לצלול, להשתזף, לאכול (טוב): 11 מסעדות מומלצות באילת

בשל מגפת הקורונה, התייר הישראלי גילה את אילת מחדש. אלא שלעיר המנומנת שהוא מכיר מהעבר יש כמה תוספות קולינריות שוות במיוחד, שיהפכו את "הטיול של פעם" הזה לטעים כאן ועכשיו

איתן לשם
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
אילת
בתי מלון באילת. התאחדות המלונות אומדת את אובדן ההכנסה בבתי המלון בחגי תשרי ב-800 מיליון שקלצילום: Sergei25 / Shutterstock

הקורונה הגיעה וגרמה לנו לעשות לא מעט דברים שמזמן לא עשינו. יותר מזה, הגיעה המגפה וגרמה לנו לעשות דברים שלא חלמנו לעשותם. למשל, לחזור לטייל באילת. בחסות המגפה ומדיניות השמיים הסגורים, הישראלים מגלים מחדש את אילת, שהופכת ליעד תיירותי מועדף. אבל התייר הישראלי של 2020 הוא לא אותו תייר נושן, שהסתפק במועט ובארוחת בוקר צהריים וערב "הכל כלול". הוא צריך לצד המלון, הים האדום והאטרקציה התורנית, גם אוכל טוב.

כדי לצלול (כי באילת חייבים לצלול) למפת המסעדות הנוכחיות השוות בעירנו הדרומית ביותר, פנינו אל מומחינו הפרושים ברחבי הארץ. או בקיצור – חברי קבוצת הפייסבוק של מדור האוכל של "הארץ", אוכלים את הראש. אנחנו שאלנו, הם המליצו וכל שנותר הוא לברור את המוץ מן התבן ולהציג בפניכם את 11 המסעדות השוות ביותר של אילת היום. כי לנפוש באווירה של פעם זה דבר אחד, אבל זה לא אומר שצריך גם לאכול כמו פעם.

לא זולה, אבל בהחלט שווה. פסטוריצילום: פיטר אגננקו

פסטורי

מסעדות איטלקיות נעות על התפר שבין נהדר לנורא, והכל בגלל שהאוכל האיטלקי יכול להיות גם מופת של חוסר טעם וגם תצוגת תכלית של דיוק מינימליסטי. כדי למצב את מעמדך כמסעדה איטלקית מצוינת, עליך ללכת על קו התפר הזה בעדינות. זה בדיוק מה שעושה המסעדה הזו, שמציעה אוכל איטלקי נהדר בלב המדבר. כל הקלאסיקות האיטלקיות יחכו לכם כאן, אבל אותנו צדה מנת הריזוטו די מארה, עם שרימפס, קלאמרי, קוקי סן ז'אק ומולים ביין לבן. 

פסטורי - תרשיש 7, אילת

צילום: מוטי חזן

המבשלה

מבשלת בירה שהיא גם בית אוכל שמרוחק מקו המלונות, לכן מתי מעט מתיירי העיר מגיעים אליו – היש מושלם מזה? במקביל למכירת הבירה המקומית שלהם, שנקראת "סוף" כמו הים, יחכו לכם מנות נהדרות לצד בירה צוננת. ביף ג'רקי למשל, מחבת מולים, נקניקיות אסאדו או תבשיל בקר מפורטר האוס. ניתן גם לקחת שישיית בירות ביתית הביתה, ב-12 שקלים וחצי לבקבוק. בנוסף ישנה ארוחה עסקית, בימים ראשון-חמישי בין השעות 12:00-17:00, שכוללת ראשונה, עיקרית ושתייה במחיר המנה העיקרית.

המבשלה - האורגים 2, איזור התעשייה, אילת

בתוך או על יד פחמימה, עומר'סצילום: רוני קשמין

עומר'ס

לפעמים כל מה שצריך זה פשוט כריך מושלם. את זה הבין גם השף האילתי טל הרשקוביץ שפתח את המסעדה הנושאת את שם בתו. כאן יחכו לכם כריך "פועלים" עם קציצות בקר; או "בוכרי" עם אנטריקוט, חצילים ועמבה. אנחנו נפלנו שדודים מול כריך "תבשיל לילה" עם בשר אסאדו בבישול ארוך, טחינה וחמוצים. ניתן גם להזמין מנות "במחבת" לצד מבחר סלטים המשלבים בשרים (אפשר, כמובן, לבחור גם באופציה הצמחונית).

עומר'ס - שדרות התמרים 83, אילת

חצי דרך מלהיות אבן פינה, פאגו פאגוצילום: רוני קשמין

ביסטרו פאגו

המסעדה שפועלת מ-1986 אמנם עברה לא מעט שינויים עם הקורונה. היא נפרדה מהשם פאגו פאגו וכעת נקראת ביסטרו פאגו, כמו כן נפרדה לעת עתה מעמדת הסושי שלה, אבל כפיצוי מתחה את שעות הפעילות. במקום לפעול רק משעות הערב, כיאה למסעדה מסוג ביסטרו היא פתוחה לארוחות בוקר וצהריים ואל התפריט החדש זרמו מנות כמו המבורגרים וברוסקטות, כריכים מושחתים על בסיס הלחם של מאפיית ברויטמן המעולה שבעיר (שבעצמה התרחבה לאחרונה ושווה ביקור). בקיצור, ותיקה ותיקה אבל מפתיעה.

פאגו פאגו - משעול המים 99 , מרינה אילת

ימי קורונה, חוף ים ריק באילתצילום: Sergei25 / Shutterstock

שוק דגים

איך אפשר לדבר על עיר נמל בלי לחשוב על מסעדת דגים, שמציעה גם אוכל טרי ונעים וגם נוף המשלב ים מרגיע בתוכו. אז הנה. כאן תמצאו דגים לפי משקל – לוקוס, פרידה ומוסר ים, לובסטר ביין לבן ומכאן כיד דימיון הדגים הטובה עליכם. מנת "דגים קטנים", מוסקה, שרימפס בכל הצורות, קלמארי בכל התצורות ואפילו פיש אנד צ'יפס מלבב. יש סיבה שקלישאה הופכת לכזו – היא פשוט טובה

שוק דגים - מרכז חנויות חוף אלמוג, אילת (מול מלון הריף).

פדרו

מסעדת שף זה אולי מראה נדיר באילת, אבל מסעדת שף שממוקמת בתוך חצר קטנה וקסומה שנוסכת הרגשה חו"לית מיידית? זה כבר נושא תכנית תחקירים. כאן תמצאו שרימפס בגבינה כחולה, סטייק כרובית (שרוכב על הגל של הלהיט הגדול של הקיץ הקודם – סטייק הכרוב), או חריימה של פירות ים (למרות שאבי ביטון עשה את זה קודם). למי שמחפש מקום מוקפד ומהוקצע לאכול בו ארוחה באילת.

פדרו - שד’ יעלים 38, אילת

צילום: משה מילנר / לעמ

הלב הרחב

אם כבר לפתוח שולחן אז לעשות את זה במסעדה שפועלת בעיר למעלה מ-40 שנה. כל מה שאתם רק מעלים בדמיונכם וכולל בשר ומנגל, מופיע בתפריט אך עם כמה תוספות שמרחיבות את הלב. למשל כבד קצוץ, או טחול ממולא, או פטריות מוקפצות בשום, או סתם נקניקיית כבד. מכאן מופיעים כל מלכי השולחן של הז'אנר, משיפוד כבד האווז ועד סטייק האנטרקוט, אלא שהכל באווירה של מקום ששמו נקבע על ידי תושבי אילת. סיפור אמיתי. 

הלב הרחב - יעלים 38, אילת

לחזור במנהרת הזמן אל מנות שכבר יצאו מהתפריטיםצילום: רותם מימון

המחבוא של אדי

אחרי שאדי מצא מפלט בעיר הדרומית לפני למעלה מ-40 שנה, הוא החליט לפתוח מסעדה דווקא באזור מגורים ישנוני. מסעדות באו ומסעדות הלכו ואפילו שריפה ושינוי כתובת לא יעצרו את המחבוא הכי גלוי בארץ, וכל השאר ידובר בספר דברי הימים הקולינריים של אילת. בין המנות הקלאסיות והמיתולוגיות (לא שברור לנו מי בדיוק מזמין מרק בצל צרפתי באילת, בקיץ?) מסתתרות להם כמה שפשוט צדות את העין (כדאי להתרכז במנות מן הים, לטעמנו). מולים שחורים עם בייקון, למשל. או פילה בקר בנוסח הוואי עם אננס ורוטב תפוחים. ואפילו שניצל ממולא בבייקון וגבינה. אין מה לומר, גם אם מדובר לעתים בנסיעה במנהרת הזמן, מדובר במפלט כהלכתו מהכשרות והשגרתיות של מסעדות אילתיות אחרות.

המפלט של אדי - המסגר 2, אילת

השרימפורגר של ליאור רפאלצילום: ליאור רפאל

לווייתן

פעם זו הייתה מסעדת שף נדירה לא רק בנוף האילתי, אלא בכלל בארץ. עם בוא הקורונה והסגר היא הפכה למזללת המבורגרים לקול אכזבת המעריצים, אך כשהתברר שמדובר בהמבורגר נפלא, המאוכזבים חזרו בהם מאכזבתם ולווייתן שבה למעמדה הדי אייקוני. 

לווייתן - קרדו, אילת, 88000

הדיינר האילתי הראשון, ברביסצילום: רותם מימון

ברביס

עוד מזללת המבורגרים, הפעם אחת שנולדה ככזו, ועוד ב-2003. מדובר על מסעדת המבורגרים מהסוג המוכר ולטובה, עם מבחר קציצות ביתיות בהרכבים ורטבים שונים. למשל ה"רובן" עם צ'דר בילט אין בקציצה ומעט בייקון מעליה. ואז מגיעות כל הגבינות והנקניקים השונים, כדי ליצור תפריט רחב מאוד של הקציצה שהישראלים אימצו לעצמם.

ברביס - פארק אופירה, תרשיש 19 אילת

המפלט האחרון

אי אפשר לדבר על אוכל באילת בלי המקום שמציע תוספת הקרמה למנה בחמישה שקלים, ועושה זאת כבר למעלה מ-30 שנה. כאן תקבלו את כל מאכל הים שתרצו עם כמה הקרמות תבחרו, ובתחושה עזה של אייטיז. ועדיין, מדובר על מסעדת דגים בעלת שם עבור המקומיים, שמצליחה לשמור על מעמדה הרם לאורך שלושה עשורים. תרצו תוספת הקרמה עם זה?

המפלט האחרון - חוף אלמוג, אילת

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ