בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו
${m.global.stripData.hideElement}
 

טרם ביצעת אימות לכתובת הדוא"ל שלך. לאימות כתובת הדואל שלך  לחצו כאן

לשבוע בלבד - מינוי לאתר ב-50% הנחה  

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

יום השוקולד הבינלאומי

חנויות השוקולד הכי טובות בארץ

מהשוקולטייר הראשון בארץ ועד לבוטיק למרגלות החרמון, מפרלין זעתר שכבש את העולם ועד זה שחבוי עמוק ברמת השרון - אלו המקומות הכי טובים בארץ לאכול בהם שוקולד

14תגובות
מטבעות שוקולד משובצים פירות יבשים ו"מקומטת", הגרסה המקומית של מקופלת
רמי שלוש

לפני חמש שנים, פחות או יותר, היה נדמה לרגע שפתאום נהיה פה אירופה. לא מבחינת הטמפרטורות, אלא יותר בעניין המתוקים. פתאום, בכל פינת רחוב ובקניונים צצו דוכני שוקולד וחנויות ייעודיות ובהם פרלינים מושקעים, טבלאות ובונבונים מכל עבר. האם הישראלים התחילו לאכול כך סתם להנאתם פרלינים תוך כדי שהם זונחים את שוקולד פרה? ובכן, הימים אמרו את שלהם והתשובה היא: לא. הישראלי הממוצע, ככל הנראה, לא ילך להנאתו ברחוב ויזלול פרלינים במחיר של 5 שקלים ליחידה וכמו ששלל החנויות צצו, כך רובן גם נעלמו. ועם מה נשארנו? עם השחקנים החזקים בשוק. אלו שיצאו ללימודים בעולם וחזרו כשוקולטיירים מדופלמים שגם הניבו אחר כך הישגים מרשימים בתחרויות בינלאומיות. בין לבין צצו גם השוקולטיירים הטבעונים שעשו גם מיני מהפכה משלהם ועדיין, פה ושם, מנצנצות חנויות קטנות של שוקולד, באווירה קצת מנותקת ל-35 המעלות שרותחות כרגע בחוץ, כאי בודד או כבועה חוצנית.

לכבוד יום השוקולד הבינלאומי שחל ב-7 ביולי (בהתאמה מושלמת למזג האוויר) קבלו את חנויות השוקולד הטובות בארץ:

האב המייסד: מישי  

מישי בלוג הוא האב המייסד של תחום השוקולד בארץ. בלוג בכלל קונדיטור בהכשרתו, החל לייצר בחנותו פרלינים, שעוד יכלו רק לחלום כאן על יבוא סדיר של חומרי גלם מעולם כמו קליבו או ולרונה. משנת 1979 הוא מטמפרר ויוצר פרלינים בחנותו הקטנטנה שבקריית טבעון, שהיא עצירת חובה בדרך לצפון. לאחרונה, פרש בלוג מתחום הייצור כשהוא מעביר את השרביט והמתכונים לחתנו שמפעיל כיום את החנות. כיום מישי עצמו מעביר סדנאות שוקולד מעמיקות ומעלפות או קורס מקוצר לחובבי שוקולד ויש גם סדנת טעימות מודרכת על קצה הכפית.

הפרלינים של מישי בלוג
רותם מימון

מה בחנות? יש פה פרלינים קלאסיים בסגנון צרפתי לצד טויסט בעלילה. בין המומלצים פרלין נוגט צנובר, פרלין פינה קולדה גנאש שוקולד לבן עם רום ואננס בצורת דג משעשע,  הל לימון בגנאש שוקולד לבן, ג'מאיקה מרציפן עם דובדבנים ורום בשוקולד מריר, קלבדוס גנאש, מלגה וצימוקים, פרלין קרם חלבה, אמריקנו מחית פטל וחמאת בוטנים ועוד. מחירים לדוגמה: מארזי פרלינים בין 90-250 שקל בהתאם לגודל.

מרכז זייד, קרית טבעון. 04-9835722.

האינטימי: קרדינל

השוקולטייר אלי טראב פועל כבר שנים אבל רק בשנת 2006 חנך את בוטיק השוקולד האינטימי שלו, קרדינל, ברחוב אבן גבירול בתל אביב. טראב מקפיד להשתמש בשוקולד של חברת ולרונה הצרפתית ומכין שוקולד טרי מדי יום, באצוות קטנות במיוחד, במטבח השקוף שבבוטיק.

השוקולדים של אלי טראב
שירן כרמל

מה בחנות? תמצאו פה פרלינים מיוחדים, דפי קקאו משובצים פירות, שקדים ואגוזים בסגנון שוויצרי, סירופים, ליקרים, ממתקי ג'אנדויה, טופי אנגלי, קליפות תפוזים מסוכרות בשוקולד ועוד. בין הלהיטים רושה לבן של שוקולד לבן, מחית אגוזי לוז מאיטליה מוקצפת עם שברי ואפל, חמאה ואגוזים, פרלין שוקולד דולסי עם ערמונים מסוכרים, פרלין שמן זית וליים, פרלין דובדבן בקירש ומרציפן ושלל פרלינים טבעוניים משוקולד מריר טהור. מחירים לדוגמה: 15 פרלינים 66 שקלים, דפי שוקולד 25 שקלים, אינגליש טופי 32 שקלים.

אבן גבירול 60, תל אביב. 03-6958612.

הנציגה שלנו בעולם: איקה שוקולד

איקה כהן היא מהשוקלטייריות המוכשרות והפוריות בישראל. מהאטלייה הקטן שלה ביד חרוצים היא הגיעה עד סלון השוקולד בפריז, תחרות השוקולד העולמית בפירנצה שם קטפה מדליות ואפילו עד בית הכלבו הפריזאי גאלרי לאפאייט, שביקש לצרף פרלינים שלה למהודרת הכריסמס היוקרתית שלו בשנת 2014 ומאז ניתן למצוא אותם שם כדרך קבע.  

אייל טואג

מה בחנות? בין הלהיטים פה גנאש שוקולד מריר, פרלין הזעתר שכבש את העולם, פרלין פסיפלורה ופלפל שחור, פרלין קרמל מלוח, פרלין מרציפן פיסטוק ודבש ופרלין עם פייטה. עוד במקום שלל מרמלדות ועוד ממתקים בעבודת יד. מחירים לדוגמה: טבלאות שוקולד - 35 שקלים, שברי שוקולד - 35 שקלים, מארז טראפלס - 86 שקלים.

יד חרוצים 11, תל אביב. 03-6880440.

הבלתי צפוי: שאקאלאד

קיבוץ עין חרוד איחוד שמשתרע בין הר הגלבוע לעמק יזרעאל הוא לוקיישן לא צפוי לאחת הנקודות המעניינות והטעימות לשוקולד בארץ. מאחורי שאקאלאד עומדת בת הקיבוץ בת השוקולטיירית יעל לב שלמדה בעצמה את רזי השוקולד. לב החלה את דרכה דווקא בתחום היין, אך משלא מצאה בו את מקומה פזלה לתחום הקונדיטוריה ומשם הדרך לשוקולד, אהבת ילדות, היתה קצרה. לפני כארבע שנים פתחה מקום משל עצמה שהתחיל כבית שוקולד ועם הזמן הוא הפך גם לבית קפה ולאחרונה אף נוספה לו מאפייה, אך ויטרינת השוקולדים נותרה עדיין לב העניין.

מיני מטבעות שוקולד משובצים פירות יבשים ו"מקומטת" - הגרסה של שאקאלאד ל"מקופלת"
רמי שלוש

מה בחנות? קודם כל ויטרינה יפהפייה ומאוד מגוונת שפונה אל ילדים ומבוגרים כאחד. בין הדברים כמובן שאפשר למצוא פרילנים נאים, ריבועי שוקולד לבן קטנים, ירוקים מפיסטוק ועשירים בשמן קוקוס, "מקומטת", גרסת לב לחטיף  "מקופלת" ומיני מטבעות שוקולד חלב, מריר או לבן עם תוספות שונות – מאגוזי מלך או פקאן, דרך שבבי מנטה או אננס מיובש, חמוציות בסיידר תפוחים, מלח ים אטלנטי, פלפל צ'ילי, צימוקים אוזבקיים, אגס מיובש, אורז תפוח, פלחי קלמנטינה ואפילו מרציפן מגרמניה. גם סוגים שונים של אצבעות שוקולד וריבועי פאדג' וקרמל. מעבר לאלו, גם ויטרינת קינוחים אישיים, מאפי בוקר, לחמים וקפה - הכל תוצרת המקום. מחירים לדוגמה: מוצרי השוקולד נעים בין 4-25 שקלים, מהפרלינים ועד הטבלאות; מחירי הקינוחים 15-45 שקלים.

קיבוץ עין חרוד איחוד. 04-6486229.    

הסודי: ג'וליקה

שלי לי גולדנברג עבדה כעורכת דין ויועצת משפטית עשר שנים, אבל תמיד חלמה על שוקולד. זה לא הפתיע איש כשיצאה ללמוד קונדיטוריה בניו יורק והשתלמה במעוז השוקולד הצרפתי במנהטן של פרנסואה פאיארד. לפני 13 שנים היא פתחה את בוטיק השוקולד הקטן שלה ברמת השרון, שעד היום הוא סוד שמור ליודעי ח"ן והגיע הזמן להוציאו לאור. חומרי הגלם שלה מיובאים מצרפת ובלגיה, הוויסקי סקוטי, קוניאק צרפתי והכל משתנה תדיר בהתאם לעונות מצב הרוח של בעלת הבית.

מה בחנות? בין הלהיטים פרלין תות ובלסמי מיושן, מרציפן הדרים, נוגט וזרעי כוסברה, ארל גריי, ציפורן וקינמון, פרלין לבן קוקוס ולימון, פרלין תה מאצ'ה, פרלין מי ורדים, פרלין צ'ילי מעושן חריף ופרלין וניל ודבש. מחירים לדוגמה: 15 פרלינים 92 שקלים, שברי שוקולד עם אגוזים ופירות  29 שקלים.

יבנה 48 רמת השרון. 077-2060455.

הלא שגרתי: אמיליה 

רונן אפללו פתח את אמיליה לפני כמה שנים ומאז, היא משמשת כבית ספר לשוקולד ולמתוקים, מפעל קטן לייצור בונבונים ופרלינים וחנות בה ניתן לרכוש אותם (ואת דובוני השוקולד ענקיים שלו). הפרלינים של אפללו מתאפיינים בצבעוניות עזה וטעמים לא שגרתיים.

מה בחנות? תמצאו פה פרלין ג'לו אספרסו עם יוגט פיסטוק, פרלין טחינה גולמית, לימון ומלח גס, נוגט לוז, קפה בלו מאונטיין, בננה וליים, פיסטוק חמוציות, קרמל יוזו ועוד. מתקיימות פה גם סדנאות שוקולד מקצועיות. מחיר פרלין החל מ-6 שקלים.

ויצמן 13, גבעתיים. 077-7970065.

הצעיר והבועט: פורמנ'ס

אביעד פורמן הוא בכלל שף המתמחה כבר שנים באפייה וקונדיטוריה ובעיקר בהכנת מאפים מלוחים, עוגות ומתוקים ובתקופה האחרונה פרלינים משוגעים בצורות גיאומטריות מרשימות ועזות צבע שכבשו את הרשת. כל זה קרה מאז שפתח מקום מרשים בחיפה, שם הוא מגשים את הפנטזיות שלו על בסיס קבוע וזו בכלל מעדנייה משודרגת.

Mango...

A post shared by Aviad furman (@aviad_furman) on

מה בחנות? הקולקציה של פורמן מתחלפת תדיר, אך בין הפרלינים שתמצאו בוויטרינה שלו פיסטוק פטל, תות מנגו, תפוז ליים, קרמל מלוח, צ'ילי חריף, מיסו ושוקולד חלב, פרלין צ'אי מסאלה, פרלין עשבי תיבול גליליים כמו מרווה וזוטא לבנה, דובדבני אמרנה ועוד. במקום מעבירים סדנאות בנושא שוקולד, קינוחי כוסות, שמרים ואפילו סדנאות  מלוחות כמו פסטה, דגים, כרובית או סושי. מחירים: החל מ-6 שקלים לפרלין.

יהודה איטין 5, חיפה. 050-2377559.

הצפוני: דה קרינה

קרינה צ'פלינסקי היא דור שלישי למשפחת שוקלטיירים מבואנוס איירס שתמיד מספרת כיצד נהגה לגמוע אלפי קילומטרים על מנת להגיע לעיר השוקולד ברילוצ'ה שארגנטינה. לאחר עלייתה לישראל, בשנת 2006 היא החליפה את השוקולד במטעי הדובדבנים עד שמישהו בקיבוץ זיהה את יכולותיה והציע לה לנהל מפעל ריבות וליקרים מהעץ המובחר של המשק. אט אט חזרה קרינה לאהבתה המקורית ועם הזמן דחקו השוקולדים את הריבות והדובדבנים עד שנולד בוטיק שוקולד בעין זיוון והפך לחנות שווה לעצור בה אם אתם מטיילים בצפון. במקום יש גם בית קפה שמכיש משקאות שוקולד חמים וקרים, קפה איכותי, מילקשייקים ומתוקים אחרים.

הפרלינים של דה קרינה
דניאל לילה

מה בחנות? יותר מ-100 מוצרים שנוגעים בצורה כזאת או אחרת בשוקולד, בהם פרלינים המוקדשים להרי הסביבה (ואף נראים כמותם, נסו לשים ידכם על פרלין חרמון או גמלא). מלבדם בולטת כאן המקופלת שכמותם טועמים מעט מדי, אבל גם פרלינים ממולאים, טראפלס, דפי שוקולד של שברי שוקולד לבן עם פולי קקאו, שוקולד מריר עם גרנולה וצימוקים, הדרים מצופים שוקולד מריר, ריבועי שוקולד חלב עם שקדים מלוחים ועוד.

קיבוץ עין זיוון. 04-6993622.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות
*#
בואו לגלות את עמוד הכתבה החדש שלנו