-40 שקלים). בקינוחים כדורי גולב ג'אמון במי ורדים או במי סוכר אבל הכי כיף להתרענן בסלט פירות שמעליו זילוף מי ורדים (19 שקלים). אל תוותרו על לאסי זעפרן ואם יש, על פלודה של גלידה וחלב על בסיס מי ורדים (15-30 שקלים).

מנת טאלי במסעדת הרג'ה ברמלה: נזידים ותבשילים של קטניות ועדשים ובמרכז הצלחת - אורז ונאן
תומר אפלבאום

שדרות הרצל 87, רמלה. 08-9223534.

דאבה – הנסיכה ההודית של שדרות

אפקט הנהירה הישראלית להודו סוף סוף מבשיל לכדי פירות טעימים שניתן לאכול גם כאן. אחרי שנה בה נפתחו מספר מסחרר של מסעדות הודיות, כעת הגיע זמנה של שדרות. בשלושת השבועות האחרונים החלו תושבי שדרות והסביבה ללמוד מה זה לעמוד בתור, מאז נפתחה דאבה – המסעדה ההודית-צמחונית של רועי און ובר נחום (הרצל 27, שדרות). השניים שנפגשו בטיול בהודו, חלמו כבר חמש שנים על מסעדה קטנה בה יפליא און עם ביצועיו הקולינריים, כפי שלמד במומביי בבתי מאמות הודיות. עם שובם ארצה החלו השניים לרדוף אחר הגשמת החלום ומשגילו שבתל אביב נפתחו בשנה אחת תשע מסעדות, החלו להבין שהפתרון נמצא בדרום – שם מסתתר קהל צמא, המשווע לתרבות בילוי קולינרית החורגת מפלאפל, חומוס ושווארמה, והגיע הזמן לספק את צרכיו. בתפריט מנות כמו פניר בקרם בטטה עם חלב קוקוס ליד אורז בסמטי או צ'פאטי (39 שקלים), מלאי כופתא עם גבינת פניר וירקות בקרם אפונה וקשיו (45 שקלים), פניר באטר מסאלה ברוטב עגבניות ושמנת (39 שקלים), טאלי דאל ואלו מטר של תפוחי אדמה ואפונה, צ'פאטי וצ'אטני נענע (35 שקלים), תבשיל ירקות כתומים בקארי (25 שקלים), בג'יה בצל עם צ'אטני ירוק (17 שקלים) ועוד. התפריט של דאבה ברובו טבעוני, אך מוגדר כצמחוני על טהרת הפניר ומותאם להיות כזה שמתחשב בחך הישראלי – מתובל, אך עם רגל על הבלמים, חריף אבל מעודן - כשמעבר לטאלי יופיעו כאן סמוסות, בטטה ווארה, לחמים הודים כמו צ'פאטי ונאן וקינוחים כמו בנופי ושלום למלכה. בקיצור, נמסטה.

טאלי במסעדת "דאבה" בשדרות - אורז עם תבשיל תפוחי אדמה ואפונה, שעועית ירוקה בעגבניות ועוד
באדיבות המקום

הרצל 27, שדרות. 08-9404616.

הודו הקטנה – הדרום על המפה

ההודית הלוהטת של הדרום נפתחה לפני שנים ועודנה כוכבת. התפריט פה צמחוני והמחירים נשארו נוחים למדי, כמו להתאים לקהל הסטודנטיאלי הצעיר. בתפריט צ'אנה סמוסה במילוי גרגירי חומוס, עם בצל וכוסברה טריים ליד רייטה, אנדה ופניר פקורה שהיא ביצה פרוסה לרבעים עם גבינת פניר בקמח חומוס וצ'אטני, פיש פקורה של סלמון או נסיכת הנילוס, פניר פרטה, אוניון פרטה, לחם הודי במילוי קוקוס וחמאה, פיש קארי, נזיד עדשים, שעועית אדומה עם עדשים וחמאה ועוד (4-58 שקלים). בקינוחים בנופי, גולב ג'אמון, לדו שהוא קינוח הודי עם מי ורדים וסוכר ועוד (9-14).

רינגלבלום 15, באר שבע. 08-6489801.

טיקה מסאלה – אוכל רחוב הודי (ותאילנדי) באילת

באילת נפתחו זה לצד זה שני דוכני אוכל רחוב אסיאתי: "טיקה מסאלה" ו"פתאי" וכפי שמרמזים שמותיהם, הראשון מציע אוכל רחוב הודי והשני – תאילנדי. בהמשך, חוברו שני הדוכנים הסמוכים לכדי מקום אחד, יציר כלאיים פאן אסיאתי והוא בין מזנון מהיר למסעדת פועלים שהתפתחה מצמד דוכנים בסגנון "חור בקיר". בהתאמה, תמצאו כאן מנות דגל ונציגות משני המטבחים שחוברו להם יחדיו, מקערות פאד תאי, מנות אורז שונות ואטריות, צמחוניות או בשריות ולענייננו, שלל תבשילים הודיים של קטניות ועדשים (32 שקלים) או צלחות טאלי שונות שמגיעות בגרסאות צמחוניות ובשריות כאחד (45-55 שקלים) ומגיעות כאן עם נאן, הגרסה ההודית לפיתה בטאבון ואורז בצד; וכן מנות של שיפודים כמו שיש קבב, עוף טיקה או מיקס טנדורי (42-65 שקלים); משולשי סמוסה מטוגנים וממולאים בתפוחי אדמה ואפונה (24 שקלים); מומו, מנה של כיסונים מאודים (30 שקלים) ובגזרת הקינוחים תמצאו קלאסיקות משנות התשעים כמו בננה מטוגנת עמוקות או אננס מטוגן בטמפורה, סופלה שוקולד ונבחרת קינוחים הודים משתנים כמו חלווה גזר, עוגת סולת, פודינג אורז, ממתק חומוס ועוד (18-25 שקלים). 

טיקה מסאלה
פיטר אגננקו

טיקה מסאלה ופתאי, האורגים 2, אילת. 08-6336631.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו